• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Edepsiz kız ilan edildim...

karşı çıkılan bayan isim ve sıfat olarak kullanılan bayan..Birine bayan olarak seslenilir, yolda tanımadığın birine kadın diyemeyiz neticede.. ama bayan öğretmen, bayan doktor vs şeklinde kullanılmasına karşı çıkılıyor. Cinsiyet olarak bekaret gözetilmeden erkek/kadın olarak kullanılması durum..

Aynen öyle tüm kadın bayan tartışmalarının özü bu. Kadını otekilestiren durumlarda kullanılmamalı bayan kelimesi.

Yani sonuçta ne olursa olsun misafir evde bebek çocuk olsa tamam haklısınız ama altı üstü bir sigara yani ve o kişi sizden büyük. Gidip balkonda içse ailenizle muhabbete gelmiş sonuçta bir iki öyle misafire bayram için katlanabilirsiniz kot için dediklerine anlam veremedim çevresinde ailesinde hiç mi kot giyen yok bunu da kendinizi haklı çıkarmak için dediğinizi düşünüyorum sonuçta mini etek değil ya. Ayrıca 2. kez geldiklerinde herkes ayağa kalkarken siz kalkmazsanız tabii ki göze batar ve terbiyesiz diye nitelendirilirsiniz bir insanı sevmek zorunda değilsiniz dedikleri hoşunuza da gitmeyebilir ama bayram bu ve bu şekilde ailenizi kötü duruma düşürüyorsunuz. Siz saygınızı gösterin ağırlayın daha ne derlerse desinler. Ayrıca bayan demenin ne kötülüğü var açıklar mısınız ve sizin bu kelime ile ilgili bildiklerinizi bilmiyorum ama bu insanlar bilmek zorunda mı çoğu kişi bayan der ve nezaket icabı demiş uyarmanıza ne gerek vardı bozmak ister gibi anneniz çok haklı annenize de misafirlere karşı mahçup etmişsiniz. Kızı sürekli laf sokuyor diyecekler.

Evde bebek falan yoktu ama daha öncede belirttim astım hastasiyim. Bayan konusunu açıkla demissiniz. Kadın cinsiyet belirtilen yerlerde kullanılmalı bunun yerine bayan denince cinsiyetçiliğe girer. Yani benim kizdigim şey kadınları kız kadın olarak ayırıp üstünü örtmek için de bayan kelimesini kullanmak.

Konumu takip ediyorum yorumlara cevap da veriyorum da siz başka bi konudan konuşmaya başlayınca burnumu sokmak istemedim.

tamam canım . seni çok haklı bulmadım fevri buldum. gereksiz tavırlar yani gencliğin verdiği seyler bunlar zamanla insanları kaale almamaya ve onları olduğı gibi kabul etmeye başlıyor insan bende sen gibiydim ama kime neyi anlatıyorsun değmez diyorum..

konu sahibinde dil olmuş 42 numara :ssz:
ne var yani 1 sigara içse koskoca kadına üstelik misafire öyle tepki veriyosunuz, yok bayan değilmiş kadınmış bilmem neymiş..
ben annemin yanında öyle laflar edicem kolumu cimciklemyi bırak dilimi agzıma sokar odadan kovar kii kaldıki bende öyle bişi yapmam
evet edepsizlik etmişsiniz :ssz:

Kadın uyarısı yapmam konusunda saygısızlik olarak görebilirsiniz. Ama öyle ne var yani bi sigara falan da diyemem. Heleki hastayken.

madem yaptığım edepsizlik mi diye soruyorsunuz, evet edepsizlik. annenizin yanında misafirle böyle konuşmak, davranmak hoş değil, hem misafirinize hem annenize saygısızlık etmişsiniz. ailenizi saymış bayram ziyaretine gelmiş, üstelik yaşıtınız değil, neden her lafın içinde oldunuz ki.

bende LGBT eylemlerine katılırım
neden bilmiyorum ama çok bozuluyor buna insanlar.
bence saygı duymayı haketmeyen insanları sırf yaşından dolayı üstün görmek saçmalık. Neyine saygı duyacaksın,yaptığı ne varmış mesela saygı duymanı sağlayacak..Nasıl bir başarı elde etmiş,nasıl musmutlu bir hayat yaşıyomuş da onun önerilerini dinleyp mutlu olacakmışsın???
yine de nato kafa nato mermer demişler,bazı insanlar ne dersen de anlamazlar...

bende LGBT eylemlerine katılırım
neden bilmiyorum ama çok bozuluyor buna insanlar.
bence saygı duymayı haketmeyen insanları sırf yaşından dolayı üstün görmek saçmalık. Neyine saygı duyacaksın,yaptığı ne varmış mesela saygı duymanı sağlayacak..Nasıl bir başarı elde etmiş,nasıl musmutlu bir hayat yaşıyomuş da onun önerilerini dinleyp mutlu olacakmışsın???
yine de nato kafa nato mermer demişler,bazı insanlar ne dersen de anlamazlar...

Eylemlere katilmaniza çok sevindim. Boyle insanlarin olduğunu bildikce çok mutlu oluyorum. Aynen öyle kime söylersem hep ayni tepki bi garip bakıyorlar yada " Niye sende mi ÖYLESİN" oluyor halbuki yürüyüşe gittiyseniz bilirsiniz ne kadar sıcak insanlar ne kadar samimi bir ortam vardi neyse bu konuda çok dertliyim. Yaş konusunda da haklısınız kesinlikle burada da bazı ablalar sırf yaşımdan dolayı "Aaa cık çık cık daha 16 yaşındasın sözlere bak" tarzında yorumlar yapmış. Sadece komik geliyorlar bana. Yaşımdan dolayı yargılanmak.

Diger konularda degil de sigara konusunda sana hak veriyorum. Hem astim hastasiymissin ki hasta olmasan da sigara icmiyor ve sigaraya tahammul edemiyor olabilmen bile yeterli. Ki ben bunu sigara icen biri olarak soyluyorum. Sigara icen insanlar sigara kokusunun icmeyenleri nasil rahatsiz ettigini dusenemiyorlar. Bir kisi bile istemiyorsa icilmemesi gerekir. Kimse o pis kokuyu cekmek zorunda degil. Cikarsin balkonda icersin veya sabreder evinde icersin.

Digerlerine gelince kiyafet konusunda da tavrini belirtmen guzel fakat hangi uslupla soyledigin onemli. Ben de senin gibi tavrimi soyledigimde annem masanin altindan ayagima vururdu. "Neden ayagima vuruyorsun anne, bu benim fikrim ve guzel bir dille belirttim." derdim herkesin icinde. Daha sonra annem "ayni bana benziyorsun." demisti ve bir daha masa altindan ayagima vurmadi. :)
Bayan - kadin mevzuunu gereksiz polemik olarak buldum, ayaga kalkmamayi da o misafire degil kendine yaptigin saygisizlik olarak degerlendiriyorum. Dusuncelerini soylemen karsindakinin inadina kendine laf getirecek davranislar sergilemeni mesru kilmaz.

Bayan ve kadının kullanım yerleri farklı. O kadın cinsiyetten bahsettiği halde bayan kelimesini kullandı yoksa dışarda tabiki bakar misin kadın denmez ama bakar misiniz hanımefendi de gayet kullanılabilir bence. Yani kibarlık veya nezaket içinde hanımefendi bayandan daha nazik bence.

hımm anladım, tabi hanımefendi de olur da o da çok uzun ya :1:
neyse canım ben de yaşlı kadını hiç kaile almaman taraftarıyım, ne kadar ciddiye almışsın, yaşlılar pek laftan anlamaz, yani senin söylediklerin onu ikna etmez, o yine bildiğini okur.. astım hastasıysan annenin uyarması lazımdı kadını... hani yaş itibariyle sana laf düşmez pek, annen keşke uyarsaydı.. neyse olmuş bitmiş. O söyledi diye edepsizde olmazsın, ama ders olmuş, hayat derslerden ibaret, belli bir yaşın üstüne laf anlatılmaz, "he" diyip geçeceksin...

şimdi dediğin cinsten teyzeler herkesin etrafında var. onların bıdı bıdılarına carlasak hepimiz edepsiz oluruz zaten :60: bence yüz göz olmaya değmez. hiç muhatap bile almayacaktın aslında ama dayanamamış söylemişsin. bence oldu ki tekrar aynı kadın söylenmeye başladı odayı terket rahatsız olduğun an. mesela bizde de öyle biri var. gelir gelmez hoş geldin deyip odama çekiliyorum. annem de kal demez zaten, kalsam kavga edeceğimi o da biliyor :9: bence kesin çözüm bu.

kucukkurbaga04 Yazınızı alıntılayamadım. Şu 'He' deme olayını bi ben beceremiyorum galiba ya. Bide her laf söyleyene ben de söylemek istiyorum. Ergenlik triplerinde miyim neyim anlamadım :1: Haklısınız büyüdükce,olgunlaştıkca bazı şeyler yerine daha iyi oturacak sanırım.

Son düzenleme:
madem yaptığım edepsizlik mi diye soruyorsunuz, evet edepsizlik. annenizin yanında misafirle böyle konuşmak, davranmak hoş değil, hem misafirinize hem annenize saygısızlık etmişsiniz. ailenizi saymış bayram ziyaretine gelmiş, üstelik yaşıtınız değil, neden her lafın içinde oldunuz ki.

Katiliyorum. Kadin misafirlige gelmis sadece omur boyu sizinle yasamayacak neden her seye cevap verdiniz ki hem uslubunuz da cok kotu. Sigara icilmesinden ben de cok rahatsiz olurum ama annem yada babam icebilirsiniz derse hayir icemezsin diye karsi cikmak yerine baska bir odaya giderim.
Ayrica lgbt yuruyusune gitmek sizi onyargisiz ve farkliliklara karsi saygili hale getirmeye yetmemis. O teyzenin de gorusu oyleymis senden farkli yani ama ona tahammul edememissin saygı gosterip susmak yerine azarlamissin. Bence bu ikisi ayni sey senden farkli olana saygi duymak sadece cinsel yonelim konusunda olmuyor

şimdi dediğin cinsten teyzeler herkesin etrafında var. onların bıdı bıdılarına carlasak hepimiz edepsiz oluruz zaten :60: bence yüz göz olmaya değmez. hiç muhatap bile almayacaktın aslında ama dayanamamış söylemişsin. bence oldu ki tekrar aynı kadın söylenmeye başladı odayı terket rahatsız olduğun an. mesela bizde de öyle biri var. gelir gelmez hoş geldin deyip odama çekiliyorum. annem de kal demez zaten, kalsam kavga edeceğimi o da biliyor :9: bence kesin çözüm bu.

Aynen kesin çözüm hoşgeldin deyip bi köşeye çekilmek. Bundan sonrasında artık yarışmayacağım kadınla ikimizinde iyiliği için :27:

Katiliyorum. Kadin misafirlige gelmis sadece omur boyu sizinle yasamayacak neden her seye cevap verdiniz ki hem uslubunuz da cok kotu. Sigara icilmesinden ben de cok rahatsiz olurum ama annem yada babam icebilirsiniz derse hayir icemezsin diye karsi cikmak yerine baska bir odaya giderim.
Ayrica lgbt yuruyusune gitmek sizi onyargisiz ve farkliliklara karsi saygili hale getirmeye yetmemis. O teyzenin de gorusu oyleymis senden farkli yani ama ona tahammul edememissin saygı gosterip susmak yerine azarlamissin. Bence bu ikisi ayni sey senden farkli olana saygi duymak sadece cinsel yonelim konusunda olmuyor

Neden her şeye cevap verdin demişsiniz. Eğer kadın benim gözümün içine bakarak kıyafetime söz etmeseydi yada annemle konuşsaydı yani muhatabı annem olsaydı ben zaten atlamazdım lafa. Cinsel yönelim konusunu niye karıştırdınız anlamadım. Zaten ben çıkıpda 'En saygılı benim' demedim. LGBT bireyleri de samimi oldukları ve sevdiğim için saygı duyuyorum. Ama bu kadınla durumumuz çok farklı.

Back
X