Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

arkadaşlar genel sohbet odasında bazı kelimeler yanlış anlaşılıyor bana burdan aile planlaması ve gebelik yada kadın hastalıklarıyla ilgili soru sorabilrisiniz.bilgim yettiğince cvp yazacağım.saygılar
köşen hayırlı olsun,a.s.

slm arkadaşlar üçlü test yaptırdık onda sonuca göre aminosentez yaptıralım dedi doktorum ben yaptırmak istemiyorum bana yardım edin ya ama çok riskli bir durum yok ama yinede yaptıralım dedi

Bence yaptırma canım amniyosentezde düşük riski var...Kafanı hiç bulandırma bizimde bir tanıdığımıza yaptılar kızın psikolojisi bozuldu boşu boşuna keşke yaptırmasaydım dedi...

selam ilk ve son ikil test için tam 14.hafta sonmu yani günü geçiyormu yoksa yapılabilirmi?randevumu tam 14.hafta verdilerde

Merhaba İlkveson;

Bende bir senelik evliyim.9 ay boyunca yasmini kullandım.Ağustos bebek isteyerek , yasmini kullanmadım.İlk ay Eylül 12'de adet oldum.İkinci ay ise (yani geçen Eylül 8de) hafif bi kahverengi akıntı geldi.Hehh yine hastalanıyom dedim.Fakat ufak ufak sadece kahverengi akıntı şeklinde arada bir geldi.Arkadaşlardan duymuştum hamile olsanda arada böyle kahverengi şeklinde gelebiliyomuş.Fakat bel ağrılarım da vardı.5 gün geçince adet tarihim idrar testi yaptırdım, pozitif çıktı.10 gün sonra doktora gittim ve doktora kahverengi akıntım var ediğim gibi düşük yada dış gebelik yada yeni düşüyo olabilir dedi.Vajinal ultrasonografide de tam olarak gözükmediğini ve sağlıksız olarak gördüğünü söyledi.Yuvarlak gözükmesi ve geçen adet tarihime göre büyük gözükmesi gerekirmiş.Ama yeni bişey olabilir dedi.Beta Hcg'de 74 çıktı buna göre hamilesin dedi.5 gün sonraya muayeneye çağırdı, ama muayeneye gitmeden , ilk gitmemin 2 gün sonrasında adet gibi kanamam başladı ve çok ağrım oldu.Doktoru aradım hemen Beta testi yaptır ve ara dedi.Beta testim ne yazık ki 21.46 idi ve düşük yapıyosun ,çok yeni dedi.3 gün sonrasında muayene de ultrasonda bişey kalmamış dedi çok yeni olduğu için kendi kendine gitmiş kürtaja gerk yok dedi kan testim de 4.61 di.Bitmiş artık dedi.İlk adetin sonrasında tekrar hamile olabilirsin dedi.Araştımama göre kürtaj olduğunda bünye kendini toplasın diye 2-3 ay ara veriliyomuş.Ben pek anlamadan erken gitti zaten.Kromozomsal bir erken düşük dedi doktor.Şimdi bu kanamamdan 19 gün geçti ve dün korumasız beraber olduk , bundan hamile olabilir miyim ? İlk adetimin geçmesi gerek dediği için biraz korkuyorum.Bi arkadaş da benim gibi erkan düşük yapmış ve düşük kanamasını adet bitimi gibi düşünüp hiç adet beklemeden tekrar hamile kalmış bir dahaki ayına.Şu anda bi kızı var ve sağlıklı.Ona erken muayeneye gittiği için vajinal ultrasonografide oynama olmuş olabilir buyüzdende düşmüş olabilir demişler.
Çok anlattım kusuruma bakma ama hiç böyle şeyler yaşamadım ve çok soru işaretim var.Bi bebek istiyoruz ve gerçekten ne yapmamı önerirsiniz, ilk adetimi beklemem gerekir mi?Olsa iyi olur mu?Bir daha böyle bişey yaşamaktan korkuyorum.Ayrıca A- kan gurubum.Negatif olduğundan böyle bişey olabilir mi?

Bu konu hakkında sizden ve diğer arkadaşlardan böyle bişey yaşayan var ise bilgilerinizi rica ederim.

Şimdiden çook teşekkürler..

ACİL YARDIM
DÜN GEBELİK KONTROLUM İÇİN HASTANEYE GİTTİM...NST MAKİNASINA BAĞLANDIM VE DOKTORUM BEN BU NST SONUCUNU BEĞENMEDİM SANCI YÜKSEK BEBEĞİN KALP ATIŞLARIDA YÜKSEK HEMEN DOĞUMHANEYE GİT SANA ORDA SERUM BAĞLANSIN ATEŞİN ÖLÇÜLSÜN SONRA TEKRAR NST YE GİR DEDİ...HEMEN DOĞUMHANEYE GİTTİM ORDAKİ DOKTOR SERUMUN SANCI DURDURUCU OLDUĞUNU SÖYLEDİ...SERUMUN ADI EXTENCE.... 15 DK İÇİNDE HIZLI BİR ŞEKİLDE SERUMU VERDİLER TEKRAR NST YE GİRDİM DOKTOR BEBEĞİMİN KALP ATIŞLARININ ŞİMDİ İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ...KORKACAK BİŞEY YOK DEDİ...BEN 37 HAFTALIK HAMİLEYİM RAHİMDE 2CM AÇILMAM VAR SANCILARIM OLUYOR NEDEN BENİ DOĞUMA ALMADILAR DA BU İLACI VERDİLER ? Bİ DE 2-3 GÜN İÇİNDE DOĞUM GERÇEKLEŞİR DEDİLER....BANA BİRAZ AYDINLATICI BİLGİ VERİR MİSİNİZ????

slm benım bugun 33. haftam bıtıyor ve 34.haftaya gırıyorum benım 3 gundur duzensız aralıklarla olan sancılarım ve kasılmalarım var ve rahımdekı kasılmaların sonrasında goguslerımden sut gelıyor bebegım dogum pozısyonunda ve kafası cok fazla derecede assagı ınmıs durumda sızce bu belırtıler bu haftalarda normalmı yoksa erken dogum belırtılerı olabılırmı.
doktorum malesef hastalarına karsı pek alakalı degıl onun ıcın pek emın olamıyorum ve ona danısmadım.
sımdıden tesekkur ederım a.s.

CANIM BUNLAR NORMAL BENİMDE 33, HAFTADAN İTİBAREN SANCILARIM VARDI VE RAHİMDE AÇILMAM BİLE OLMUŞTU AMA 38. HAFTAYA GELDİK HALA BEKLİYORUM...KORKMA AMA KONTROLLERİNİDE İHMAL ETME...

daha önce sorulduysa özür dilerim ama ilerki aylarda hamile kalmayı düşünüyorum,gebelik öncesi bazı aşıların yapılması gerekiyormuş ve bazı minerallerin ölçülmesi, demir-çinko vs
bunlardan eksik olanlar tespit edilip birkaç aylık küre başlanıyormuş
bunların tamamını planlı bir şekilde ölçtürmek ve uygulamak + gebelik öncesi aşılar için ne kadar zamana ihtiyaç vardır? mesela planlı bir gebelik için en az şu kadar ay önce tedavilerine başlamalısın diyebilir misiniz?Teşekkürler

arkadaşlar genel sohbet odasında bazı kelimeler yanlış anlaşılıyor bana burdan aile planlaması ve gebelik yada kadın hastalıklarıyla ilgili soru sorabilrisiniz.bilgim yettiğince cvp yazacağım.saygılar

MERHABA EŞİM VE BEN BEBEK İSTİYORUZ DA YALNIZ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEY VAR BENİM İDRAR YOLLARINDA İLTİHAP VARDI 7-8 AY ÖNCESİNDEN BU BEBEK OLMASINA ENGEL Bİ DURUM MU ?:uhm::uhm:

MRHB DR.UM BANA CYCLO PROYGNOVA 21 DRAJE VERDİ.BU İLACI KULLANIRKEN GEBE KALSAM FETUSA Bİ ZARARI OLURMU BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.LÜTFEN:çok üzgünüm:

MRB ben 2 yıldır adetimin ilk günü çok sancılanıyorum okadar ki acile kaldırılacak kadar. bende artık hastaneye gitmemek için ağrı kesici majezik içiyorum. napim dayanamıyorum. bu ağrıların sebebi kist olabilir mi? ayrıca ağrı kesiciler kısırlığa sebep olur mu? ben 4 aylık evliyim.

MERHABA EŞİM VE BEN BEBEK İSTİYORUZ DA YALNIZ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEY VAR BENİM İDRAR YOLLARINDA İLTİHAP VARDI 7-8 AY ÖNCESİNDEN BU BEBEK OLMASINA ENGEL Bİ DURUM MU ?:uhm::uhm:

canım benimde iltihabım var 5-6 senedir içmediğim antibiyotik kalmadı..iğneden korktuğum için daha doğrusu kastığım için kendimi istemedim..ama geçmedi..şimdi 15 haftalık hamişim..bana engel olmadı sanada olmaz sanırım..yinede dr konuş derim..a.s.

iyi gunler ben en son 26.10.2007 de adet gordum ve o gunden beride gormuyorum doktora gittim ultrasyonla tedavi etti bebek yok iste hormaonlarin bozuk dedi ilac verdi ama benim arasira midem bulaniyor ve karnim cok acikiyor ne yapmam lazim ben yurtdisin da yasiyorum.

banada yardımcı olurmusun ben suda doğum düşünüyorum kısmet olurda hamileysem bu ay tabiki ne dersin bana yanıt verirsen sevinirim canım şimdiden teşekkürler:

Ya Benim Son Adetim 7 Kasim Ama Dun Yani 28 Kasimda Kan Yapdim Acaba Hamismiyim Degerim 2.0

arkadaşlar konuyu tesadüf gördüm meslektaşıma yardım edeyim dedim.bence herşeye ramen bhcg yani kanda gebelik baktır bu kesin sonucu verir.eğer negatif gelirse bu belirtiler hormonel düzenin bozulduğu için oluyor denir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…