Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

ilkveson merhaba.benim adetime 4 gün falan var.bu aralar çok ayaklarım ağrıyo.bulantım var ve iştahsızlık başladı.bende hamile olabilirmiyim.ayakların haddinden fazla ağrıması bi belirti olabilirmi sizce.bilgilerinize güveniyorum.lütfen cvb....

Ben 9. ayıma ayın 22 sinde girdim bugun doktora gittim TİT idrar tahlili yaptırdım ve idrar yolunda iltihap vardı 15 gun once baska bir hastanede yaptırdımda da iltihap cıkmıs ama bana bişey soylenmedi sadece bol bol su iç dedi aylardır iltihap varmıs 15 gun sonraki tahlilde iltihap artmıs. Doktorun bana soylemesı iltihabın erken doguma sebep olabilir yada bebege iltihap gecebilir dedi ve gecmesi için ilaç verdi antibiyotik baska bir tahlil daha istedi idrar kültürü eger oda yuksek cıkarsa bana iğne verecegini soyledi.
Benim kafam cok karstı simdi ne yapmalıyım bir doktorun onemsemediği tahlil baska bir doktor antibiyotik veriyor kullanmamda sakınca varmı yoksa kullanmazsam bebegıme zarar gelırmı neden bir doktorun onemsiz gordugunu digeri tehlikeli gordu benneyaptımki
siz hiç hamilelikte boyle ilaç kullandınızmı lütfen bilgisi olan varsa cevaplasın dogumum yaklasmısken içim daralmasın!!! klava:

bir sorum olacaktı ben adet gördüm yanlız adet olmadan önce mide bulantısı halsizlik vardı hamileyim dedim hasta oldum şuan adetim bitti yinede arada bir bulantım var vede ba ağrısı halsizlik sizce test yapmalımıyım ve karnımda şişkinlik var

mydaisy ben antibiyotiği 4 kutu kullanmıştım 7. ayda iltihap çıktı bende de tereddüt ettim başta kullanırkıen ama dr um ilk 3 ayda bebek daha tam şekillenmediği için ilaç wermiyoruz ama 6. aydan sonra kullanabilirisin demişti ama sen yine de druna sor tekrar iğne de kullananlarıda duymuştum demekki onunda zararı olmuyo en iyisini dr un bilir

canım bu söylediğini(Ayak ağrısı) hiç hamilelik belirtisi diye duymadım.sadece bulantı da bi şey göstermez hele adetin bir 10 gün kadar geçsin test yaparsın

öncelikle şunu söyleyeyim canım; gebelikte kullanılan antibiyotiklerin kesin bebeğe zararı vardır diye bir şey diyemeyiz.ancak kesin bir şey bilinmediğinden zorunlu haller dışında önerilmemekte.senin durumun gibi hallerde enfeksiyonun tedavisi için antibiyotik kullanman gerekli.zaten doktorun antibiyogram yaptırıp en doğru antibiyotiği seçme yoluna gitmiş eminim bebeğine zarar vermeyece bir antibiyotik ve doz ayarlaması yapacaktır.bu konuda tedavi olman ilaç kullanmama durumundan daha önemli.çünkü doktorun dediği gibi bebekte de idrar yolu enf. olabilir. geçmişolsun

merhaba bulantı ve halsizlik bir çok hastalığın belirtisi olabileceğinden kesin bir şey diyemeyiz.ayrıca hamilelikte karnın belirgin bir şekilde büyümesi 4-5 aydan sonra olur.senin şişkinliğin barsak rahatsızığı da olabilir.Ancak bir çok kadında görülebilen bir durum sözkonusu ki üstüne görme denir.böyle bir durum yaşadığından şüpheleniyosan gebelik testi yaptırmalısın.

kimse yokmu cevap yazacakfisfisfis

özgül senin nezdinde tüm arkadaşlara sesleniyorum.bende ebe olduğum için ilk ve son arkadaşımızın açtığı bu topicde insanlara yardım etmeye çalışıyorum.Ancak ben resmi bir kurumda çalışan devlet memuruyum.takdir edersiniz ki foruma sadece boş zamanlarımda uğrayabiliyorum.uğradığımda da arkadaşların tüm sorularına bilgim dahilinde cevap veriyorum.hepinize geçmişolsun.a.s.

merhaba ben yeni üye oldum sizden birşey öğrenmek istiyorum hamilelik şüphem var aşırı akıntım var altımı ıslatmış gibi oluyorum bide arada kasıklarıma sağ tarafa özellikle baskı gıbı sancı oluyo gecen ilk defa eşimden çok kötü bir koku geldi gibi oldu ben bazen kendım bıle koktugumu hıssedıyorum sizce adeti bekleyecegım ama ne kadar ihtimalim var

tuvana canım öncelikle geçmiş olsun.Normal bir çiftte normal bir aylık adet döngüsünde hamile kalma ihtimali yüzde 25 dir.Sen hamilemisin konusuna adetin geçmeden bişi diyemem ancak yoğun akıntı ve tarif ettiğin koku enfeksiyon belirtisidir.eşin de sen de çok acele bir doktora gidin bu tip enfeksiyonlar ilerlediği takdirde her ikinizdede kısırlık yapabilir.eşin bir bevliye uzmanına sende bir jinekolağa gitmelisin.geçmişolsun

cnm tesekkur ederım oncelikle cevabın için ama benım akıntımda koku yok özellikle ilişki sonrasında bır gun sonra uzar gıbı bır akıntım oluyo jınekolaka gıttım muaneler testler yapıldı hersey normalmıs korunmayı bırakın dedı akıntım var ama kasıntı ve koku yok bıde ara ara yumurtalıklarımda sancı oluyo sankı bırı basıyo gıbı offf ne kotu bısey aslında su beklemek sterese sokuyo ınsanı

nazlıcan sana bi sorum daha olucak doğumum bugün itibariyle 2 gün gecikti drum daha bekliceemizi söyledi ama hiç çatı muayenesi filan yapalım açılma varmı suni sancı weiririz warsa filanda demiyo bende geriliyorum beklemekten hasta akşamları 1 2 saat süren sancılarım oluyo sonra kesiliyo hastaneye gidip bu sancılar başladığında ebelere muayene olsan açıklık olup olmadığını öğrensem sakıncası olurmu daha beklemelimiyim bu arada bugünki nst sonucunuda çok beğenmedi drum ama pztye kadar bekliceemizi söyledi yinede yer yer 160ların üstündeydi kalp atışları bazende 80nin altında

yaa ben bişey sormak istiyorum
Gebeliğin ilk haftalarında mide ekşimesi oluyomu
benim bir haftadır midem ekşiyoo
adet tarihim 5 hazirandı hala olmadım
test yapmak istemiyorum
çünkü bu beklediğim beşinci ay
sizce hamile olabilirmiyim?

nazlican canim ben bebegimi kaybettim gecen hafta aldi doktor simdi iyim sukurler olsun dun kontrol etti doktor hersey yolunda dedi 2 ay korun dedi bana ama kondom dedi ben dogumkontrol hapi istedim doktor gönülüsüz verdi bende uzatmadim dun basladim hapa ama aklima takildi neden gönülüszdü kadin acaba bidaki aya bebek istesem hamile kalmam uzarmi yada bi sorunmu olur haptan sormadimda 3 hafta kullanip gene gitmeyi dusunuyorum senin fikrin ne canim bu konuda,

canım tam gecikti diyemeyiz sanırım çünkü her ultrason doğru bir doğum tarihi vermeyebilir.bir kaç saat süren sancılarda muayene olmak çok bir anlam ifade etmez
.yanlız doktorunun sana güven vermediği her halinden belli.nst sonucunda 160 üstü ve 80 altı sık sık görülüyorsa ihmal edilmemeli bence.bilemiyorum nasıl bir dktor ki hem nst sonucunu beğenmiyor hemde daha bekliyor.ben doktorun yerinde olsam hiç riske girmez seni sezeryana alırdım.Allah korusun kötü bi şey olsa resmen ihmal durumu yani.sakın gözünü korkmasın dediklerimden sadece ben doktorun rahat davranışlarına takıldım.bu tavırlar devam ederse her ne kadar son dakkada zor olsa da başka bi doktora danışmalısın bence.umarım sağ sağlim bebişine kavuşursun.

evet mide ekşimesi sık görülen bir belirti olabilir.ancak mide ekşimesi öyle bir durum ki yediğin şeylerden yada mevsimsel bile olur bazen yani test yapmadan kendini çok kaptırma canım ki sonra moralin bozulmasın.her şey gönlünce olur umarım.bu arada test için 10 gün geçmesini beklemelisin

merhaba ben tiryandafil,bende 7 aylık hamileyim ankara'da oturuyorum doğumumu normal yapmayı düşünüyorum(tabi allah izin verirse)acaba doğum ücretleri hakkında bir bilginiz varmı?teşekkür ederim.

canım kusura bakma am hiç bir fikrim yok..zaten özelde değil resmi bir kurumda çalıştığım için alakm da yok.doğum yapanlar forumundan sor kızlara kesin bilen vardır.şimdiden Allah kurtarsın

yazmıştın canım sanırım tekrar geçmişolsun.iki ay korunman kendini toplaman açısından önemli.doktor özellikle kondomu enfeksiyon nedeni ile tavsiye etmiş olabilir.çünkü ne de olsa bir operasyon geçirdin ve hassas bir durumdasın ki kondom da cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korur.hap kullanmanın sonrasında gebe kalmanı etkilemez korkma.hamile kalmanı uzatmaz.hatta arada hapını unutursan kalıverisin walla.dikkat et.bi daha ki ay değilde en az iki ay beklesen gebe kalmayı daha iyi olur.vücuduna kendini toplama fırsatı ver.geçmişolsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…