Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sana kendimden ornek vereyim,
Zalimlesmeyi mesrulastiran birini uyarmistim da kadin tahammul edemeyip kiyameti koparmisti.
Benim sakinligim, annemin cimciklemesi derken... neyse ki babamin uslubunca ve kibar bi sekilde bana arka cikmasiyla misafir ozur dilemisti, sonra da yerinde duramayip apar topar gitmisti.
O gun bugundur o akraba her geldiginde ben ne ikram etsem iter, hic aldiris etmem.
Bunlar oldugunda 20yasindaydim o zaman.
16imda konussaydim annem agzima terlikle vururdu herhalde :))
Fakat simdi o cimcikler de gecti haklisin kizima dondu
Her ne olursa olsun o "misafir" ve ev sahibi konumunda olan kisi annen...
O evde yasadigin surece dusuncelerinden taviz vermesen de onlarin kurallarina uygun davranman gerek bence.
Gicik oluyor isen hosgeldiniz de, sonra odana gec, birak arkandan yabani ergen vs ne derse desinler.
Ama kadın astımım olduğundan dolayi sigaradan rahatsiz oldugumu biliyor yani sigara olayında uyarmak zorundaydım ki uyardigim halde yanımda içti orası ayrı konu. Kadın uyarım biraz ters olmuş olabilir ama sürekli bayan bayan bayan diye tekrarlayinca sinirlendim yorumunuz için teşekkürler...
oturma konusu bana da tuhaf gelirdi bizde de odaya biri girince oturmak ayıp sayılır
ama diğer konularda sen haklısın
ve bence yaşın küçük diye sana böyle laf edemez
sen de o yaşı büyük diye lafını sakınacak değilsin
Peki neden kendi odana geçmedin o sigara içiyor diye?
Benim kızım yapsa senin yaptıklarını bende kızarım.
"Misafir benim misafirim sen ne karışıyorsun" derim yani.
Savundugun fikirler her ne kadar dogru olsa da gereksiz cikislar yapmissin, hem de eve misafir gelen birine...
Kimse her eve gelene, anne ve babasinin her misafirine, akrabasina, is yasamindaki birilerine vs. bayilmiyor...Fakat davranilmasi uygun olsan tavirlar var malum...
Kadin gene laf ebesi cikmamista, sadece cimdiklendiginizle kalmissiniz...
Yasca buyuk birilerine biraz daha ilimli yaklasmak gerekli...
Cok haz etmiyorsan hosgeldiniz der, annene yardima ihtiyaci olursa seslen der, odana gecersin...
Biraz tavir buyumuste kuculmus geldi...
Bir daha gelirse edep guzel bir elbisedir ama herkese oturmaz diyin laf arasinda olsun bitsin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
asıl kendisi edepsizmiş.ortamda sigara içilmesinden rahatsız olan biri varsa orada sigara içilmemeli.ayrıca sizin ne giyindiğiniz kendisini hiç ilgilendirmez.ben bir insana yaşı daha büyük diye, akraba diye vs vs saygı duyulması gerektiğini düşünmüyorum.başka insanlara saygı duyan insanlar kendilerine saygı duyulmasını hakederler, bu kadın haketmiyor.sigara konusundaki hassasiyetinizi belirttiğiniz halde yanınızda sigara içmiş, bu daha büyük bir saygısızlık ben olsam ben de o geldiğinde ayağa kalkmazdım.haa bir de belki anneniz söylese dinlerdi ama siz 16 olduğunuz için dinlememiş de olabilir.işte bu da çok uyuz edici bir durum, bazı insanlar yaşı küçük olan insanları adam yerine koymuyorlar.sanki gençler insan değil.ben de 17 yim mesela neden bu beni düşüncelerine değer verilmeyecek biri yapsın?aah aah...
Merhaba hanımlar direk konuya gireyim ben. Bayramda gelen gidenimiz çok olur her gelene de saygılı davranmaya çalışırım. olay şu 40 45 yaşlarında bi akraba geldi ailesiyle beraber bi yarim saat oturduktan sonra sigara icicem dedi annemde tabi iç falan fistan dedi bende bu konuda hassas olduğum için dışarda icerseniz daha iyi olur dedim kadın hiçbirşey demedi takmadi yani yanımda içti sigarasını neyse sonra iste yeni nesilden falan açıldı konu bana bakarak genç kizlarda bilmiyor artik giyinmeyi dar kotlar giyip çıkıyorlar dedi bende sinirlendim sizene milletin kıyafetinden bakmayiverin sizde dedim annemin cimcimklemesiyle sustum tabi neyse sonra bunlar biyere gitti geldi bizde de biri gelince ayağa kalkılır saygidan bende kadın bana öyle deyince ayağa falan kalkmadim sinirimden ters ters baktı yine sonra annemle konuşurken falan sürekli bayansın dikkat etmen gerek bayansın şöylesin böylesin derken bende bayan değil kadın diyerek düzeltim kadının dediğini biraz bozuldu neyse bundan sonrada giderken annemin kulağına çok edepsiz olmuş bu kız dedi şimdide annemle aramış bozuk kadınla başından beri gicigiz zaten aşırı zıtız birbirimize daha önce de LGBT yürüyüşlerine falan katıldığın için tartışmıştık kadınla neyse yani burda benim yaptığım edepsizlik midir sizce ?
Bir yaş buyukmussunuz benden derdimi anlarsınız o halde kesinlikle yas ve düşünceye değer verme arasında bi ilişki olduğunu düşünmüyorum ama bunu etrafımdaki insanlara anlatmam zor oluyor biraz umarım yaşa değil de düşünceye önem vermeyi ogrenebiliriz
Evet edepsizlik etmişsin.Biz de böyle davrananlara edepsiz deriz.Tdk anlamına filan takılma,halk arasında veya büyük dilinde,yaptığının adı edepsizliktir.
Bir kere büyükler varken küçükler her lafa girmez.Girse de büyüğüne had bildirmek ona düşmez.
Ayrıca misafir adabı diye bir şey var.Bknz edep-adap aynı kökendendir :)
Misafir sigara içmek için izin istemiş,annen evsahibesi olarak izin vermiş.Madem hassassın ( o da ne demekse ) annen kusura bakmayın,evde içmiyoruz diyebilirdi.Çok zor değil,biz öyle yapıyoruz,kimseye de ayıp olmuyor.Kızacaksan annene kız.
Kıyafet konusunda tamamen kadını bozmak amaçlı çıkış yapmışsın.İllaki cevap vereceksen daha güzel bir dille,biz böyle rahat ediyoruz gibi bir şey söyleyebilirdin.
Ayağa kalkmaman konusunda söylenecekler söylenmiş.Ve bayan-kadın vurgun da son derece yersiz olmuş.
Kızım olsaydın seni anında odana yollardım,bir dahaki misafire de mum gibi olmanı sağlardım.
evet çok iyi anlıyorum bazen bana salak muamelesi yapıyorlar ki ben mantıklı konuştuğumdan da eminim hatta doğru düzgün verecek cevap bile bulamıyorlar haklı olduğum için, "madem öyle açıklayın" falan diyorum konuyu kapatıyorlar haklı olduğumu bildikleri için ama kendileri büyükler ya her şeyin en iyisini bilirler...neyse ki herkes öyle değil öyle olanlara karşı da kendimi savunabiliyorum.ayrıca bazıları gelen misafir annenin misafiri- o izin vermiş falan demiş tamam da yani ne olursa olsun kapalı yerde sigara içmek doğru değil, en azından balkona çıkılır hem ev sahibi kimse kim konu sahibi de bir birey değil mi, rahatsız olduğunu belirtemez mi?
O durumu ben de yaşıyorum hadi açıklayın dediğimde açıklama yok. Ses seda yok. Diğer konuda da aynen bazı arkadaşlar gelen misafir annenin misafiri sana noluyo tarzı yorumlar yapmış ta orası benimde yaşadığım bi ortam olduğundan annem kadar benimde konusma veya düşüncemi belirtme hakkım olduğunu düşünüyorum.
tabiki de hakkınız var.büyükler varken küçüklere laf düşmez vs ben kendi çocuğuma asla böyle yapmayacağım.ha gerçekten ayıp bir şey yapar, büyük bir saygısızlık yapar ve bunu geçerli bir sebebi yokken yapar böyle bir durumda ben de kızarım.ama çocuğum haklıysa da istediğini söyleyebilir ister edepsiz desinler ister saygısız desinler.ayrıca siz 12-13 yaşında küçük bir çocuk değilsiniz artık mantıklı düşünebilirsiniz o yüzden konuşabilirsiniz de.etrafınızdaki insanların artık bunu kalbullenmesi lazım.
evet çok iyi anlıyorum bazen bana salak muamelesi yapıyorlar ki ben mantıklı konuştuğumdan da eminim hatta doğru düzgün verecek cevap bile bulamıyorlar haklı olduğum için, "madem öyle açıklayın" falan diyorum konuyu kapatıyorlar haklı olduğumu bildikleri için ama kendileri büyükler ya her şeyin en iyisini bilirler...neyse ki herkes öyle değil öyle olanlara karşı da kendimi savunabiliyorum.ayrıca bazıları gelen misafir annenin misafiri- o izin vermiş falan demiş tamam da yani ne olursa olsun kapalı yerde sigara içmek doğru değil, en azından balkona çıkılır hem ev sahibi kimse kim konu sahibi de bir birey değil mi, rahatsız olduğunu belirtemez mi?