Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Kesinlikle saldırgan bir üslupla yazıp üstüne üslupsuz diyor Muhattap olmamak lazım

Geceni gündüzüne katıyorsun yıllarca basite indirgeyenleri anlamıyorum.

Saygıyı sizden öğreneceğimi zannetmiyorum :)
Kaldı ki bu üslupla. Belli ki hayatınızda kaosu seven bir insansınız. Bu tarz bu konuşma çok tuhaf.

profesörle ilkokul mezunu bir olmaz demek neden size saygısızlik oluyor? Madem yuksek muhendis bir bayansiniz ilkokul mezunu profesoru cebinden cikaramaz minvalindeki görüsleri neden kendinize saygisızlık yapılmış olarak gorüyorsunuz.

İnancınız var mı bilmiyorum ama benim inandığım din bile diyor ki "Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu?"

Katiliyorum.
Komsu teyze demisti ki "Deniz,bak sana ne gosterecegim,su yumurta sarisindaki leke var ya,civciv orada olusuyormus,bir yasima daha girdim abooo"
Ben de bilmemesine sasirmistim,ilkokulda ogrendigimiz bir sey cunki.
Fakat kadincagiz okula gonderilmemis,bir cocugun bildigi seyi bilmiyor.En basit ornek.

Konu ben değilim konuyla alakalı yazın. Konu sahibi de ben değilim. Tarzınız yanlış.

hakaret edilmediği sürece kimse kimsenin tarzına yorum yapmamalı.
herkesin fikri farklı olabilir, forumun amacı zaten değişik fikirlerde insanların belli bir üslupla tartışması.
burada konu sahibinden başkasına yazılamaz diye bir kısıt yok. tartışmayı bilen insanlar birbirlerine cevap verebilirler. mesela bu da üniversitelerde insanların deneyimleyebileceği çok güzel bir yoldur.

Toplum içi davranışlarda çok farkediliyor benim rastladığım örneklerde

çok güzel bir söz vardır "akıl bulunduğu yere göre şuurlanır" diye. eğitim ve kültür düzeyinin yüksek olduğu ortamlarda insanların bilinçleri de %99 oranında ona göre şekilleniyor.
kendi adıma insanları elbette ilkokul/üniversite mezunu diye ayırıp küçümsemem. fakat herkesin konumuna göre edebileceğim sohbet değişir. çünkü bu tip şeyler ortak alanları çoğaltır veya azaltır.

Benim de yeni okuduğum bir söz var ve cok hoşuma gitti " Hepimiz en cok muhattap olduğumuz 5 kişinin ortalamasıyız" diye. Düşünün birde eşten bahsediyoruz hayatimızın geri kalanında en cok muhattap olacağımız kişiden.

sadece egitim degil her konuda bir birine denk olmali, en azindan bir birine yakin olmali bence eşler.
espiri anlayislari bile.
atiyorum siz gulmeyi eglenmeyi seven bir insanki, evleneceginiz insanin agzi iki laf etmiyorsa girdiginiz ortamlarda sadece susup oturuyorsa bu bile bir problem.

aynen öyle. bizi bir yerlere taşıyacak insan olmalı ki yanımızda birbirimizi geliştirelim. hele de evlilik. sadece canım cicim değil ki.

Ben de hayatimda ilkokul mezunu ve kendini çoook gelistirmiş birini gormedim, istisnalar olabilir. O kadar kendini geliştirmeye vakit ayiracak biri liseyi bari bitirirdi aciktan. Bu devirde ilkokul mezunu mu olunur.

Evet diploma alinca otomatik olarak "insanlik, karakter" yüklenmiyor ama bu ilkokul mezunu olmayi daha iyi yapmiyor.

Bilgi bilgi deniyor ama nedir bu bilgi den kasit? Yani ben kus gozlemcisi olarak calisiyorum diyelim, bir muhendis gelip bana " sen bilgisizsin çünkü insaat veya makine veya bilgisayar, her neyse, bunlardan anlamiyorsun diyebilir mi? Yani ben kaporta ustasiyimdir ve bir doktorun bildigini bilemem degil mi? Ancak doktor da benim bildiğimi bilemez...Yani ne tur bir bilgi bu bahsedilen??

her konunun bilgisi ayrıdır. Doktora gidersiniz onun bilgisine saygı duyarsınız verdiği ilacı kullanirsiniz uluslar arası şirkette ceo da olsanız hastaliklar konusunda onun bilgisi var benim bilgim yok dersiniz ve uyguladığı tedaviyi verdiği ilacı aksatmazsınız ama cahil öyle degil ben doktorlar ne bilmis bakma sen doktorlara diyen bir suru cahil var. doktorların verdigi ilaclar olduruyor diyen var.

Aslinda bilgi neyi bilip neyi bilmediğini farkinda olmaktir. boş boş ben ilkokul mezunuyum profesorü cebimden cikarırım diyorsan iste bilgisiz olursun ama ilkokul mezunusundur fakat yemek konusunda kendini gelistirirsin ben cok iyi yemek yapmayi biliyorum yaptıklarım cok lezzetlidir bu konida cok calistim kendi tarifimi gelistirdim dersin buna da amenna ama bilmedigin alanlarda profesorlerle asik atmaya calismazsın bilgili bir insansan.

Şunu da ekleyeyim ne demiş Yunus Emre:

İlim ilim ilmektir,
İlim kendini bilmektir.

Ayrıca sokratesin de bir sözü var:

"Bildiğim tek şey var, o da hiçbir şey bilmediğimdir"

Konu felsefeye dogru kayıyor. bir sonraki asama bilgi nedir? mutlak bilgi var mıdır? değisken midir? bu konu çok su goturur.

Aynen kafa bu.

Insanlar aile sebeplerinden dolayi okuyamayabilir yada farkli sebeplerle ama egitime de onem verir, arastirir, gorgu kurallarini bilir, kendini gelistirmeye calisir, kadinlara karsi saygilidir vs boyle biriyle tabi ki evlenilir. Herkesin istekleri farklidir. Iki taraf toplumun kaliplarindan disari cikarsa o zaman hersey mukemmel olur iste.

ama cok uc ornekler veriyorsunuz! Ilkokul mezunu ile prof kiyaslamak cok uc! Messi ile arda turani kiyaslamak gibi birsey..Ulkemizde univ mezunu olmak cok abartılıyor bence..Yani zaten herkesin gidebilecegi bir yer universite.Sayisiz univ ve bolum var..Hatta paran varsa bastırırsın ozelde istedigin hukuk dis veya muhendisligi okursun..Bilgi dediginiz sey de sizin de savundugunuz gibi goreceli..Ayrica benim babam da univ mezunu ama dr ve ilaclari gereksiz bulur

uc örnekler vermiyorum. "Nice ilkokul mezunlari var profesorleri cebinden çıkartır" lafının uzerine yazdıgim yorumu alintilayan sizsiniz. simdi de kimse ilkokul mezununu profesorle kıyaslamıyor diyorsunuz.

Ayrıca doktorlara ilaçlara inanmayan universite mezunu babanizda uc bir ornek ona bakılırsa.

O cumleyi okumamistim yazinizda..kacirmisim demek..Ayrica babam uc ornek degil.Siradan bir univ mezunu iste yani atomu parcalamasini mi bekliyorsunuz her lisans mezunundan?? Babam ve is cevresinin boyle cahil ve absurt fikirleri coktur mesela..Klasik yurdum okumusu iste...Fazla anlam yuklememek lazim bazi seylere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…