eden ettigiyle kalirmi?

hehehh
ben de okulda sırf kaprisiyle drsten kalmama sebep olan hoca için saydım bi gün gaza geldim normalde huyum değildir
kadın hemen o gün kafasını kapıya çarpmış yarmıştı ya

zaten şu insanların egoları yok mu.. her sıkıntının başı o ego. hayat egosuz daha güzel daha keyif verici

benim o insani hayatima dahil etmiycemde soru isareti bile yok. asla hayatima giremiycek bir daha. tirnagimin ucunu ona kurban ederim.kafandaki senaryoda guzelmis. hic dusunmemistim. o turlu gelirse kapima vicdanim asla sizlamaz. ben bama deli gibi asik oldugunu soyleyip, inandiran, hayatima dahil ettigim andan izibaren bana acilar yasatan bir pisligin vucdan azabi duymasini, pisman olmasini nitekim insani duygular tatmasini istiyorum. oyle degilmi yoksa? insan pislik yapar ve sonunda vicdan azabi duymazmi? valla ben hata yaptigimda vicdan azabi duyarim. cunki ben insanim. karsimdaki pisliktende bunu beklemem anormalmi sizce? isi girgirina almissiniz ama kusura bakmayin ben komedi yasamadim o insan ve ailesiyle!!!!!

Eden bulurmu bulmazmı bilmem ama hiçte ilgilenmem. Siz kafayı oraya taktıkça kendinize yapıyosunuz, bırakın geçmiş ,bitmiş bela bulmuş bulmamış ne önemi var ilahi adalet elbet bir gün tecelli eder.

Komedi yapmıyorum aslında, son derece gerçekçi yaklaşıyorum.

Aldatılan, sözlü hakarete uğrayan, psikolojik ve fizyolojik şiddet gören, eşinin ailesi tarafından bedenen ve ruhen sömürülen, çocuklarının babaları tarafından dövüldüğüne hatta daha iğrencini yazayım taciz edildiğine şahit olan ve "asla affetmicem" diyen kadınların günün sonunda bi "pişmanım, çok değiştim"e, iki damla göz yaşına nasıl kararlarından döndüklerine, kendilerini kandırıp o adamlarla devam ettiklerine kaç defa şahit oldum biliyor musunuz?

Sadece ben değil ki eminim siz de görmüşsünüzdür; burada, ana haber bültenlerinde, günlük hayatta. Bu forumda dayak yediği sevgilisine geri dönen bi kadına rast gelmeyen buyursun beri gelsin. Durum böyleyken kapınıza gelse affedecek misiniz diye sormamdan daha doğal ne olabilir? Konuyu açma şekliniz affetmeye müsait bi kadın imajı çiziyordu.

Eski kocanızın sizin tabirinizle "insani duygular tatması"na gelince. Eğer tadabiliyo olsa yine sizin tabirinizle "hayatınıza girdigi andan itibaren size acılar yaşatmazdı". Bi yerde kafasına dank ederdi, "ulan karşımdaki de insan evladı ben ne yapıyorum" derdi, ilişkiniz de bu hale gelmezdi. Arkasından hala böyle nefretle bahsetmezdiniz.

Bu saatten sonra da eğer bizzat kendiniz adama bi zarar vermeyecekseniz gördüğü hiçbi zarar sizin yüzünüzden olmayacak bunu bilin. Ha o zararlar sonucu vicdani bi aydınlanma yaşar diye umuyorsanız da çok ummayın, ilk kanser örnegimi hatırlayın. Durum yine sizle ilgili değil kendisiyle ilgili olacak.

kim ne yaparsa yapsın asla yanına kalmaz ya bu dünyada ya öteki dünyada muhakkak cezasını çeker ama artık öte tarafa kalmıyor gördüğüm kadarıyla bu dünyada muhakkak ettiğini bulur merak etme Allah görüyor

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun
Şöyle özet geçeyim:

Benim kanser örneğini düşünün mesela. Hatta genişletin tüm ağır hastalıklar bazında ele alın.

Size geçmişte zararı dokunan biri bu hastalıklardan birine yakalandığında siz bi nevi ödeşme duygusuyla burada bi ilahi adalet ararsınız. Hasta kişinin size ettiği kötülüğün cezasını çektiğini düşünürsünüz.
Ama aynı hastalık atıyorum 3 yaşındaki yiğeninizde ortaya çıktığında, onu acılar içinde gördüğünüzde dünyanız başınıza yıkılır, neden o diye sormaya başlarsınız.

Oysaki ortada sadece hasta bi insan vardır. Ona anlam yükleyen, neden arayan sadece sizsiniz. Size azap yaşatan insan hastalıktan kıvranırken aynı anda bi sürü küçük çocuk da aynî hastalıktan dolayı acı çekiyo.Hasta olmak ilahi bi ceza falan değil. Aksi halde bana çocuğun neyin cezasını çektigini acıklamanız gerekir.

Daha bi sürü örnek sayabilirim.

Mesele şu ki siz adaletin kötülük edenin kötülük bulması şeklinde gerçekleşceğini düşünüyorsunuz, göze göz dişe diş bi intikam umuyorsunuz. Ama çesitli sebeplerden (gücünüzün yetmemesi, kosulların elverissizligi, durumu kendinize yakıstıramama vs.) dolayı bu intikamı kendiniz alamadığınızdan bunu kendinizce bi üst makama (Allah'a, Evrene, Karmaya vs.) devrediyorsunuz. Sonrası da farazi bi sebep sonuç ilişkisiyle içinizi rahatlatıyorsunuz.

Özet dedim ama uzun oldu kusuruma bakmayın.

Bu hayat oyle garipki

Bugune kadar beni herhangi bir sekilde kim uzduyse kim derin yaralar actiysa aslinda kendilerine yaptilar ne yasattilarsa sonuclari onlarin zararina dondu ne yasattilarsa aynisini yasadilar ve karsima cikti..
Daha 3 gun once 5 yillik bir konuda karsima cikan bsy oldu ayrintilara dalmayacagim ama hala saskinim sindiremedim.
Ama suda varki bu hayatta en buyuk sıkıntılari peygamberler cektigine gore hangi ah hangi kotuluk bu dunyada sonuclandiki insanin inanclari ile alakali bu konu ben bazen seviniyorum bile Rabbim obur dunyaya birakmadi diye..

bilmiyorum konumu hangi perspektiften degerlendirdinizde benim o pislik dedigim insanla tekrar baridabilirim inanvi sizde gerceklesti. evet aci cekmesini istiyorum bu bendem veya baska bi sebepten dolaykmi olur bilmiyorum. o insani cok iyi tanidigim ve onun benim kapima gelmesinin yikicagini bildigim icin gelmesini istiyorum. Rabbim nasip eder yada etmez o ayri mesele. ben baska denizlerde yelkenimi acmis, ilerliyorum. hicte mreakli degilim zaten ayni acilari cekmeye. onsuz hayatimdan bosandigim an itibariyle cok memnunum. lakin kinim fazla. haddinden fazla. hakliyimda. degersiz bir esya gibi kullanip atti. benim evliligim icin cirpinmalarimida goruyodu halbuki. ne derseniz desin ben cani gonulden istiyorumki Rabbim ona o pismanlik duygusunu yasatsin.

yazdim. yine yatiyorum. ben baska denizlere yelkenimk actim. hayatimdanda memnunum. sadece istiyorum vucdan azabi ceksin, mutsuz,pisman olsun. benim hayatim oyuncakmiydi. neler yasadim. neler yasattilar. bu bu kadar basit degil. ben normalinde vicdanli insanimdir. aglayan insan.gormeye dayanamam, oturur bende aglarim. ama bu cok farkli bisey. benim namusumu hice sayan bir insana oturup siirlermi yazayim. aferin mi diyeyim.

Evet affetmeniz gerekir bu onun yoluna guller dokmek demek degildir ama affetmezseniz ilerleyemezsiniz o kin sadece size zarar verir zaten siz affetseniz de affetmesenizde o ne yasamasi gerekiyorsa onu yasar.. Siz suyu ne kdr berrak tutarsaniz o size ayna olur ve goruntu sunar yoksa bulanik bir suda zaten siz ilave bsy goremez yasayamazsiniz icinizdeki kini bitirdiginiz anda karsiniza cikacak..

aslinda bi nevi haklisiniz kizlar. sukurler olsun Rabbime inancli bir insanim. ama aradada olsa insan bunca haksizliklara tahammul gosteremiyoya bende dun oype bisey yasadim. ben Rabbime havale ediyorum. O ki kim dogrukim yanlis cok iyi biliyor. kalben, vicdanen gonlum rahat. Allah cc illaki gosterir egriyi, dogruyu herkese. gerci suan ne duygularda onu da bilmiyorum ya. velhasil kelam benim bu insani hayatima dahil etmek gibi bi istegim yok. bazi arkadaslar yanlis anlamis. Ben herkese cok tesekkur ediyorum yorumlariniz icin herkes saolsun. selametle

Beddua edin daha iyi gelir o zaman. Tövbe ya rabbim ya. Sanki size şiir yazın diyoruz. Lafı nerden anlıyorsanız artık bir daha birşey yazmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…