Eğitim farkı,lütfen okuyun:(((

mutsuz_balbocegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
15
0
86
Bursa
Merhaba arkadaşlar bi konuda fikrinize ihtiyacım var.2yıllık bi ilişkim var birbirmizi çok seviyoruz ama aramızda bir engel var ben üni mezunuyum ama erkek arkadaşım lise,fakat o arka arkaya anne ve babasını kaybettiği için okuyamamış şimdi işinden 2 buçuk milyara yakın geliri var fakat bende avukat olucam 1 yıl sonra sorun çıkarmı bilemiyorum bu konuda sıkıntı yaşamadık zaten erkek arkadaşım bu konularda olgun arkadaşlarımlada tanıştı zaten ben okuycam herhabgi bi bölüm okumak istiyorum hiç fırsatım olmadı bu zamana kadar diyo öss ye gircek gene bu sene zaten açıköğretim okuyo bi yandanda,tek korkum olduda bu işten çıkarsa lise mezunu olarak iş bulamazda sorun yaşarmıyız diye ama bunları düşünoyrum diye bazen utanıyorum çünkü erkek arkadaşım 2 yıl boyunca bana yedirdi içirdi hiç bişeyini esirgemedi el üstünde tuttu hep ama ben bölee sanki hesap yapıymuş gibiym.Bence önemli olan diploma değil insanlıktır ve erkekin kompleksli olmasında üni falan etklil değil bence valla okuldaki hukukçu erkek arkadaşlarım gayet komplekslydi hatta ben bu sene 2. üni yi kazandım erkek arkadaşımla koşturduk kayıt işlemlerine bana okul hediyesi falan almış.Olumlu olumsuz bişeyler yazın lütfen,deneyimlerinizi etraftan duyduklarınızı düşüncelerinizi merak ediyorum çünkü normal hayatta kimseye soramıyorum.lütfen

Hımmm..Açık olmak gerekirse başlığı gördüğümde ailenin karşı olduğunu düşünmüştüm ama senin bunu düşünmen demek böyle birşeyin var olduğunu gösterir..Herşey sevmek değil elbette ki kültür eğitim farkları ilerde sorun olabilir ama okuyamamasının sebepleri bana göre ağır anne baba vefatı üst üste diyorsun kolay değil bence geniş görüşlü biri olmasa idi emin ol öss gireceğim demezdi..Ama sen arada fark olduğunu düşünüyor isen devam etme bence erkek ark. çok sen takılıyorsun gibi geliyor..

bu iş olmaz bence çok zor ...sen şimdi avukatsın o özel sektörde çalışan biri ...senin ii bir işin olacak belki devlette belki özelde her zaman iş bulacak birisin ama o öyle değil ..yeri gelir ileride belki ev isen geçindirmek zorunda kalabilirsin..bütün yük üzerine binebilir çünkü eşinin garanti bir işi yok ..bu zor durumların üstesinden gelebilecek misin ? olsun ben onun için katlanırım diyorsan yola devam et ama sıkıntıları göğüsleyemem diyorsan o yoluna devam etsin...
her zaman dengi dengine olmalı hayatlar ..yoksa mutlaka bir gün patlak veriyor ilişkiler...
erkeğin bu konuda kadından önde olması gerektiğini düşünüyorum ..yani erkeğin işi kadından daha ii bir konumda olmalı ..çünkü olmazsa yıpranan kadın oluyor...

Bence bu sorun olmaz erkek tarafından çünkü arada ciddi sebepler var hem öss gireceğim diyor..Sorumsuz biri olsa çaba sarf etmez..Bende lise mezunuyum kazandım ama gidemedim annem ve baba boşandılar bir dünya sorun ben kendimi üni. okuyanın yanında ezik görmüyorum önemli olan kendini yetiştirmek ve çaba sarf etmek eğer bu çabayı sarf edecek biri ise neden vazgeçilsin ki..Hem burda sorun erkek değil bence arkadaşımız bu farkı görüyor çocuk değil..

erkekle kadın farklıdır ..her zaman erkek bir adım önde olmalı ..herşeyden önce kadının yıpranmaması için böyle olması gerek ..

çok zor canım,iş ortamında eşin hangi meslekle ugrasıyorlar dediğnde ne diyeceksin ya da müvekkilin bunu sordugunda cvplamak zor olmayacak mı?peki senin şu an ki dünya görüşünle lisedeyken ki bakış açınla aynımıydı..hukukçu erkek arkadasım kaprisliydi demek herkesin öyle olacagı anlamına gelmez ki bunun işle kariyerle alakası yoktur ama bu senin savunma mekanizması olustrmana da mahal vermemeli bence..deneyimlerime gelince bende üniversite mezunu olarak söyle söyleyebilirim ki senin durumunda olan çogu arkadasım okul bitince acı gercekler şak diye yüzlerine vuruldu ve ilişkilerini btrdiler..hayat senin hayatın ve hukukcular daha cok mantıklarıyla yaşarlar bunuda biliyorsun..gerisi sana kalmış

Bence sorun yok. Toplumun kıstasları bunlar. Eğitim farkından ziyade kültür farkının fazla olması ilişkileri yıkabilir. Kültür farkı dediğim bazı erkekler okur hatta en yüksek yer ama odun gibi. Ne bir bayana nasıl davranır bilir ne konuştuğu lafı. Ve gerçekten böyle tipler var. Erkek arkadaşın geniş düşünen biri bana kaalırsa ve lise universite cok fark degil. Sonuçta ev ortamında felsefi tartışmalar yapmayacaksınız. Eğer o sana karşı evlilikte görevlerini yerine getirirse sende onun isteklerini gayet de güzel evlilik olur. Kompleksli bir yapıya sahip olsaydı olur derdim de. İyi bir maaşla çalışıyor özgüveni olur. İşten çıkarsa diyorsun başka iş bulabilecek kapasitesi varsa bulur. Belki sen bulamayacaksın. Bütün avukatlar süper maaşlarla mı çalışıyor.

yaşarsınız tabii ki

kadın-erkek denk olmalı birbirine uyum için. aşk karın doyurmuyor:umursamaz:

Çok teşekkür ederim,düşündüklerimi yazmışsın,kesinlikle doğru söylüyosun ben zaten okulumu bitirdim zorunlu stajım var onu yapıyorum ve yanında çalışcak avukatta bulamadım uzun zamandır ve şu bir gerçekki avukatlar çok dandik maaşlarla çalışıyo kimse çaktırmıyo okadar..Düşlediğimiz ev gezmek istediğimiz yerler her şey ortak ve ufak tefek çıkan kavgalarımızda öyle güzel alttan alıp öyle olgun konuşuyoki şaşırıyorum,ben hataım boyunca kitap kurdu oldum öyle olgun öyle güzel konuşamam.biz< bunuda konuştuk toplum böyle insanlar böyle düşünr diye erkek arkadaşımda o yüzden bi üni okuycam hiç okuma fısrsatım olmadı ama bunun için çaba sarfetcem dedi,yani bu konuları oturup konuşabiliyoruz en güzelide bu bence.ben mesela eğitimli bi insanım ama aşırı sinirliyim ve üni okumamın buna bi katkısı olmadı demekki kişilikle pek alakasıda yok bu işlerin..bi arkadaş sen bunu sorun ettiğin için yazıyosun demiş alaksı yok sadece fikirleri merak ettim,sorun etsem 2 yıl çıkmazdımki.Son olarak şunu söyleyip bitiyorum erkek arkadaşım kanser anne ve kanser babasına yaklaşık 6 yıl öyle güzel baktıki her anlamda o benim için her zaman 1 adım önde olacak,bazı arkadaşlar erkek 1 adım önde olmalı demişte sanırım 1 adım önde olmak işle kazanılan parayla değilde karakter ve kişilikle olmalı..düşünceleriniz için çok teşekkürler özelliklede sana,böyle düşünenler bana güç katıyo.

erkekle kadın farklıdır ..her zaman erkek bir adım önde olmalı ..herşeyden önce kadının yıpranmaması için böyle olması gerek ..
Aslında olmamalı,her zaman erkek bir adım önde olmalı diyen bir hemcinsimi görünce çok üzülüyorum.Baştan bunu kabul etmişiz,değiştirmek için bir çaba sarfetmiyoruz.
Mutlaka sorunlar çıkacaktır,kişiler istemesede etraf ileri geri konuşacaktır,sonunda başedemeyip kriz çıkacaktır,ama mücadeleden yanayım ben,aşk sevgi mücadele gerektirir.Mücadeleden kastım ayakları yere basan bir mücadele yerimseniben

Bence hiç bir sorun yok , önemli olan kendini yetiştirmesi geliştirmesi ki 2 yıl boyunca hiç bir sorun yaşamadıysan ,seni utandırmadıysa çevrene karşı , kendini geliştirmiş demektir. Üstelik iş tamamen şans olayına dönüştü. 2 üni bitirmiş insanlar bile senin sevgilinin şuan aldığı maaşı alamıyor hatta diplomalı işsizlerimiz fazlasıyla mevcut. Ve sevgilin belliki çalışmayı seven biri bu iş elinden gitsede iş konusunda yıllardır oluşan tecrübesi,işsiz kalmasını engeller. İşverenler genelde verime bakarlar. Kişilik sahibiyse , nerde nasıl davranmasını gerektiğini biliyorsa hele birde 2 yıl boyunca beraberseniz at kafandan bu düşünceyi yaşa onunla en güzeliyle. İnsan olmak esastır. Ve benim erkek arkadaşım ilk okul mezunu ben üni o çok zengin , ben çalışmıyorum. O küçük yaşta hayata atılmış hatırı sayılır bir mal varlığı yapmış , ben 1 yıldır diploma aldım . Onun asla sırtının yere gelmeyeceği kadar çevresi var ama benim işsiz halimle arayabileceğim sayılı insan. Ve girdiğimiz hiç bir ortamda bunlar konu olmadı çünkü erkek arkadaşım kişiliğiyle hep ön plandaydı. Yani hayatta bir yer edinmeyi başarmış kendini geliştirmiş bir insan. En önemliside bu mutlu ol

valla iki sınıf öğretmeni arkadaş tanıyorum bayan
birinin eşi lise mezunu ama maddi durumu iyi eşinin
diğerinin eşi 2 yıllık mezun bilgisayar programcısı geliri orta seviyede ben bu evliliklere bakarak nedne olmasın diyorum
eşler anlaştıktan sonra
haa bir arkadaşım da mobilyacılıkla iştigal eden lise mezunuyla nişanlı şimdilik sorun yok ortada:)

arkadaşım seninle aynı durumdayız nerdeyse, ben de hukuk öğrencisiyim 1,5 yıllık sevgilim lise mezunu... bu durumu ben hiç dert etmedim başta o da dert etmiyodu ama çevreden o kadar çok "bu kız okulu bitirnce seni unutur" telkinleri geldi ki, gerçekten çok zorlandık, şimdi devam etmeye çalışıyoruz ama çok zor, hala inatla "sen okulu bitirnce değişceksin, o zaman adımı bile hatırlamazsın, zaten ailen de seni bana vermez" diyo...

vel hasılı kelam eğer erkek arkadaşın bunu dert etmiyosa devam edersiniz ve pek de bi sorun olmaz ama dert ederse eğer çok çok çok zor...

Zaten her şey bu aptalca toplum baskısından oluyo,ya seninki gibi yada gelip gidip sen hukuk okudun daha iyisini bulamadınmı diyolar tabi iyi biri eşittir para ve kariyer olarak algılandığı için insanlar tarafından.Bırakın insanlar mmutlu olsunlar ama yok illa burunlarını sokacaklar.Canım ben bugün yarın avukatın yanındada çalışmaya başlayacağım okulum biteli 1 yıla yakın oluyo,okul bittiikten sonra falan hiç sorun yaşamadık bide çalışmaya başlarsam her şeyin nasıl olduğunu dahada iii göreceğime inanıyorum.Sizin zorlanmanızda belki yaşında etkisi vardır cnm benim erkek arkadalşım 26 yaşında bazı şeyler biraz daha oturmuş oluyo o yaşta erkekte.Eğer bi sıkıntı çıkarsa olurda elimden gelen mücadeleyi yapıcam çünkü aptalca bi toplum baskısından dolayı mutlu evlilik yapacağım birini kaybetmek istemiyorum.Onun hayat deneyimi benim okul deneyimim bir bütün bence.Ama dedğin gibi iş erkekte bitiyo bu durumda ama canım benim 4 yıldır çıkan arkadaşlarım vardı kız hakimliği kazandı diye oğlan bunu bıraktı hazmedemdi kendide avukat oysaki,yani bence bu hazımsızlığın okumakla alakası yok.Sonuçta biz avukat olunca eşimiz ne iş yaoarsa yapsın onun 1 ayda aldığını 1 boşanma davasından alabilcek durumda olabiliriz,yani karşıdaki erkek üni meznuda olsa bunu sorun edebilir.avukat dahi olsa.

Bence eğitim farkı çok sorun değil, yeter ki kültür farkı olmasın.
Ki siz anlaşabildiğinize göre öyle bir fark da yok sanırım.
Aklınıza kötü şeyler getirmeyin.:1hug:
Mutluluklar..

ilişkinizde tabularınızı siz belirleyin ,toplum değil ....

arada bir uçurum söz konusu değil ki ,ilkokul ve üniversite eğitim farkının çatışması kaçınılmazdır..
ama lise ve üniversite de bana göre uçurumlar yok ..
kişi,özgüveni ,ayakları yere basan ve kendini geliştirmiş ise hiç sorun olmaz..
pekala herşey konuşulup- tartışılabilir,fikir alışverişi yapılabilir ve ilişki yürür..
toplumun el attığı diğer bir infaz konusudur da bence bu !

KADIN -ERKEK arasındaki eğitim farkı ,ayrımı- ayrıcalığı....

Karşındaki insandan insanada değişebilir bu. Eğer sen ondan fazla para kazanmaya başlarsan o bunu sorun edip çalışmayacaksın gibi bir engel koyarsa bu senin açından zor olur. Ama böyle birşey olmazsa bence bir sorun yok çünkü ikinizde çalışıyorsunuz bir diploma sizi ne birbirinize bağlar ne de ayırır. Hem işten çıksada ilerde açabileceğin avukatlık bürosunda beraber çalışabilirsiniz yani bunun gibi bir sürü çözüm bulabilirsiniz yeterki sen bağını kağıttan dolayı zayıflatma :)

yaa ben zamanla bunun geçiceğini sanmıyorum kendisi zaten şu an 23 yaşında, ufak çocuk deil ki bunları kendisi düşünmeli, etrafın lafına bakmamalı... ve de çok haklısın şimdi herangi bi bölümde okuyan bi insandan daha yüksek kazanabilme ihtimalimiz var, eğer bi çevre yaparsak kendimize ve başarılı olursak çok iyi paralar kazanabilirz ama ben iyi kazanıyorum diye eşimi ezicek bi kişilikte deilim bunu görmesi gerekiyo esasen, zaten şimdiden triplere başladı eğer evlenirsek ben bişeyi bi kere sölerim ikinciyi söyletmiceksin, ev işi yapmam falan filan erkeklik taslamaya başladı sanki ben onu avukatım ben diye ezicekmişim gibi:umursamaz:

ben de egosunu tatmin etme uğruna kariyer delisi olmuş hemcinslerimi görünce aynı tepkiyi veriyorum ...
bazı kadınlardaki bu hep kendini ispatlama çabasını anlamış değilim ..
nasıl ki bir kadın erkekten önde olmalıdır kadın heryere gelmelidir tezi gayet rahatça savunuluyor ve burada erkekler aşağılanırken hiç kimse bir şey demiyorsa aynı şekilde erkeğin de bir adım önde olması fikri gayet doğal karşılanmalı...
erkeğin bir adım önde olması kadının aşağılanması anlamına gelmez ..Tam tersine kadının rahat etmesi ve sosyal hayatındaki yerinin daha kolay bir şekilde ilerlemesi için erkeğin bir adım önde olması şarttır..
konu sahibi arkadaşın verdiği örnekteki gibi bu gibi durumlar işte kadınları zora sokan ikilemde bırakan ,hayat içerisinde zorlayan durumlardır...
bu durumlara düşmemek için en azından denk olmaları gerekir...
bence kadınların erkeklerin önüne geçmeye uğraşmaları yerine insan olarak nasıl bir insan olabilirz bunun mücadelesini vermeleri çok daha ii olur...
insanların akıllarına böyle saçma sapan kadın-erkek eşitliği yok kadın önde olmalı yok erkek önde olmalı kavgalarını sokarsak işte böyle kadınlarda erkeklerin önüne geçme , erkeklerde de kadınları ezme içgüdüsünü uyandırmış oluruz..

öyleki ben benden bir adım önde olmayan sosyal statü açısından benden daha geride kalmış bir erkekle yaşayamam ..
karşımdaki insan beni yeri geldiğinde yönlendirmeli ..
ben de onu benim uzmanlık alanlarımda yönlendirmeliyim ...
karşımda her anlamda benden güçlü bir erkek olmalı ki evi ayakta tutabilsin..
yoksa kadından bu konularda daha aşağıda bir erkek olursa hem kadını zorlayacak hem sosyal statü iş v.s. açısından hep içinde bir ikilem kalacak hep bunun psikolojik baskısını hissedecektir..
kaldıki eşi kendisinden daha ii bir işte çalışmadığında bütün evi geçindirme durumunda bile kalabilir..
o yüzden erkek her zaman kadından bir adım önde olmalı ve bu yükü kadının üzerinden almalı ..
yoksa ortaya bu yükten bunalmış kadın profili çıkarki günümüzde bu profilden çok var ..sonucu nereye gidiyor peki ..? kadın bu yükün altında bunalıyor ,kocasından daha güçlü bir erkekle karşılaşınca kocasını aldatıp istediği tüm herşeyi onda bulmaya başlıyor ..
sonuç parçalanmış aileler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…