slm ebe hanım
benim sorunum,kasım ayında erken doğum yaptım sezeryan ile.7 ay geçti tekrar gebe kalmamın bir sakıncası olur mu?bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar
merhaba ilk ve son öncelikle bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..
benim sorum ben 2 senelik evliyim evliliğimin ancak 8. ayında hamile kalabildim onuda 7 haftalıkken kaybettim düşükten 3 ay sonra tedaviye başladım 2 ay gonophone kullandım yumurta gelişimin güzel dedi dr.um ama yine gebe kalamadım özel nedenlerden dolayı tedaviye ara vermek zorunda kaldım 4 aydır tedaviye devam ediyorum hormon testi dahil çeşitli testler yaptırdım hatta rahim filmi bile çektirdim rahmim kalp şeklinde uterus çıktı ama dr.um bunun gebe kalmaya engel olmadığını söyledi onun dışında testlerde bir probrem yok 2 ay progestan kullandım ve dr.um gebe kalana kadar kullanmama için parlodel adlı bir ilaç verdi sorunum ne tam olarak bilmiyorum ancak 3 aydır yumurtam büyümedi ve adet gördükten sonra çatlamamış folükülün kalıyor diyor dr.um bu ay için ginera adlı doğum kontrol ilacını kullan dedi bu ay onu kullanıyorum bitince tekrar gel dedi bitmesine 1 haftam var sizce sorunum tam olarak ne olabilir ve eşim 45 gün sonra askere gidiyor ve ben o gidince içimde sevdiğimden bir emanet olsun istiyorum .ilgine şimdiden teşekkürederim...
Teşekkürler il ve soncuğum.Adetle bebk düşürüyor olsam pıhtı ve epey bir kanama olması gerekmez mi?Benim zaten 2 ped kanamam oluyor ve hiç yoğun değil.Gatet akışkan bir kanama.Doktoruma bel ağrımı söylemedim.Fakat her etimden önce böyle.Bu ay belki hatırlarsın klomen kullandık.İğneden sonra doktor yumurtanın olduğu tarafta çatlama ağrısını hissediceksin demişti.Fakt o şiddetli ağrıyı iğneden önceki akşam hissettim ben.Yumurtam acaba kendi kendine mi çatladı.Çünkü ben Günde tek dooz klomene rağmen 2 yumurta oluşturdum.Biri 18 bir 19 mm'di.Yani cmartesi ağrım oldu.Pazar iğne oldum. İğneden sonra hiç bir ağrım olmadı.Pazartesi ve salı da ilişki oldu.Eğer cumartesi yumurtam çatladıysa o gün ve pazar günü ilişkimiz olmadığından bu ay hamile kalamayacağım.Çünkü yumurta 24 saat yaşıyor.Eğer iğneden sonra çatladıysa gebelik ihtimalim var.Doğru mu düşünüyorum sence.Canım bir de bişey soracağım.Yarın pogesteron tahlilim var bir hafta sonra da gebelik tahlilim var.Progesteron hormonundaki değişikliklerden doktor gebe olup olmayacağımı gebelik tahlilinden önce az çok tahmin edbilir mi?Çok heyecanlıyım bir daha yumurta takibi beni gerecektir.Zırt pırt vajınal ultrason bunaltıyor.Ayrıca hani korkuyordum ya menopoza mı giriyorum diye doktorum öyle bir şey olmadığını kesinlikle söyledi.Ayrıca yumurtlamam gerçekleştiğinde endometriuma baktı süper dedi.Bu hamiş olursam bebeişimin bana sıkı tutunabileceğinin bir göstergesi midir?Şimdiden ilgine ve sevgine teşekkürler
y
ilkvesoncuğum sana bi sorum olacak biz 5 aydır korunmuyoruz bebek düşünüyoruz adet gününe yakın 2-3 gün önce ilşkiden hamile kalınabilirmi?(ben ihtimal vermediğim için ilişki olmuyor artık bekleme moduna geçiyorum)birde benim adetten 10 gün önce göğüslerim çok acıyor üst kısmına dokunamıyorum bu korunduğumuz zaman böyle değildi hormonlarla alakalı olabilirmi?
evde olmadığımdan yanıtlayamadım canım.21 haftalık hamileyim egemenin de dediği gibi.yok tetenoz aşısı yaptırmadım son 5 yılda.çok teşekkür ederim.Allah razı olsun senden
canim ilk ve son gevezelik degil yaptigin inan bana cok rahatladim cok tesekkür ederim.seninle tanismayi cok isterim,beni rahatlatan ve yardimci olan biriyle tanismak mutlu eder.eskisehire agustosta izine geldigimde müsait olursan lütfen görüselim.
ilk ve soncum ben 1 sene önce tetanoz aşısı olmuştum. acaba hala etkisi devam ediyromudur?
ilkveson arkadaşım cevabı beklerken bu arada 4 gün önce adet oldum ve başka bir sorum olacak.ovaluasyon günümü gebelik.org dan hesapladım haziranın 14-19 arası oysaki bildiğim kadarıyla adet başlangıcından 14. gün oluyordu ne yapıcam takvime göre 14 günde bitmiş oluyor.7 haziran başlangıç
14 haziran bitiş.hemenmi ilşki olacak
ADET GÜNÜM 7 HAZİRAN DİYOSUN.4 GÜN ÖNCE BAŞLADI DİYORSUN.KAFAMI KARIŞTIRDIM BANA SON 3 AYDA GÖRDÜĞÜN ADETLERİN TARİHLERİ YAZ BAKAYIM Bİ??
sevgili ebemiz bundan oncekı (ıstıfra ıle ılgılı) soruma yanıt verdıgın için mersi.şimdi iki sorum daha olacak.hamılelıgımın ılk aylarında vucudumda kabarıklıklar oluyordu(dızlerımın arkası,dırseklerım,bıleklerım,goguslerımın altı vs...)1 ay kadar surdu ve gectı ancak şimdi yıne basladı(16 haftalık hamıleyım)bu nedır?ikinci sorum ise şu.ben hamile kalmadan once panik atak tedavısı goruyordum ve bunun içinde (cıtoles adlı) c grubu bır ilaç içiyordum.ancak bu esnada hamıle kalmışım.7 haftalıktım ogrendıyımde.sence bu ilaçlar bebegıme zarar vermişmidir.dr.lar garntı vermıyor.lutfen bıldıklerını yazar mısın?
benimde bi sorum var 11 mayısta kürtaj oldum ama hala adet olmadım ne zaman olurum acaba inşallah bi aksilik yoktur yardımcı olabilirsen çok sevinirim
adet günüm 10 hazirandı 7 haziranda geldi.
15 mart
15 nisan
12 mayıs
7 haziran
ben ovalüasyon tarihimi merak ediyorum otomatik hesaplayıcılarda adetin bittiği günden itibaren altı gün gösteriyor fakat adet başlangıcının 14.günü olmuyormuydu?kusura bakma yaa biraz karışık oluyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?