- Konu Sahibi mutsuz_balbocegi
-
Merhaba arkadaşlar bi konuda fikrinize ihtiyacım var.2yıllık bi ilişkim var birbirmizi çok seviyoruz ama aramızda bir engel var ben üni mezunuyum ama erkek arkadaşım lise,fakat o arka arkaya anne ve babasını kaybettiği için okuyamamış şimdi işinden 2 buçuk milyara yakın geliri var fakat bende avukat olucam 1 yıl sonra sorun çıkarmı bilemiyorum bu konuda sıkıntı yaşamadık zaten erkek arkadaşım bu konularda olgun arkadaşlarımlada tanıştı zaten ben okuycam herhabgi bi bölüm okumak istiyorum hiç fırsatım olmadı bu zamana kadar diyo öss ye gircek gene bu sene zaten açıköğretim okuyo bi yandanda,tek korkum olduda bu işten çıkarsa lise mezunu olarak iş bulamazda sorun yaşarmıyız diye ama bunları düşünoyrum diye bazen utanıyorum çünkü erkek arkadaşım 2 yıl boyunca bana yedirdi içirdi hiç bişeyini esirgemedi el üstünde tuttu hep ama ben bölee sanki hesap yapıymuş gibiym.Bence önemli olan diploma değil insanlıktır ve erkekin kompleksli olmasında üni falan etklil değil bence valla okuldaki hukukçu erkek arkadaşlarım gayet komplekslydi hatta ben bu sene 2. üni yi kazandım erkek arkadaşımla koşturduk kayıt işlemlerine bana okul hediyesi falan almış.Olumlu olumsuz bişeyler yazın lütfen,deneyimlerinizi etraftan duyduklarınızı düşüncelerinizi merak ediyorum çünkü normal hayatta kimseye soramıyorum.lütfen
Bence sorun yok. Toplumun kıstasları bunlar. Eğitim farkından ziyade kültür farkının fazla olması ilişkileri yıkabilir. Kültür farkı dediğim bazı erkekler okur hatta en yüksek yer ama odun gibi. Ne bir bayana nasıl davranır bilir ne konuştuğu lafı. Ve gerçekten böyle tipler var. Erkek arkadaşın geniş düşünen biri bana kaalırsa ve lise universite cok fark degil. Sonuçta ev ortamında felsefi tartışmalar yapmayacaksınız. Eğer o sana karşı evlilikte görevlerini yerine getirirse sende onun isteklerini gayet de güzel evlilik olur. Kompleksli bir yapıya sahip olsaydı olur derdim de. İyi bir maaşla çalışıyor özgüveni olur. İşten çıkarsa diyorsun başka iş bulabilecek kapasitesi varsa bulur. Belki sen bulamayacaksın. Bütün avukatlar süper maaşlarla mı çalışıyor.
Aslında olmamalı,her zaman erkek bir adım önde olmalı diyen bir hemcinsimi görünce çok üzülüyorum.Baştan bunu kabul etmişiz,değiştirmek için bir çaba sarfetmiyoruz.erkekle kadın farklıdır ..her zaman erkek bir adım önde olmalı ..herşeyden önce kadının yıpranmaması için böyle olması gerek ..
arkadaşım seninle aynı durumdayız nerdeyse, ben de hukuk öğrencisiyim 1,5 yıllık sevgilim lise mezunu... bu durumu ben hiç dert etmedim başta o da dert etmiyodu ama çevreden o kadar çok "bu kız okulu bitirnce seni unutur" telkinleri geldi ki, gerçekten çok zorlandık, şimdi devam etmeye çalışıyoruz ama çok zor, hala inatla "sen okulu bitirnce değişceksin, o zaman adımı bile hatırlamazsın, zaten ailen de seni bana vermez" diyo...
vel hasılı kelam eğer erkek arkadaşın bunu dert etmiyosa devam edersiniz ve pek de bi sorun olmaz ama dert ederse eğer çok çok çok zor...
yaa ben zamanla bunun geçiceğini sanmıyorum kendisi zaten şu an 23 yaşında, ufak çocuk deil ki bunları kendisi düşünmeli, etrafın lafına bakmamalı... ve de çok haklısın şimdi herangi bi bölümde okuyan bi insandan daha yüksek kazanabilme ihtimalimiz var, eğer bi çevre yaparsak kendimize ve başarılı olursak çok iyi paralar kazanabilirz ama ben iyi kazanıyorum diye eşimi ezicek bi kişilikte deilim bunu görmesi gerekiyo esasen, zaten şimdiden triplere başladı eğer evlenirsek ben bişeyi bi kere sölerim ikinciyi söyletmiceksin, ev işi yapmam falan filan erkeklik taslamaya başladı sanki ben onu avukatım ben diye ezicekmişim gibi:umursamaz:Zaten her şey bu aptalca toplum baskısından oluyo,ya seninki gibi yada gelip gidip sen hukuk okudun daha iyisini bulamadınmı diyolar tabi iyi biri eşittir para ve kariyer olarak algılandığı için insanlar tarafından.Bırakın insanlar mmutlu olsunlar ama yok illa burunlarını sokacaklar.Canım ben bugün yarın avukatın yanındada çalışmaya başlayacağım okulum biteli 1 yıla yakın oluyo,okul bittiikten sonra falan hiç sorun yaşamadık bide çalışmaya başlarsam her şeyin nasıl olduğunu dahada iii göreceğime inanıyorum.Sizin zorlanmanızda belki yaşında etkisi vardır cnm benim erkek arkadalşım 26 yaşında bazı şeyler biraz daha oturmuş oluyo o yaşta erkekte.Eğer bi sıkıntı çıkarsa olurda elimden gelen mücadeleyi yapıcam çünkü aptalca bi toplum baskısından dolayı mutlu evlilik yapacağım birini kaybetmek istemiyorum.Onun hayat deneyimi benim okul deneyimim bir bütün bence.Ama dedğin gibi iş erkekte bitiyo bu durumda ama canım benim 4 yıldır çıkan arkadaşlarım vardı kız hakimliği kazandı diye oğlan bunu bıraktı hazmedemdi kendide avukat oysaki,yani bence bu hazımsızlığın okumakla alakası yok.Sonuçta biz avukat olunca eşimiz ne iş yaoarsa yapsın onun 1 ayda aldığını 1 boşanma davasından alabilcek durumda olabiliriz,yani karşıdaki erkek üni meznuda olsa bunu sorun edebilir.avukat dahi olsa.
Aslında olmamalı,her zaman erkek bir adım önde olmalı diyen bir hemcinsimi görünce çok üzülüyorum.Baştan bunu kabul etmişiz,değiştirmek için bir çaba sarfetmiyoruz.
Mutlaka sorunlar çıkacaktır,kişiler istemesede etraf ileri geri konuşacaktır,sonunda başedemeyip kriz çıkacaktır,ama mücadeleden yanayım ben,aşk sevgi mücadele gerektirir.Mücadeleden kastım ayakları yere basan bir mücadele yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?