- 29 Mart 2017
- 438
- 186
- 103
- Konu Sahibi PlutonMerkez
-
sahalara enerjik donmelisin...Ahaha ilahi güldürdün benihakikaten onlar benden daha enerjik .6 gün beklediler gariplerim ,ben nenem gibi geziyom ortalıkta
2 ay ne yaparsam kardırsahalara enerjik donmelisin...Son zamanlari iyi degerlendir hamile olunca ilk aylar uyku basabilir , bulanti olabilir.. bebekler sana son sureyi tanimis iyi degerlendir
bol bol kafa dagitmaca, komik seyler izlemece, uzucu olaylardan geri durmaca, yurumece, olumlu dusunmece, saglikli beslenme hergun en azindan 1 meyve az kuruyemis, kan degerlerini kontrol ettirmece, hemoglabin, ferritin, D vitamini, B vitamini.. gerekirse takviye almaca ozellikle kan degeri cok onemli. Hamile kaldiginda bebek hemen kanini aliyor. Sonra zaten zaman gelecek bebeklerei toplayip eve gelmece2 ay ne yaparsam kardırah o bulantılar uykular 4 ay da olsa yaşamıştım.2 ay boyunca yapılacaklar listesi hazırlamalıyım tavsiyeniz efendim
en sonda buraya su ay doguracaklar gelin sohbet edelim diye konu acmaca2 ay ne yaparsam kardırah o bulantılar uykular 4 ay da olsa yaşamıştım.2 ay boyunca yapılacaklar listesi hazırlamalıyım tavsiyeniz efendim
En iyi tavsiye bunlar tamamdır hepsini yapacağımbol bol kafa dagitmaca, komik seyler izlemece, uzucu olaylardan geri durmaca, yurumece, olumlu dusunmece, saglikli beslenme hergun en azindan 1 meyve az kuruyemis, kan degerlerini kontrol ettirmece, hemoglabin, ferritin, D vitamini, B vitamini.. gerekirse takviye almaca ozellikle kan degeri cok onemli. Hamile kaldiginda bebek hemen kanini aliyor. Sonra zaten zaman gelecek bebeklerei toplayip eve gelmece
Konu açma işi sen de artıken sonda buraya su ay doguracaklar gelin sohbet edelim diye konu acmaca
Konu açma konusunda bereketli değilim. Açtığıma gelen olmadıKonu açma işi sen de artıksonraki listemiz bebek için alınacaklar olacak inşallahhhhh
Hadi inşallah hayırlısıyla yumoşlr olsunda.Haklısın sayı demek değil herşey tek embriyoyla bir çok arkadaşım gebelik elde etti.verecekse Allah 1 taneye de can verir.vermeyecekse 15 tane de olsa boş.o yüzden sağlıklı ve hayırlı evlat diliyorum bizeKonu açma konusunda bereketli değilim. Açtığıma gelen olmadıben henüz 1 haftadır iğne oluyorum. Reglim gecikti, tuhaf böyle. Olsam rahatlayacakmışım gibi hissediyorum. Daha var benim 8 martta kontrol edecekler kan ve ultrason. İlk defa ultrason olacağım bu süreçte. Yaş 40. Bakalım ne çıkacak.Yada çıkacak mı göreveğim. Dolu takviye alıyorum aylardır. Yazsam liste olur upuzun Aman ya Allah hayırlı sağlıklı bir evlat verip bizi bu süreçten kurtarsın valla. Öyle diyorum hep. Sayı derdinde değilim.
ben suanki doktora yonelndiren arkafasim yasca benden kucuk 38. ama olmuyordu kadinin bir turlu. Zaten yumurta cikmiyordu. 4 kere denedi bu doktorda. 4. seferde tek yumurta ile kizi dogdu valla. Yani bazi arkadaslarim var bakiyorum 15 embriyo donmus. ama hicbiri tutmadi. Cok diye doktorda 2 tane etti etti bitti kizin embriyolari. olmadi yani.. Nasip kismet isi ben ona inaniyorum. Hee embriyo fazla olunca sadece var bir tane daha diyip umut oluyor. Ama iste nasipte varsa 1 tane ile de olur 30 yumurtandan da olur.. zaten cok yumurtlamak kalite dusuruyor bence. ilk deneme 3. gun embriyosu ile oldu. bu sefer doktor baska 5. gun ve aksilik olmazsa taze transfer istiyor. bu seferde bunu deniyim dedim. uzun protokol cok sikici yaa. igne bazen iyi yere denk gelmiyor cok aciyor. birde vur vur hergun sikinti basiyor kimyasal aldigim tonla sey cabasi.. olsa da saglikli hayirli bebegimiz kurtulsak valla.. ne bilim gazi cikti mi, kakasi ne renk, ay gegirdi, pirt yapti, bu yemegi yedi yemedi filan ile ugrasmak, sebze corbasi kaynatmak istiyorumHadi inşallah hayırlısıyla yumoşlr olsunda.Haklısın sayı demek değil herşey tek embriyoyla bir çok arkadaşım gebelik elde etti.verecekse Allah 1 taneye de can verir.vermeyecekse 15 tane de olsa boş.o yüzden sağlıklı ve hayırlı evlat diliyorum bizebu sene Anne olup herşeyi unutacağımız bir yıl olacak inanıyorum.kimse gelmese de bir konu açar ikimiz yazarız dert etme
Haklısın cnm benim ilk tedavide 6 blast vardı çift çift transfer oldu iki gebeliğim oldu ikisinide kaybettim.bu tedavimde 2blast oldu doktor çift transfer edecekmiş yani tek deneme olacaksa zaten olur dediğin gibi geride embriyo olması sıfırdan tedaviye başlama derdinden kurtarıyor sadece.nasip olacaksa her türlü olur zaten.ben de aslında çift transfer istemiyordum ama öyle olacakmış.amann bir bitse şu evreler dediğin gibi pırt yaptı ,çorbasıydı va bunlarla uğraşsakkkkben suanki doktora yonelndiren arkafasim yasca benden kucuk 38. ama olmuyordu kadinin bir turlu. Zaten yumurta cikmiyordu. 4 kere denedi bu doktorda. 4. seferde tek yumurta ile kizi dogdu valla. Yani bazi arkadaslarim var bakiyorum 15 embriyo donmus. ama hicbiri tutmadi. Cok diye doktorda 2 tane etti etti bitti kizin embriyolari. olmadi yani.. Nasip kismet isi ben ona inaniyorum. Hee embriyo fazla olunca sadece var bir tane daha diyip umut oluyor. Ama iste nasipte varsa 1 tane ile de olur 30 yumurtandan da olur.. zaten cok yumurtlamak kalite dusuruyor bence. ilk deneme 3. gun embriyosu ile oldu. bu sefer doktor baska 5. gun ve aksilik olmazsa taze transfer istiyor. bu seferde bunu deniyim dedim. uzun protokol cok sikici yaa. igne bazen iyi yere denk gelmiyor cok aciyor. birde vur vur hergun sikinti basiyor kimyasal aldigim tonla sey cabasi.. olsa da saglikli hayirli bebegimiz kurtulsak valla.. ne bilim gazi cikti mi, kakasi ne renk, ay gegirdi, pirt yapti, bu yemegi yedi yemedi filan ile ugrasmak, sebze corbasi kaynatmak istiyorum
Canim Allah kalbimi biliyor inan hic ikiz cocuk filan istemiyorum kendi adima. Cunku ben tek basima desteksiz iki cocuga bakamam yani.Yardimci olacak birini de bulamam ona param yok. Zaten 2 cocuk icin inan hic enerjimde yk 40 yasimdayim kosamam pesine kendime guvenmiyorum. Allah hayirli ve saglikli bir tane evlat versin yeter. Gerisi gercekten sorumlulugunu alip bakabilecek bilincli anne babaya nasip olsun. Cocugu ziyan etmeyecek isteyen insanlara versin Allah. Benim simdi kac yumurta olacak yada olacak mi hic bilmiyorum. Diyelim 2 veya daha fazla embriyom oldu. Doktor kac transfer onerir onuda hic bilmiyorum. Ben 8 mart gunu ilk kontrole gidecegim hem kan hem ultrason yapilacak. Bakalim ne diyecekler. Bazen yumuratligimda agri hissediyorum cok fazla batma gibi, bazen hic birsey. Simdi yeni regli oldu. 1-2 gune biter zaten. Kisa protokolden kanimca tek farkli buna adetin 21. gunu basladim ilaclara. Daha evvel adetin 1. gunu baslamistim. 7 gun fazladan bir suru hormon yuklendi iste. Umarim ise yarar habire ilac almak kimyasal cok sinirimi bozuyor. Sonucu da garantisiz.. Bazen diyorum valla millet dogurup cope atiyor biz hem maddi hem manevi resmen can hiras ugrasiyoruz. N ediyim Allah bizi de gorsun hayirli saglikli evlat versin tez zamanda. Dilerim saglikli ve hayirli evladimiz olurda gercekten bu surec biter hayatimizda. Zaten daha kac defa denemeye gucum olur hic bilmiyorum. 2, 5 sene olmus ilk deneme hayal kirikligim oldu cok. Cok inanarak baslamistim surece. sonra bir daha deneyemedim. Iste tahlil vs yok bekleme yok o test derken nerdeyse 10 ay ugrasip bekledim. zamanda alehime isledi 1 yas daha aldim.Haklısın cnm benim ilk tedavide 6 blast vardı çift çift transfer oldu iki gebeliğim oldu ikisinide kaybettim.bu tedavimde 2blast oldu doktor çift transfer edecekmiş yani tek deneme olacaksa zaten olur dediğin gibi geride embriyo olması sıfırdan tedaviye başlama derdinden kurtarıyor sadece.nasip olacaksa her türlü olur zaten.ben de aslında çift transfer istemiyordum ama öyle olacakmış.amann bir bitse şu evreler dediğin gibi pırt yaptı ,çorbasıydı va bunlarla uğraşsakkkk
Canim sana birsey soracagim. Sen adetinin kacinci gunu ignelere basladin ve yumurta baslatma ilacina baslamadan kac tane once kac folikul saydilar ultrasonda?Haklısın cnm benim ilk tedavide 6 blast vardı çift çift transfer oldu iki gebeliğim oldu ikisinide kaybettim.bu tedavimde 2blast oldu doktor çift transfer edecekmiş yani tek deneme olacaksa zaten olur dediğin gibi geride embriyo olması sıfırdan tedaviye başlama derdinden kurtarıyor sadece.nasip olacaksa her türlü olur zaten.ben de aslında çift transfer istemiyordum ama öyle olacakmış.amann bir bitse şu evreler dediğin gibi pırt yaptı ,çorbasıydı va bunlarla uğraşsakkkk
Canim kafam dolu ondan hatali yazmisim kusura bakma. Sen uzun protokolde yumurta buyutmek icin ignelere adetinden kac gun sonra baslamistin? senin surecin benimkine benziyor canim. ondan sonraki adimlari kestirebilmek ve kan degerlerimi karsilastirmak icin umut olsun diye bana bakiyorum, yaziyorum.Haklısın cnm benim ilk tedavide 6 blast vardı çift çift transfer oldu iki gebeliğim oldu ikisinide kaybettim.bu tedavimde 2blast oldu doktor çift transfer edecekmiş yani tek deneme olacaksa zaten olur dediğin gibi geride embriyo olması sıfırdan tedaviye başlama derdinden kurtarıyor sadece.nasip olacaksa her türlü olur zaten.ben de aslında çift transfer istemiyordum ama öyle olacakmış.amann bir bitse şu evreler dediğin gibi pırt yaptı ,çorbasıydı va bunlarla uğraşsakkkk
Merhaba ilk iğneleri adet olana kadar kullandım adetin 2.günü 6 folükül görüldü(normalde 11-15 arası oluyordu iğne baya baskıladı)ilk kntrolde hiç büyüyen yoktu snra doz arttı 2.kntrolde 5tane büyüklü küçüklü vardı 6yumurta toplandı 5 tane döllendi 3tane 5.güne geldi birini imha ettiler 2tane iyi kalite donduruldu taze transfer olamadım rahim duvarı inceydiCanim kafam dolu ondan hatali yazmisim kusura bakma. Sen uzun protokolde yumurta buyutmek icin ignelere adetinden kac gun sonra baslamistin? senin surecin benimkine benziyor canim. ondan sonraki adimlari kestirebilmek ve kan degerlerimi karsilastirmak icin umut olsun diye bana bakiyorum, yaziyorum.
Mesela ben adetimin 21. gunu baskilayici igneye basladim. o surecte adet oldum. Adetimden 7. gun ilk kontrolum oldu ama buyuk belirgin yumurtam azdi. Kucukler zaten buyuyup embriyo boyuna gelmeyebilir onlardan umutlu degilim.
merhaba canim,Merhaba ilk iğneleri adet olana kadar kullandım adetin 2.günü 6 folükül görüldü(normalde 11-15 arası oluyordu iğne baya baskıladı)ilk kntrolde hiç büyüyen yoktu snra doz arttı 2.kntrolde 5tane büyüklü küçüklü vardı 6yumurta toplandı 5 tane döllendi 3tane 5.güne geldi birini imha ettiler 2tane iyi kalite donduruldu taze transfer olamadım rahim duvarı inceydi
Canim sen rahim inceligin icin destek urunler kullan bu sure zarfinda bence. Qenzim gibi meselaMerhaba ilk iğneleri adet olana kadar kullandım adetin 2.günü 6 folükül görüldü(normalde 11-15 arası oluyordu iğne baya baskıladı)ilk kntrolde hiç büyüyen yoktu snra doz arttı 2.kntrolde 5tane büyüklü küçüklü vardı 6yumurta toplandı 5 tane döllendi 3tane 5.güne geldi birini imha ettiler 2tane iyi kalite donduruldu taze transfer olamadım rahim duvarı inceydi
Evet adetin 2.günü başladık 225 gonalf 5.gün kntrolde büyümediği için 225+75 meriofert ilave edildi 3.kntrolde 300+75meriofert devam ettik bu baskılayıcı iğneler hem az yumurta çıkarttı hemde cok zor büyüdüler.uzun protokol biraz bana yaramafı gibi.inşallah kurtuluruz ne diimmerhaba canim,
yumurta buyutucu igneye adetin 2. gunumu basladin?
ben daha bugun basladim. baskilayici ignemi 14 gun 0.1 mg oldum.
Baskilayici ignemi 0.1 mg vuruyordum simdi yarisini yap dedi doktor.
15. gun toplamda adetin 8. gunu yani 225 mg da meropur vuruyorum bugun basladim. 14 martta kontrol var. 5 gun sonra kontrol de az gec geldi bana.. benim folikullerim valla 2-3 buyuktu digerleri 1 cm de kucuktu. minnak onlar zaten yetismez.. doktor hepsi 1 cm den kucuk buyuklu kucuklu dedi. sali olculecek kac mm. umarim hayirli ve saglikli bir evladimiz olur. biktim yillardir hastaneden ve kurtuluruz bu surecten.
sagol canim detayli bilgi icin. Ben kisa protoklu 2,5 sene evvel ilk kez denedim. tek yumutatlik var bende. 11 toplandi ama embriyo olacak boyda 6 tane vardi 5 tanesi embriyo oldu. 2 kaldi elime. tutmadi maalesef.. Diger 3 tanesi saglikli bolunmedi.Evet adetin 2.günü başladık 225 gonalf 5.gün kntrolde büyümediği için 225+75 meriofert ilave edildi 3.kntrolde 300+75meriofert devam ettik bu baskılayıcı iğneler hem az yumurta çıkarttı hemde cok zor büyüdüler.uzun protokol biraz bana yaramafı gibi.inşallah kurtuluruz ne diim
Benimde yıllarım hastanelerde geçti. Sadece embriyo olması da yeterli gelmiyor. 7haftalık dış gebelik geçirdim.17 haftalık bebeğimi , ikizlerimi kaybettim dış nedenlerle nasip olmayınca olmuyor. İstanbul tüp bebekte 6 blast embriyo 2 gebelik elde ettim(3transfer çift) .2.tedavi bahçecide 8 yumurta= 0 embriyo,3.tedavi devlet hastanesi 5.güne beklettiler 2blast yani ne olaxağı ne zaman olacağı hiç belli değil. Keşke kurtulabiksek hastane kapılarından ama sonuçta nasip işte .Dua edip çabalamaktan başka da bir şey gelmiyor elden;(sagol canim detayli bilgi icin. Ben kisa protoklu 2,5 sene evvel ilk kez denedim. tek yumutatlik var bende. 11 toplandi ama embriyo olacak boyda 6 tane vardi 5 tanesi embriyo oldu. 2 kaldi elime. tutmadi maalesef.. Diger 3 tanesi saglikli bolunmedi.
Bu tedavi icin cok dusundum ugrassam mi vazgecsem mi.. benim hikayem cok uzun hastanelerden yoruldum ben.. Cocukluktan beri hastanedeyim filan. sonra deniyeyim 40 a geliyorum olmazsa denedim derim dedim.
Mayis' tan beri cok hazirlandim. Suluk mu yaptirmadim vitamin dukkani mi satin almadim. 10-12 tane kucuk var.. zaten boylari farkli epeyce gozumle gordum. Sanmam onlardan bana 3-4 embriyo elime kalsin. 1 tane kalacak mi bilmem. Bu doktorda secme sansim yok. 5. gun embriyosu diyor illa. Bende kalmazsa 5. gune diye 3. gun transfer edilsin istiyorum. tutar yani kismet bu.. o yuzden simdi ne yapacak belli degil. bilinmeyen bir surecteyim. Tedavi sekli seninkinden de farkli benim. Ben adetimin 8. gunu yumurta buyutmek icin ignelere basladim. Kisa protokolde de 10. gunde mi ne baslamistim o igneye. Diyelim ebriyo kaldi, yaww bu tedavi 1 aydan uzun hic anlamadim ne bicim is bu :))) hesap kitap yapiyorum ayin 23-24 de toplansa yumurta etti sana 1 ay :) birde bekle 5 gun nasil bekleyecegim :)) bekle bekle bekle en gicik oldugum sey :)) oluyor olmuyor bilsem ona gore napim bir sonrakine hazirlanayim..
ruhum pismaniye gibi karisik ve daginik. Embriyom olur mu olmaz mi kafam dolu.. uyusam ben uyurken hersey olsa ben sonucu ogrensem o moddayim :)))
Valla bu bebek olsunda artik hayirla saglikla yemin ederim kurtulalim ya su psikopat sureclerden :))
Senin embriyolarin var sukurler olsun.. Annemiz sefasini sursun biz gelince uyuyamaz diye bekliyolar ya kuzular :))
Seni üzdüysem eger çok özür dilerim. Sana bunları hatırlatmak istemezdim. Tüm içtenliğimle özür dilerim. Süreç hepimiz için çok zor. Sana sarılıyorum.Benimde yıllarım hastanelerde geçti. Sadece embriyo olması da yeterli gelmiyor. 7haftalık dış gebelik geçirdim.17 haftalık bebeğimi , ikizlerimi kaybettim dış nedenlerle nasip olmayınca olmuyor. İstanbul tüp bebekte 6 blast embriyo 2 gebelik elde ettim(3transfer çift) .2.tedavi bahçecide 8 yumurta= 0 embriyo,3.tedavi devlet hastanesi 5.güne beklettiler 2blast yani ne olaxağı ne zaman olacağı hiç belli değil. Keşke kurtulabiksek hastane kapılarından ama sonuçta nasip işte .Dua edip çabalamaktan başka da bir şey gelmiyor elden;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?