Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

peki neyle korundunuz bu zaman kadar?
öncelikle mrba.s. allah bağışlasın resimde ki bebek senin sanırım çok şeker nazar değmesin

bu arada benim annemde ebe :)),

bişi sormak istiyorum... ben ikikez kürtaj olmak zorunda kaldım ikinciyi 2 hafta önce oldum 6. hafta gelişim durmuş ben 10. hafta kürtaj oldum. (, testler vs.. yapıldı kanımda pıhtılaşma var (, dün ankarada ki doktorum beta HCG yaptırıp faxlamamı istedi ( prof. ) ama doktorla bir türlü görüşümedim, hemşireside niye istediğini bilmiyor beta hcg yi yorumda yapmıyor... hcg 678 çıktı ( 3 hafta aralığında nasıl oluyor anlamadım ? annem doktorlarına sormuş kürtajdan sonra ilk adeti görene kadar böle yüksek çıkar normal demişler... ama tabi bu cevap beni tatmin etmedi... acaba mol gebelik şüphesinden dolayı istemiş olabilir mi doktor? ama ultrosonda olması gereken kese ve içinde minicik bir embryo vardı? yani üzüm gebeliği gibi bir sürü kesecikler yoktu...

bu arada patoloji sonucumda doktorda ama genetik sonuçlarını çıkana kadar yani muaynaneye gidene kadar görüşemicez doktorla (

çıkarmış

merhaba tuttlukcum ben dogum yapali 2 ay oldu 27 subatta kanamam gerceklesti ben adet oldugumu varsaydim ama hala bitmedi 1 hafta oldu ama hala devam ediyo bu kanama neyin nesi gercekten adetmi oldum yoksa ne?simdiden tesekkür ederim:)

Büşra'cım bu üzücü bir olay tabii büyük geçmiş olsun fakat olumlu açıdan düşün ki hamile kalabiliyorsun yani bir sorun yok.Bundan sonra bir 3 ay kadar korunup gebe kalmamaya dikkat et daha sonra yine Allah'ın izniyle bebeğin olacak.Doğum kontrol hapının bir etkisi de bırakıldıktan sonra bazı kişilerde etkileri bir kaç ay daha devam ediyor yani hormonların normale dönmesi bir kaç ay sürebiliyor.Demek ki sen de bundan etkilenmişsin.Güzel haberlerini bekliyorum tekrar geçmiş olsun.

Mrb canım,öncelikle geçmiş olsun.Annen doğru bilgi vermiş sana canım bu zaman aralığında beta hcg nin yüksek çıkması normal.Mol gebelik düşünmüşsün fakat dr. prof. olduğuna göre ultrasonda bunu görürdü mutlaka.Pıhtılaşma problemin varsa sorun bundan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle fakat bunun çözümü çok basit öğrenmen iyi olmuş.Dr.un mutlaka buna uygun bir tedavi verecektir sana. İnş.bundan sonraki gebeliğin problemsiz geçecektir.Resimdeki bebekte benim canım bende çok problemli dünyaya getirdim bebeğimi ama sonunda Allah a şükür aldım kucağıma inş. sende azimle başaracaksın,annene çook selamlar..

merhaba tuttlukcum ben dogum yapali 2 ay oldu 27 subatta kanamam gerceklesti ben adet oldugumu varsaydim ama hala bitmedi 1 hafta oldu ama hala devam ediyo bu kanama neyin nesi gercekten adetmi oldum yoksa ne?simdiden tesekkür ederim:)

Mrb canım,büyük ihtimalle adet olmuşsun canım daha fazla devam edrse dr.unla görüşmeni tavsiye ederim.

ttuluk mrb cnm bize burdan yardimci oldugun icin cok tesekkür ederim
ben 26 subat dogum yaptim 3.690 gr dogdu oglum 3 gün sonra kontrolde 3.380 gr a düsmüstü kilosu sonraki gün gittigimizdeyse 3.430 olmustu .en son 6 martta ebem geldi evimize bebegi tarttik ve bebek hic kilo almamisti benim sütüm iyi geliyordu günde 5-6 litre su icmeye calisiyorumm ama iki üc gündür sütüm pek iyi gelmiyor
bebek kilo almadigi icin ebem beni sucluyor bende bebis kilo alsin diye emziren anneler icin olan bebek mamalarindan aldim bebege vermek icin bunu ebeme söylemek istemiyorum ama ebem bu durumu fark edermi acaba ????aslinda ben mamaya karsiyim ikizlere yeticek kadar sütüm vardi ilk günlerde ama simdi azalma oldu ....

birde bebegimin göbegi düsdükten sonra göbegini kabuk bagladi ebemde alkolle temizlerken bebegin göbegindeki kabugu cekitti ..simdi gene göbegi kabuk bagladi
o kabugun kendiliginden düsmesi gerekmiyormuydu cnm ?

bize zaman ayirip sorularimizi cevapladigin icin cok tesekkür ederim cnm

Mrb canım,şu anda bebeğin 11 günlük ve sen mama vermeye kalkıyorsun sakın böyle birşey yapayım deme emzirmeye sabırla devam et.Doğumdan 15 gün sonra bebeğin doğduğu kilonun %10 gider ve daha sonraki günlerde kilo almaya başlar yani şu anda yaşadığınız olay çok normal fakat benim anlamadığım ebem ebem demişsin bu eben biliyordur böyle olacağını herhalde ve seni aydınlatır bu konuda azarlayacağına diye düşünüyorum.Aksi birşey başına geliyorsa gittiğin sağlık ocağındaki doktor ile bu konuyu konuş.Ebenin sana kösteek değil destek olması lazım çoook sinirlendim şimdiklava:Sütün zaman azalır zaman zaman artar sen mümkün olduğunca çok emzir bebeğini sütün mutlaka çoğalır.Senden çooook rica ediyorum yavrunu sütünden mahrum etme canım.Senden haber bekliyorum..

saol cnm benim ebem kilo almamis bu bebek pazarteside almazsa kötü olur diyince ben korkmustum
ikinci cocugum ilk ogluma kesinlikle mama vermedim kayinvalidem almisti siddetle onlari cöpe atmistim ve bir bucuk yasina kadar emzirmistim oglumu ...
almanyada cocuga iyi bakamiyorsan elinden aliniyor ebemde öyle diyince yani senin sütün var bu cocuk niye kilo almiyor diyince bende korktum bi yere sikayet edicek diye cünki o tartzda konusmustu ( oglum tam emmeyi ögrenemedi) ve malesef günde bir defa olmak sartiyla mama verdim cuma gününden beri ... ebem geldi bugün, bebegim hafta sonu kilo almis ve 3520 gr olmus dogum kilosuna ulasmamis ama kilo almasi cok iyi dedi artik mama vermiyorum cnm mamayi cöpe attim ebem gidince ....
oglumu emmeden önce tartti ve ben emzirdikten sonra tartti 90 gr icmis bebek ,benim sütüm yetiyor ama bebegin emmeyi ögrenmesi gerek memede öyle bakiyor agzini oynatiyor oyun oynuyor... burnunu cekiyorum biraz gidikliyorum bi taraftan emdigi zaman hemen altini degistiriyorum tekrar uyaniyor ozamanda emzirmeye devam ediyorum

cnm benimm sorularimizi sabirla yanitlayip bize destek oldugun icin sana cok tesekkür ederim rabbim evladini sana bagislasin :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım sevindim şimdi bak.İyi yapmışsın mamayı atarak.Sütün olmasa veya bebeğin fizyolojik olarak emmesi mümkün olmasa vs. tamam mama olabilir fakat sende hiç bir sorun yokken sütünü mahrum etmemen gerekir.Bebeklerin yenidoğan döneminde uzun süre emmeleri mümkün değil çeneleri hemen yorulur ve 1 dakika ile 4 dakika gibi kısa zamanda bırakırlar sen sabıla uğraşıp sık sık vereceksin ağzına o çok kısa bir zaman sonra başlayacak uzun uzun emmeye ama şu dönemde biraz yorulman gerekiyor.Canım bende ilk günlerde memeyi alamadığı için bebeğim 24 saat kucağımdaydı yeterki anne sütü alsın diye Allah seni inandırsın kambur kalıcam zannettiğim günler oldu ve kayınvalidem atmaca gibi tepemde emziremesede mamayla ben büyütsem diye can atıyordu şimdi anlatamayacağım çooooook kötü günler geçirdim ama kesinlikle bırakmadım ve şimdi Alllah a şükür bebeğim çok sağlıklı.Sende gayret canım sabırla.Öpüyorum seni.

cnm benim meraba sana cok güzel haberlerim varrrr
bebisim bugün 15 günlük oldu vee tam 3.720 gr olmus
günde 6-7 defa emziriyorum her defasinda her iki taraftan 20 ser dk emzirmeye calisiyorum geri kalan zamanlarda oglusum hep uyuyor ....

seni cok iyi anliyabiliyorum kayinvalideler nedense hep mama vermemizi istiyorlar ama anne sütü gibisi yok gercekten nekadar mucize bi besin düsünürsek eger dimi ... bende ilk oglumda cok cektim gercekten sütüm azdi gene mama vermedim kasik kasik damla damla icirdim oglusuma yeterki anne sütü alsin diye ... bi daha bebek istemedigim icin simdi emzirirken oglusumla tadini cikartiyoruz cnm
seni cok öpyüruz oglusumla teyzesii :1hug:

Canım benin nasıl sevindim bilemezsin.Sütün bazen yorgunluk,uykusuzluk ve stres gibi nedenlerden dolayı arada azalır fakat bu senin azmini sakın kırmasın böyle dönemlerde sakin olmaya,bol sıvı alıp tekrar düzene gireceğini düşünüp telkin et kendini.ılk bebeğinden zaten tecrübelisin bu daha da rahat geçecek inş..Öpüyorum seni çok,kendine ve bebişe iyi bak canım..

canım benim oğlum üç buçuk aylık oldu son ikihaftadır çok az emmeye başladı az az miyor çabuk açıkıuyor göreve başlayacağım için çok tedirginim biberon ve mama almıyor ne yapabilirim ve son günlerde çok dikkat etmeme rağmen sütüm çok azaldı ondanmı acaba

Mrb canım,ne yazık ki bebekler bizim hissettiğimiz güzeli,kötüyü,sıkıntıyı,stresi aynen algılayıp tepki veriyorlar.İşe başlayacağın için içindeki sıkındı ve tedirginliğin şu anda bebeğin olduğu gibi farkında ve oda sıkıntılı.Bu geçici bir dönem sakin olmaya istediği her an emzirmeye çalış.Anne sütü ve annelik esnasında salgılanan hormonlar mucizevi bir olaydır canım öyle ki menopoza girmiş bir kadın anne olma duygusu içersine girince ve duyguları yoğun bir şekilde yaşarsa bu kadının göğsüne bir bebek verdiğinizde inanamayacaksın ama süt gelir.Sadece sakin olmak lazım dönem dönem bebekler gelişme zamanlarına girerler bu 1-2 hafta kadar uzayabilir ve bu dönemde huysuz,sürekli sebebsiz ağlayan bir durum içine girerler ve anneler bu dönemde sütüm yetmiyor telaşına düşüp mama veya ek birşeyler verme isteğinde bulunurlar.Sen sakin ol sütün yetmese bebeğin gelişiminden,alt değiştirmenden vs. herşekilde anlarsın.Bebeğini emzirdikten sonra 20cc bile çıksa sağıp sütünü at buzluğa.Bol bol marul,incir,emziren anneler için hazırlanan çaylardan,kabak(çok süt yapar )ve bol sıvı almaya dikkat et.Bib:1hug:erona gelince Dr.Browns markalı biberonu al bir dene onuda almıyorsa bebeğine bakacak kişiyle konuşup sütünü kaşıkla içirt hiçbir şey almıyorsa kaşıkla mutlaka kabul edecektir.Senden tek ricam sakin ol bende çok yakında çalışmaya başlıycam ve arada sütüm dediğim gibi 20-30 cc de çıksa attım buzluğa.Azda olsa 1-2 hafta yetecek kadar süt biriktirdim.Hala emzirdikten veya gece uzun uyuduğu için gece kalkıp sütümü sağıyorum.İnş.faydalı olabilmişimdir canım sana haberlerini bekliyorum.

merhabalar tulukcum cevapların için çok saol bugün süt çayı bulabildim ondan aldım sadece inş gelişme olur bildiririm sana.süt sağabildiğim kadar sağıyorum dediğin gibi buzluğa koyuyorum ama hepsini bir koysam olmaz az az çıkanı nasıl koycam süt poşeti almak lazımsa burda bulmadım küçük bir yerde yaşıyorum.bardağa falan koymadım hijyenik olmaz iki biberon var koydum onalara ama daha koyamadım.canım birde bebeğim son iki haftaya kadar her gün kaka yaparken artık fitilsiz yapamıyor bir hemşire ark bağırsak düzenleyici bir şuruptan bahsetti kullanmam lazımmı ne yapayım seni ve bebeğini öpüyoruz

ttuluk merhaba dün benim bebegimin atesi vardı vardı fitil attım dün gün boyu uyudu ve simdi gözlerini acamıyor uyuyor atesiyok ama hastalıktan mı aceba ve nasıl iyileştirebilirim geçen ben griptim benden mi gecti aceba

Mrb canım,ilacın etkisiyle uyumuş sen arada kaldırıp besle,ateşini ve burun tıkanıklığı varmı bir takip..Eğer ateşi yükselirse mutlaka bekletmeden hastaneye götür.

Mrb canım,ilacın etkisiyle uyumuş sen arada kaldırıp besle,ateşini ve burun tıkanıklığı varmı bir takip..Eğer ateşi yükselirse mutlaka bekletmeden hastaneye götür.

tamam canım sagol ya biz köydeyiz ha deyince gidemiyoruz haliyle telaşlanıyorum suruplardan hangisi daha iyi sence agrı kesici etes düşürücü olarak :1hug:senin oğluşunu yerim ben allah bagışlasın benim oğlumda3bucuk aylık proflimde resimleri var bakabilirsin

Bu, ateşin ölçüldüğü yere göre değişir. Makattan yapılan ölçümlerde 38 derece üzeri, ağızdan 37.5 , koltuk altından 37.2, kulaktan 38 derecenin üstündeki değerler ateş olarak kabul edilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…