Mrb canım,rahim ağzında açılma doğumun başladığında olur bu yüzden ağrı hissederiz.Bacaklarında ve genital bölgende hissettiğin kemk ağrısıysa bebeğin başının yerleşmesinden kaynaklanıyo buda artık doğumun yakınlaştığını gösterir.
mrb canım kafama takılan bi soru var,
hamileliğimin başından beri drumun özeline gidiyorum..
sanırım artık 2 haftada bi çağıracak 15 günde bi 100 ytl vermek akıl işi değil burada doğum evi var allah nasip ederse doğumumu orada yapıcam..
sorum şu doğum evlerinde ultrason vardır nstye falan orada girebilirim değilmi? bebeğin kilosuna durumuna hastanedeki ultrasondan bakıyolarmı? bi arkadaşım hastanedeki ultrason için taa bi ay önceden randevu alman gerekiyor dedi doğrumu bu? bıktım artık para vermekten bi bilgim yok bu konuda cvplarsan çok sevinirim..
meraba tuluk bir sorum daha olacak sana drum cinsel ilişkiyi yasaklamadı ama nette bi cok yerde son ay yapılmaması gerek diyor dogumu hızlandırıyormus dogrumu merak etti rahim kasılmalarını arttırdığı için doğumu hızlandırabilir.Fakat bunda bir kesinlik olmadığı için dr.un yasaklamamıştır ayrıca genelde erken doğum tehditi yaşayan gebelerde yasaklanır ama sen de şu anda öyle bir durum yok.
meraba tuluk benimde bi sorum olacak rahim agzı genişlemesi dogumdan oncemi baslar yoksa sancılarla beraber mi sorunumu ifade edecek kelime bulamıyorum aslına bakarsan kemiklerimde bi agrı var bu genişlemeyle alakalı olabilirmi merak ettim tsk ederim simdiden
Mrb canım,eğer doğumunda özeline gittiğin dr.un girmeyecekse bence de hiç gerek yok boşuna para vermene. dediğn gibi hastanede ultrason problemi yaşayabiirsin fakat nst doğuma gelen her gebeye uygulanır .
CANIM MESAİ SAATLERİ DIŞINDA VE NÖBETÇİ DEĞİLSE KESİNLİKLE GİRMİYORMUŞ, Bİ PROBLEM OLMAZSA NORMAL DOĞUM YAPICAM DR UM NORMAL VEYA SEZARYEN DİYE BİŞEY SÖYLEMEDİDE SORMADIDA:mymeka:
DRUM DOĞUM EVİNDE BAŞHEKİM YARDIMCISI ÇOK İLGİLİ AMA DOĞUMA GİRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDE SENİNDE DEDİĞİN GİBİ BOŞA PARA VERİYORUM DAHADA FAZLA VERMEME GEREK YOK..
PEKİ 2 HAFTADA Bİ GİTMEM GEREKİCEK YA VE İLERİKİ HAFTALARDA 1 HAFTA SANIRIM HER GİTTİĞİMDE HASTANEDE NST YE ALIRLAR DEĞİLMİ?
CVPLADIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
merhaba ttuluk... öncelikle sana ve tüm hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar diliyorum dilerim sağa salim bebeklerimize kavuşuruz. Bende 38 haftalık hamileyim bu sıralar aldı başını bir heyecan ve stres herhangi bir sorun olmazsa şartlarım şuan normal doğumdan yana bana normal doğumu kolaylaştıracak yapmam ve yapmamam gereken dikkat edeceğim hareketleri anlatırmısın? şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE
Mrb canım,öncelikle normal doğumu tercih ettiğin için kutluyorum seni.Senin şu anda yapacağın şeyler son haftalarda bebeğin hareketlerine dikkat etmek ve kesinlikle yorulmamak.Hamileliğin son haftalarında vücut doğumda kullanacağı enerjiyi depolar.Kendini çok enerjik hissedersin.İşte bu haline kanıp sakına sakın kendini yorma bol bol istirahat et.Doğumda ise sana dr.un veya ebe hanımlar ıkın demediği taktirde sakın zamansız ıkınmaya başlama çünkü birçok kişi başında bekleyen ki bu genelde büyükler oluyor işe karışıp erkenden ıkındırmaya başlıyorlar buda bebeği sıkıntıya sokup anneninde erkenden yorulmasına sebep oluyor.Doğumdan hemen sonrada bebeğini hemen emzirmen gerekiyor bu hem rahiminin çabuk toparlanmasına yardımcı oluyor hemde bebeğin sararmasına engel oluyor.Yine aklına takılan bişeyler olursa bekliyorum.Şimdiden hayırlı olsun
tulukçum mrb canım şubat annelerinde 2008 şubat anne adayları buraya başlığında 967.sayfadaki sezeryanlı göbeğe bakar mısın.erken doğum yapmış bir arkadaşımızın çok şükür Allah bebeğini arkadaşımıza bağişladı ama görünce gözüm korktu ben sezeryan olacağım çünkü bizimkiler de böyle mi olacak çok da ızdırabı varmış arkadaşın
Mrb canım,öncelikle arkadaş hangi akla hizmet edip o foto yu oraya koymuş bilemiyorum ama bu beni çok sinirlendirdi sonuçta insanlar zaten doğumları yaklaşırken yeterince gerilip strese giriyorlar bir de üstüne bu şeyler çok çirkin bence.Zaten zavallı kime sezeryan yaptırdıysa çok kötü bir dikiş yapmışlar.Arkadaşım ben bu forma girdiğimden beri en çok sarfettiğim söz stres yapmayın sakin olun insanların anlattıklarının çoğu abartıdan ibarettir.Size de aynen bunları söyüyorum ve diyorum ki kimse loğusalık psikozuna girip insanların moralini bozmaya acı çektirmeye çalışmasın.Sonuçta bu şahsiyet normal doğum yapsa nerenin fotosunu koyacaktı acaba merak ettim.Felaket sinirlendim ben sözü burada kapatıyorum.
Canım benim teşekkür ederim sizinde bayramınız kutlu olsun canım.Biz bu bayram evde eşimle yalnız geçirmek zorunda kaldık malum vakit yaklaştı ağrılar korkutuyor artık annem ve kayınvalidemler farklı memlette olduğundan bu bayram biraz buruk geçiyor.Senin ağrılar nasıl oldu şuanda iyimisin canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?