eğitim düzeyi farkı

ilerdeki eşimde kesinlikle sevgi kadar saygı da beklerim. zeka önemli illa üni mezunu olsun demiyorum ama cidden kendini gelistirmis insan baska ..
Kuşum benim sen daha hayatın başındasın, en ufak bir tereddüt bile etme verdiğin karardan ileride ne kadar doğru yapmışım diyeceksin. Ruhen seni besleyen aynı frekansta olduğunuz biri çıkacak karşına.

Kuşum benim sen daha hayatın başındasın, en ufak bir tereddüt bile etme verdiğin karardan ileride ne kadar doğru yapmışım diyeceksin. Ruhen seni besleyen aynı frekansta olduğunuz biri çıkacak karşına.
mihom hep diyordum olsun ben beraber geçirdiğimiz vakitleri seviyorum diye ama ben de duygusal boşlukta ümidim heralde gerçekten sevgi vardı ve bunun üstünde hiç düşünmezdim bu olaylar olunca dedim aypare ilerde ne olacak düşündün mü ilerde eşinle ailenle Denize gitmek isteyeceksin , sorun
giymek istediğin şeyleri giyemeceksin ve ben kendim bir bireyim benim özgürlüğümu kısıtlıyor üstelik saçma yere.. böyle üstünde düşününce cidden mantıkla bakınca anladım yani..

Ben ülkenin eğitim durumundan haberdarim öğretmenim çünkü. Arkadaşlar çok bildiklerini zannedip uyarmışlar ama...

Normalde harita bilgisini 6.sınıflara gösteriyoruz. Enlem, boylam vb konuları. Çünkü Turkiyenin konumunu 4.sinifta öğrettik zannediyoruz.

Sonra 8.sınıfta 1.dünya savaşını anlatırken Canakkale Cephesinin coğrafi konumunun önemini bildiklerini zannediyoruz. Ama hayır. Bilmiyirlar. Sonra neden yapamadıklarını sorguluyoruz...

Hocam biz daha türkiyenin yerini bilmiyoruz siz bize ingiletere diyorsunuz cidden çok hossunuz diyorlar.

Arkadaşlar bir de beni varlık bilmek icin lise okumak yeterli diye uyarıyor. Cok komik. Ben öğretmenim. Bilmiyorlar. Gerçekten bilmiyorlar.

Kaldi ki kolay derstir bunlar. Ama yok eğitim sisteminin de eksikliği ile lise mezunu cocuklar cok eksik.

Üniveriste mezunları da en fazla 2 arpa boyu yol almış oluyorlar.

Güya bir kız evladimiz üniversite sinavina hazırlanıyor. Babası özel matematik dersi aldiriyor. Matematigi zayif dedi.

Biz de zayıf sandık
Megerse hic yokmus.

Sadece matematik değil. Turkce de yok.

Tanesi 5 liradan 2 çikolata aldığın markete 20 lira verirsen ne kadar para üstü alman lazim diyoruz.

Hocam matematiğim iyi değil diyor.

Zaten matematik sorusu sormadik ki.
. Gündelik hayat sorusu sorduk.

Markete gitme sorusu sorduk.

Türkçe de sormus olabilirz
Ama matematik sormadik o kesin.

Bunun gibi o kadar cocuk var ki bu ülkede.

Sallanmaz o kalkışta be mendil ne de bir kol, dizesindeki özne "sallanmaz"dır hocam. Çünkü en basta özne olur diyor.

Vallahi öğretmenlik hayatımda bunun gibiler yüzünden saç bas yolduğum çok oldu.

Insanlar okutulan her şeyi öğrencilerin bildiğini sanıyor. Kimsenin hayallerini yikmak istemem ama gerçekten bunu zannedenler icin ekstra üzülüyorum.

Üniversite okumanın en temel farki bilmek değil. Farkli insanlarla bir araya gelmek. Farkli coğrafya insanları ile hemdem olmak. Kendi başının caresine bakmak. Vizyon gelistirmek vb bence.

Hızlı yazdım. Klavyemde hata olursa affola.
Ah ah ben bunu üniversiteye gittiğimde gördüm. Bizim bölüme ben yüksek puanla.girmisken (2 yillik sayisal bir bölüm), meslek lisesinden sınavsız gelenler de vardı ve hiç abartmıyorum 4 islem bilmiyorlardi. Benim de temelim zayif ama matematigi severim ve hatta hocamiz matematigi iyi olan gelmesin demisti ben arada ugruyordum ve gösterdiği daha çok temelde 4 isleme dayanıyordu ben zevkine gidiyordum :)
Simdi bile bazi konularda ben hesap makinesi kullanmadan hesap yaparken millet 2+3 icin hesap.makinesi kullaniyor.
Yani demem o ki hocam, siz daha iyi gozlemliyorsunuzdur da, üniversitede de herkes çok sey öğrenmiş olmuyor
Bölümüne ve çabasına göre değişir tabii ama sirf okumus olmak icin gelenler de az degil.

mihom hep diyordum olsun ben beraber geçirdiğimiz vakitleri seviyorum diye ama ben de duygusal boşlukta ümidim heralde gerçekten sevgi vardı ve bunun üstünde hiç düşünmezdim bu olaylar olunca dedim aypare ilerde ne olacak düşündün mü ilerde eşinle ailenle Denize gitmek isteyeceksin , sorun
giymek istediğin şeyleri giyemeceksin ve ben kendim bir bireyim benim özgürlüğümu kısıtlıyor üstelik saçma yere.. böyle üstünde düşününce cidden mantıkla bakınca anladım yani..
İşte o iç sıkıntısını dinleme o geçici birşey. İnsan bilinci berbat bile olsa alıştığı düzeni devam ettirmeye meyilli, şimdi bilincin değişikliğe direniyor ama sonra verdiğin kararın doğru olduğunu görüp rahatlayacak, mutlu olacak ve yeni normale adapte olacak. Kaldı ki sizin sorunlarınız eğitim farkından çok çok daha derin, seni aşağı çekiyor bu çocuk, ben de eski evliliğimde yaşadım buna benzer durumları, insanın hayat ışığı sönüyor yaşama coşkusu bitiyor inan bana, asla yaşama bunları.

Demek istediğim o değildi ama önemli değil.

Fikriniz benim fikrimin antitezi olamaz çünkü ben bundan bahsetmedim.

Fakat öyle olsaydı da sizi fikrimin doğru olduğu konusunda ikna etmeye çalışmayacaktım.

Siz öyle diyorsaniz konu sahibi ondan da gerekeni alır.

Iyi forumlar pijamacim.

Ben konuda kendi kendini curuttugunu dusunuyorum.
Once üniversite mezunu olmak önemli diye ornek verdin.
Sonra lise öğrencilerinin icler acisi durumunu anlattin
E demekki okulda olmak ogrenmek anlamina gelmiyor
Dolayısıyla elindeki diploma seni birbirine denk kılmıyor.
Ben hep universitenin sadece diploma degil, kultur ve deneyim de olduğunu savunurum
Ama bu da cok az universite icin gecerli artik.

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Olaya diploma gibi bir kağıt parcasi gözüyle degilde kendini yetistirmis bir insanla kendini yetistiremememis insan arasinda cok ciddi iletisimsizlik oluyor. Senin muhabbetini anlamiyor. Iki satır kitaplardan konusamiyorsunuz. Dünya diyorsunuz internet ortaminda okuduklarını satan biri çıkıyor karsiniza. Bu yüzden dengine yakınlık onemli diyorum ben. Hayat boyu bir insanla muhabbet edememek birlikte kitap okuyamamak sanattan edebiyattan bahsedememek cok ciddi problem bence

İşte o iç sıkıntısını dinleme o geçici birşey. İnsan bilinci berbat bile olsa alıştığı düzeni devam ettirmeye meyilli, şimdi bilincin değişikliğe direniyor ama sonra verdiğin kararın doğru olduğunu görüp rahatlayacak, mutlu olacak ve yeni normale adapte olacak. Kaldı ki sizin sorunlarınız eğitim farkından çok çok daha derin, seni aşağı çekiyor bu çocuk, ben de eski evliliğimde yaşadım buna benzer durumları, insanın hayat ışığı sönüyor yaşama coşkusu bitiyor inan bana, asla yaşama bunları.
kesinlikle ki harekeltlerii beni çok düşündürüyordu annesine,cevresine bana olan. gerçekten insan alışık olduğuna meyilli,hep aklıma geliyor fakat kendimi tutacağım

işte duygu mantigin önüne geçince göremiyosun gerçekten biz burda insanlara diyoruz yapma etme ama psikoloji düzgün değil göremiyor insan çünkü kaptırıyor kendini
Duygularını yasamali insan buna katılıyorum
Bence kendinizi uzmeyin ve suçlamayın
Buna da güzel bir tecrübe olarak bakın ayrica illa.ki iyi olduğunuz zamanlar da olmuştur onlar da size kar kalsin

Universite mezunu var, mezunu var yani, orneklendirmek istemiyorum ama bilmemcacik universitesinin salatalik fakultesini bitiren de üniversite mezunu...
Bu devirde üniversite mezunu olmayan mi kaldi, varsa da aciktan onlisans falan okusun ismi üniversite mezunu olsun.
Onemli olan vizyon, ama bu zamanda, genc bir birey, imkanlari da varken, egitimine devam etmemeyi tercih ettiyse mesela, bu da vizyonsuzluk "bence"

Duygularını yasamali insan buna katılıyorum
Bence kendinizi uzmeyin ve suçlamayın
Buna da güzel bir tecrübe olarak bakın ayrica illa.ki iyi olduğunuz zamanlar da olmuştur onlar da size kar kalsin
beni üzen aklıma gelen de zor günlerimde hep.o vardı iyi anılarının çoğunda o vardı o yüzden aklıma gelip duruyor 😰 haklısınız

evet kısa zaman önce zaten yalama oldu ilişki ayrıl barış ayrıl barış en ufak şeyden tartışma çıkıyordu kiyafet konusunda ki ben kendi isteğim geregi açık giyinen bir insan değilim . ayrıldım ama arada aklıma geliyor işte
Henüz çok yeni sanırım, bu dönemi kolay atlatırsınız umarım.

Ben konuda kendi kendini curuttugunu dusunuyorum.
Once üniversite mezunu olmak önemli diye ornek verdin.
Sonra lise öğrencilerinin icler acisi durumunu anlattin
E demekki okulda olmak ogrenmek anlamina gelmiyor
Dolayısıyla elindeki diploma seni birbirine denk kılmıyor.
Ben hep universitenin sadece diploma degil, kultur ve deneyim de olduğunu savunurum
Ama bu da cok az universite icin gecerli artik.
Önceki mesajlarda da yazdım ki üniversite okumak farklı külturden insanlarla biraraya gelmek , hemdem olmak,farklı olani anlamak , kendi basının caresine bakabilmek ve vizyon gelistirmek acisindan cok Önemli.

Üniversite mezunu olmak önemlidir bence. Salt bilgi olaral değil ama.

Ha velev ki ben salt bilgi olarak bakiyorum ve inanıyorum..nedne burda birileri aksine beni ikna etmeye çalışıyor. Onu anlamiyorum.

Tek kriter olamayacak kadar basit bence bu.

Üniversite eğitimi artık eski forsunda değil. Her şehirde bir üniversite var, barajı geçenin girdiği bölümler var. Eskiden üniversiteler belli sayıdayken kampüs hayatının, üniversite eğitiminin verdiği farklı bir bakış açısı varmış ama artık bazı okulların kampüs hayatı bile yok. Ha her iyi üniversite, iyi bölüm mezunu o farklı bakış açısına sahip mi tartışılır. Ancak bu kadar üniversite okumak kolaylaşmışken okumayıp lise mezunu olarak kalan adamı da sorgulamak gerekir. Bu anlamda elbette fark olur aranızda, aynı bakış açısına sahip olamazsınız.

Benim eşim üniversitede yurt dışına çıkmış orada okumuş. Ben yapmadım, bu bile aramızda bakış açısı konusunda farklılıklar yarattı.

beni üzen aklıma gelen de zor günlerimde hep.o vardı iyi anılarının çoğunda o vardı o yüzden aklıma gelip duruyor 😰 haklısınız
Yeni olduğu icin ve tabii ki haliyle duygularınız bir anda bitmez
Mantiginiza uymadi ayrildiniz ama hemen o hisler geçmez ki
Kendinize izin verin zamanla bu süreç de gececek elbet

Back
X