Tüp Bebek Merkezleri Ege üniversitesinde tüp bebek yaptıran ve yaptıracak olanlar

hestia hep pozitif olmalıyız,bir gün bizde hamile haberlerimizi yazıcaz buraya,ne güzel bak bu sefer başka tedavi uyguluyorlar,demekki onlarda ellerinden geleni yapıyorlar,birde ananas duydum istersen arada bir ye tutunmaya yardımcı oluyormuş,,

Daha önce okumuştum biryerlerde ama aklıma gelmedi alıp yemek.İyi oldu hatırlattığın.Hemen yarın gidip alacağım:))

sabah iyiydim fakat öğlen mutfakta temizlik yapayım dedim ve duyduğum bir şeyle mahfoldum bittim,komsularımdan biri daha hamileymiş,dagın tepesine çıkıp haykıra haykıra ağlamk istiyorum .neden bu hayat bana hep zor taraflarını yaşatıyor,içim yanıyır bu ateş nasıl ne zaman sönecek yarabbim,daha başka kederler gösterme yarebbim bir damlacım canım var daha büyük acılar gösterme yarabbim,Allahım Sabır ver.......

Canım benimmm ya seni ne kadar iyi anlıyorum.. her hamile haberi aldığımda istemeden sorguluyorum isyan ediyorum ama herşeyin hayırlısı napalım. üzme kendini sakın. Mutlaka bizde hamiş haberleri vericez birgün. Biliyorsun herşeyin başı sıkıntı moralimiz iyi olsun ki 1 adım önde başlayalım

bu duyguyu beynimde farklı bir yere atmayı başarabiliyorum fakat bir an oluyor ve öyle bir patlıyorum ki kendimi teselli edemiyorum.....

evet arkadaşlar lütfen paylaşın transfer gününüzü ve ne kadar istirahat ettiğinizi ve evde nasıl vakit geçirdiğinizi en ince detayına kadar yazın lütfen ,bizlere umut olsun....

Amin canım............................

günaydın,senin aracılığınla aynı duyguları yaşayan diğer arkadaşlara da sesleneyim.6 yıl boyunca her hamile haberi aldığımda aynı şeyleri yaşadım,kimi çocuk istemezken,kimi korunduğu halde,kimi bana göre haketmediği halde hamile kalıyolardı.ben günlerce kendime gelemiyodum,hep neden onlar kalabiliyo da ben kalamıyorum diye yedim kendimi.içinize atmayın ağlayın ama ümitsizliğede çok kapılmayın.ilk transferlerimde evde hep yattım,ne duydumsa yedim (ananas vs)sağa sola dönmeye bile korktum düşücek diye.son transferimde eşim şehir dışındaydı,transferden sonra servise getirildim yarım saat sonra wc için kalktım,yürüdüm,tekrar yattım,45 dakika uzaklıktaki evime döndüm arabayla.salondaki kanepeye kuruldum evde ne kadar komedi filmi varsa izledim,hiç transfere yoğunlaşmadan ama dikkat ederek geçirdim günlerimi,ağır kaldırmamak önemli ondan kaçının daha çok,sürekli yatmaya da gerek yokmuş,ben ilkinde 12 gün sürekli yattım ama bu defa 5 gün evde hafif işlerimi halledip istirahatle geçirdim ondan sonra gezdim tozdum.bu defa içim çok rahattı,olmayacağına çok şartlamıştım kendimi de çünkü rutin adet sancılarım başlamış,her adet çıkan çillerim,lekelerim yine çıkmıştı.15.gün kan testi için egeye bile gitmeye gerek duymadım,evimin yakınındaki devlet hastanesine gidip kan verdim,sonuç almaya bile gitmeye gerek duymadan netten baktım sonucuma. Allah'a hamdolsun ki nasib etti.ben çok inanıyorum ki burdaki tüm arkadaşlarım güzel sonuçlar alacak,bol bol dua edin.meryem suresini ihmal etmeyin.Allah hiçbirinize daha fazla aratmasın,kucaklarınızı evlatlarla doldursun.

arkadaşlar beni şimdi egeden aradılar doktor bey bana histereskopi ve göbeğin iki yanından( pe ile başlıyan latince) bir operasyon yapıcakmış ,histereskopi nasıl bir şey onu biliyorum daha önce olmuştum ama diğerini tam anlayamadım,böyle bir operasyon olan varmı....

melis sen nerelerdesin ,yine egede mi devam ediyorsun
Aşkımmm ben burdayım aslında her gün girip okumaya devam ediyorum, takip ediyorum..ben moralmen iyi olmadığım için burda iç açıcı şeyler yazamayacağımdan okumakla yetiniyorum..benim eşimde azo çıktı bu sefer..yani ikinciye başlarım derken başa döndük, bu yüzden de öylee zaman geçiriyoruz eşim ilaclara devam ediyor, ama ben sanırım 2-3 ay sonra tekrar başlarım ilaçlara ve etkisine bağlı yani...güzel haberleri okuyorum çok mutlu oluyorum, bazen ise iyice umutsuzlaşıyorum kendi adıma, AYZAN ın da yazdığı gibi herkes hamile kalıyor ben kalamıyorum diye düşünüyorum.nasip tabi.her şeyin hayırlısı canım, benden haberler bunlar, inşallah senden daha güzel haberler alırız..

ayzan hamilelik nasıl gidiyor,yine muayeneler için egeye mi gidiyorsun yoksa başka bir hastaneyemi

histereskopi sonrası nezana başlıyorlar acaba aşılama veya tüp tedavisine.......

Sonucu pozitif çıkan arkadaşlar transferden sonra neler yaptıklarını anlatsalar bizde ona göre daha dikkatli olsak ne güzel olur..

cnm bnm tabiki yazarız neler yaptığımızı ama sanırım bu iş biraz kısmet meselesi yani biz ne yaparsak yapalım herşey rabimin ol demesine bakıyor.

ben transferden sonra hastanede hiç kalkmadan 4 saat yattım neredeyse, daha sonra arabamızla 40 dk mesafedeki evimize geldik, 2 gün hiç bir iş yapmadım yattım arada kan dolaşımı için kısa yürüyüşler yaptım.
3. gün pikniğe gittik bütüngün ayaktaydım diyebilirim. daha sonraki günlerde ise işime devam ettim. 15 öğretmene hafta içi hergün evimde yemek yaptım elimde koca koca tencerelerle koştur koştur okula gittim geldim. hiç dikkat edemedim hatta yorgunluktan ağladığımı biliyorum o gün bebeğim tutunursa mucize olur herhalde demiştim.
ilk bir hafta hiç banyo yapmadım bir hafta sonra sade suyla duş aldım saçımı öne eğip şampuanladım bi arkadaşım özellikle böyle yapmamı söylemişti ( oda tüp bebek yöntemiyle 7 aylık hamile) bende yaptım işte.
beslenme konusuna gelincede ilk 2 gün birer dilim ananas yedim. hergün bir avuç kabak çekirdeği, her sabah 3-4 adet ceviz, köy yumurtası, 1-2 kase ev yapımı yoğurt, peynir tükettim.
her türlü baharattan, acıdan, ekşi ve turşudan kesinlikle uzak durdum. bunu transfer öncesi hemşire söylemişti.

yazdıklarımın hepsi transferden sonra yaptıklarım, ama birde öncesinde yaptıklarım var ve ben tutmasını asıl onlara bağlıyorum. onlarıda hemen sizinle paylaşmak istiyorum.
41 gece hiç ara vermeden meryem suresini okudum. benim mazeretli olduğum günler eşim okudu.
hergün 707 defa ya vaaris çektim.
4444 defa tefriciye okudum.
7 gün oruç tuttum.
hergün edebildiğim kadar tövbe ettim.
sizede bildiğiniz bütün duaları yapabildiğiniz kadar yapın derim.

elvanelvan arkadaşım ne güzel ayrıntılı anlatmışsın teşekkür sana

ben bugün regli oldum hemen hastaneyi aradım dosya numaramı istediler ve sizi gün içinde arayacağız dediler ve aradılar bana devletten faydalanmak istiyormusunuz diye sordu evet dedim tamam ozaman sana laproskopi ve histereskopi yapıcaz ve daha sonrasında 2 kez aşılama yapıcaz dedi ve 12 nisan yatış verdiler 13 nisan operasyon olcakmışım elleri buz oldu heyecanlandım :26: ,acaba bunu için para ödeyecekmiyiz....

ödemezsin. hadi hayırlısı olsunn canım.

sızın sorun neydı neden laporoskopı yapılacak mıs ben gecen ay yaptırdım para odenmıyor bu arada

bizim sebepsiz infertile daha önce symrnada tüp yaptık olmadı devletten faydalanalım dedik,hem laproskopi hemde histereskopi olucam,senin nasıl geçti,kaç gün kaldın,ben smyrnada hiç kalmamıştım,hemen taburcu etmişlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…