50 gram zayıflamışız sağlık ocağına gittik topuktan kan aldılarrrrr çok kötü oldum ama bizimki uyudu sıktıı sıktı kan çıksın diye ötekine de iğpne vurdu şakır şakır aktııı...normal mi zayıflamamız...benimki memeyi tam tutturamıyor kahverenfi bölümlerden de süt gelişyormu bi de emerken benim içim çekiliyo sanki...bu üşümenin adı süt sıtmasımı...bide çok akıyo boşa aksın mı sağıyımmı ne yapim ilk ve sonnnnnn
ÇOK KIZDIM ZAYIFLAMASINA.İŞTE gece sütünün faydasını anlatmama gerek yok.KESİNLİKLE GECE SÜTÜNE DEVAM EDECEKSİN.NORMAL DEĞİL.AMA 50 GRAMDAN BİŞİY OLMAZ BELKİ TARTI YANILMASI OLABİLİR.BUNDAN SONRA KİLO TAKİBİ YAPACAKSIN.MEME UCUNU BEBEĞE VERMEDEN ÖNCE İKİ PARMAĞINLA OYNA SONRA VER YANİ BİRAZ DIŞARI ÇIKSIN UÇLARIN.ÇOK SÜTÜN SANA SITMA GİBİ BİŞİY YAPIYOR AMA SITMA DEĞİL TABİKİ.DAHA SIK EMZİR.UYANDIR UYANDIR EMZİR KESİNLİKLE.ÖNCE SAĞ MEMEYİ VERDİN DİYELİM EMDİ VE UYUDU.UYANDIKTAN SONRA SOL MEMEYİ VER YİNE EMDİ UYUDU SONRA TEKRAR SAĞ MEME.KESİNLİKLE HEP AYNI MEMEYİ YADA HER İKİSİNİDE VERME.TEK TEK VER.DOĞRU EMZİRME BUDUR.BEBEK MEMEYİ TUTUNCE Bİ PARMAĞINLA BEBEĞİN ÇENESİNİ TUT DESTEK OL YORULUYORDUR EMERKENE.SÜTÜNÜ SAĞMA.
MRB İLKVESON benim rahimağzında yara var. dr CLEOCİN diye vajinal krem verdi birde MADECASSOL diye merhem verdi.bunların birini gece birini gündüz aplikatörle rahim ağzına sıkmamı söyledi.ilk kremi anladımda ikincisi normal bi merhem içinde vajinaya uygulanır falan demiyor normal vücut yaraları için diyor işte memeucu yarası,sünnet sonrası yara...falan.endişeleniorum bu kremi rahimağzına sıkarsam kötü bişi olumu die?dr verdi ve uygulamamı istedi ama genede tereddüt ediyorum senin bu MADECASSOL un vajinaya uygulanması hakkında görüşünü almak istedim.şimdiden teşekkür ederim
canım bende bir soru soracağım benim ilk doğumumdan sonra hemoroid oluştu, normal doğum yaptım, bir süre ilaç tedavisi gördüm, tamamen kaybolmadı ama küçüldü şimdi kilo alımıyla biraz büyüme yaptı, ilerleyen aylarda daha da büyür mü, bir de tekrar normal doğum yapsam hemoroid sorun olur mu çok korkuyorum ne olur cevapppp
Merhaba Ilkveson,
Ilk olarak boyle bir baslik acip sabirla sorulara yanit verdigin icin tesekkur ederiz.
Benim sormak istedigim ilk sey Toksoplazma. Gebelik oncesi testlerimi yaptirdim ve toksoplazmaya basgisikligim olmadigini ogrendim. Gebelikte toksoplazma gecirmenin tehlikesi varmis? Doktor bana sebzeleri iyi yika ve eti iyi pisir dedi baska birsey demedi.
Sen toksoplazmaya bagisikligi olmaayan insanlarla cok karsilasiyor musun? Korkmami gerektiren bir durum var mi?[/QUOTE
SAKIN KEDİ KÖPEKLERLE OYNAMA ELİNİ DAHİL SÜRME.KENDİNİ BU ŞEKİLDE KORU KENDİNİ.SEBZELERİNİ BOL YIKA.ETİ İYİ PİŞİR.SOKAKTA YERDEN BİŞİY ALMA.AMA ÇOKTA TEDİRGİN OLMA.RAHAT OL.BU ÖNLEMLERİ DİKKATE AL YETER.BİŞİYCİK OLMAZ KORKMA.HER GEBEİNİ RİSKİ VARDIR AMA ÖNLEMLERİ ALIRSAN HİÇBİŞİY OLMAZ.
Merhaba ilk ve son.
Benim aşılarla ilgili bir sorum var. Bebeklere sağlık ocaklarında ve özel hastanelerde yapılan aşılar farklı mı? Bazıları sağlık ocaklarındakilerde civa var çocukta otizm yapar falan diye özel olarak eczaneden ithal aşı alıp yaptırıyormuş. Bir de sağlık ocağındakiler ateş yapıyormuş.
Bilgi verirsen sevinirim.
Sen nerede yapılmasını önerirsin?
Ben daha yeni uye oldum ve bu bolumu gorunce ebe ablama sormadan edemedim.Umarim cevap sirasi benim sorumada gelir masalah ebe abla herkese yetismeye caliyo sagolsun.
Benim sorum kafama cok takiliyo.Ben 7 haftalik hamileyim ve belki bunu dusunmem cok erken ama aklimdan cikmiyo.Benim yillar once kuyruk sokumu kemigim egrildi ve sag bacagima dogru hafif batik.Artik yillar gectigi icin aci hissetmiyorum sadece bazi zamanlar uyusma oluyo oturdugum yerimde.Ve gecenlerde okudum bebek dogarken kuyruk sokumu kemiginin oralardan gecermis simdi kara kara dusunuyorum acaba bu egri kemigim bebege dogumda zarar verirmi cunku ice dogu batik hafif.Korkuyorum hem bebegim icin hemde kendim icin fazla ikininca hafif agri oluyo ne yapicam ben jinekoluguma sorucam ama ilk randevum ekimin ortasinda duramadim bekleyemedim ebe ablamida gorunce sorayim dedim.Lutfen kafamadaki dusunceye bir careNe onerirsiniz acaba yada benim gibi olup dogum yapanlar varmi yardim lutfen
ASLINDA DOĞUMDAN SONRA YAVAŞ YAVAŞ KAYBOLMASI GEREKİRDİ SEN DİKKAT ETMEMİŞSİN O YÜZDEN BÜYÜME YAPMIŞ.BÜTÜN DOĞUMLARINDA ARTIK FAZLA KİLO ALMAMAYA GAYRET EDERSEN DAHA AZ ACI DUYARSIN.ÇOK ÇEKTİN SANIRIM BU HEMOROİDDEN.AMA EN KOLAY TEDAVİ LAZERLE AMELİYAT SANIRIM ARAŞTIR VE KURTUL ONDAN DERİM.SAYGILAR.KİLO VERİRSEN DAHADA KÜÇÜLÜR AMA KAYBOLMAZ.
BELÇİKADAN YAZMIŞSIN SANIRIM.ORADA DAHA DİKKAT EDERLER SAN DR UN OLSUN DOĞUM YAPACAĞIN HASTANE OLSUN.BU KUYRUK SOKUMU EĞRİLMESİ OLAYINA ŞİMDİDEN BİŞİY SÖLEMEK YANLIŞ OLUR.ANCAK GEBELİĞİN SON AYLARINDA KESİN BİŞİY SÖLENİR.BELKİDE VÜCÜDUN YANİ KURUK SOKUMU KEMİĞİN BEBEĞE GÖRE KENDİNE BİR YÖN BULUP YANİ BEBEBĞE VE SANA ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE BİYERE YERLEŞİP DOĞUMA Bİ PROBLEM TEŞKİL ETMEYECEK.YADA SANA ÇOK AĞRI YAPACAK DİYE SEZARYAN YAPACAKLAR.DEMEK İSTEDİĞİM DAHA ÇOK ERKEN.AMA İÇİNİ FERAH TUT.SEZARYAN OLSAN NOLACAKKİ SANA BEBEĞİNE ZARAR GELMESİNDEN DAHA İYİDİR SEZARYAN OLMAN DEĞİLMİ.ÇARESİZ BİŞİYİN YOK ALLAH KORUSUN.HİÇ KAFANA TAKMA.AMA TAVSİYEM KİLO ALIMINA DİKKAT ET.KİLO ALDIKÇA GEBELİKTE BİRAZ AĞRI YAPABİLİR GİBİME GELİYOR.DİKKATLİ KİLO AL.ÖPÜYORUM SENİ.GEBELİĞİNİN TADINI ÇIKAR.SEN VE BEBEĞİN SAĞLIKLI OLUN GERİSİ ÖNEMLİ ŞEYLER DEĞİL HALLOLUR.SAYGILAR.
ilk ve son cnm bende bir soru soracam ben gecen hafta bir dusuk yaptim 4 haftalikken dusurdum ama kese daha gorunmuyordu simdi sana sorum tekrar ne zaman hamile kalabilirim ve ne kadar sure ile iliskiye girmemem gerek simdiden tesekkur ederim
merhaba ilkveson,
ben 29 haftalik hamileyim, dr um bebegimin kafasi vücuduna göre iki hafta ileride dedi, yani cok büyümüs. üstelik daha dönmemis, dr um artik dönmez dedi. bu durum ne demek? yani büyük bir kafa kötü bir seymi? bebegin dönmesi icin ben ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?