EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

ne güzel eşiniz yol katetmiş. daim olsun başarısı mezuniyetleri

İlkokul mezununu dışlamayalım niye dışlayalım ama aile birliği denge gerektirir. Hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye diyip ilkokul mezunu biriyle evlenmem normal olmazdı bence. Üniversite sadece teknik bilgi alınan, mesleki eğitim verilen yer değildir orada her kültürden hatta birçok ülkeden insanla tanıştım hayatı , farklı bölgedeki yaşamı, farklı görüşleri gördüm. Oradaki kütüphaneden arkadaşlarım sayesinde hiç okumayacağım kitapları okudum. Hayat görüşü benimle çok zıt insanlarla arkadaş oldum keskin taraflarımı törpüledim. Birçok şehir gezdim mesela.Bence üni. okumanın en önemli avantajı budur.
Bence insan gerçekten kitap okuyorsa daha ahlaklı daha edepli ve hatta daha fazla empati yeteneği gelişmiş bir birey olur. Yani bu sebeple kimseyi dışlamam ama çevremi de iyi eğitimli insanlardan seçmeye çalışırım ki bana birşey katsın.

İnsanlık vicdan ahlak sahibi fakat ilkokul mezunu insan insanlık vicdan ve ahlak sahibi fakat ilkokul mezunu başka bi insanla evlensin mesela, olmaz mı?

bende ondan korkuyorum hani kafası basmamıştır vs kalmıştır okulda diycem ama ilkokul mezunuyum dedi direk soramadım bir şey
ailesi üstüne düşmedi muhtemelen açıktan yokluğun okumamak ile alakası olmaıdğına da katılıyorum

Amenna söylediklerinize zaten katılıyorum. Yanlış bir düşünce değil. Fakat mevzu aile birliğini oluşturmaksa bu tip eğitim seviyesinin çok önemli olduğu kanaatinde değilim . İlkokul mezunudur bir şekilde mezuniyeti yoktur ama örnek veriyorum dünya kadar kitap okumuştur,birçok yer gezmiştir. Hayatımıza yön veren bir üniversiteden aldığımız diploma olmamalı düşüncesindeyim .

Kimse kimseyi dışlanmasın, üniversite eğitimi almış biri kendi dengiyle, ilkokul mezunu kendi dengiyle evlensin olmuyor öyle?

Ayrıca bu eğitim konularında , insanlık, vicdan, ahlak mevzularına girilmesini de anlamıyorum. Kimse bunları bırak sadece eğitime bal demiyor zaten. Bunlar olmazsa olmaz temel şeyler, tek tek yazmaya gerek yok ki.

Ben de farklı bir şey yazdığımı düşünmüyorum :-/

İnsanlık vicdan ahlak sahibi fakat ilkokul mezunu insan insanlık vicdan ve ahlak sahibi fakat ilkokul mezunu başka bi insanla evlensin mesela, olmaz mı?
Bence zaten çoğunlukla herkes kendi dengini buluyordur istisnalar hariç. Herkesin çevresi az çok aldığı eğitime, çalıştığı ve yaşadığı yere göre şekilleniyor.

Mesela ben şimdi düşündüm ama hiç öyle büyük eğitim farkı olan bir çift aklıma gelmedi. Biri lise diğeri üniversite mezunu var ama ilkokul ve üniversite uç bir örnek.

Valla bir çoğumuz insanlık, vicdan, ahlak sahibi ve eğitimli insanlar bulmayı başardık. Hatta ben yüzlercesini de tanımışımdır bu zamana kadar. O kadar zor bulunan bişey de değil aslında ama...

İyi de biraz realist olalım siz kaç ilkokul mezununun dünya kadar kitap okuduğun gördünüz . Zaten hayata karşı böyle bir bakış açısı olsa o adam dışardan o okulu bitirirdi. benim etrafımda elli yaşında bir teyze liseyi bitirecek hedefi üni. gitmek. İnsanın vizyonu çok önemli yapmayın lütfen adam zaten böyle düşünse otuz kere o okulu bitirirdi.

Dikkatimi çeken şu oldu yazınızda eşinizi övmüşsünüz ama bu bakış açısıyla bakarsak kendinizi yeriyorsunuz. Bir ortaokul mezunu çok iyi bir üniversiteden lisans mezununu 10 ile çarpıp 2’ye bölüyorsa ne kadar kendini geliştirmiş bir ortaokul mezunu demem mesela, o üniversite okuyan boşuna okumuş, kendine bir şey katamamış derim

O zaman bu hanımefendinin çocuğunu ortaokula kadar okutması yeterli demek ki. Biz boş beleş dirsek çürütmüşüz okullarda..

Buna kendi babamı örnek gösterebilirim .. anne ve babasını kaybettikten sonra 3 kardeşiyle birlikte ( evin en büyük çocuğu olarak henüz 13 yaşında ) eğitim hayatını yarıda bırakıp öncelikle ayakkabı boyacılığı olmak üzere bir çok iş yapmış babamdan . İçinde kalan okuma aşkından dolayı evi küçük bir kütüphane adeta. 3 çocuğunu yani bizleri okutma arzusuyla yaşamış bir insan. Buna benzer örnekler vardır muhakkak .

Valla bir çoğumuz insanlık, vicdan, ahlak sahibi ve eğitimli insanlar bulmayı başardık. Hatta ben yüzlercesini de tanımışımdır bu zamana kadar. O kadar zor bulunan bişey de değil aslında ama...
Bu aldatmıyor, şiddet uygulamıyor ve çalışıyorsa ondan iyi kocayı nerede bulacaksın düşüncesinin farklı bir versiyonu gibi. Ahlaklı, vicdanlı ise mezuniyeti ne yapacaksın? Niye hep alt seviye, zaten olması gerekenlerle yetinmek zorundadır olalım?

Çoğumuz aynı şeyi düşünüyoruz zaten.

Daha iyisini bulabileceklerine inanmıyorlar kötünün iyisine razı oluyorlar diye düşünüyorum ben.

Siz biraz çok ütopik düşünüyorsunuz.. Dünya kadar kitap okuyup, dünya kadar yer gezip kendini full donanımlı hale getirecek kadar motivasyonu olan bir insan, bir şekilde okul da okur diplomasını da elde ederdi diye düşünüyorum. Sonuçta o dünya kadar kitabı okurken ve gezerken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu kavrardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…