Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

lütfen yardım bekliyorum ben 2.5 yıllık evliyim geçtiğimiz mart ayında hamile kaldım 8 haftalıkken kendiliğinden düşükle sonuçlandı şimdi yine hamileyim çok korkuyorum lütfen birileri varsa fikir versin

çok teşekkür ederim cevabınız için ben dediğim gibi kanamam 25 kasımda başladı
testte sonuç çıkar mı? kan testi mi yaptırmalıyım? birde tehlike var mı? henüz 3 ay geçmedi gerçi doktorum gerek yok ama yinede dinlensen iyi olur demişti ama

merhabalar..başınız epey ağrımıştır ama benimde naçizane bi sorum olacaktı size..32 haftalık hamileyim,iki gündür hiç geçmeyen azalmayan ancak çok şiddetlide olmayan ince bir sızı şeklinde karın ağrısı çekiyorum.bugün dayanamayıp doktoruma gittim oda tit ve kan tahlilleri istedi,sonuçlarımın normal çıktığını bu karın ağrısının erken doğum belirtisi olduğunu söyleyip hastaneye yatış yaptırttı.celeston ampul-preper ve isopton adlı 3 kalem ilaç yazdı.ama ben pek güvenmediğim için ne hastaneye gidip yattım nede ilaçları aldım.ultrason muayenesi yapıp bebeğin normal olduğunuda söyledi.herhangi bir şekilde vajinal muayene yapıp açıklığa bakmadı,zaten kanamam da hiç olmadı.ama ilaçları almadığım içinde biraz endişeliyim.sizin fikrinizi almak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevineceğim..

ilk ve son merhaba benimde merak ettiğim şeyler var netliğe kavuşturursan minnettar olucam.Ben 3 yıllk evliyim ve son dört aydır korunmuyoruz,hep eşim korundu ben hiçbir ilaç kullanmadım ama hamile değilim.Acaba birlikteliğin çok gerçekleşmesi hamile kalmaya etki edermi?nedenini bilmiyorum belkide vücudum yeni alışmaya başladı bu yeni duruma neler yapmalıyım doktora gitmedim henüz.adet döngüm normal 28 günde bir hamile kalma sanşını arttıracak önerilerin varsa aktarırsan çok sevinirim.6 aya kadar durumumda bi değişme olmazsa doktora görünmek istiyorum ama alltan muayene beni ürkütüyor.Acaba bunun başka bi tekniği yokmudur? Cevabını merakla bekliyorum lütfen alıntı ile cevapla şimdiden teşekkür ederim.

sayın ilkveson veya ttuluk sizde Gevher Nesibe Tıp Enstitüsü yayınlarının "Gebelik Tarihi" isimli kitabı var mı?

Son düzenleme:

Yapılan araştırmalar döllenme olabilmesi için spermlerin ana rahmine tanıdık gelmesi gerektiğini gösteriyor. 3 yıllık korunma ayrıca ana rahminde kuruluğa neden olmuştur. Dolaısıyla hamile kalmanız için bir kaç ay daha denemenizi öneririm. Hamilelik için yumurtlama günlerinizin takibi çok önemlidir. Pek az kadın haricinde, kadınlar ayda 1 kez yumurtlama yaşarlar. Bu yumurtlama olayı 28 günde bir adet olan kadınlarda adetin ilk gününden itibaren 14. gün yaşanır. Hamilelik şansınızı arttırmak için adetinizin ilk gününden itibaren başlayarak sayın. 10. 12. 14. 16. 18. günler ilişkiye girin. Yumurtlama günlerinizi daha iyi takip etmek için ovulasyon testleri kullanabilirsiniz.Bu günlerde eşiniz bol iç çamaşır giysin. ilişki öncesi çok sıcak duş almayın. ılık olsun. ilişkiden 2 saat kadar önce eşinizin kahve içmesi spermleri de hızlandıracaktır. İlişki sonrasında sırt üstü uzanın ve ayaklarınız altına yastık koyun. En az yaım saat uzanın. tıbbi bir engel bulunmadığı taktirde Allah'ın izniyle sonuç alacağınızı düşünüyorum. Bununla beraber gebeliğin olmamasını sorun yapmayın. Araştırmalar stres hormonlarının gebeliği engellediğini göstermiştir. Kendinize iyi bakın.

Doktorunuzun söylediklerini yerine getirmiyorsunuz ama internetten herhangi bir kimsenin vereceği cevaba güveniyorsunuz. Bu çok ilginç ve yanlış. Kafanızda doktorunuzla ilgili soru işaretleri varsa başka bir uzmana danışın. Mutlaka ayrıntılı muayene olun. 32 haftalık hamile olan ve erken doğum teşhisi konluan biisinin doktoruna uymaması, başka bir doktora da muayene olmadan internette zaman kaybetmesi bence çok yanlış.

Son düzenleme:
bir sorum olucak bunu çok merak ediyorum adetine 4veye 5 gün kala korunmasız ilişkiye girdiginde hamile kalınabilirmi acaba cevap yazarsanız çok sevinicem

hamile kalma ihtimali vardır ama yumurtlama dönemine göre düşük bir ihtimaldir. gebeliklerin çoğunluğu yumurtlama günü ve ondan önceki 2 gün içerisinde olmaktadır.

merhaba

dünkü muayenede dr bebeğin dik duruyor dedi başının normalde aşağı doğru durması gerekirken benimkinin yukarı doğruymuş buda sağ kasığa sancı yapıyor .. tehlikeli bişey gibi bahsetmedi istirahat et ve bol su iç bide idrar ve idrar kültürüne bakalım enfeksiyonla alakalı bi durum olabilir dedi. dr beni korkutucak şeyler söylemedi ama rahatlatıcak açıklamalarda yapmadı.. bu olasi bi durummu bebeğimde herhangi bi risk yada sorun yoktur dimi. tedirginim sadece duyup rahatlamaya ihtiyacım war.. bilgisi olan warsa yardımcı olursa çok sewinirimm

merhaba ebe hanım
ben size daha öncede yazmıştımgeçen ay düşük yaptım prezervatifle korunuyorum diye
düşüğüm 23 ekimde gerçekleşti kanamam 25 ekimde başladı şu an tam bir ay geçti hala adet olmadım kürtaj olmadım düşük kendi kendine gerçekleşti ve ben 28 günde bir düzenli adet oluyordum
dün idrar testi yaptım negatif ama adet belirtim yok ilk gebeliğimde adet günümden 2 gün önce çizgi çıkmıştı bu sefer negatif sol göbek kısmımda agrı var ve sanki hareketlenme hissediyorum göğüs uçlarımda da 2 gündür koyulaştı sürekli tatlı ihtiyacım var ki pek sevmem ayrıca dün şalgam suyunu şişeyle içtim durum garip geldi bana bile :) sizce hamile olmam mümkün mü?

[sıze="3"][/sıze]rahimde yara varken hamile kalsam bişi olurmu acaba ama galiba ben hamileyimmmmm

Süper bi konu olmuş,şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplar ve ilginiz için,4 yıllık evliyim ve yaklaşık 2 buçuk senedir çocuk istiyorum.İlk doktora gittğimde kistten küçük parçlar var dedi ve doğum kontrol hapı verdi 3 aylık,sonra onlar geçti ve 6 ay bekletti kalırsın diye.kalamayınca tekrar gittim ve eşimden sperm testi istedi ve onda varikosel çıktı,ameliyat oldu,1 yıldırda spermin normale dönmesi için dediler onuda bekledik..E hala gebelik olmayınca artık beklemeyelim diyip gittim bi doktora.Oda hiç ama hiç içime sinmedi.Neden derseniz.Evet önce dinledi çok güzel.Muayne etti,hiç bi sorun görünmüyo yumurtalıklarında dedi,sonra rahim filmi istedi,onuda yaptırdım.Tüplerinde çok açık onda da bi sorun yok dedi.Sonra eşimden test istedi onda da hareketli sayısı çok iyi olmamakla beraber yeterli dedi gebelik için.Amma velakin bana hasta olduğun ilk gün gel,rapor alıcaz ve iğne yapıcam dedi.Fakat bana iğne konusunda yani ne işe yarıyor,neden yapılıcak nası yapılıcak hiç bi bilgi vermedi.rahim filminden dolayı ayakta durucak mecalim yoktu ve o acıyla hiç bişey soramadım bende,tabiki doktora suç bulmak istemiyorum.ama en azından bi açıklama yapablirdi.Neyse velasıl hala hasta olmadım ve 4 gün filan geçti günüm.Sadece öğrenmek istediğim bu iğne nedir tam olarak bu konuda bi bilginiz varmı..Biraz uzun oldu ama kusurma bakmayın : (

Mrblar biz eşimle yılbaşında bi otelde kalıcaz ama tam yılbaşını günü regl olucam dogum kontrol hapıyla geciktiriciyi aynı anda kullanabilirmiyim ???

mrb sız korundugunuz haldemı hamıle kaldınız.bende oyle korunuyorum ve kesınlıkle cocuk yasak.nasıl kullanıyorsunuz bılgı verırmısınız lutfen

mrb sız korundugunuz haldemı hamıle kaldınız.bende oyle korunuyorum ve kesınlıkle cocuk yasak.nasıl kullanıyorsunuz bılgı verırmısınız lutfen

ben prezervatifle korunuyorum yok henüz hamile değilmişim dün gece şiddetli agrıyla kanamam başladı şu an normaldekinden farklı ama sanırım düşük yaşadığım için yalnız siz hamilelilik kesinlikle yasaksa prezervatif ile korunmanızı önermem bu konuda çok bilgim yok ama internette okuduklarım ve burada yazanlara göre prezervatif korunma yöntemi olarak pek kabul edilmiuor risk çok fazla benim bu yolla korunan çoğu arkadaşım şimdi çocuk seviyor benim doktorum düşük kendiliğinden olduğu için prezervatifle korunabilirsin kesin bir yasak yok dedi belritiler beni korkuttu ama sanırım vücudum değişiyor yaşlanıyor muyum ne kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…