Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

ttulukcum bayramınız mubarek olsun cnm nasılsın

Canım benim teşekkür ederim sizinde bayramınız kutlu olsun canım.Biz bu bayram evde eşimle yalnız geçirmek zorunda kaldık malum vakit yaklaştı ağrılar korkutuyor artık annem ve kayınvalidemler farklı memlette olduğundan bu bayram biraz buruk geçiyor.Senin ağrılar nasıl oldu şuanda iyimisin canım?

tulukcum bende bişey sormak istiyorum ben 38 +3 günlüğüm ALLAH a şükür bi sorunum yok ama vücudumda aşırı derecede bi şişlik var yüzümde ayaklarımda ellerimde anlıycağın balon gibiyim sence neden olabilir bu durum normalmi

Ödem olmuşsun canım sık sık tansiyonuna baktımayı sakın ihmal etme yüksek çıkarsa dr.una haber ver.Bol bol ayakların yukarıda istirahat et ve su iç. Mümkünse tuzlu yeme canım.

Ödem olmuşsun canım sık sık tansiyonuna baktımayı sakın ihmal etme yüksek çıkarsa dr.una haber ver.Bol bol ayakların yukarıda istirahat et ve su iç. Mümkünse tuzlu yeme canım.

teşekkürler canım sölediklerini yapıcam ama su içince hemen tuvaletim geliyo sıkıldım artık tuvalete çıkmaktan su içesim gelmiyo hiç

slm oneclikle iyi bayramlar...ben 36.haftama girdim bebegimin basi donuk.buyuk ihtimalle normal dogum olucak..benim sorum su dogum sancilarini anlayamazsam? yani benim normalde de hafif agrilarim oluyor ama dogum sancilarinin belli bir ozelligi var mi yani nasil anlayabilirim dogumun basladigini ya da ne olursa dr a gitmem gerek.burda okuyorum arkadaslar su falan gelmesinden bahsetmisler peki ya su gelmezse yani sart mi gelmesi??
bi de bu epidural +normal dogum yapmak istiyorum ilk beebgim cunku.agrilardan korkuyorum acikcasi..ama kimi diyor bel agrisi kaliyor sonradan.ya da felc riski var diyorlar kafam karisiyor...sizne onerirsiniz??

Size de iyi bayramlar canım,emin ol gerçek doğum ağrıların geldğinde sen zaten farkı tespit edeceksin hiç telaşlanma.Suyun veya nişan dediğimiz sümüksü ve pembe akıntında gelebilir önden.Sen gününü ve bebeğinin hareketlerini takip et.Şuanda yaşadığın ağrılar adet ağrısı gibidir.Doğum ağrlarında tuvaletin varmış gibi ağrılar,kuvvetli bel ağrısı vs.daha farklı ağrıların olacak.Epidural anestezi hakkında dışardan ne dediklerine sakın kulak asma bizim milletimiz olayları abartmayı ve üstüne koyup anlatmayı çok sever sen imsei dinleme dr.unla temas halinde ol canım.

tesekkur ederim...
bebegimin hareketlerini takip ediyorum zaten duzenli olarak ..
masalah o da hareketli..
iste ilk bebek olunca insan ister istemez telaslaniyor.
tekrar tesekkurler...

cevapladığın için çok teşekkür ederim sanada iyi bayramlar canım

slm tuluk bayramın kutlu olsun
sana sorum malum kurban bayramı ve et çiğ etle temas,
bununla birlikte bulaşabilen tokloplazma mikrobu ya ne kadar dikkat etsemde hep et yerken aklımda dünde eşim çiğ eti elledikten sonra bana pişmiş etten uzattı eliyle bende yedim ama bian boş bulundum ve korkmaya başladım
normalde etin pişmesine çok özen gösteriyorum ama sucukta yedim ne yapmam gerek bunun testi falan varmış sanırım yada ben mi acaba çok takıyorum kafama etrafımdakilerde biz hiç öyle bişey bilmiyodukya diyolar aklım çok karışık

Pardon takvimin varmış dikkat etmedim.Canım toxoplasma gebeliğin ilk trimestirinde yani ilk 3 ayda bebeğe zararı olabilir ama yine kesin olacak diye bir açıklama yok.seni çok rahatsız ediyorsa bu düşünce dr.unla görüşüp test yaptırabilirsin.Şunu belirtmek isterim bu enfeksiyonla karşılaştığın taktirde vücudunda grip olmuşsun gibi belirtiler olur.Yorgunluk,kırgınlık vs.Bende sucuğu ve çiğ köfteyi çok severim ve ne yalan söyliyim tüketiyorum.Bunu bence çok vesvese haline getirme,önceden afedersin hayvanları otlaklarda,dışarılarda beslerlermiş ama şu anda zavallı hayvanlar doğduktan itibaren dış ortamı belki hiç görmeden kesiliyorlar bunu için bu enfeksiyonla karşılaşmalrı çok zor bunları düşünerek birz rahatlayıp stres yapma derim ama yine de rahatsızsan dediğim gibi çözüm dr.unda bir testle rahatlayabilirsin.

meraba tulukcum tekrar sana bir sorum var arkadaşlar ishalden bahsetmiş ishal olunca doğum yaklaşıyomuş bu doğrumu bendede var öle bi ishallik durum bide en son dkt gittiğimde dkt eşinde artık hücrelerin ölüyo demişti yani beyaz beyazmı oluyo ne demişti yanlış anlamdıysam sence bu neden olabilir yani tam olarak anlatamadım ama inş sen anlamışsındır

iyi miadını doldurmuşsun zaten.İshal doğum belirtisi olabilir canım bununla birlikte bel ve kasık ağrısı hissediyorsan hemen dr.una haber verip önlemini almalısın.Eşinin hücreleri ölüyor demiş dr.un yani plesenta(eş)artık zaman doldukça işlevini yavaşlatmaya başlar ama 41 haftaya kadar da iş görür bunda bir problem yok.

selam canım bende aralık annesiyim doktorum doğum tarihi olarak aralık 9 veya 10 dedi normal doğum aksilik olmazsa 15 gun önce 2 santım açılmam başlamıştı şuan sancım yok ama afederisin ya akıntım var çok yada suyum geliyo anlamıyorum sence normalmi bunlar ve doğum ne zaman olur sence şimdiden tşk arkadaşım allah hepimizin yardımcısı olsuna.s.a.s.

Mrb canım ilk doğumunsa büyük olasılıkla bu hafta sonuna kadar doğumun olur inş.Akıntınla suyunu karıştırıyorsan şuna dikkat et su geliyorsa şayet idrar gibi olur yani sıvı ve biraz sarımtırak ama akıntı daha yoğun ve renksizdir.Ayrıca suyun geliyorsa aralıklarla değil azar azar veya birden boşalan tarzda ama sürekli gelen tazda olur bunlara dikkat et canım.

tşk ederim arkadaşın zaman ayırıp cevap verdiğin için cevabından anladığım suyumda geliyo karışık yarın doktora gideyim ben bırde normal doğumda belden vurulan iğneyi tavsiye edermisin acabaa.s.a.s.

Epidural anesteziyi soruyorsan yapacak olan anestezi uzmanının zamanını iyi ayarlaması lazım kendi dr.una bu konuyu danış o yapacak olan uzmanı taıdığı için sana tavsiyesi ne olur bir öğren çünkü doğru zamanlama yapmazsa doğum anının uzamasına sebep olabilir.

meraba tuluk benimde bi sorum olacak rahim agzı genişlemesi dogumdan oncemi baslar yoksa sancılarla beraber mi sorunumu ifade edecek kelime bulamıyorum aslına bakarsan kemiklerimde bi agrı var bu genişlemeyle alakalı olabilirmi merak ettim tsk ederim simdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…