- 1 Mayıs 2014
- 591
- 347
- 63
Aaa lütfen,bu durumda 12-13 yaşındaki de 8-9 yaşındakine göre büyük :)
Allahaşkına konu sahibi 16 yaşında,dünkü çocuk,daha ergen...Kalkıp koskoca kadına bilmişlik etmesi normal mi ?
Kişilik ispatlama dönemi anladık ama bunu misafir büyüğü üzerinde denemesi abes.
O kadın misafir olmasa,annesini sevip saymasa emin olun susup oturmazdı.
iyi de konu sahibi bunları durup dururken yapmamış.hem ne demişler akıl yaşta değil baştadır, böyle şeylerin yaşla alakası olsa misafir olan kadın öyle davranmazdı.astımı olduğunu bildiği halde kızın yanında sigara içmesi, kızı sinir etmek ister gibi gözünün içine bakarak kıyafetlerine yorum yapması da onun yaşına yakışmamış, hiç olgunca değil.eğer annesi varken laf söylemek konu sahibinin üzerine vazife değilse kızın kıyafetlerine laf söylemek de kendisinin üzerine vazife değil annesi-babası karışmıyorken.daha önce de dediğim gibi ben insanlara misafir, büyük vs diye saygı gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum, başkalarına saygı gösteren insanlara saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.hem gençler de duyguları, düşünceleri olan insanlar sonuçta.eğer ergenliğin getirdiği asilikle doğru düzgün gerekçesi yokken saygısızlık yapılırsa ona kızılır tabi ama eğer eve gelen misafir vs kendisine kendi deyimiyle edepsizlik yapılmasını hakedecek şeyler yapmışsa da karşılığını alır.
Karşınızdakiler belki konuşma üslubunuzdan rahatsız oldukları ve çocukla çocuk olmadıkları için susuyordur, hiç aklınıza geldi mi?
Sizin onlara göstermediğiniz saygıyı onlar size ve ailenize gösteriyorlardır...
Birey olmak büyüklerinin yanlışını ortaya çıkartıp misafire had bildirmekle olmaz.
Benim misafirime değil kızım, ablam bile ben izin verdikten sonra " sigara içmeyin" diyorsa bu hem misafire hemde bana saygısızlıktır ve çok sinirlenirim .
karşımdaki insanlar üslubumdan rahatsız olmuyorlar çünkü yanlış bir üslup kullanmamaya dikkat ediyorum her zaman.belki burada yazdıklarımdan size öyle gelmeyebilir çünkü sonuçta yazıyorum, konuşmuyorum; ses tonumu falan duymuyorsunuz.ayrıca kelime seçimlerime de dikkat ederim ki karşımdaki hem ne demek istediğimi anlasın hem darılmasın.ve evet 17 yaş küçük bir yaş kabul ediyorum ama çok küçük değil ki çocukla çocuk olmayayım desinler.yani deseniz ki hayat tecrüben yok, yanlış kararlar verirsin vs anlarım ama burada konumuz başka; mantıklı düşünemeyeceğimiz ve bazı konularda yorum yapamayacağımız, fikir belirtemeyeceğimiz kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum.hem siz benim o insanlarla ne konuda konuştuğumu bile bilmeden yorum yapıyorsunuz nereden biliyorsunuz haklı mıyım haksız mıyım zaten ben de haksız olduğum konularda ne konuştuğumdan emin değilsem ısrar etmeyi bırakıyorum.beni tanımıyorsunuz ve burada yorumlarımı düzgün bir şekilde yazdığım halde bana saygısız diyorsunuz.

ben insanlara saygı gösteriyorum ama bu demek değil ki her dediklerini kabul edip susacağım, insan saygılı şekilde de kendini ifade edebilir.insanlar bunu saygısızlık olarak algılayacaklarsa da bu kendilerinin problemi.
evet birey olmak büyüklerin yanlışını ortaya çıkarıp misafire had bildirmek değildir ama rahatsız olduğu bir şey varsa söyler tabi ve hoşuna gitmeyen bir şey varsa tepkisini belirtebilir, bunlar farklı şeyler.
kızınızın veya ablanızın siz izin verdikten sonra sigara içme demesi size göre saygısızlık olabilir bir şey diyemeyeceğim ama zaten bir insanın kapalı bir yerde, başkalarının yanında müsade istemeden sigara içmesi yanlış bir davranıştır.
Son düzenleme: