Ilkvesoncugum sana bi sorum daha olacak lutfen kusura bakma. Her nedense burdaki doktorlare ne derse illa teyid etmem gerekiyor:))) Simdi benim daha hamilelik cok yeni ve 8. haftada kontrole gidicem ya buyuk olasilik o zaman vajinal ultrasonla kontrol edecek. Bu normal midir? Yoksa hic vajinal kontrol yaptirmiyim mi? Senin bu konudaki tecruben nedir, vajinal kontrolun bebege ilk haftalarda bir zarari var midir? Ayrica bu ay benim senelik kontrol zamanim buyuk olasilik smear testi yapalim diyecek, bu konuda ne dusunuyorsun hamilelik ilk haftalar smear testi aldirmak ok midir? Cok agrittim basini, cok tesekkurler..Selamlar sevgiler!
meraba ilkve son. benim de bi sorum var.12 haftalik hamileyim ben . dun aksam acayip bisey oldu. televizyonun dibinde oturmus esim telefonda konustugu icin filmi dinlemeye calisiyordum. camasirimda bi islaklik farkettim. kafami bi egdim ki acayip bi sivi ic camasiriminda disina cikmis akiyo. sasirdim. isiyorum zannettim bir an. tuvalete gidip camasirima baktim, sonra cisimi yaptim tuvalette. camasirimi degistireyim dedim. diger kilodu alacakken bacaklarimdan asagiya akmaya basladi bu su. cok ama. sonra elime pecete aldim. ayakta bacaklarim kapaliyken bile pit pit akti, tuvalete gittim yine devam etti. minicik ufacik bir kan pihtisi da geldi peceteye. en son korktum esime soyledim. o da hemen doktora gidelim dedi. gittik bi hastaneye, doktor bakti ve bebek te normal o etrafindaki sivi var ya o da normal hersey yolunda dedi. hatta bebek iceride oynuyodu hop zip. ama ben hala o su neydi anlamadim. ne olabilri sence. endiseleneyim mi ? sagol simdiden
egemen senden şüpheleniyordum zaten.evet yersiz çıkmadı şüphelerim.acilleenn TUZU bırakıyorsun.yağlıyı bırakıyorsun.artık vücudun sana sinyal veriyor bırak diye.seni birazda korkutayım bak sezeryan olursun ALLAH KORUSUN.sadece sebze ve meyve yiyeceksin.sana diyip duruyorum idrarda protein baktır diye.git şimdi baktır bakalım protein çıkacakmı idrarda.pre eklemsi yaz google a ve oku bakalım hemen.ilk ve soncum ya 13-8 tansiyonum beni çok hırpaladı hiç böyle olmamıştım bebeğimde şu an fazla hareketli ...normalde düşük olurdu ama tansiyonum yani.5-9 7-12 gibi bi sorun yoktur dimiçbayılacak gibiyim sanki ya...midem de bulanıyo biraz...iyi değilim yani...
endişelenmeye gerek yok.senin idrar sfinkterlerin yani kasların gevşemiş.şimdi söyleyeceğim basit egzersizi her wc ye gittiğinde yap.idrara çıktığında idrarını birden bırakma az yap tut.az yap tekrar tut böle böle egzersiz yap yoksa ilerleyen zmanda bu tür sorunla karşılaşırsın.gebelerin en az bir kere başına gelir bu durum.idrar kaçırma,gece işemesi,farkında olmadan idrarın çıkıp gelmesi.haaaa dikkat edeceğin bir konu var 1 hafta sonra tekrar bir kontrole git bakalım içinde kuşku kalmasın.
a.s.ilk ve son konular hep dağıldığı için sana genel bir bilgimi yazıyorum canım eczaneden aldığım test sonucu böyle oldu eczaneden aldığım 4 tesste ilk basta bisey çıkmadı daha sonra aradna 3 4 saat geçtikten çok hafif silik çizgi çıktı bu arada adetimide az az oldum (onun sebebide prolaktin yükseklğiymis)ardından doktora gittim kan ve alltan bakma ultrason sonucu yok dedi kist varmıs yasmin adlı hapı verdi ve gitti kist daha sonra tekrar kontrole gittim yine o eczaneden aldığım test hala aklımda bidaha kan testi yaptırdım yok bu arada evde kendimde idrara testi yaptım negatif bide karnem suan olmadından bana çok pahalıya mal oldu bugün test yaptım negatif çıktı (sabahleyin)buna güvenmelimiyim yoksa kan testine falan gerek varmı ilkveson lütfen yardımcı ol.hem maddi hemde manevi açıdan çok yıprandım kimseyede soramıyorum hepsi bisey söylüyor buarada adetim heray oldu ama az lütfen senden açıklayıcı bi cevap bekliyoruma.s.a.s.artık hamilemiyim diye düsünmelimiyim sence
Teşekkürler il ve soncuğum.Adetle bebk düşürüyor olsam pıhtı ve epey bir kanama olması gerekmez mi?Benim zaten 2 ped kanamam oluyor ve hiç yoğun değil.Gatet akışkan bir kanama.Doktoruma bel ağrımı söylemedim.Fakat her etimden önce böyle.Bu ay belki hatırlarsın klomen kullandık.İğneden sonra doktor yumurtanın olduğu tarafta çatlama ağrısını hissediceksin demişti.Fakt o şiddetli ağrıyı iğneden önceki akşam hissettim ben.Yumurtam acaba kendi kendine mi çatladı.Çünkü ben Günde tek dooz klomene rağmen 2 yumurta oluşturdum.Biri 18 bir 19 mm'di.Yani cmartesi ağrım oldu.Pazar iğne oldum. İğneden sonra hiç bir ağrım olmadı.Pazartesi ve salı da ilişki oldu.Eğer cumartesi yumurtam çatladıysa o gün ve pazar günü ilişkimiz olmadığından bu ay hamile kalamayacağım.Çünkü yumurta 24 saat yaşıyor.Eğer iğneden sonra çatladıysa gebelik ihtimalim var.Doğru mu düşünüyorum sence.Canım bir de bişey soracağım.Yarın pogesteron tahlilim var bir hafta sonra da gebelik tahlilim var.Progesteron hormonundaki değişikliklerden doktor gebe olup olmayacağımı gebelik tahlilinden önce az çok tahmin edbilir mi?Çok heyecanlıyım bir daha yumurta takibi beni gerecektir.Zırt pırt vajınal ultrason bunaltıyor.Ayrıca hani korkuyordum ya menopoza mı giriyorum diye doktorum öyle bir şey olmadığını kesinlikle söyledi.Ayrıca yumurtlamam gerçekleştiğinde endometriuma baktı süper dedi.Bu hamiş olursam bebeişimin bana sıkı tutunabileceğinin bir göstergesi midir?Şimdiden ilgine ve sevgine teşekkürler1-ALDIĞIN İLAÇLARIN BEBEĞE HİÇBİR ZARARI YOK.MERAK ETME İÇİNİ FERAH TUT.2-AKLIMA ACABA GEBE KALIYORSUN VE REGL İLE HEMEN FARKINDA OLMADAN DIŞARI ATIYORSUN GİBİ GELDİ AMA DR UN NE DİYOR BU DURUMA BELLİ BİR DR UN VARMI
sagol canim. ama ben o egzersizi yillardir hep yaparim. eglebce olsun diye bazen. hatta isyerinde otururken bile ara sira yaparim. cise benzemiyodu ki hic. koyu kivamli biseydi. yani cisten daha koyu. hafif sumuksu ama cok hafif. bi de o ufak kan pihtisi? esimle beraber olmustuk bi yarim saat kadar once. ama ona da hic benzemiyodu .aman neyse bebek iyi ya . dedigin gibi haftaya bi daha giderim. bebekte problem olsa agri fala oolurdu di mi? bende hic agri sizi yok.
a.s.ilk ve son konular hep dağıldığı için sana genel bir bilgimi yazıyorum canım eczaneden aldığım test sonucu böyle oldu eczaneden aldığım 4 tesste ilk basta bisey çıkmadı daha sonra aradna 3 4 saat geçtikten çok hafif silik çizgi çıktı bu arada adetimide az az oldum (onun sebebide prolaktin yükseklğiymis)ardından doktora gittim kan ve alltan bakma ultrason sonucu yok dedi kist varmıs yasmin adlı hapı verdi ve gitti kist daha sonra tekrar kontrole gittim yine o eczaneden aldığım test hala aklımda bidaha kan testi yaptırdım yok bu arada evde kendimde idrara testi yaptım negatif bide karnem suan olmadından bana çok pahalıya mal oldu bugün test yaptım negatif çıktı (sabahleyin)buna güvenmelimiyim yoksa kan testine falan gerek varmı ilkveson lütfen yardımcı ol.hem maddi hemde manevi açıdan çok yıprandım kimseyede soramıyorum hepsi bisey söylüyor buarada adetim heray oldu ama az lütfen senden açıklayıcı bi cevap bekliyoruma.s.a.s.artık hamilemiyim diye düsünmelimiyim sence
ilk ve son bi sorum olcakti, duyduguma göre köse olan erkekler, yani sakalari ve biyiklari cikmayan kisilerin cocuklari olmama riski varmis. Bu dogrumu. Bide benim esim ilk deneymizden sonra korkmaya basladi. Cocuk olmicak diye. Ne yapabilirim. Onun üzülmesinide istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?