öncelikle mrba.s. allah bağışlasın resimde ki bebek senin sanırım çok şeker nazar değmesinpeki neyle korundunuz bu zaman kadar?
Mrb canım,öncelikle geçmiş olsun.Annen doğru bilgi vermiş sana canım bu zaman aralığında beta hcg nin yüksek çıkması normal.Mol gebelik düşünmüşsün fakat dr. prof. olduğuna göre ultrasonda bunu görürdü mutlaka.Pıhtılaşma problemin varsa sorun bundan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle fakat bunun çözümü çok basit öğrenmen iyi olmuş.Dr.un mutlaka buna uygun bir tedavi verecektir sana. İnş.bundan sonraki gebeliğin problemsiz geçecektir.Resimdeki bebekte benim canım bende çok problemli dünyaya getirdim bebeğimi ama sonunda Allah a şükür aldım kucağıma inş. sende azimle başaracaksın,annene çook selamlar..öncelikle mrba.s. allah bağışlasın resimde ki bebek senin sanırım çok şeker nazar değmesin
bu arada benim annemde ebe :)),
bişi sormak istiyorum... ben ikikez kürtaj olmak zorunda kaldım ikinciyi 2 hafta önce oldum 6. hafta gelişim durmuş ben 10. hafta kürtaj oldum.(, testler vs.. yapıldı kanımda pıhtılaşma var (, dün ankarada ki doktorum beta HCG yaptırıp faxlamamı istedi ( prof. ) ama doktorla bir türlü görüşümedim, hemşireside niye istediğini bilmiyor beta hcg yi yorumda yapmıyor... hcg 678 çıktı ( 3 hafta aralığında nasıl oluyor anlamadım ? annem doktorlarına sormuş kürtajdan sonra ilk adeti görene kadar böle yüksek çıkar normal demişler... ama tabi bu cevap beni tatmin etmedi... acaba mol gebelik şüphesinden dolayı istemiş olabilir mi doktor? ama ultrosonda olması gereken kese ve içinde minicik bir embryo vardı? yani üzüm gebeliği gibi bir sürü kesecikler yoktu...
bu arada patoloji sonucumda doktorda ama genetik sonuçlarını çıkana kadar yani muaynaneye gidene kadar görüşemicez doktorla(
çıkarmış
merhaba tuttlukcum ben dogum yapali 2 ay oldu 27 subatta kanamam gerceklesti ben adet oldugumu varsaydim ama hala bitmedi 1 hafta oldu ama hala devam ediyo bu kanama neyin nesi gercekten adetmi oldum yoksa ne?simdiden tesekkür ederim:)
ttuluk mrb cnm bize burdan yardimci oldugun icin cok tesekkür ederim
ben 26 subat dogum yaptim 3.690 gr dogdu oglum 3 gün sonra kontrolde 3.380 gr a düsmüstü kilosu sonraki gün gittigimizdeyse 3.430 olmustu .en son 6 martta ebem geldi evimize bebegi tarttik ve bebek hic kilo almamisti benim sütüm iyi geliyordu günde 5-6 litre su icmeye calisiyorumm ama iki üc gündür sütüm pek iyi gelmiyor
bebek kilo almadigi icin ebem beni sucluyor bende bebis kilo alsin diye emziren anneler icin olan bebek mamalarindan aldim bebege vermek icin bunu ebeme söylemek istemiyorum ama ebem bu durumu fark edermi acaba ????aslinda ben mamaya karsiyim ikizlere yeticek kadar sütüm vardi ilk günlerde ama simdi azalma oldu ....
birde bebegimin göbegi düsdükten sonra göbegini kabuk bagladi ebemde alkolle temizlerken bebegin göbegindeki kabugu cekitti ..simdi gene göbegi kabuk bagladi
o kabugun kendiliginden düsmesi gerekmiyormuydu cnm ?
bize zaman ayirip sorularimizi cevapladigin icin cok tesekkür ederim cnm
Mrb canım,şu anda bebeğin 11 günlük ve sen mama vermeye kalkıyorsun sakın böyle birşey yapayım deme emzirmeye sabırla devam et.Doğumdan 15 gün sonra bebeğin doğduğu kilonun %10 gider ve daha sonraki günlerde kilo almaya başlar yani şu anda yaşadığınız olay çok normal fakat benim anlamadığım ebem ebem demişsin bu eben biliyordur böyle olacağını herhalde ve seni aydınlatır bu konuda azarlayacağına diye düşünüyorum.Aksi birşey başına geliyorsa gittiğin sağlık ocağındaki doktor ile bu konuyu konuş.Ebenin sana kösteek değil destek olması lazım çoook sinirlendim şimdiklava:Sütün zaman azalır zaman zaman artar sen mümkün olduğunca çok emzir bebeğini sütün mutlaka çoğalır.Senden çooook rica ediyorum yavrunu sütünden mahrum etme canım.Senden haber bekliyorum..
saol cnm benim ebem kilo almamis bu bebek pazarteside almazsa kötü olur diyince ben korkmustum
ikinci cocugum ilk ogluma kesinlikle mama vermedim kayinvalidem almisti siddetle onlari cöpe atmistim ve bir bucuk yasina kadar emzirmistim oglumu ...
almanyada cocuga iyi bakamiyorsan elinden aliniyor ebemde öyle diyince yani senin sütün var bu cocuk niye kilo almiyor diyince bende korktum bi yere sikayet edicek diye cünki o tartzda konusmustu ( oglum tam emmeyi ögrenemedi) ve malesef günde bir defa olmak sartiyla mama verdim cuma gününden beri ... ebem geldi bugün, bebegim hafta sonu kilo almis ve 3520 gr olmus dogum kilosuna ulasmamis ama kilo almasi cok iyi dedi artik mama vermiyorum cnm mamayi cöpe attim ebem gidince ....
oglumu emmeden önce tartti ve ben emzirdikten sonra tartti 90 gr icmis bebek ,benim sütüm yetiyor ama bebegin emmeyi ögrenmesi gerek memede öyle bakiyor agzini oynatiyor oyun oynuyor... burnunu cekiyorum biraz gidikliyorum bi taraftan emdigi zaman hemen altini degistiriyorum tekrar uyaniyor ozamanda emzirmeye devam ediyorum
cnm benimm sorularimizi sabirla yanitlayip bize destek oldugun icin sana cok tesekkür ederim rabbim evladini sana bagislasin :1hug:
canım benim oğlum üç buçuk aylık oldu son ikihaftadır çok az emmeye başladı az az miyor çabuk açıkıuyor göreve başlayacağım için çok tedirginim biberon ve mama almıyor ne yapabilirim ve son günlerde çok dikkat etmeme rağmen sütüm çok azaldı ondanmı acaba
ttuluk merhaba dün benim bebegimin atesi vardı vardı fitil attım dün gün boyu uyudu ve simdi gözlerini acamıyor uyuyor atesiyok ama hastalıktan mı aceba ve nasıl iyileştirebilirim geçen ben griptim benden mi gecti aceba
Mrb canım,ilacın etkisiyle uyumuş sen arada kaldırıp besle,ateşini ve burun tıkanıklığı varmı bir takip..Eğer ateşi yükselirse mutlaka bekletmeden hastaneye götür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?