ilk ve son ben 7 .ayıma gırıyorum ve hamılelıgımın basından beri aşırı stres içindeyim buraya kadar geldım bebeğime bişey olmadan yalnız gıttıkce strese gırıyorum ailevi problemlerım var arada bir sınırlerım boşalıyo aglarken nefesım kesılıyo sorum sana şu herkes çocugun cok asabı ve aglayan bı cocuk olacak dıyo ve ben bu aydan bebeğimi kaybedermıyım boyle bişey olurmu çok korkuyom ama ınankı sorunum üzülünmüycek bişey degıl hersey kotuye gıdıyo bebeğime ne olur bu stresle onu merek edıyom
sayfa 42 ye bi bakıver doğumu orada anlattım.doğumdan korkmaman çok güsel zatende korkma tebrikler.ama dikiştenn hiiiiiiçç korkma çünkü duymuyorsun dikişi uyuşuturuyorlar o bölgeyi sen dikişten korkuyom diyorsun herkes kesecekler oramı korkuyorum diyor sende dikişten ::))) takma kafana bunu.dediğim gibi hiiiç duymuyosun o eskidenmiş.eskiden kaliteli lokal uyuşturucular kullanılmıyordu.şimdi ise kullanılıyor.eğerki kesi yapılmassa bebeğin kafasına zarar verme yada zor doğum yada senin aşırı ağrı duymana sebeb olur.o yüzden kesi iyi bişeydir.su fazlalığı demekteki kastın nedir??bebeğin suyumu yoksa ayaklardaki şişlikmi??merhaba herkese,ilk ve son sana tesekkür ederim,normal dogumdan korkmuyorum,ama su dikisi atarken can cok mu aciyor,dikissiz olmak icin ne yapmak gerekir,biliyorum sacma bir soru ama ne yapayim,bir de yakinlarim bana sanci gelir gelmez hemen hastaneye gitme 9 cm acilmasi gerekli diyorlar,bu dogru mu?ben yurt disidayim,bizi rahatlattigin ve bilgilendirdigin icin sana cok dua ediyorum,bir de vücutta su fazlaligi neden olur?ona göre hareket etmek isterim.tesekkür ederim ve seni bunalttigim icin de lütfen kusuruma bakma.
Ilkveson selam, yanitlarin icin cok ama cok tesekkurler.
Bir soru daha sormak istiyorum hamilelik ilk haftalarinizda oyle hafif karin agrisi falan normal mi? Oyle cok siddetli agri degil icten ice hafif ara sira hissediyorum. Normal midir? Kanama falan yok.
Tesekkurler
ben bu siteye yeni üye oldum. henüz tam keşfedemedim. konular o kadar dağınık ki. kendimi bi o linkte bir bu linkte buluyorum.tesadüfen senin, ebeyim linkini görünce tıkladım. bende ebeyim. ama çalışmıyorum. devlet baba henüz atamadı. umutluyum bir gün bende atanırım inşallah.ben daha çok tüp bebek bölümünde yazışıyorum. malum tanısı primer infertilite olan kendini orada buluyor. bazen konusuna hakim olduğum konularda kısa bilgiler vermekle bilgilerimi tazelemiş oluyorum. kös kös evde otursamda bir işe yaradım psikolojisi oluşturuyor bende.sana karşı kusur ettiysem affola. iyi geceler iyi çalışmalar.
kaç haftalık gebesin yazmamışsın doğrusu grafiklerinize bakıp 20 haftayı geçmiş olduğunu görüyorum.kızamıkçık gebeliğin ilk aylarında tehlikelidir.boyun ve kulak arkasında bezeler oluşur ve kırmızı küçük lekelerle kendini belli eder.ama bazen farketmeyiz geçirdiğimizi bu doğru.gebelikte kızamıkçık ilk 20 haftaya kadar çok tehlikeli ama 20 haftadan sonra bu tehlike yüzde sıfırlara kadar iniyor neredeyse.bu yüzden takma kafana diyorum.içini ferah tut.tetanoz aşısını son 5 yıldır hiç yaptırdınmı ????????? cvp bekliyorum...20 haftadan başlayarak 38.haftaya kadar 2 doz aşıyı bir ay ara ile yaptırmalısın.önce cvp bekliyorumilk ve son tekrar merhaba..ben sana birşey daha danışmak istiyorum.doktorum gebeliğimin başında toxoplazma ve kızamıkçık testi yapmıştı ama ikisini de daha önce geçirmediğimi söylemişti.özellikle kızamıkçığın çok tehlikeli olduğunu bunu benim farkında olmadan da geçirebileceğimi söyledi.ben kızamıkçığı geçirirken mutlaka farkederim diye biliyordum..haliyle çok tedirginim.ara ara geçirirp geçirmediğime bakıyoruz.geçirsem de anladığım kadarı ile yapılacak birşey de yok.bu konuda fikrini almak istedim.bu kadar kolay ve farkında olmadan geçirilebilen bir hastalık mı.ya da kendimi korumak için ne yapmalıyım.birde tetenosa gerek yok diyor dr um.ama içim rahat etmiyor.sağlık ocağında yaptırayım diyorum.hangi gebelik haftasında yapılması gerekir.şimdiden çok teşekkür ederim.
ilkve son canım ben 2. bebiişimi dogurcam alah nasip ederse ben dogumda spray istiyorum takılırmı ilk bebegimi dogum yaptıktan sonra spray taktırdımıştım kanamam oldu 3 ay cıkarmak zorunda kaldım şimdi tekrar taktırsam aynımı olur cevap verirsen sevinirim
evde olmadığımdan yanıtlayamadım canım.21 haftalık hamileyim egemenin de dediği gibi.yok tetenoz aşısı yaptırmadım son 5 yılda.çok teşekkür ederim.Allah razı olsun senden
karnindaki sisikten hani derler ya bebek kilolu degilmis,suyum cokmus diye,kayinvalidemin de suyu cokmus,acaba cok mu tuzlu yemekten dolayi mi diye düsünüyordum,neden acaba?ya ben bebegimi hissedebilir miyim diye biraz karnimi bastirip hissetmeye calisiyordum,ne yapayim annelik heyecanindan arkadasim karnini bastirirsan yanlislikla bebege zarar verebilirsin dedi,daha doktorumla randevuma 20 gün var ve endiselendim.bir de yurtdisindayim ve yabaci dilim daha yeni yeni doktora telefon acip soramiyorum,lütfen sacmalasam da kusuruma bakma,tesekkür ederim,hala seni gibi ebeler ve hemsireler oldugu icin.hep kötü duyardik ebe ve hemsireler hakkinda.[/QUOYOK SUYUN TUZLA VS ALAKASI YOK. :)))) BİZ O SUYA AMNİO SIVI DİYORUZ.BU SIVI İÇİNDEKİ BEBEĞE DIŞARDAN DARBE GELDİĞİ ZAMAN ZARAR GELMESİN DİYEDİR.RABBİM HERŞEYİ İNCE İNCE DÜŞÜNMÜŞ.MERAK ETME AYYY BEN BASTIRDIM BİŞİY OLACAK FALAN DİYE EFHAM YAPMA.BİŞİYCİK OLMAZ MİSAL:TAVUK BİLE CİVCİVİNİN ÜSTÜNE BASIYOR YANLIŞLIKLA BİŞİYCİK OLMUYO CİVCİVE DEĞİLMİ..BEBEĞİNLE KONUŞ ONA HİKAYELER ANLAT SEV OKŞA.NE BASTIRIYON AYOL :))) BEN 4.5 AYLIK GEBEYKENE KARNIMIN ÜZERİNE DÜŞTÜM ISLAKTI YER,BEYNİM DÖNMÜŞTÜ YA BİŞİY OLACAK DİYE.O SIRADA MİSAL VERDİĞİM O OLAYA ŞAHİT OLDUM VE İNANKİ DR ARKADAŞIM OLMASINA (HER AN GİDEBİLECEĞİM) GİTMEDİM.ŞÜKÜR Kİ RABBİME BİŞYCİK OLMADI.SANA ŞUNU ANLATMAK İSTEDİM YANLIŞ YERLERE YORMA EFHAMLI OLMA RAHAT OL.GEBELİK DOĞAL BİŞİYDİR BİR HASTALIK DEĞİLDİR.NEYSE BENDE SENİN BAŞINI AĞRITTIM GEVEZELİĞİM TUTTU.İYİ GECELER
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?