Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

Ilkveson selam, yanitlarin icin cok ama cok tesekkurler.
Bir soru daha sormak istiyorum hamilelik ilk haftalarinizda oyle hafif karin agrisi falan normal mi? Oyle cok siddetli agri degil icten ice hafif ara sira hissediyorum. Normal midir? Kanama falan yok.
Tesekkurler

iyi geceler güzeljoe senidemi uyku tutmadı

sayfa 42 ye bi bakıver doğumu orada anlattım.doğumdan korkmaman çok güsel zatende korkma tebrikler.ama dikiştenn hiiiiiiçç korkma çünkü duymuyorsun dikişi uyuşuturuyorlar o bölgeyi sen dikişten korkuyom diyorsun herkes kesecekler oramı korkuyorum diyor sende dikişten ::))) takma kafana bunu.dediğim gibi hiiiç duymuyosun o eskidenmiş.eskiden kaliteli lokal uyuşturucular kullanılmıyordu.şimdi ise kullanılıyor.eğerki kesi yapılmassa bebeğin kafasına zarar verme yada zor doğum yada senin aşırı ağrı duymana sebeb olur.o yüzden kesi iyi bişeydir.su fazlalığı demekteki kastın nedir??bebeğin suyumu yoksa ayaklardaki şişlikmi??

evet normal vuct bebeği kabulleniyor.merak etme herşey yolunda

personel.saglik.gov.tr sitesinden pbs kayıt yaptırdınmı??o siteden sınavları takip edebilirsin ayrıca ayın 1 inde sözleşmeli personel sınavı başvuruları başladı.inş seninde ataman en kısa zamanda olur.ben 27 yaşındayım ve 8 yıldır sahadayım.2 yıl özel 6 yılda memurluk yani köylerde taşralarda geçti.bilgisizlik ve cehaletle çok uğraştım.kan davasının ortaında kaldım yeri geldi.ama hiç vazgeçmedim devamlı eğitmelti yanlışı göstermekti.kimi zaman gözlerini korkuttum dr a gitsinler diye.gebe kadınları kaynanaları aşıya göndermezdi,gizlice buluşurduk gebelerle ben kılık kıyafet değiştirirdim köylü bir kadın görüntüsüyle giderdim aşılarını yapardım.elektirik yoktu köyde gaz lambasıyla doğum yaptırıyordum.NEYSE bunları anlatarak seninde atanarak gelecekte sahip olacağın tecrübeleri anlatmak istedim.bizler ebeyiz DR DEĞİLİZ.kesin konuşamayız sadece yol gösterici oluruz.EBELERİN AMACI ANNE VE BEBEK SAĞLIĞINI KORUMAKTIR TEDAVİ ETMEK DEĞİLDİR.umarım en yakın zamanda ataman çıkar.sağlıklı günler.

İlkveson sorum yok ama ne zamandır takip ediyorum cevaplarını, mesleğini en iyi şekilde yapan insanlardansın, örnek bir ebesin. Tebrik etmek ve kolay gelsin demek istedim.

özüm çok tşşk ederim.bilgimce bişeyler öğretmek güzel banada iç huzur veriyor.seninde sorularını beklerim kafana takılanları sorabilirsin.sağlıklı günler

nefin güzel soru bende geçirmişim toksoplasmayı.önceden köpeklerle çok iç içeydim aşılılardı ama yine de geçirmişim...atlatmışım yani.nasıl anlamadan atlattık ki şimdi biz....tetanosu oldum 24 te ikinciyi 28 de olcam ama 1 hafta şişlik geçmedi ve cnm çok yandı hemşire yüzünden mi yoksa.bünye mi.üstüne yatamadım 1 hafta yandım ...

cnm burda muhabbete kızıyo ilkve son.kızamık değil.toksoyu geçirdim ben...

kaç haftalık gebesin yazmamışsın doğrusu grafiklerinize bakıp 20 haftayı geçmiş olduğunu görüyorum.kızamıkçık gebeliğin ilk aylarında tehlikelidir.boyun ve kulak arkasında bezeler oluşur ve kırmızı küçük lekelerle kendini belli eder.ama bazen farketmeyiz geçirdiğimizi bu doğru.gebelikte kızamıkçık ilk 20 haftaya kadar çok tehlikeli ama 20 haftadan sonra bu tehlike yüzde sıfırlara kadar iniyor neredeyse.bu yüzden takma kafana diyorum.içini ferah tut.tetanoz aşısını son 5 yıldır hiç yaptırdınmı ????????? cvp bekliyorum...20 haftadan başlayarak 38.haftaya kadar 2 doz aşıyı bir ay ara ile yaptırmalısın.önce cvp bekliyorum

ilkve son canım ben 2. bebiişimi dogurcam alah nasip ederse ben dogumda spray istiyorum takılırmı ilk bebegimi dogum yaptıktan sonra spray taktırdımıştım kanamam oldu 3 ay cıkarmak zorunda kaldım şimdi tekrar taktırsam aynımı olur cevap verirsen sevinirim

ilkvesoncuğum sana bi sorum olacak biz 5 aydır korunmuyoruz bebek düşünüyoruz adet gününe yakın 2-3 gün önce ilşkiden hamile kalınabilirmi?(ben ihtimal vermediğim için ilişki olmuyor artık bekleme moduna geçiyorum)birde benim adetten 10 gün önce göğüslerim çok acıyor üst kısmına dokunamıyorum bu korunduğumuz zaman böyle değildi hormonlarla alakalı olabilirmi?

karnindaki sisikten hani derler ya bebek kilolu degilmis,suyum cokmus diye,kayinvalidemin de suyu cokmus,acaba cok mu tuzlu yemekten dolayi mi diye düsünüyordum,neden acaba?ya ben bebegimi hissedebilir miyim diye biraz karnimi bastirip hissetmeye calisiyordum,ne yapayim annelik heyecanindan arkadasim karnini bastirirsan yanlislikla bebege zarar verebilirsin dedi,daha doktorumla randevuma 20 gün var ve endiselendim.bir de yurtdisindayim ve yabaci dilim daha yeni yeni doktora telefon acip soramiyorum,lütfen sacmalasam da kusuruma bakma,tesekkür ederim,hala seni gibi ebeler ve hemsireler oldugu icin.hep kötü duyardik ebe ve hemsireler hakkinda.

DOĞUMDAN HEMEN SONRA DEĞİL.40 GÜN SONRA SPİRAL TAKILIR.AMAN UNUTMA SPİRAL TAKTIRMAYI.TAKTIRMADAN BUNU BİLEMEYİZ TATAR.HER SEFERİNDE AYNI OLUR DİYEMEYİZ.ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN.EĞERKİ SPİRALLE ADET KANMALARIN 9 GÜNÜ AŞARSA VE HER 15 GÜNDE BİR ADET GÖRÜRSEN SPİRALİ ÇIKARTTIRIRSIN.SAYGILAR

evde olmadığımdan yanıtlayamadım canım.21 haftalık hamileyim egemenin de dediği gibi.yok tetenoz aşısı yaptırmadım son 5 yılda.çok teşekkür ederim.Allah razı olsun senden

NEFİN O ZAMAN TETANOZ AŞISINI EĞERKİ HERHANGİ BİR MANİ YOKSA BİLDİĞİN HEMEN YAPTIR DERİM.ÇÜNKÜ DOĞUM SIRASINDA ENFEKSİYON YAPMAYACAĞIMIZI KİM GARANTİ EDER DEĞİLMİ.ALLERJİ GİBİ BİR BİLDİĞİN YÖNÜN YOKSA YAPTIR TETANOZU.KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM.DR UNADA KIZIYORUM NEDEN BÖLE DEDİ ACABA NESİ KÖTÜ OLABİLİRKİ TETANOZUN.HATTA TETANOZUNU DOĞUMDAN SONRADA DEVAM ET YAPTIRMAYA ÖMÜR BOYU AŞILI OLURSUN.BEN HALA YAPTIRIYORUM.1.DOZ GEBELİKTE 2.DOZ GEBELİKTE 3.DOZ İSE 2.DOZDAN 6 AY SONRA 4.DOZ 3.DOZDAN 1 YIL SONRA 5.DOZ 4.DOZDAN 5 YIL SONRA....SAYGILAR

mrb arkadaşlar.bende ilk defa bu siteyle karşılaştım ve çok memnun kaldım.ben 8 aylık erken doğum yaptım ve bebeğim 3 gün yaşadı preeklampsi olmuştum.benimgibi olan varsa lütfen yazışalımmmmmmm.

slm ebe hanım
benim sorunum,kasım ayında erken doğum yaptım sezeryan ile.7 ay geçti tekrar gebe kalmamın bir sakıncası olur mu?bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…