Düzenli Evimiz & Hayatımız

Tubismavis farzları nasıl kılıyorsun canım onu da yaz.

Sünnet namazları terk etmiyorum ben ablam. Teravih namazını camide kılıyorum. Yatsı ilk Sünnet ile başlanıyor.
Anladım ablam iki rekat mescid namazı diyorsun.
Sünnet, ahir zamanda sünneti uygulamak yüz şehid sevabı almak gibiymiş öyle bir hadis bilirdim.

Anladım ablam .ben dediğim gibi yapıyorum öğle ikindi yatsı sünnetlerin
Farzlar da
Öğle ikindi yatsi farzları
1. Rekat subhâneke
Fatiha - süre
İkinci rekat
Fatiha -sure
Oturuş tahiyyat
Ucncu rekat
Fatiha

4. Fatiha

Oturuş : tahiyyat salli barik rabbena selam
Bonus

Tubismavis farzları nasıl kılıyorsun canım onu da yaz.

Off rabbim affetsin ben böyle bilmiyorudum

Anladım ablam iki rekat mescid namazı diyorsun.
Sünnet, ahir zamanda sünneti uygulamak yüz şehid sevabı almak gibiymiş öyle bir hadis bilirdim.
Ablam iki rekat mescid namazı ayrı kılmak isteyen kılar camiye gittiğinde.

Evde veya camide nerede kilarsan kıl yatsı namazı 4 rekatlık ilk sünnet ile kılınmaya başlar.

Sen yazdin ya yatsıyı 4 rekatlık farz ile başlıyorum diye. Bende 5 vakit namaz kılarken sünnet namazlarını terk etmiyorum kılıyorum demek istedim.

Benim yazdığıma yanıtla yapmışsın bonusum Tubismavis üst mesajlarda yazmış 4 rekatlık sunnet kılınışını eksikler vardı. Bende onun yazdığına yorum yaptım.
Yok kuzum seni bilerek alıntıladım hani sünnetin doğrusu bu farzı nasıl onda da varsa eksik olan diye

Dün bizim oğlanı okula götürdüğüm saatler sallanmışız kızlar.
Merkez Maraş ama bizim burada sel basan evleri yıkıldı toki yapılıyor.
Çalışırken hep su çıkmış zeminden deniyor.Buralara nasıl ev yapılmış da denmiş.
Akrabamız kolon çakarken hep suydu demiş.
Zemin çok önemli deniyor ya buralarda riskli yani.
Annemler gelince buralar hep pamuk tarlasıymış şimdi heryer beton
Prof.u dinledim doğa hata kabul etmez diyor tarlalara ev yapmak böyle birşey işte buranın toprağı çook zengin herşey yetişiyor Mısır,pamuk,ay çekirdeği,karpuz,yer fıstığı, patates,her türlü sebze meyve salçalık biber ne ararsan var ova zaten alüvyon hep.
İnsanoğlu ne hale getirmişiz el birliğiyle.

Hmm anladım biz şafiyiz yatsı farz ile başlıyoruz dokuz rekat oluyor.
Bende sünnetleri terk etmemeye çalışıyorum geç kaldıysam ikindi de farzı kıldığım olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…