Düzenli Evimiz & Hayatımız

Giden herşey yerine gelirde
Vicdanın olmayan kalpler bir daha düzelmeyecek o daha vahim,ona daha çok üzülüyorum.
Çiğerim dediğim insanlar başıma jeyolok kesilip
Vay efendim ben neden 13. Kattan ev almışım
Alırsam ne olacağını bilmiyormuşum burası deprem bölgesiymiş diye teselli etme çabasındayken alttaki yatan pis ruhunun kokusunu duymadığımı zannediyolar...vardır bir hayır ne diyeyim

Son düzenleme:
Doğrudur bizim beton olarak taş gibi eskiden harçla yapılıp direklerin doldurulmasıyla betonlar dökülürdü evin tablası deniliyor onun doldurulması çok zahmetlidir çizme giyilip harcın içinde ter dökerler. Beton olarak cok sağlam bizim bi tık içimiz o yönden rahat ama demir konusunda da aklıma takıldı.
Bizim ev eşimle yaşıt sanırım alt katta bikaç yıl daha eskidir muhtemelen ortalama 35 yıllık bi ev.
Kendileri yapınca daha sağlam maşallah sadece çift kat temel bu da zamanla öğrenildi o zaman taş gibi sapasağlam oluyor. Babamlarda öyle malzemeden işten kaçmıyorlar perde beton yapıyorlar çokça demir gidiyor ekstra masraf oluyor tabi ki en güveniliri.
Ama merdivenler dışardan annemlerin bu yüzden sıkıntı oldu bence zaten yağmur suyu falan da alır öyle yaş kalıp demir de çürüme yapmıştır.
Görümceme yaptılar yakın zamanda iki katlı müstakil en güvenilir şuan onun ev
Eltimler orada kalmış eve geçtiler bilmiyorum şuan.

İki katlı olunca hasar almıyor muymuş? Zemin ve bina sağlam olduktan sonra isterse 50 katlı olsun gerisi Allahın takdiri tabii ki.

İmtihan ablam güçte kuvvette yalnızca Onundur.Ona sığınacağız sel gelir tek katlı etkilenir deprem gelir yüksek binalar etkilenir.
Bizim az ilerimizde müstakil ama eski yapılardı sel bastı devlet aldı toki yapılacak.
Yıkılmayıp insanlar inadında ısrarcı olsalardı kim bilir nice eski yapıda evler vardı muhtemelen depremde yıkımda olurdu.

Mantı açtım kızlar onunla uğraştım şimdi bi dinlenip kalkacağım inş.
Bebişi uyuttum aklımda kalburabastı var akşama yapabilirim şerbeti hazırladım,ceviz fındık kırdım.Lezzetli bi tatlıydı denemek istiyorum inş.
Kafa dağıtma yöntemi bende de böyle oldu hamur işine yemek yapmaya sardım biraz.
Hava çok güzel ama dışarı çıkasım gelmedi.

İki katlı olunca hasar almıyor muymuş? Zemin ve bina sağlam olduktan sonra isterse 50 katlı olsun gerisi Allahın takdiri tabii ki.
Neden 2 katlı almamışımda sanki iki katlı olanda şuan evinde mi?
Resmen bu sorgulanıyor çok yazık....

Onlarca insanın kayıp cesetleri parcalarını topluyorlar mezarı olmayan insanlar var belki bir sülale silindi bundan haberi olmayan yakınlar var anasız babasız çocuklar göz yaşını yemeğine katık ederken bunun üzerine ben eşim dostum yakınım burnu kanamadığına sevinmeyi ar ederken göz yaşlarıma şükrümü sığdıramıyorumken.

Tesellim..,13 kattan niye ev almışım.

Bizim artık imanımıza,bugünmüze dersler çıkarmamız
lazım yaralarımızı sararken tuz basmak yerine öpe öpe Allahın varlığına sığınarak sarılak olmalıydı.

Bu depremler bitmez yaradan ders versede alan olmasa nefsini temizle huzuruma gel diyor biz nefsimizin çürümüşlüğümüzü nasıl ortalığa yayarız onun derdindeyken bitmez.

Dek dileğim yaşın yanında kuruda yanmasın

Son düzenleme:
Kuzum yanlış nerde biliyormusun nefsimizde
Ağlarken bile kendimi sorguladım.
Rabbim kibirlendimi?
Rabbim böbürlendimi?
Rabbim benimmi dedim?
Rabbim çok mu sahiblendim?

Sen verirken hayırla verdin çok şükür burnum kanamadan çıkardın.
Alırkende sen aldın demek orda kalmamda sakinca gördüğün için
Sırlara sen sahipsin ben bilemem.

Deyip nefsimi buhakeme ediyorum biri gelip tüm kusmuğunu üzerine boşaltıyor.

Rabbim arzı ol ne olur bu zelzenişimi çok görme.

Konuşan çok boş ve gereksiz konuşmuş kendisi deprem olacağını bildiği için mi alt katlardan ev almış?
Nice canlar yandı, şükürler olsun iyisiniz. Mal yine olur, hem daha güzeli bile olur.

haberde gördüm geçen gün birkaç sene önce çürük raboru verilip boşaltılan bina etkilenmemiş depremde yanında bina kalmamış dı ....Üst kat da güvenli bina sağlamsa ....tedbirimizi alıp Allah'a sığınacağız

Konuşan çok boş ve gereksiz konuşmuş kendisi deprem olacağını bildiği için mi alt katlardan ev almış?
Nice canlar yandı, şükürler olsun iyisiniz. Mal yine olur, hem daha güzeli bile olur.
En sevdiğim eşyamı evime gelen yardımcım kırsa üzüldüğünü mahcubeyetini görsem "boşver demek benle yolculuğu buraya kadarmış yerine daha güzeli gelir derdim.
Aynı şey herşey için gecerli demek o evdeki son gecem pazar günü pencereden karın yağışını seyretmekmiş benimle yolculuğu buraya kadarmış.
Hikmetinden sual olmaz
Son çıkışımda duvarlarına kadar içdiğim kahveye kadar teşekkür ettim bana harika 1 buçuk yıl yaşattığı için beni daha nice nimetler bekliyor diye çıktım bundan sonra yol Allahın yolu.

Ablam yaaa ne güzel kalbin var

Benim binada prokratlar doktorlar savcı ecza deposunu müdürü hakimler askeriyeden olanlar korumalarıyla gelip giden insanlar vardı alırken eşim çalışan inşaaat işcisine kadar nasıl yaptılar diye sordu bize o binanın 9 şittedine dayanacağını söylediler.
Deprem konusu oldumu Betton fabrikasının kızı aynı binadaydık o bile buraya dökülen beton bizim fabrikadan çıktı derken dayanamayacak bir binada oturacak kadar abtal olmalılı hadi biz cahilik ettik bu kadar
İnsanda mı cahildi? Kim bunu göze alırda orda oturdu ve denilenlerin hepsi şahhitli isbatlı doğru ama gel gelelim bina ne kadar sağlam olursa olsun zemin o kata uygun değilmiş yanı şuanda sağlam deselerde kim gider oturur bu gerceği bildikten sonra kim ailesini tehlikeye atar

Ne kadar okumuş olursan ol ne kadar bilgili ol olursan hiçbirimizde zeminin analizi yapacak buna yetki verecek kişiler değiliz.
Bizim orda yaşayacak yiyip içicek kismetimiz varmış bundan sonrası taktir Allahın
demem o ki bizim farklı bir yola girmemizi isteyen yaradanımız hayırla yolumuz açık ettsin.

Kimler köşklerini evlerini götürebilmiş ahirete? Mal canın yongası evet ama önce can mal yerine gelir bir şekilde. Mühim olan cennette ki köşklerimizi inşa etmek. Ağzı olan konuşuyor ne yaparsak yapalım insanları memnun edemeyiz hep bir olumsuzluk bulurlar. Söyleyenler tercihlerini öyle yapsın senin tercihlerin seni bağlar.

Rabbimin yardımıyla herşeyi yerine getiririmde
bazı insanları kendi enkazlarıyla bırkmak istiyorum.

Son düzenleme:
Sadece susmak ve seyretmek istiyorum artık.
Davam tavlarımı süsleyen aynalar değil hiçte olmadı kismetti denk geldi öyle oldu.
Artık Davam başımı içine sokacağım çocuklarımı güvene alacağım bir catının olması.
Ben bu kaygıları yaşarken başımı yaslanacağım omuzlar diken oluyor .

Yok ablam ya ben sende asla kibirlenme gibi birşey görmedim.
Aksine sen hep dert ettiğimiz bi çok konuda büyük bir insanın yapacağı şekilde bize yazdın,dinledin.
Ama insan kendiyle muhakeme yapmalı bende arada yaparım.
Hatta herşeyin en hayırlısını benim için Rabbim bilir derim demek ki böylesi hayırlıymışta derdim.
Sen de böyle düşün zaten zor zamandan geçiyorsunuz biran da yaşadığın yeri bıraktın anılarınız herşey geride kaldı,kolay değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…