Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

canım seni gene sorumla rahatsız edeceğim ama cuma günü doktora gitmiştim27+6dık bilmeyenler için söyleyeyim bebeğim 1300 gr geldi doktor gelişimi iyi dedi o gün ultrasonda çok iyi göremedim bebeğin yerini ama bebeğim sanki düne kadar sağ tarafta ve daha yukarıda gibiydi dünden beri sol alt kasık bölgemde yani sanki malum organın hemen üstünde gibi açıkçası tedirgin oldum bu normal mi önceden sağ tarafımda hissederdim ama sol tarafa ne zaman geçti ben hiç anlamadım eğer hala sağ taraftaysa sol tarafta ağrı olur mu şimdi bayağı aşağıda bir de tuvalete gitme ihtiyacım daha çoğaldı

selamlar..
size bişey sormak istiyorum..bebek en geç çatıya ne zaman girer acaba..ben normal doğum bekliyorum ama 39 artı 1 im..bugünkü kontrolde bbeğim hala daha yukarda yani çatıya yerleşmemeiş..kilosu da 3700lerde yani çok fazla bekleyecek vaktim yok gibi..bu durumda sez olucam ama normali nereye kdr zorlayabilirim acaba..sizin görüşleriniz nedir..çok teşekürler..

Canım hiç endişe etme bebeğin sağlıklı birşekilde gelişimine devam ediyor.Şuanda bebeğin yön değiştirmesi hareketlerinin fazla olması çok normal,idrar kesenin üstünde hızla büyüyen bebişin seni biraz fazla yormaya başlayıp tuvalet ihtiyacın hergeçen gün daha da sıklaşacak bunlara hazırla kendini.Dikkat etmen gereken şey kasılmaların oluyormu böyle birşey olduğu takdirde dr.una hemen haber vermen gerekir onun dışında hissettiğin ağrılar normal.

Derrin'cim ilk doğumunsa eğer bebeğin yerleşmesi doğum anına kadar sürebilir.Dr.un muayene ettiyse normal doğuma müsait olup olmadığını söylemiştir zaten.Bebeğinin maşallah kilosu çok iyi bu durumu da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapması lazım.eğer senin anatomin bu doğuma müsait değilse zaten ne kadar beklesen de normal doğum yapamazsın.Bence bebeğini de çok riske atmadan dr.unla görüş ve bir karar ver.

günaydın öncelikle.
27 haftalık hamileyim..bebğimin hareketlerini dün hiç hissedemedim korktuk sabah uyanmış olacakki tekmesini attı..
şimdi sağ ve sol bacaklarımda kaval kemiğim tarafında yani vede dizimin biraz altında krampları hissediyorum magnezyum kullanmama rağmen.
normal mi bu.

Günaydın canım,dün fazla yorduysan kendini bebek bundan etkilenmiş olabilir bol bol dinlenmene bak.Bacaklarındaki ağrılar devam ederse dr.unla görüşüp durumunu belirt önlemini al.Süt içmeyi kesinlikle ihmal etme.

canım benim saolasın çok güzel bir konu açmışsın allah razı olsun senden.

sende bebişini sağlıcakla alırsın ve hayırlı doğumlar dilierim.

canım benimde merak ettim bir soru var..

doğumlarda hiç kordon dolanmalarıyla karşılaştınmı.

mesela bir bebeğe kordon dolandığında öylede anne karnında yaşamaya devam edermi

yada devam etmezse hemen tepki veririmi?tehlikelri nelerdir.nasıl anlarız.
büyük ihtimallerle hareketleri olmaz.

bu konuda aydınlatırsan sevinirim.

sanırım bu son günlerimizde çok dikkatli olup ani hareket yapmamlıyız değilmi.bu tür durumlar çok olabiliyormuş.

he bir sorudaha canım.

100 kiloyla normal doğuma gidicek bir anne.ve bbegide 4kilo civarı olursa sorun yaşarmı?

şimdiden teşekkür ediyorum canım sana ..

gülbeyzacım ben 102 kilo oldum 88le hamiş kalmıştım 28+4 üm doktorum sezeryan dedi bana ama sanırım bunu söylemesi öncelikle benim çatımın dar oluşuymuş bir de kaslarım çok kuvvetliymiş ben aşılama ile hamiş kaldım da umarım hepimiz hayırlısıyla kurtuluruz canım

merhaba benim de bi sorum olucaktı. ilginize şimdiden çok teşekkürler:)

39 + 6 dayız dr.um perşembeye kadar bekleyelim olmazsa cuma gel dedi. Cuma 40 + 2 oluyoruz. Kasıklarıma doğru adet sancısı gibi ağrılar var
Doğumu başlamamış ve açılması olmayan bir gebeye suni sancı verilmesi sakıncalı mı doğumu daha da zorlaştırır mı ? Araya bayramda giriyor kafam çok karıştı.Yani cuma günü suni sancı verelim derse dr. ne yapmalıyım.

Mrb canım,kodon dolanması çok sık karşılaştığımız bir durum.Bundan dolayı bebek skıntıya girerse anne bebeğin hareketlerinden şüphelenir veya biz nst sonucunda teşhis koyabiliriz.100 kiloluk bir anne tabi ki normal doğum yapabilir bunda hiç bir sıkıntı olmaz.Selamlar

Mrb canım,bence bayram öncesi normal giderse normal olmazsa sezeryanla yap doğumunu bayramda daha önceden iletişimin olmayan bir dr.la doğumunun gerçekleşmesi strese girmene neden olur zaten gününü de doldurmuşsun.Suni sancının ne senin nede bebeğin üzerinde bir sakıncası yoktur doğumu hızlandırmak için uygulanan bir yöntemdir cuma günü dr.un ne derse onu uygula derim canım şimdiden hayırlı doğumlar inş.

tuttluk merhaba. Benim sorum da yeşimin sorunu ile aynı sayılır. Geçen çarşamba biraz sancım oldu ve hemen hastaneye gittim. Kontrol yapan ebe parmak ucu açıklık var dedi. Dr'um da perşembe günü kontrolden sonra rahimde yumuşama var 1 hafta bekleyelim perşembeye kadar gelmezse perşembe suni sancı ile doğurursun dedi. Ama perşembe günü benim 38 haftam yeni dolmuş oluyor. Anladığım kadarıyla dr bayramda sancılanmamdan endişeleniyor. Sence 15 gün erken suni sancıyla doğum yapmam doğru mu?

ttuluk canım dişim çok ağrıyor kuru kayısı yerken kırıldı doktorumu aradım işçiye gitme konusunu sordum gidebilirsin dedi ama içime sinmiyor daha ben sorunumu anlatırken gidebilirsin dedi bu doktorları bazen anlayamıyorum baştan savar gibi 28+3üz bir sakınca var mı sana da sorayım

meraba canım...soruyu bana sormadın ama nedense cevap vermek istedin...tüm doktorlar doktora gitmeyi öneriyor...Allah korusun apse yaparsa bebeğe zararı olur..bence git ben gittim..aynı senin haftanda diş problemi çektim...ve rahatım...hep yalnış bilgilendirmelerden dolayı bazı şeylerii geciktiriyoruzz..kusura bakma yaşadığım için cevap verdim

ttuluk canım teşekkür ederim cevabın için.ben 85 kiloyla hamile kaldım ve şu an 100 kilo oldum saolayım.bebkte sanırım şu an 3.buçuk civarı ama doğuma kadar 4 olur belki geçer bile bende 102 falan olurum.
dün bu soruyu sordum .benim 2tane daha kızım ikisinide normal doğum yapmıştım ama bu kilolarda değildim ben.kızlarım hep 4kilo üstü doğdu.hani imdi ben bu kiloda olunca normal doğumda bişey yaşarmıyım diye telaşlıyım aslında.çünkü hep duyuyoruz kilolu anne lerde ve bebklerde doğumda bebkte kol çıkıklığı kalça çıkıklığı yaşanıyor.yada beyin oksijensiz kalıyor havale falan oluyor.buyüzden tedirginim oyüzden sordum 100kiloyla doğumda sorun olurmu diye.
ben normal doğumu istiyorum aslında ama doktorumla bebek rahat dünyaya gelsin diye sezeryan istedim oda bana 22 aralık tarihini verdi.ama birde şunu düşünüyorum eğer sorun olmazsa neden normal doğum yapmayayımki,daha çabuk iyileşirim normal doğum gibisi varmı.sezeryan bir nevi ameliyat doğum anı belki kolay ama sonrası iyileşmek bence daha zor.yani kafam karışık.
normal doğumları siz ebeler daha iyi vebilginiz
çok yaşadınızı düşünerek bence doktorlardan sizin bu konuda daha çok tecrübeniz oldunu düşünerek sana sormak istedim..

canım benim sanada hayırlı doğumlar diliyorum..
durumlarımız farklı farklı.bende önceden bu kiloda doğum yapmadım için ttulluka sormak istedim.hakkımızda hayırlısı artık diyelim.kendine ve bebişine iyi bak.allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…