İkimizin ailesinde de genetik biri yok ve ben yaptırmıycam test,doktorum bunun da riskli olabileceğini söyledi bebek normalse bile düşük riski olabiliyomuş bebek mikrop kapabiliyomuş vs.doktorum istiyosan yaptıralım dedi,ben normal hayatımda da çok evhamlı biriyimdir ama bu konuda senden güç alıyorum teşekkürler arkadaşım,evet benimde içimden bi ses tosun gibi olacağını söylüyoyerimsenibenSANA DR AMNİOSENTEZ DEDİMİ KELEBEK.YANİ KARNINDAN İĞNE İLE GİRİP BEBEĞİN SUYUNDAN TAHLİL YAPCAZ DEDİMİ.EĞER DEDİYSE YAPTIR.AMA İÇİNİ FERAH TUT.DAWN SENDROMU FALAN DİYE DÜŞÜNME.AYRICA 3 LÜ TEST ZAMANINDA YAPILMIŞ MERAK ETME.SÖLEYECEK PEK BİŞİY YOK.BU 3 LÜ TESTLER PEK GÜVENİLİR DEĞİL MALESEF.AMNİOSENTES %99 GÜVENİLİR.EĞERKİ İÇİMDE ŞÜPHE VAR DİYOSAN YAPTIR.AMA YOK YAPTIRMAYACAĞIM KABULUMDUR DİYOSAN((BEN GİBİ BEN ÖLE DEMİŞTİM)).SEN BİLİRSİN. HİÇ KAFANA TAKMA SEN KEYFİNE BAK BENCE GEBELİĞİN.YERİNDE OLSAM AMNİOSENTESTE YAPTIRMAZDIM(BU BENİM FİKRİM) ÇÜNKÜ NASIL OLSA GENETİK BİRİ YOK SÜLALEDE NE EŞİNİN NE DE SENİN ÖLE DEĞİLMİ.AMAAAANN BOŞVER KELEBEK BEBEĞİNE KIYAFET AL.OYUNCAK AL.GEZ TOZ KEYFİNE BAK.BU ÖENMLİ Bİ KONU DEĞİL.GİDERSİN Bİ AMNİSENTES YAPTIRISIN ÇOK MERAK EDİYOSAN.AMA DEDİĞİM GİBİ BENCE SAĞLIKLI BEBEĞİN.NEYSE KARAR SENİN.
arkadaşlar genel sohbet odasında bazı kelimeler yanlış anlaşılıyor bana burdan aile planlaması ve gebelik yada kadın hastalıklarıyla ilgili soru sorabilrisiniz.bilgim yettiğince cvp yazacağım.saygılar
ilkeveson merhabalar benim 2 kızım var 3,5 senedirde spral var am 27 mayısta regl oldum daha olmadım dkt gittim kan tahlilinde 2 yada 3 haftalık hamile olduğumu söylediler ilk gittiğim sprali alalım dedi 2 . giitiğim dkt spral alınırsa bebeğin düşeceğini söyledi şimdi ben kime inanayım bana bir yol gösterirmisin tşk şimdiden acil cevap
İlkveson merhaba.ben iki yıllık evliyim.son iki aydır bebiş istiyoruz.önceden 29 günde adet olurdum.hiç şaşmazdı.fakat bu iki aydır 36 güne çıktı ve hatta bugün 36.gün ve ben hala adet olmadım.kan testide negatif çıktı.psikolojik olarak çok rahatım yani stres yapmıyorum.biliyorum ilk aylarda olmaması normalmiş.adet düzenim neden uzamış olabilir acaba?(Bu arada hap kullanmıyordum)Şimdiden teşekkürler.
merabalar cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim .benimde size bi sorum olacak ben tüp bebek yaptırdım şu an 7 haftalık falan hamileyim .ben tuvalete ve herhangi bi yere otururken sanki makat tarafımda bişey varmış gibi batark agrıyo ayrıca oturup kalkarkende .ben vajinadan sıkılan jel kullanıyorum .her gün 1 tane bu jeli 12 haftalık olana dek kullanacakmışım .acaba ondan olurmu? bilgilendirirseniz sevinirim .
nebilim öyle duydum sezeryan daha erken oluomuş ? 05.12.2006fisfisfis ya birde benim midem bulanıo öle çıkarıcakmış gibi değil ama bulantı var bu normalmidir ? 7.5 aylığım
merhaba ilk ve son ben 4 haftalık hamişim ve dünden beri mide bualntılarım başladı işyerinde olduğumdan zorluk çekiyorum bu bulantılarımı hafife indirgeyecek bişey önerebilirmisin bana , birde şimdi bu dönemin herkesce tehlikeli olduğu söyleniyo düşük için bunun için benim yapmam gereken ve yapmamam gereken nedir acaba bana bilgi verebilirmisin .
çok teşekkür ederim
Merhaba İlkveSon
32.haftalık hamileyim. Son 15 gündür sol elimde uyuşma ve açıp kapattıkça ağrı oluşmakta. Özellikle geceleri bu beni çok rahatsız etmekte. Uyuşma gün içerisinde azalsada parmak uçlarım sürekli uyuşuk. Sol elimde de aynı şey başladı ve dün gece iki elimin yüzünden doğru düzgün uyku uyuyamadım. Doktoruma danıştım ve doktorum vücut su topladığı için sinir sıkışması olabileceğini ve hamilelikte normal olduğunu söyledi. İnternette bazı sitelerde okuduğuma göre yüksek tansiyondan da kaynaklanabilirmiş. Ancak benim tansiyonum 10-6 dır herzaman. Ayaklarımda da şişmeler var ve sabahları yataktan kalkarken ayaklarımın üzerine basmakta zorlanıyorum. Ama 10-15 dk içerisinde tamamen şikayet ortadan kalkıyor.
El uyuşması için ne önerebilirsin ne yapmam gerekir. Elimde sürekli stres topu ile oynuyorum uyuşma olmasın diye. Ayrıca soğuk kompleks de yapıyorum. Bunlar biraz rahatlatıyor. Ancak uyuşukluk parmak uçlarımdan özellikle hiç gitmiyor.
Konu ile ilgili beni bilgilendirebilirsen çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba Ilk Ve Son Benim Adetime 4 Gün Var Bugün Gittim Daynamadim Test Aldim Ilk önce 1 çizgi çikti Daha Sonra çok Dikkatli Bakinca Test Tarafindahafif Bir çizgi Varama Belli Belirsiz Sence Hamile Olabilirmiyim Kan Testi Yaptirsam Sonuç çikarmi
ilkveson cumartesi doktora gittik bebeğime giden kordonda tek arter olduğunu tespit etti doktor buda anomali hastalıklarına neden olabilirmiş cumartesi ekokardiyografi çektirdik kalbinde birşey çıkmadı gayet normal ama ben kendimi çok kötü hissediyorum çünkü okuduğum kadarı ile bu olay bir çok hastalığa neden olabilirmiş sizlerde böyle birşey yaşayan veya hala yaşamakta olan varsa lütfen beni bilgilendirsin
ilk ve son merhaba benim sorum adetime normalde daha 5 gün var acaba ayın 28inde çatlatma iğnesi oldum bugün kanda gebelik testi yaptırsa çıkarmı [adeti bekle deme ne olur 2 senedir aynı heyecan ve ümit..]
İkimizin ailesinde de genetik biri yok ve ben yaptırmıycam test,doktorum bunun da riskli olabileceğini söyledi bebek normalse bile düşük riski olabiliyomuş bebek mikrop kapabiliyomuş vs.doktorum istiyosan yaptıralım dedi,ben normal hayatımda da çok evhamlı biriyimdir ama bu konuda senden güç alıyorum teşekkürler arkadaşım,evet benimde içimden bi ses tosun gibi olacağını söylüyoyerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?