- 14 Eylül 2014
- 20.892
- 99.914
- 798
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Kesinlikle saldırgan bir üslupla yazıp üstüne üslupsuz diyoryazdığınız o ilkokul mezunu örneği ülkemizde milyonlarca kişinin içerisinde ancak birkaç tane olarak çıkar. azınlıkta kalan insanlardan yola çıkarak genelleme yapılmasını yanıltıcı buluyorum.
görgü, terbiye ede öğrenilir ama hangi bilgiye nasıl ulaşacağını, topluluk içinde konuşmayı, farklı kültür ve fikirleri insanlar genellikle üniversite ortamında öğrenirler.
ben yazdıklarınızla beni tatmin etmediniz demedim, belli ki siz hiçbir karşıt görüş kabul edemiyorsunuz ki böyle saldırganca yazdınız.
Geceni gündüzüne katıyorsun yıllarca basite indirgeyenleri anlamıyorum.Diploma diye basite aldığınız şey emekle alınıyor. Oturup saatlerce çalışıyor gençler, tez yazıyorlar o okulu bitirmek için. Pek çok kitabı okuyor bitiriyor. Fikir tartışmaları oluyor. Meslek ediniyorlar. Bu kadar zor elde edilen bir şey diploma bir kağıt parçası değil. Önce sınava girip kazanmak, sonra da gece gündüz çalışıp emek vermek gerekiyor.
Kalkıp temel Türkçe ve temel matematik eğitimi alınan ilkokul eğitimiyle bunu kıyaslamak gerçekten cehalettendir.
Kaç tane profesör gördünüz, oturdunuz sohbet ettiniz bilgisini test etme fırsatı buldunuz?
Saygıyı sizden öğreneceğimi zannetmiyorum :)
Kaldı ki bu üslupla. Belli ki hayatınızda kaosu seven bir insansınız. Bu tarz bu konuşma çok tuhaf.
Eğitimden bahseden bir insanın herkes kelimesini bile yazmaktan aciz olması ne kadar manidar...
Katiliyorum.Bu da kuru avunma kusura bakmayın, bunu diyenlerde genelde eğitimsizlerdir. Eğtiimsizliğin yüceltildiği ender ülkelerdeniz bence. Milyonlarca ilkokul mezunu içinde bir iki tane istisnayı bazı laflarla güzelliyoruz. Oysa benim çevremde gördüğüm çok başka genelde sanata, bilime değer veren okuyan kendini geliştirenler üniversite ve üstü eğitim alanlardır. Genelde ilkokul mezunu olup kendini “geliştirenler” gazetede okuduklarıyla kıraathanede oturup büyük onu çözenlerdir
Konu ben değilim konuyla alakalı yazın. Konu sahibi de ben değilim. Tarzınız yanlış.
Toplum içi davranışlarda çok farkediliyor benim rastladığım örneklerde
Kesinlikle saldırgan bir üslupla yazıp üstüne üslupsuz diyorMuhattap olmamak lazım
çok güzel bir söz vardır "akıl bulunduğu yere göre şuurlanır" diye. eğitim ve kültür düzeyinin yüksek olduğu ortamlarda insanların bilinçleri de %99 oranında ona göre şekilleniyor.
kendi adıma insanları elbette ilkokul/üniversite mezunu diye ayırıp küçümsemem. fakat herkesin konumuna göre edebileceğim sohbet değişir. çünkü bu tip şeyler ortak alanları çoğaltır veya azaltır.
Benim de yeni okuduğum bir söz var ve cok hoşuma gitti " Hepimiz en cok muhattap olduğumuz 5 kişinin ortalamasıyız" diye. Düşünün birde eşten bahsediyoruz hayatimızın geri kalanında en cok muhattap olacağımız kişiden.
Kesinlikle öyle.
Ne kadar eğitimsiz insan varsa bunun kompleksiyle birilerini cebinden çıkarır ve bol bol da eşekli meşhur vecizi söyler.
O kadar kendini geliştirmeye hevesli insan açıktan liseyi bitirir okumanın yaşı yoktur der. Lafta gelişiyorlar
Bilgi bilgi deniyor ama nedir bu bilgi den kasit? Yani ben kus gozlemcisi olarak calisiyorum diyelim, bir muhendis gelip bana " sen bilgisizsin çünkü insaat veya makine veya bilgisayar, her neyse, bunlardan anlamiyorsun diyebilir mi? Yani ben kaporta ustasiyimdir ve bir doktorun bildigini bilemem degil mi? Ancak doktor da benim bildiğimi bilemez...Yani ne tur bir bilgi bu bahsedilen??profesörle ilkokul mezunu bir olmaz demek neden size saygısızlik oluyor? Madem yuksek muhendis bir bayansiniz ilkokul mezunu profesoru cebinden cikaramaz minvalindeki görüsleri neden kendinize saygisızlık yapılmış olarak gorüyorsunuz.
İnancınız var mı bilmiyorum ama benim inandığım din bile diyor ki "Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu?"
Bilgi bilgi deniyor ama nedir bu bilgi den kasit? Yani ben kus gozlemcisi olarak calisiyorum diyelim, bir muhendis gelip bana " sen bilgisizsin çünkü insaat veya makine veya bilgisayar, her neyse, bunlardan anlamiyorsun diyebilir mi? Yani ben kaporta ustasiyimdir ve bir doktorun bildigini bilemem degil mi? Ancak doktor da benim bildiğimi bilemez...Yani ne tur bir bilgi bu bahsedilen??
her konunun bilgisi ayrıdır. Doktora gidersiniz onun bilgisine saygı duyarsınız verdiği ilacı kullanirsiniz uluslar arası şirkette ceo da olsanız hastaliklar konusunda onun bilgisi var benim bilgim yok dersiniz ve uyguladığı tedaviyi verdiği ilacı aksatmazsınız ama cahil öyle degil ben doktorlar ne bilmis bakma sen doktorlara diyen bir suru cahil var. doktorların verdigi ilaclar olduruyor diyen var.
Aslinda bilgi neyi bilip neyi bilmediğini farkinda olmaktir. boş boş ben ilkokul mezunuyum profesorü cebimden cikarırım diyorsan iste bilgisiz olursun ama ilkokul mezunusundur fakat yemek konusunda kendini gelistirirsin ben cok iyi yemek yapmayi biliyorum yaptıklarım cok lezzetlidir bu konida cok calistim kendi tarifimi gelistirdim dersin buna da amenna ama bilmedigin alanlarda profesorlerle asik atmaya calismazsın bilgili bir insansan.
Aynen kafa bu.üniversiteye görgü ve terbiye için gidilmiyor tabi ki, onlar aileden gelen şeyler. orada insan farklı düşünceleri ve onlara saygı duymayı öğreniyor. topluluk içinde var olmayı öğreniyor.
ben de o kadar çok biliyorum ki gelini çalışsın diye kendini paralayan. hatta bir komşumuz demişti ki, iyi maaşı olan gelinim olsun ki oğlum zorlanmasın hiç.
ee o zaman kız annesi de kızım zorlanmasın mı desin ?
ortak bir hayatta iki kişinin sorumluluk almasıyok akıllarında. iyi kazanan, ev işlerinde becerikli gelin olsun oğluşları da yayıp yatsın.
ama cok uc ornekler veriyorsunuz! Ilkokul mezunu ile prof kiyaslamak cok uc! Messi ile arda turani kiyaslamak gibi birsey..Ulkemizde univ mezunu olmak cok abartılıyor bence..Yani zaten herkesin gidebilecegi bir yer universite.Sayisiz univ ve bolum var..Hatta paran varsa bastırırsın ozelde istedigin hukuk dis veya muhendisligi okursun..Bilgi dediginiz sey de sizin de savundugunuz gibi goreceli..Ayrica benim babam da univ mezunu ama dr ve ilaclari gereksiz bulurher konunun bilgisi ayrıdır. Doktora gidersiniz onun bilgisine saygı duyarsınız verdiği ilacı kullanirsiniz uluslar arası şirkette ceo da olsanız hastaliklar konusunda onun bilgisi var benim bilgim yok dersiniz ve uyguladığı tedaviyi verdiği ilacı aksatmazsınız ama cahil öyle degil ben doktorlar ne bilmis bakma sen doktorlara diyen bir suru cahil var. doktorların verdigi ilaclar olduruyor diyen var.
Aslinda bilgi neyi bilip neyi bilmediğini farkinda olmaktir. boş boş ben ilkokul mezunuyum profesorü cebimden cikarırım diyorsan iste bilgisiz olursun ama ilkokul mezunusundur fakat yemek konusunda kendini gelistirirsin ben cok iyi yemek yapmayi biliyorum yaptıklarım cok lezzetlidir bu konida cok calistim kendi tarifimi gelistirdim dersin buna da amenna ama bilmedigin alanlarda profesorlerle asik atmaya calismazsın bilgili bir insansan.
ama cok uc ornekler veriyorsunuz! Ilkokul mezunu ile prof kiyaslamak cok uc! Messi ile arda turani kiyaslamak gibi birsey..Ulkemizde univ mezunu olmak cok abartılıyor bence..Yani zaten herkesin gidebilecegi bir yer universite.Sayisiz univ ve bolum var..Hatta paran varsa bastırırsın ozelde istedigin hukuk dis veya muhendisligi okursun..Bilgi dediginiz sey de sizin de savundugunuz gibi goreceli..Ayrica benim babam da univ mezunu ama dr ve ilaclari gereksiz bulur
O cumleyi okumamistim yazinizda..kacirmisim demek..Ayrica babam uc ornek degil.Siradan bir univ mezunu iste yani atomu parcalamasini mi bekliyorsunuz her lisans mezunundan?? Babam ve is cevresinin boyle cahil ve absurt fikirleri coktur mesela..Klasik yurdum okumusu iste...Fazla anlam yuklememek lazim bazi seylere..uc örnekler vermiyorum. "Nice ilkokul mezunlari var profesorleri cebinden çıkartır" lafının uzerine yazdıgim yorumu alintilayan sizsiniz. simdi de kimse ilkokul mezununu profesorle kıyaslamıyor diyorsunuz.
Ayrıca doktorlara ilaçlara inanmayan universite mezunu babanizda uc bir ornek ona bakılırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?