Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Kendimden çok üst kişilerle de oldum. Genelde kendilerini çok yüksek görüyorlardı. Hatta bir tanesi vardı, şey demişti yakın arkadaşı için "ben ondan daha çok okudum, maaşım onun maaşının 4 katı oldugu için beni kıskanıyor". Sonra baktım bunu bana da yapmaya başladı. Ki ne maaşını sordum ne maaşımi söylemiş insanım. Baktım olmuyor ayrıldım. Buna çok denk geldim. Nişanlım ise açıktan liseyi daha yeni bitirdi. Ben üniversite mezunuyum ve alese gireceğim. Nişanlım klima montajda çalışıyor, ben uluslararası bir firmada çalışıyorum. Ama planları hep benim mesleğimde ilerleyecegim yönde. Gireceğim sinavlari araştırıp bana söylüyor. Evet biraz denk olması gerektiğini düşünüyorum ama önemli olan o kişinin kendisini yetiştirmesi ve insan olması.

Benim eğitimde denklik anlayışım ÖSS yerleştirme noktası. Mental veri o kısımla ilgili.

Bunun dışında eğitimli kuz evi işi yapmaz görüşü kine ait. Bunları oturup karsılık lı konusursunuz. Önemli olan mental anlamda ve de itibar noktasında denklik.
Ben alanında daha uzun bir eğitim aldım eşim ise daha kısa tutmuş görece ben daha eğitimliyim. Ana eşim benden her bakımdan daha iyi ve ona danışırım her işimi. Gwrci dediğini yapmam ama olaun

Çünkü gerçekten fırsat verilmediği icin okuyamayan nesildi anneannelerimizin nesli. Benim annem 62 yasinda koy okuluna gitmis cok caliskanmıs ogretmeni dedeme bu kızı okut demiş o zaman sehirde sadece ortaokul var dedem nasıl gitsin gelsin demis ortaokula göndermemis. hep icinde kalmış okuyana cok saygısı vardir. cok kitap okumuş bilgili bir kadındır ama hic ağzından ben profesorleri cebimden cikaririm diye bir soz duymadım ya da okumak cahilligi alir eşeklik baki kalir diye bir soz. Bana da hep okumanın onemli olduğunu aşiladı ve universite okumamı cok istedi.

Ama simdi öyle değil ki. koyde ortaokul yoksa tasimali egitim var lise okumak zaten zorunlu. tenefusumu harciyorum test cekiyorum adamın onune koyuyorum çozsun testte belki iyi bir lise kazanır sonra universitye gider hayata bakısı degisir diye adam onune konan testi cozmuyor zil calar calmaz gozumun onunde çope atıp eve bile goturmuyor. sonra da buyuyunce ne diyecek savunma olarak ben hayat okulu okudum imkanım yoktu ondan okumadım yok okuyandan daha donanımlıyım vs vs.

Benim rahmetli dedem de okula dahi gidemedigi icin, sonradan kendi kendine okuma yazmayi ogrenmis. Surekli gazetesini okurdu, kitabini okurdu. Egitime de cok onem verirdi.

Ama bu diger takim cok fena. Mantar gibiler, nereden cikacaklari belli degil ama her lafa bir cevaplari var. Okumak gereksiz, karakter onemli safsatalari. Halbuki bu devirde, bu imkanlar isiginda okumamak karakterin, ahlakin bir yansimasi. Sirf tembellikten, haylazliktan gidip okumayan adami doktora yapan kadin alsin koca diye yaninda tasisin oyle mi? Bence bir kopek alip, tasmasini takip gezdirmek daha iyi. Hic degilse kopek egitilebilir.

Bu kopek ornegini bana vasifsiz, 2 yillik universiteyi bile bitiremeyen, ölmüs anneannesine dahi kufur edebilen bir hayvanla evlenmemi onerdiklerinde vermistim. Yani saka yapmiyorum.

Katılıyorum size. Ülke gittikçe geriliyor maalesef. Mesela benim annemle babam da eski kuşaktan sayılır, buna rağmen okumuşlar, ikisi de bankacı.

Esim ortaokul ben onlisans kültür seviyesi olarak fazla bile ama disarida az konusupta evin icinde cok konusunca kafami duvaralara vurasim geliyor

Bence kadının eğitim seviyesinin erkekten "üstün " olmasi cogu zaman sorun olabiliyor diye düşünüyorum. Erkekler bunu ego savasina dönüştürebiliyor. Esinin kisisel ve kariyer gelisimini destekleyen cok az sayida erkek var diye düşünüyorum. Ayrıca adamin aile duzeyi de önemli yani adam doktora yapmıştır ama ailesi "gelin bize hizmet etmeli" mantalitesindeyse muhtelemen o doktora unvanlı beyefendi de ailesinden cok uzakt yer almıyordur.
Ha eğitim ayni olup maasi kadinin maasi fazla olursa da erkek kendini ezik hissedebiliyor. Bunlar tamamen ülkemizdeki erkeklerin yetiştiriliş tarzıyla alakali maalesef

Yani yani ben katılıyorum. Türk erkeklerinde saçma şekilde bir ego problemi var, egoları çok kırılgan ve ego tehlikedeyse karşı tarafı bastırma, ezme yoluna gidiyorlar. Bu noktada zaten aşk, sevgi, yoldaşlık, eşlik vb kalmıyor, erkek tarafının üstünlük sağlama savaşı çıkıyor, ortalık bir savaş meydanına dönüyor.

Bir örnek ex iş arkadaşımdan vereyim, eğitim seviyesi aynı, kazançları benzer bir adamla beraber(di). 3müz de aynı okuldan mezunuz, bu 2si de gayet iyi işlerde çalışıyorlar. Yani öyle kızın üstün olma durumu da yoktu. Kızın dediğine göre sürekli sen o kadar da başarılı değilsin, sen getirsen getirsen ne kadar para getiriyorsun minvalinde bir şeyler diyormuş. Saçmalık yani.
Sonra adam ailem seni istemeyebilir diyip anneciğini bulduğu kzıla evlendi Adamla konuşmayı bıraktım zaten sosyal ilişkimi bitirdim o noktada.

Maalesef katılıyorum. Eğitim seviyesi yerlere düştü. babam doktordu, gelen hastalar gayet hediye de getirirdi, doktor bey de derdi. Babam da işe giderken her zaman takım elbise giyerdi, hem hastalara hem yaptığı işe saygı duyardı. Gelen hastayı muayene eder, güzelce iletişimde bulunur evine gönderirdi. Şimdi bakıyorum sokakta insanca bir sosyal iletişim yok. Kaba saba davranışlar, günaydın/iyi günler demeyi bilmeyen insanlar, trafikte birbirlerine hakaret eden insanlar, vatandaşa kaba davranan memur, memura kaba davranan vatandaş, doktora saldıran hasta yakını, hastaya kaba davranan tıbbi sekreter ... düzgün iletişim yok , kalmadı.

Klasik gezip tozarim diyen ama evlenirken anasinin bulduguna razi olan vizyonu düşük bir erkek!
Cok sasirmadim nedense
Olay egitim degil zihniyet hani derler ya "okumak cahilligi alir, eseklik baki kalir"
Senin anlattiginda da adam egosuyla hareket etmis sevgiyle duyguyla degil
Cogu erkek gunumuzde böyle
Gerci su da var, bizde cok uni mezunu adam var ama onlarin yapmadığını bile ben yapıyorum lafa gelince ben üstünüm muhendisim modundalar ama bisey bildikleri yok
Diplomayla adam olunsaydi ohooo :)

Katiliyorum
Ben cok defa hastane ortamlarında bulunduğum için (pandemiden cok gidemedim.maalesef tedaviler de aksadi), bunu gozlemleyebiliyorum. Mesela tıbbi sekreterlerin cogu 3 4 aylik kurs alan taseron firma elemanı yani benim tıbbi terim bilgim ondan fazladir :) iletisim desen yok "amca sen gec/abla sen dur" tarzi emir kipiyle ustten konusan tipler çoğunlukta. Hastalar doktoru beklemekten aciz, bir keresinde benimle bekleyenleri uyarmak zorunda kalmistim. "Doktor hanim daha yeni geldi çağırmaya firsat birakmadan acilden gelenler daldi, napalim bekleyeceğiz doktor da insan" demistim. Aile hekimim olmadiginda yerine bakan doktor cok cici bir kadin, oyle guzel.ilgileniyor ki kisisel bir diyalog da olustu aramizda. Ama ben de hocam diye hitap ederim, yani iletisim herseydir buna inaniyorum. Ben de memurum ve vatandasla birebir ilgilenirim, arkamdan "orada tatli bir bayan vardi nerede" diyorlarmis :) arkadaslar da bastan saviyor çünkü, kimse uğraşmak istemiyor. Herkes tahammulsuz herkes sinirli, ayni zamanda kimse empati kurmadan tüm iyi niyeti karsidan bekliyor!
Sonuç olarak da boyle bir toplumda "kadin calissin ama ev isi de kadinin gorevidir" diyen tipler türedi. O yüzden de eğitimli kadindan kaciyorlar bunu alt edip de emrim altina alamam diye

Konuyu okurken içim şişti tamamına da bakamadım gerçekten eğitimsizliğin, cehaletin bu kadar övülüp yükseltilmesi pes dedirtti bana.. memleketin bütün ilkokul, ortaokul mezunu ama ''pek kendini geliştirmiş'' erkekleri KK üyelerinin etrafında yaşıyor ama her ne hikmetse o kadar okuyan eden adamlar gidip de bir açık lise diploması almayı akıl edemiyor. Mecbur değiller ya(?)

Bir düşünün bir marka varka her 100 ürününden 98'i hatalı çıkıyor siz gidip de 2 tanesi iyi çıkıyor diye o riske girer misiniz?
Girmezsiniz. gidip işini daha iyi yapan markayı seçersiniz.
bu da böyle, gidip aaa benim falancam lise mezunu ama maşallah bir bilgi var akıyor paçalardan dendi diye gidip ilk bulunan liseliyle evlenilmez.

üniversite kültürdür. kantin ortamında oturmak kalkmak bile bişey katar. karşı cinsle, farklı şehirlerden gelenlerle tanışma imkanı kazandırır. yoksa bilgi kitapta da var her okuyan o işi yapar neden 4-5 sene okula gidip geliyoruz. üniversite kalitesinden dem vurup eğitimsizliği övmenin alemi yok. bu da ayrı bir komplekstir ayrıca.

Sizde benim gibi başarı hikayelerini seviyor, kişisel gelişime önem veriyorsanız üniversite bitirmemiş ünlülerin listesini çıkardım. Steve Jobs’un Stanford üniversitesinde yaptığı girişimcilere ilham verici konuşmayı da muhakkak izleyin. Bilgiye aç, yaptığınız iştede budala olun diyor. Yani hep ilk günkü hevesle yapın diyor. Bir ilkokul mezunu uluslararası bir şirketin CEO’su olamaz ama sahibi olabilir.
Nusret( ilkokul mezunu)
Ahmet Nazif Zorlu (ilkokul mezunu)
Sakıp Sabancı (lise terk)
Ali Ağaoğlu( lise terk)
Fatma Girik (ilkokul)
Ebru Gündeş( ilkokul)
yabancılardan
Steve Jobs (Apple’ın kurucusu) üniversite terk
Bill Gates (Microsoft’un kurucusu) üniversite terk
Mark Zuckerberg (Facebook kurucusu) üniversite terk
Jan Koum (Whatsappın kurucusu) üniversite terk
Jack Dorsey( Twitter’ın kurucusu) üniversite terk
Sean Parker( Napster’ın kurucusu) üniversite terk
Steven Spielberg (yönetmen) üniversite terk
Ralph Lauren( modacı) üniversite terk
Michael Dell ( Dell Bilgisayar kurucusu) üniversite terk
Larry Ellison ( Oracle Yazılım kurucusu) üniversite terk
Amancio Ortega (içlerinde Zara’nın da olduğu Inditex grubunun kurucusu) okula gittiğine dair bir kanıt yok
Liliane Bettencourt (Loreal kozmetiğin varisi) 15 yaşında babasının yanında şampuan etiketleyerek işe başlamıştır. Eğitimi yoktur.
Li Ka-Shing (CKH Holding ve CK Gayrimenkul kurucusu) Lise terk

Bu kisilerin cok zeki olduklarına eminim..Ancak daha önemlisi cooook zenginler..Eskiden ben de eğitimin ( 10 15 yil once) cok para getireceğine inanirdim ancak gerçekler oyle degilmis! Devir parasi olanin devri! Zenginsen gezmedigin ulke ogrenmedigin kultur kalmaz! Her millettem arkadşın olur ve ister istemez kültürlü biri oluverirsin! Dili bile kolay öğrenirsin gider yerinde ogrenir konusursun...Hatta gercekten xenginsen uzaya bile cikabilirsin kisa zaman sonra...Su saydiginiz kisilerin yabanci olanlarının karakterlerinj bilemem..Ancsk turk olanlari gercekten ne sevgili ne es ne baba pek olamaz gini geliyor bana..Agaoglu benim 2.hanim doyen biri.....Nusret millete pipisini gösteriyo.... Ebru ablamizda da malum bilemiyorum 1maç ..Evet xenginler sma ozenilecek bir karakterleri yook!!

Gece yazmaya halim yok ama yazmadan geçemedim. Ebru Güneş kim ki Allah aşkına, Reza Zarrab denen hırsız şerefsizle bile bile evlendi. Haram parayla tonla şey aldı. Zaten kendi de tonla para kazanıyordu, bir zoru da yoktu ama para hırsına haramiliğe çanak tuttu. Ebru Güneş gözümde evlendiği o haramiyle aynı kefede. Memlekette başka adam yokmuş gibi şu kadını yazmayın. İnsanda edep haya olur yahu, göz göre göre vatana millete ihanet eden kaçakçı, rüşvetçi adamla evlendi ben olsam ülkeyi utançtan terk ederdim. Kendisi iyi bir örnek değil, aksine ihtiyacı olmadığı paraya sebep şerefi haysiyeti satmak yönünde bir örnek. Ayrıca kaç parası olursa olsun yine cahil, yine varoş. Canlı yayında eşcinselleri aşağılamaya kalkıştı ama Bülent Ersoy haddini bildirdi. Varoş kızının para görmüş hali işte.

ABDlilere gelince onlar lise mezunu falan değil. Zuckie de, Bill Gates de Harvard terk. Adamlar oraya zaten iş bağlantısı kurmak, iş ortakları aramak vizyonuyla gidiyor. İş fikri bulunca da vınlamışlar. İkisi de Harvard'ta tanıştıkları doktor kadınlarla evliler. Bu adamlar sizce lise mezunu Mahmut abiyle aynı eğitim seviyesinde mi?

Son düzenleme:
erkegin doktorasi olsa kadin ev hanimi bile olsa mutlaka orta yol bulunabilir ama tersi coook zor. fransa'da yasayan bir tanidigim var. kadin doktora yapiyor. adam iki yillik mezunu. cocuklar icin bosanmiyor kadin. yoksa cok fark oldugunu soyluyor. erkegin ufkuyla da alakali bir durum. ufku acik bir erkek kaldirabilir belki sizi ama besler mi, daha iyiye tasir mi sizi bilemem..

Ben yüksek lisans mezunuyum eşim lisans benimle tanışmadan bu kızla olmaz gibi cümleler kurmuş ama oldu çok da güzel oldu şimdi doktoraya falan başlamam için tetikliyor. Seçtiğiniz insanın eğitiminden ziyade görüşü önemli sizi destekleyen insan olması önemli umarım egosuz yapıcı insanlarla karşılaşırsınız

Kusura bakmayın ama burada "eş adayın mutlaka doktora yapmış olmalı" denilse, ne değişecek?
Biz kim olduğumuzu, ne istediğimizi, ideallerimizi bilmedikten sonra, ne değişecek?
Üniversite, insanı mesleki anlamda donanımlı hale getirir ancak kültür başka bir şeydir.
Adam vaaaar, adam var... yani karşımıza çıkan kişinin derhal etiketine bakmak yerine, önce bir tanırsak zaten bize uygun mu değil mi herhalde anlarız:) merhaba demeyi bilmeyen adam, bir narsist, iş kolik bir asosyalin titre nin ne önemi var ki? Ha garanti bir kazanç getiriyor diye bakılırsa eğer o ayrı, büyük risk yine de
Zaten kadının mesleki yeterliliğinden kendisine problem çıkaran adam sadece diplomasızlarda olmuyor malesef.
Eş seçerken; konuşabiliyor muyuz?, anlaşıyor muyuz?, eğleniyor muyuz? Ve en önemlisi aşık mıyız? buna bakalım bence. Hayat sandigimiz kadar uzun olmayabilir.

Size katılmıyorum..Yani bu dediginiz kadinin az egitimlisi ile erkegin egitimlisinin anlasmasi cok eskilerde kaldi..Bana gore de erkegin cahili parasi olunca cekiliyo ama kadinin cahili hiiic cekilmiyo..Kadin cocugunu daha cok etkiliyor erkege gore..Yani misafir ağırlama sekli bile oyle fark ediyor ki egitimli ve egitimsiz kadinin..Dedigim gibi erkek iyi para kazansin kadin cocuguna egitimi verir..Evin düzeni vs hep kadinda oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…