Efkar bastı

Günaydın.
Daha önce de yazmak istedim,ama denk gelemedik.
Seni bilemem,seviyorum diyorsun susuyorum...
Benimle beraber olmak istemiyor diye düşünüp boşanırım ben olsam.
Çünkü kızma,kırılma da ben sevildiğime inanmam böyle biri tarafından.
Ben evde onu bekleyecem o gezecek,neymiş sosyalmiş.
Bekar kalaymış be!
İstediği sosyalliği yaşardı.
He sen de kız arkadaşlarınla gez tavsiyesi de vermem çünkü ben zaten evcimen bir insanım. Ben evimde olmak isterim,ama onu beklemek yerine bekar hayatımda kendi düzenimi kurmayı tercih ederim.

Haklısın. İnsan boşanmayı düşünmüyor değil, bende düşünüyorum böyle ara ara ama..
Olmuyor çünkü evet seviyorum, sevmesem bile baktığımda bu boşanmak için yeterli bir sebep olmayacak gibi de geliyor.
Çünkü eşim kendi hayatına düşkün evet ama artıları var. Dışardan insanlar bana çok mükemmel biriyle evliymişim hayat bana güzelmiş muamelesi yapar çoğu zaman.
Öyle olunca bocalıyor insan. İnsanlar nelere katlanıyor belki düzeltiriz kafasında oluyorsun. Boşanmakta kolay değil hem de severken. Ama bir yandan bazen hiç bir şey düzelmeyecek bu lanet kısır döngüyle ömür boyu yaşayacakmış gibi geliyor insana..
Keşke evlenmeseymiş.. Evlilik insanı değilmiş gerçekten.
Olmuyor biliyormusum? Bende çok denedim kendi hayatımı yaşamayı, ne yapsam da onun kadar olmuyor hem olsa o daha çok mutlu oluyor çünkü ona sarmamış oluyorum.
Adamda kıskanma diye bir huy yok çünkü.

Geziyoruz ama onun sosyal hayatının çok gerisinde kalıyor.
Ben evde olduğum için fazlasıyla yalnız kalıyorum. Yalnızlıktan çıldırdı diye haberlerim çıkçak yakında :KK70:
Eşinin bir haftalık düzenini yazar mısın?

Benim eşim de sosyal bir insandır. Kursları, arkadaş toplantıları, eğitimleri seminerleri. Hatta eski kaldığımız yerde bir fotoğraf grubu vardı akıllarına estikçe gidip gelirlerdi tırmanışa vs.

Ben bunu sorun etmedim çünkü beraber geçirdiğimiz vakitler de vardı. Bir hafta sonu onlarla takılıyorsa bir hafta benimle planı vardı.
Ayrıca neden evde oturuyorsunuz ki? Çıkın gezin yürüyüş yapın, parkta çimlere uzanarak kitap okuyun. Sinemaya gidin.
Siz eşinizle bir plan yapın, ufak bir tatil ayarlayın.

İyi hoş kedi candır da adam sadece iş için dışarıda değilmiş ki...

Adam tam bir bekar hayatı yaşıyor zaten. Ama eğer Müge boşanmayacaksa -ki anladığım kadarıyla öyle bir niyeti yok- mevcut duruma çözüm olarak sundum. Çünkü Müge adam geziyor diye boşanılmaz kafasında. Ama bence de mesele gezmek değil paylaşımsızlık, ortak hobilerin olmaması, adamın Müge'yi çanta gibi peşinde dolaştırması vb.

Kedi köpek al diye on kere söyledim hayvan sevmez misin ? Ben de eşim yoğun çalışırken delirmiştim o dönem sorunlarım da vardı zaten. Kediyi aldım geçti :KK200:

Severim sevmem mi.. Hatta kedi çok istiyorum ama cesaretim yok. Ailemin yanına gidiyorum o zaman hayvancağızı naparım diye düşünüyorum. Bir de hayatımda hiç hayvan bakmadım, becerebilir miyim o yüzden tereddütlerim var ama hep imreniyorum istiyorum.
Çılgınlık yapıp alsam mı? :)

Adam tam bir bekar hayatı yaşıyor zaten. Ama eğer Müge boşanmayacaksa -ki anladığım kadarıyla öyle bir niyeti yok- mevcut duruma çözüm olarak sundum. Çünkü Müge adam geziyor diye boşanılmaz kafasında. Ama bence de mesele gezmek değil paylaşımsızlık, ortak hobilerin olmaması, adamın Müge'yi çanta gibi peşinde dolaştırması vb.

Ay üç cümleyle duygularımı ve durumu özetlemişsin haha valla helal ayakta alkışlıyorum :)

Severim sevmem mi.. Hatta kedi çok istiyorum ama cesaretim yok. Ailemin yanına gidiyorum o zaman hayvancağızı naparım diye düşünüyorum. Bir de hayatımda hiç hayvan bakmadım, becerebilir miyim o yüzden tereddütlerim var ama hep imreniyorum istiyorum.
Çılgınlık yapıp alsam mı? :)

Annenler uzak mı çok ? Kedi ile gidemez misin ? Evet bu konuda kediler maalesef ayak bağı. Biz geçen sene hiç gezmedik o yüzden zorlamadı ama bu yaz planlar yapıyoruz ama kediler ne yapacak biz yokken ? Sen en iyisi düşün taşın. Ama inan çoook güzel bir duygu.

Haklısın. İnsan boşanmayı düşünmüyor değil, bende düşünüyorum böyle ara ara ama..
Olmuyor çünkü evet seviyorum, sevmesem bile baktığımda bu boşanmak için yeterli bir sebep olmayacak gibi de geliyor.
Çünkü eşim kendi hayatına düşkün evet ama artıları var. Dışardan insanlar bana çok mükemmel biriyle evliymişim hayat bana güzelmiş muamelesi yapar çoğu zaman.
Öyle olunca bocalıyor insan. İnsanlar nelere katlanıyor belki düzeltiriz kafasında oluyorsun. Boşanmakta kolay değil hem de severken. Ama bir yandan bazen hiç bir şey düzelmeyecek bu lanet kısır döngüyle ömür boyu yaşayacakmış gibi geliyor insana..
Keşke evlenmeseymiş.. Evlilik insanı değilmiş gerçekten.
Olmuyor biliyormusum? Bende çok denedim kendi hayatımı yaşamayı, ne yapsam da onun kadar olmuyor hem olsa o daha çok mutlu oluyor çünkü ona sarmamış oluyorum.
Adamda kıskanma diye bir huy yok çünkü.
Ya muhakkak artıları vardır,olmasa zaten niye uzatasın di mi?
İnsanlar eşinin hangi yönünü takdir ediyor onu da bilmiyorum.
Gerçi dünyanın en muhteşem adamı da olsa sosyalliği uğruna beni evde bırakan adamdan soğurum ben.
Kendi yerime koyarak cevaplıyorum,eşindir iyidir,hoştur,seviyorsundur,toz kondurmak istemezsin,haklısın,inan anlıyorum.

Eşinin bir haftalık düzenini yazar mısın?

Benim eşim de sosyal bir insandır. Kursları, arkadaş toplantıları, eğitimleri seminerleri. Hatta eski kaldığımız yerde bir fotoğraf grubu vardı akıllarına estikçe gidip gelirlerdi tırmanışa vs.

Ben bunu sorun etmedim çünkü beraber geçirdiğimiz vakitler de vardı. Bir hafta sonu onlarla takılıyorsa bir hafta benimle planı vardı.
Ayrıca neden evde oturuyorsunuz ki? Çıkın gezin yürüyüş yapın, parkta çimlere uzanarak kitap okuyun. Sinemaya gidin.
Siz eşinizle bir plan yapın, ufak bir tatil ayarlayın.

Sana şöyle söyleyeyim sessiz kalıp kendi hayatıma baktığım her zaman durum şöyle oldu:
Bütün hafta akşam 8-9 da gelip yemek yiyip sızdı. İki kelam ettik etmedik.
Haftasonları da iki gün illa birşeyler buldu. Bazen saatlerini o kadar abarttı ki planlarımızı yapamadık.
Yani arada derede kaldı planlarımız.

Sana şöyle söyleyeyim sessiz kalıp kendi hayatıma baktığım her zaman durum şöyle oldu:
Haftasonları da iki gün illa birşeyler buldu. Bazen saatlerini o kadar abarttı ki planlarımızı yapamadık.

O zaman belki de sen eşinden atik davranıp plan yapmalısın. Eşinin sevdiği aktiviteleri yapın biraz eşin seninle vakit geçirmenin keyfine varsın. Sonra da ortak zevklere daha fazla ağırlık verirsiniz. Hep arkadaş toplantısı mı bu akşamlara kadar süren? Yoksa farklı farklı aktiviteler mi? Mesela şimdi tatil ayarlasan eşin ne der?

Eşimin araba tutkusu var. Ama gerçekten tutku. Türkiye'deki tüm Japon markalarının distribütörleri ile irtibatta, Facebook sayfaları, web sitesi ne istersen var. Arada eşli ya da eşsiz buluşmalar falan. Tabii bir de kendi aracına yaptığı bakımlar. Mesela geçen bir Pazar günümüz vardı tüm gün arabaya led lamba takmak için gatajdaydı ben resmen şiştim.

Bir de bunun üstüne maçı, sporu, derneği olsa hiç yapamam. Ben evi seviyorum evcimen bir kadınım çünkü.

Ya muhakkak artıları vardır,olmasa zaten niye uzatasın di mi?
İnsanlar eşinin hangi yönünü takdir ediyor onu da bilmiyorum.
Gerçi dünyanın en muhteşem adamı da olsa sosyalliği uğruna beni evde bırakan adamdan soğurum ben.
Kendi yerime koyarak cevaplıyorum,eşindir iyidir,hoştur,seviyorsundur,toz kondurmak istemezsin,haklısın,inan anlıyorum.

Yok ya valla toz kondurmayım kafasında değilim :) O yüzden sende rahatça söylenebilircin arkadaşım :D
Şöyle insanlar anlamıyor evde kalmadığını, evle ilgilenmediğini.
Benim hayatıma bakıyor. Ben rahatça gezip tozuyor, istediğim kadar anneme gidip geliyorum. Alıyorum, ediyorum.
Diyorlarki oh bak mügenin keyfi yerinde. Çalışmıyor ama geziyor bla bla.
Yani öyleyim de. Ben aldığım harcadığım hiç bir şey için hesap vermem, kız kıza gezerim tatile çıkarım hatta olmadığında bekar arkadaşımda bile kalırım ki bu bizim ülkemizde evli bir kadının yaptığı bir şey değildir, geçen yaz kardeşimle yurt dışına çıkacaktık, gelemeyecekti ve gitmemize hiç ses etmedi normalde türk erkeği susmaz.. Kısacası böyle şeylere asla ses etmez. Evde dursa yardımcı da olur mesela ama evde durmuyor :D
Hal böyle olunca bende kendi kendime abartıyorum mu diyorum. Ama gün sonunda yalnız yemek yerken o öküz çöküyor böğrüme.

kısasa kısas yani sen de gir bir işe çalış sosyal çevren olsun o ne yapıyorsa sende yap ,erkeklerin çoğu böyle yani seninkinde gezme sosyal çevre varsa başkalarında da farklı şeyler var ,artıları var diyorsun seni o evde tutan da o ,sen kabuğuna çekilip oturursan tabiiki mutlu olamazsın ,bizde de farklı bir durum yok eşimin sosyal çevresi değil de birlikte çok nadir vakit geçiririz ama çoğu zaman o benim hızıma yetişemiyor ,alırım oğlumu çıkarım istediğim zaman hava iyiyse,bir zamanlar bende senin gibi herşeyden sıkılıyordum hatta benimle vakit geçirmiyor diye tartışıyorduk,değişmiyor adam değişmedi de tek değişen ben oldum bu durumda yani beni o bu hale getirdi şimdi o gezip tozduğu arkadaşları evlendi hiç birisi aramıyor bile ,bu durumda kendi demeye başladı şurayamı gitsek diye çivi çiviyi söktü yani

Eşimin araba tutkusu var. Ama gerçekten tutku. Türkiye'deki tüm Japon markalarının distribütörleri ile irtibatta, Facebook sayfaları, web sitesi ne istersen var. Arada eşli ya da eşsiz buluşmalar falan. Tabii bir de kendi aracına yaptığı bakımlar. Mesela geçen bir Pazar günümüz vardı tüm gün arabaya led lamba takmak için gatajdaydı ben resmen şiştim.

Bir de bunun üstüne maçı, sporu, derneği olsa hiç yapamam. Ben evi seviyorum evcimen bir kadınım çünkü.
İşte bak ben de yapamam...
Benimki de futbol hastası.
Maç öncesi,maç anı,maç sonrası seronimilerimiz bitmez.
Gol tekrarları,yorumcuların kavgaları son bulmaz.
Ama ya tüm sevdiklerimizi eve toplar ya da ikimiz başbaşa izleriz.
Ama bekarken de böyleydik,nişanlıyken evimize konan ilk eşya televizyon ve digitürk bağlatısıydı.
Müge sen de eşinin bu sosyalliğini bile bile evlendin sanırım di mi?
Saf,kendini bilmez bir kadın değilsin çünkü.

Annemler uzakta dört- beş saatlik mesafedeler canım. Yani götürmem lazım hayvanıda e onuda otobüslerde kıyamam. Kıysam annem sağolsun hiç hayvansever değil. Evine sokturmaz.Biraz temizlik takıntılı. Hal böyle olunca hep kararsız kalıyorum. İyce düşünmek lazım işte.

Benimkisi de öyle, anlarsın işte beni. Tam bir spor tutkunu. Futbol, tenis, okçuluk ve tırmanışa gidiyor. Özellikle tenis için bir klüpte ve bir sürü arkadaşı var. Devamlı turnuvalar bilmemneler. E okçuluk desen öyle, kaç milyar verdi takım aldı. Turnuvalara hazırlanıyor, her akşam evde ok atan bir adam bu.. Uzun bir koridorumuz var düzenek kuruyor bana da gelme diye bağırıyor :D Bir gün haberlerde kocası karısını okla vurdu diye bir şey okursan bilki o benim :D :D :D
Dernek desen öyle,ya bir akşamı ya bir haftasonunu illa yer.
Bence evcimenim biz senle aynıyız biliyorsun :) Ben ne kadar gezsem tozsamda evi istiyorum.
O da yeterki evde durmasın. Kıpır kıpır. Durduğu yerde durmuyor.
Ay çocuk gibi ya... Bazen kendimi camlarda top oynayan çocuklarna bağıran anneler varya onlar gibi hissediyoum :D

kısasa kısas yani sen de gir bir işe çalış sosyal çevren olsun o ne yapıyorsa sende yap ,erkeklerin çoğu böyle yani seninkinde gezme sosyal çevre varsa başkalarında da farklı şeyler var ,artıları var diyorsun seni o evde tutan da o ,sen kabuğuna çekilip oturursan tabiiki mutlu olamazsın ,bizde de farklı bir durum yok eşimin sosyal çevresi değil de birlikte çok nadir vakit geçiririz ama çoğu zaman o benim hızıma yetişemiyor ,alırım oğlumu çıkarım istediğim zaman hava iyiyse,bir zamanlar bende senin gibi herşeyden sıkılıyordum hatta benimle vakit geçirmiyor diye tartışıyorduk,değişmiyor adam değişmedi de tek değişen ben oldum bu durumda yani beni o bu hale getirdi şimdi o gezip tozduğu arkadaşları evlendi hiç birisi aramıyor bile ,bu durumda kendi demeye başladı şurayamı gitsek diye çivi çiviyi söktü yani

İş arıyorum bakalım inş olur, ya ben kendi hayatıma bakınca o çok mutlu oluyor, oh ona sarmıyorum ya otel gibi kullanabilir evi. Bizde de kısasa kısas tutsa keşke.. Olmuyor adamın umrunda değil :)

Yok ya valla toz kondurmayım kafasında değilim :) O yüzden sende rahatça söylenebilircin arkadaşım :KK70:
Şöyle insanlar anlamıyor evde kalmadığını, evle ilgilenmediğini.
Benim hayatıma bakıyor. Ben rahatça gezip tozuyor, istediğim kadar anneme gidip geliyorum. Alıyorum, ediyorum.
Diyorlarki oh bak mügenin keyfi yerinde. Çalışmıyor ama geziyor bla bla.
Yani öyleyim de. Ben aldığım harcadığım hiç bir şey için hesap vermem, kız kıza gezerim tatile çıkarım hatta olmadığında bekar arkadaşımda bile kalırım ki bu bizim ülkemizde evli bir kadının yaptığı bir şey değildir, geçen yaz kardeşimle yurt dışına çıkacaktık, gelemeyecekti ve gitmemize hiç ses etmedi normalde türk erkeği susmaz.. Kısacası böyle şeylere asla ses etmez. Evde dursa yardımcı da olur mesela ama evde durmuyor :KK70:
Hal böyle olunca bende kendi kendime abartıyorum mu diyorum. Ama gün sonunda yalnız yemek yerken o öküz çöküyor böğrüme.
İyi de güzel arkadaşım; bu kız kıza tatil,kız arkadaşta kalma,anneye gidip gelme,paranın hesabını yapma ya da yapmama yani anlattığın tüm özgürlükleri bekarken de yapabilirisin di mi? Artı tüm bunların üzerine yeni sevgili/eş edinebilir,yalnızlığını da sonlandırabilirsin bence..:dondurma:
Zaten adam bekar hayatı yaşadığı için seni bu kadar serbest bırakıyor,ona sarma diye sesini çıkarmıyor bence.:KK14:
Beni kıskanmıyor demişsin,üzüldüm inan ki... Elbet hastalık derecesinde kıskançlık hoş değil de herşey kararında güzel be...

Selam canlarım,
Yine yalnızım, efkarlandım gece gece. Bir cigaram olsaydıda tüttürseydim. Olanlar varsa benim yerime içiversin.
Bu gün bir arkadaşım aradı, müge dedi seni kötü gördüm rüyamda, iyi misin? İyiyim dedim hayır olsun inşallah.. İçimi de kapladı bir sıkıntı. O saat oldu bu saat.
Keyfim gitti. Yalnızlık bir yandan, kaygılarım, isteklerim, istemediklerim...
Ben boşansam mı bu adamdan?
İnsan kocası çok gezip eğleniyor diye boşanır mı, böyle bir sebep boşanmaya yeter mi?
Kimse benim gibi yalnız kalmadı mı? Kaldıysa naptınız siz?
Az çok bildiniz artık beni.
Abartıyor muyum ben?
Sen bence arkadaşlarından boşan, bir tane akıllı yok çevrende Müge ya.
Nerelerdesin? Seni ben gelip bağrıma basıp arkadaş edineyim. :KK73:

Annemler uzakta dört- beş saatlik mesafedeler canım. Yani götürmem lazım hayvanıda e onuda otobüslerde kıyamam. Kıysam annem sağolsun hiç hayvansever değil. Evine sokturmaz.Biraz temizlik takıntılı. Hal böyle olunca hep kararsız kalıyorum. İyce düşünmek lazım işte.

Benimkisi de öyle, anlarsın işte beni. Tam bir spor tutkunu. Futbol, tenis, okçuluk ve tırmanışa gidiyor. Özellikle tenis için bir klüpte ve bir sürü arkadaşı var. Devamlı turnuvalar bilmemneler. E okçuluk desen öyle, kaç milyar verdi takım aldı. Turnuvalara hazırlanıyor, her akşam evde ok atan bir adam bu.. Uzun bir koridorumuz var düzenek kuruyor bana da gelme diye bağırıyor :KK70: Bir gün haberlerde kocası karısını okla vurdu diye bir şey okursan bilki o benim :KK70: :KK70: :KK70:
Dernek desen öyle,ya bir akşamı ya bir haftasonunu illa yer.
Bence evcimenim biz senle aynıyız biliyorsun :) Ben ne kadar gezsem tozsamda evi istiyorum.
O da yeterki evde durmasın. Kıpır kıpır. Durduğu yerde durmuyor.
Ay çocuk gibi ya... Bazen kendimi camlarda top oynayan çocuklarna bağıran anneler varya onlar gibi hissediyoum :KK70:

Ay çok tatlısın karısını ok ile vurdu :KK70: Diğer bir konunda sanırım arkadaşlar söylemişti sen hayattan elini eteğini çekmiş, mıymıntı, sıkıcı bir kadın değilsin çok eğlenceli, zeki ve hazırcevapsın. Eşinle de tek sıkıntı senin evi sevmen onun da kıpır kıpır olması. Bu noktada mutsuzum diyorsan ayrıl ama sen buna da yanaşacak gibi değilsin.

Back
X