Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

gebelik linkinde bununla ilgili çok konu var canım herkes bir çok erken belirti yazmış.test yapsan olur bu arada

rahim filmi tek başına sorun çözümü değildir canım.eğer gebeliği engelleyen tüplerdeki tıkanıklıksa çözüm oluşturur.rahim filmi bildiğim kadarıyla zararlı değil.ama tıkanıklık düşündürecek bir sebep yoksa doktorlar istemeyebiliyor.şimdi tek tek her sölediğine cevap vermektense sana bir tavsiye vermek istiyorum.bu kadar aceleci olman hiç doğru değil.böyle kendini strese sokarsın ve yumurtlama ve horman dengen bozulur.günümüzde bir çok kadın ve erkeğin hiç bir sebebi olmadan bebekleri olmuyor bir bakıyorsunuz bebekle ilgili herşeyi bırakıp tatile çıkıyorlar bakıyosunuz dönüşte hamile.yani böyle acale etmektense fizyolojik olarak herşeyin yolunda olduğunu bilip sonra oluruna bırakmak en doğrusu.tetradoks kullanırken gebe kalmamalısın.sabır canım.

doktorun normal diyorsa endişelenme canım.2 gündür olan ağrılarına yalancı doğum ağrısı denir.vücut bir nevi kendini doğuma hazırlıyor diyebiliriz.ve bebeğe zararı da yok.düşün normal doğumda bu kasılmaların çok daha şiddetlisi oluyor.Yaratanın hikmeti işte bebeğe hiçbir zararı olmuyor.sen böyle olduğunda takip et bakalım kasılmaların düzenli olmaya başlarsa yada akıntılı bi kanama olursa hemen doktora gitmelisin.inşallah sağlıkla bebişine kavuşursun canım.

hamileliğin ilk belirtileri çoğu zaman adet öncesi vücudumuzda olan değişiklerel ve başka basit rahatsızlıklarla karışabiliyor.halsizlik ve yorgunluğun tansiyonun düşmesi sıcaktan da olabilir.şu an hiçbir şey demek mümkün değil hamilemisin diye.eğer bu şikayetlerin sürekli devam ederse bir kan sayımı tahlili yaptırabilirsin.gönlüne göre olur umarım.

arkadaşlar ben 3 haftalık hamileyim ve midem aşırı derecede bulanıyo hiç bişey yiyemez duruma geldim böyle olan arkadaşlarımız varmı yoksa bana mahsus bişey mi? şimdiden çok teşekkür ederim.

gebeliğin ilk dönemlerinde hem hormonlardan hemde vücudunun yeni bir canlıya alışmaya verdiği tepkisinden olan normal bi durum bulantılar.az az sık sık yemelisin.ağır yağlı yiyeceklerden uzak dur.bu ara sana yardımcı olabilecek biri varsa mutfak işlerini o yapsa daha iyi olur.sabah daha çok oluyorsa yataktan kalkmadan bir kaç dakika uzanmalısın.sonra bir kaç tuzlu kraker yemek iyi gelebilir.merak etme bu bir çok anne adayının yaşadığı bişey bebeğin sana bulantıylada olsa kendini hatırlatıp seni ikinize iyi bakman için uyarıyor.ayrıca geçicek canım bazen bir bazen iki ay sürüp bitiyor bulantılar.bazen daha kısa da sürüyor.

MERHABA NAZLICAN BENİM SANA Bİ SORUM OLACAK ASLINDA BU SORU ÜSTÜNDE DURMAYACAKTIM AMA İÇİMDEN Bİ HİS SANA DA SORMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ BENİM ADET TARİHİME 9 GÜN VAR VE Bİ KAÇ GÜNDÜR BELİMDE AĞRI VE KASIKLARIMDA AĞRI OLUYOOO VE SABAHLARI MİDEMDE BULANTI OLUYO AMA ÇOK DEĞİL (DÜN VE BUGÜN BACAĞIMDA AĞRI OLDU BU GENELDE ADETİMDE OLUR) AMA O ZAMANKİ GİBİ ÇOK DEĞİL AĞRI SAĞ YUMURTALIĞIMIN OLDUĞU YERDE Bİ AĞRI OLUYO VE HALSİZLİK VAR NEDEN OLUYO BUNLAR ADET DESEM ÇOK ERKEN BAŞLADI ÖNCE YUMURTLAMA GÜNÜM DEDİM AMA YUMURTLAMA GÜNÜMÜ GEÇTİM HALA SÜRÜYO ŞİKAYETLERİM 5 GÜN GEÇTİ YUMURTLAMAYI SEN NE DERSİN BU ARADA MİDE BULANTIM YEMEK YEDİKTEN SONRADA OLABİLİYOkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıjeyyarjeyyarjeyyar

ya sen ne acelecisin gözdem mesaideyim heralde sakin ol.bu durumda gerçekten kesin bir şey söylemek mümkün değil hamile de olabilirsin adet öncesi belirtilerin bu ay bir kaç gün erken başlamışda olbilir.sadece sende değil tüm kadınlarda adet öncesi belirtilerle erken hamilelik belirtileri neredeyse aynıdır.bulantın olması hamile olma ihtimalini azıcık artıryor ama sakın hemen ümitlenme adtin gçipte tahlil yapmadan bişey düşünme bence.gönlüne göre olur umarım.

selam ebe hanım.ben şu an 40 haftanın içinde hamileyim sezaryen sonrası normal doğum için bekliyorum doktorum bu doğumu yaptırıcak fakat günüm dolmaya başladığı için doğumu kendisi başlatmak istediğini söyledi suni sancı verilemeyeceği için ilk söylediği uygulama açıklık olursa su kesesini açmak ama ben bunu istemedim ikinciside rahime olgunlaştırıcı ilaç koymak ben şu an hala doğumun kendisinin başlamasını bekliyorum eğer başlamazsa hangi yöntem daha iyi sonuç verir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.sizide tebrik ederim sizde hayırlısıyla bebeğinize kavuşursunuz inşallah.

nazlıcan benimde rahim ağzı ağrıyor diyeceksin nerden anladın ağrının rahim ağzı olduğunu daha önce aşılama yapılırken bir cisim yerleştirmişlerdi o zamanda aynı yer ağrımıştı ordan anlıyorum. adetime 5 gün var. sence rahim ağzının sebepsiz yere ağrıması normal mi?

teşekkürederim.normal doğum tercik etmen çok iyi.sanılanın aksine ilki sezeyan olanlarda kontrollü bir biçimde hastane ortamında normal doğum yapmak mümkündür.suni sancı istememen iyi olmuş.ben suni sancının ağrılar başlamadan verilmesini doğru bulmuyorum.doğum kendiliğinden başlamalı bence.zaten suni sancıda çok yavaş ilerlemeyen doğumlarda verilmeli bence.doğum başladığında(açıklık olduğunda) su kesesini açmak doğumu hızlandıran ve ve sık kullanılan bi müdahale.doğumu yavaşlatan sebep fiziksel değilse(kemiklerde darlık yada kordon dolanması) yapılabilir.rahime koyulan ilaçlarda rahim kaslarını rahatlatarak açılmayı kolaylaştırıyor.o da sık uygulanan bir yöntem.doğumun kendi halinde başladıktan sonra doktoruna güven bence, bu müdahalaleler zatensık uygulanan yöntemler.doktorun belki her ikisini de uygular ona bırakmak lazım.çünkü doğumun gidişatına göre o karar vermeli.sağlıkla bebğine kavuşmanı dilerim.

canım durup dururken rahim ağzı ağrıyanı ilk defa duyuyorum valla.adet öncesi sendromdan dolayı ağrıyor olabilir.rahim ağzında yara olduğundada ağrı yapabilir.devam ederse bi doktoruna gitmeni öneririm.geçmişolsun

Ben de bir şey sormak istiyorum.Benim doğumdan önce ve genç kızlığımda adetlerim düzensizdi.Doğumdan 1 sene sonra sanki düzene girdi gibi.Ama bu ay çok gecikti ve ben haftaya tatile gideceğim.Ya tatilde olursam diye korkuyorum.Bir de gebelikten şüpheleniyorum.O yüzden de ilaç almak istemiyorum.Geciktirici gibi bir ilaç ya da getirmesi için.Tatilime de 9 gün var daha.Fikir verip yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

meraba arkadaşlar ilk doktor konturolünüz nasıl oldu?bende gidecem fakat çok heyecanlanıyorum.ilk nasıl muayne ediyorlar bilgilerinizi benimle paylaşırsananız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…