- 11 Aralık 2018
- 41.518
- 257.998
- 598
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Meslek? Mesela hangi meslekte kendini okumadan geliştirebiliyorsun? Sanat bile bir yetenektir önce ama onda bile eğitim önemlidir.. yetenek belki sadece para edebilir tek başına ama eğitim yoksa yetenekte bile yeni ufuklar açılamaz..Elbette bir sınırlama yok . Fakat çoğu kimsede mesleki anlamda kendini geliştiriyor . Öyle değil mi?
Sadece okumanın önemli olmadığının bilincine varmanızı sağladı . Ve şu an ısrarla bunu savunuyorsam öğrendiğim şeylerdenBabanız o zamanki şartlar sebebiyle okuyamamış ama size de "önemli olan vicdan, ahlak" dememiş değil mi? Okutmaya çalışmış sizi.
Elbette bir sınırlama yok . Fakat çoğu kimsede mesleki anlamda kendini geliştiriyor . Öyle değil mi?
Konu sahibinin konuştuğu beyfendi altın ustası olmuş mesela bunun gibiMeslek? Mesela hangi meslekte kendini okumadan geliştirebiliyorsun? Sanat bile bir yetenektir önce ama onda bile eğitim önemlidir.. yetenek belki sadece para edebilir tek başına ama eğitim yoksa yetenekte bile yeni ufuklar açılamaz..
Konu sahibinin konuştuğu beyfendi altın ustası olmuş mesela bunun gibi . Ilkokul mezunuymuş.Mesleki anlamda kendini geliştirmekte diplomaya bakıyor ki. Sizin kastettiğiniz kendini geliştirmek ne mesela mesleki anlamda anlayabilmek için soruyorum. Annem muhasebeci yıllar önce çok iyi bir şirkette geçici eleman olarak çalışmış hamile bir kadının yerine, şefi de ondan çok memnunmuş sırf lise mezunu diye daimi eleman olmasını kabul etmemişler. Üniversite mezunu olmayanla çalışmıyoruz demişler. Arkadaşımın babası memur, yükselmesi için üniversite okuması gerektiğini söylemişler 50 küsür yaşında ikinci öğretim üniversiteye gitti, öyle yükseldi işinde. Bu gibi çok fazla örnek vardır
Evet açabilirim eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişti insanların okuma yazma oranı daha düşüktü. Gelişen dünyayla birlikte eğitim videoları arttı. Televizyondan bile doğru yanlış üniversite okumanın gerekliliği anlaşılır oldu. öncede kadınlar ki mesleğim olduğu için söylüyorum mühendislik okumaya yollanmazken şimdi iş hayatında yer bulabiliyoruz. Çağımızın en önemli gerçeği internet geldi daha ötesi mi varpeki eski ve yeniyi açabilir miyiz ? şimdiki ekonomi insanların okuması için daha mı elverişli ya da değişen nedir ? Tamamen öğrenmek adına soruyorum . Yani eskiden olmayıp şimdi olan imkanlar nedir ?
Eğitimsiz ne olunuyor bu devirde? Kuaför olsa, tornacı olsa onun bile sanat okulu var. Garson falan olur en fazla.Mesleki anlamda kendini geliştirmekte diplomaya bakıyor ki. Sizin kastettiğiniz kendini geliştirmek ne mesela mesleki anlamda anlayabilmek için soruyorum. Annem muhasebeci yıllar önce çok iyi bir şirkette geçici eleman olarak çalışmış hamile bir kadının yerine, şefi de ondan çok memnunmuş sırf lise mezunu diye daimi eleman olmasını kabul etmemişler. Üniversite mezunu olmayanla çalışmıyoruz demişler. Arkadaşımın babası memur, yükselmesi için üniversite okuması gerektiğini söylemişler 50 küsür yaşında ikinci öğretim üniversiteye gitti, öyle yükseldi işinde. Bu gibi çok fazla örnek vardır
Üniveriste okumak ile teknoloji bağlantısı çözemedim. Yani gelişen teknoloji insanları ekonomik olarak refah seviyesine çıkarıp,imkanı olmayan bireylerin üniversite okumasına katkı sağlıyor mu ?Evet açabilirim eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişti insanların okuma yazma oranı daha düşüktü. Gelişen dünyayla birlikte eğitim videoları arttı. Televizyondan bile doğru yanlış üniversite okumanın gerekliliği anlaşılır oldu. öncede kadınlar ki mesleğim olduğu için söylüyorum mühendislik okumaya yollanmazken şimdi iş hayatında yer bulabiliyoruz. Çağımızın en önemli gerçeği internet geldi daha ötesi mi var
Onda da lise mezuniyeti istiyorlar.Eğitimsiz ne olunuyor bu devirde? Kuaför olsa, tornacı olsa onun bile sanat okulu var. Garson falan olur en fazla.
Konu sahibinin konuştuğu beyfendi altın ustası olmuş mesela bunun gibi
Sadece okumanın önemli olmadığının bilincine varmanızı sağladı . Ve şu an ısrarla bunu savunuyorsam öğrendiğim şeylerden
Yok lise dengi okulları da varmış, geçen kuaförün çırağından öğrendim. Tornacılığı bilmiyorum.Onda da lise mezuniyeti istiyorlar.
Mesleği nedeniyle insan ilişkileri kuvvetli olabilir. Yani bu da tartışmaya açık bir konu. Çünkü esnaf olarak nitelendirirsek kültürel çok şey katmıştır.Çok bambaşka bir yerden bakıyorsunuz. Örneğini verdiğiniz mesleki anlamda kendini geliştirmenin maddiyat dışında sosyal veya kültürel anlamda bir katkısı var mı kendisine?
Yok Kudra hanımcığım, garsonluk için dedim.Yok lise dengi okulları da varmış, geçen kuaförün çırağından öğrendim. Tornacılığı bilmiyorum.
Eğitimli olma bilincini şurada yazdığım satırlarla anlatmam mümkün değil. Teknolojiyle birlikte ülkemizin her tarafında insanlar diğer kısmındaki insanın hatta dünyadaki insanların hayatını görebildi , okuyabildi. Eğitimin gerekliliğinin farkına varabildi.Üniveriste okumak ile teknoloji bağlantısı çözemedim. Yani gelişen teknoloji insanları ekonomik olarak refah seviyesine çıkarıp,imkanı olmayan bireylerin üniversite okumasına katkı sağlıyor mu ?
Ona da baktım eğitim ve sınav sonrası sertifika almadan çıraklık ve kalfalık yapmadan altın ustası olunamıyormuş. Onun için bile eğitim şart. Ama kk kadınları için olmasa daha iyi olur çünkü insanlık vicdan falanÇok bambaşka bir yerden bakıyorsunuz. Örneğini verdiğiniz mesleki anlamda kendini geliştirmenin maddiyat dışında sosyal veya kültürel anlamda bir katkısı var mı kendisine?
Tamam peki kabul ediyorum böyle meslekler olabilir ama mesleki gelişim sağladı diyelim orada bir sorun yok.. Zaten burada mesleki bir gelişimden de bahsetmiyoruz ki "öğretim" oluyor zaten o.Konu sahibinin konuştuğu beyfendi altın ustası olmuş mesela bunun gibi
Hiç söylenmemiş bir şey olduğu düşüncesinde değilim. Ve ben de kimseye bana sadece okumak önemli dediler demedimKime, neden bunu savunuyorsunuz ki? Kimse "sadece okumak önemli" demedi zaten.
Hiç söylenmemiş bir şeyin aksini ispat edeceğim diye çırpınıp duruyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?