Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

İnş. normal olur bir an önce bebeğinle ilgilenirsin rahat rahat.Göğüslerine krem sürmeye başlaman iyi olmuş fakat çok narin hareketlerle masaj yaparak sür.Artık süt kanallarımız iyice çalışmaya başladı gergin olması ve uçlaının acıması normal sen zarar vermeden yap masajını.Canım bende şu anda 39 haftalığım artık her an bekliyorum normal olacak kısmetse.

Mrb canım 15 gün sonra 38 haftalık oluyorsun yani daha vaktin olacak normal için.Fakat büyük ihtimalle Ocak ilk haftaya kadar bebek son pozisyonunu alabilir.Hayırlısını düşün canım herşeyin sezeryan olmak zorunda kalırsan da stres yapma insanlar isteyerek yapıyorlar nihayetinde.

ttulukcum sana bişi sorucam ben 30+3 günlük hamileyim kızım su çiçeğii geçiriyor fakat bende daha henüz bişi çıkmadı eğer ben geçirmemiş olsaydım şimdiye kadar bende belirtileri olurmuydu ben çocukken geçirip geçirmediğimi bilmiyorum yada senin çevrende böyle bir durumla karşılaştınmı ve sonucuna şahit oldunmu

Canım geçmiş olsun.Su çiçeği döküntüler bittikten sonra bile bulaşıcılığını devam ettiren bir hastalıktır.Bunu aciliyetle dr.unla görüşmeni rica ediorum.

Merhaba ben 33 haftamdayım canım dün konturolde doktor kesedeki suyun biraz fazla oldugunu söyledi bunun nedeni ne olabilir canım bilgi sevirsen sevinirim .

Ttuluk merhaba, yazılarını okuyordum çok faydalı bir iş yapıyorsun, çok teşekkürler.Benim sorum:
Dün dr'a gittim.Nst ye girdim herşey normal çok şükür.Ancak arada bir karnım sertleşiyor ve iböyle minik tümsek gibi birşey oluyor ve birkaç saniye sürüyor dediğimde beni elle muayene etti.Elini 20 dakika karnımın üstüne koyup bekledi ve 1 kasılma farkettiğini söyledi.Ama öyle şiddetli ağrım falan yok...Hastaneye yatıralım dedi, ben istemedim o zaman bana nidilat diye bir ilaç verdi , günde 4 kez iç dedi.İlacın prospektüsünü eve gelince okudum.Gebeler kullanamaz diyor.Sence ne yapayım.Çok tedirgin oldum.32. haftamdayım az kaldı ve tüp bebek benimkisi.Lütfen acil cevap...
teşekkürler

mrb canım,nidilat normalde tansiyon ilacı olarak kullanılır ama bie etkisi de gebelerde kasılmaları ve erken doğum ağrılarnı yok eder o yüzden dr.unu dinle ve tedaviye hemen başla

slm canım
öncelikle allah razı olsun yardımcı oldugun için
ben 38+2 günlük hamileyim
salı günü doktora gittim bebek dogum kanalına iyice yerlestiğini söyledi....
ve heran dogum olabilir hazırlıklı ol dedi
benim karnımda gün boyunca sertleşmeler oluyo karnım top gibi hep duruyo....
bunun nedeni neden acaba?
bide sag göğsümün altında kemiklerim sanki parcalanıyo....cok sancım oluyo

merhaba canım 37+2 günlük hamileyim canım benm genital bölgemde kahverengi sivilceye benzeyen bezeler oluşmuş durumda sence bu neden kaynaklanıyor

Merhaba ben 33 haftamdayım canım dün konturolde doktor kesedeki suyun biraz fazla oldugunu söyledi bunun nedeni ne olabilir canım bilgi sevirsen sevinirim .

Mrb canım,suyunun fazla olması çok farklı sebebleri var öncelikle şeker hastalığı,yaşlı gebelik vs. bu yüzden seni takip eden dr.un bunun sebebini ancak bilebilir.Gebelik haftan büyük olduğundan çok stres yapma.Şu saatten sonra sana ve bebeğe bir zararı olmaz en fazla dr.un ilerki haftalarda sezeryanla doğumunu yaptırır.

merhaba canım 37+2 günlük hamileyim canım benm genital bölgemde kahverengi sivilceye benzeyen bezeler oluşmuş durumda sence bu neden kaynaklanıyor

Mrb canım,bu bezeler gebelikten dolayı olabilir fakar sen yine de herhangi bir risk almak yerine hemen bir kadın-doğum uzmanıyla görüş.Gebelikte genital bölgede varisler oluşabilir eğer öyle birşeyse normal doğumda problem olabilir bu yüzden bir uzmana şimdiden görün derim.

günaydın canım.
37-6 hafftalık hamileyim.26aralık sezeryan tarihim.
canım bende şu an boğazlarımda öksürük oluştu.ama ateş yapmıyor.öksürdükçede çok afedersin vajinaya sancı vuruyor.açılma olacak diye korkuyorum .normal doğum başlar diye düşünüyorum.
ilaç kullanamadım için sezeryana kadar nasıl geçireyim bu öksürüğü kafam durdu inan.sezeryana kadar olursa .sezeryandan sonra öksürdükçe bu sefer dikiş yerlerine vurcak dikişler çabuk geçmicek.hem bu halde olmam öksürük bebişe zara veririmi.ateşim yok ama.
teşekkürler şimdiden canım.güzel bir gün diliyorum sanada.

Mrb canım,öksürüğünün olması sezeryana kadar devam ederse engel teşkil edebilir.Kendi dr.unla ve anestezi yapacak dr.unla bu konuyu konuşman gerekiyor özellikle genel anestezi olacaksa öksürük problem olabilir hiç beklemeden dr.unla görüşüp tedavi olmalısın.

merhaba canim ben 35 yani 36 haftalik hamileyim ve bebegim hala dönmedi cok asagida oldugu icin doktorum dönmez dedi ve 1 - 2 hafta icinde dogum olabilirmis ama sezeryan.

bense normal dogum istiyorum bebegim nasil dönembilir böyle bi yöntem varmi ?

merhaba ttulukcum nasılsın cnm kavuştun mku bebişine merak ettim bende bekliyorum bakalım ne zaman gelecek kızım artık çok fazla heycan sardı beni bu arada bacağımın aralarına bazen kramplar giriyo birde akıntım çoğaldı bazende karnım sertleşiyo ortaya doğru 2 gündür var yani bunlar rahimede iğneler batıyo sence doğum yakınmıdır böyle başlangıçlarmı olur ki ayy çok sabırsızlanıyorum artık bi kavuşsak hayırlısıyla kuzularımıza

merhaba ttuluk öncelikle teşekkür ederim,hayırlı doğumlar dilerim.ben 36 haftalık hamileyim bebeğin gelişimine göre bi hafta önde dedi dr.şuan 3000 kilo 51cm.kafa çapı 10cm. dr 10 cmi geçerse normal doğum önermiyo 10 ocak doğum tarihi verdi ancak sezeryan olursa 10 gün önce çağırdı.kafam çok karışık bildiğim kadarıyla normal doğumda rahim 10 cm kadar açılıyo bebeğin kafası ne kadar büyüklükte olmalı bide boyum 175 iri kemikli bi yapım var doğuma kadar 90 kilo olurum gerçi dr çatı muayenesi yapmadı.bi terslik çıkmazsa hep normal doğum yapmayı istedim bu konuda beni bilgilendirirsen çok sevinirim..teşekkürler şimdiden

Mrb canım üzgünüm ne yazık ki bebeğin dönmesi sadece onun yapacağı bir iş herşeyin hayırlısını düşün stres yapma sağlıkla doğsun önemli olan o ister sezryan ister normal.

Mrb canım yok neerde daha gelmeye niyeti yok gibi.Senin tarif ettiğin herşeyi şu anda bende yaşıyorum canım ve her seferinde geliyor galiba diye asker ediyo bizi.Adet ağrılarından daha fazlası ve karnının top gibi düzenli aralıklarla sertleşmesi lazım gerçek ağrıysa bunlara dikkat et canım.İnş. hayırlısıyl alırız en kısa zamanda bizim nazlıları:teselli:

Hayatım bebeğinin kilosu, senin boyun ve kilon şuanda bir terslik olmazsa gayet normal.Şu anda senin nomal doğum yapmanı fiziksel olarak engelleyecek şey ancak alttan muayene ile tespit edilebilir.Bebeğin kafa çapı 10 cm demişsin ama bu mümkün değil büyük olasılıkla sen yanlış anladın.Doğduğunda bebek kafa çapı 35-38 arasında değişir ve rahim açıklığı kabaca 10 cm diye söylense bile bebeğin kafası bu açıklıktan kolayca geçer.Eğer kafanda soru işaretleri oluştuysa lütfen başka bir uzmanla bir kerelik bile olsa görüş ve rahatla.

ttuluk.canım günaydın verdiğin cevap için çok teşekkür ederim.rabbim senide tez zamanda bir nefeste kurtarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…