- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Ay tabi ki doğar doğmaz varsayılan şeklinde kurulu gelmesi gereken meziyetlere şükretmemiz lazım, bilmiyor muydunuz Tahin hanım? Öldürmüyorsa, dövmüyorsa tamamdır, bundan ala lütuf mu olur? Nasıl bilmezsiniz bunu, şaşırttınız beni.Bu aldatmıyor, şiddet uygulamıyor ve çalışıyorsa ondan iyi kocayı nerede bulacaksın düşüncesinin farklı bir versiyonu gibi. Ahlaklı, vicdanlı ise mezuniyeti ne yapacaksın? Niye hep alt seviye, zaten olması gerekenlerle yetinmek zorundadır olalım?
Tabiki eVlenebilirsinizMerhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Şimdi eski ile yeniyi bir tutamayız o zaman ki imkanlarla şimdiki durum asla bir değil. Babanız gördüğünüz üzere sizi okumaya teşvik etmiş. Aslında sadece edepli ve vicdanlı olmanın yeterli olmadığını yaşantının kaliteli devam etmesi için kalifiye , katma değerli ürün üretebilen bireyler yetiştirmek istemiş. Kendisinin önünde şapka çıkarıyorum.Buna kendi babamı örnek gösterebilirim .. anne ve babasını kaybettikten sonra 3 kardeşiyle birlikte ( evin en büyük çocuğu olarak henüz 13 yaşında ) eğitim hayatını yarıda bırakıp öncelikle ayakkabı boyacılığı olmak üzere bir çok iş yapmış babamdan . İçinde kalan okuma aşkından dolayı evi küçük bir kütüphane adeta. 3 çocuğunu yani bizleri okutma arzusuyla yaşamış bir insan. Buna benzer örnekler vardır muhakkak .
Eğitimin önemini kavramamışsa da dünya kadar kitabı boşuna okumuş demektir zaten.Siz biraz çok ütopik düşünüyorsunuz.. Dünya kadar kitap okuyup, dünya kadar yer gezip kendini full donanımlı hale getirecek kadar motivasyonu olan bir insan, bir şekilde okul da okur diplomasını da elde ederdi diye düşünüyorum. Sonuçta o dünya kadar kitabı okurken ve gezerken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu kavrardı.
İnanın ütopik değil . İmkanlarını sonradan kazanmış insanlar var bu hayatta .Siz biraz çok ütopik düşünüyorsunuz.. Dünya kadar kitap okuyup, dünya kadar yer gezip kendini full donanımlı hale getirecek kadar motivasyonu olan bir insan, bir şekilde okul da okur diplomasını da elde ederdi diye düşünüyorum. Sonuçta o dünya kadar kitabı okurken ve gezerken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu kavrardı.
Razı oluşları kendi tercihleri ama benzer konularda olduğu gibi eğitimli olmayı neredeyse gereksiz görecek noktaya getirmesinler. Okumadan, etmeden kültür abidesi olan kocalarıyla mutlu mesut yaşasınlarDaha iyisini bulabileceklerine inanmıyorlar kötünün iyisine razı oluyorlar diye düşünüyorum ben.
Eğitim alacak da milyon çeşit imkan var. İmkanlarını sonradan kazanıp sonradan eğitime devam edebilir öyle değil mi? Bunu yapmıyorsa kendini geliştirmiş, eğitime önem veren bir insan değildir.İnanın ütopik değil . İmkanlarını sonradan kazanmış insanlar var bu hayatta .
O zaman bu hanımefendinin çocuğunu ortaokula kadar okutması yeterli demek ki. Biz boş beleş dirsek çürütmüşüz okullarda..
Kendini ikna etme biçimi o işte. Kendileri de farkında ama bize ispat ederlerse üç kişi de beğeni atarsa kendilerini ikna edecekler.Razı oluşları kendi tercihleri ama benzer konularda olduğu gibi eğitimli olmayı neredeyse gereksiz görecek noktaya getirmesinler. Okumadan, etmeden kültür abidesi olan kocalarıyla mutlu mesut yaşasınlar
Var tabiki olmaz mı? İmkanlarını kazandığında da eğitim alabilir o halde, biliyorsunuz eğitimde yaş sınırı yok, kendini geliştirmeye meraklı insan en başta eğitime meraklı olur bence.İnanın ütopik değil . İmkanlarını sonradan kazanmış insanlar var bu hayatta .
Ben tüm bu engin bilgilerden habersiz, eğitimli, kültürlü, psikopat olmayan normal bir insan evladını kapmış bulundum on yıl evvelAy tabi ki doğar doğmaz varsayılan şeklinde kurulu gelmesi gereken meziyetlere şükretmemiz lazım, bilmiyor muydunuz Tahin hanım? Öldürmüyorsa, dövmüyorsa tamamdır, bundan ala lütuf mu olur? Nasıl bilmezsiniz bunu, şaşırttınız beni.
peki eski ve yeniyi açabilir miyiz ? şimdiki ekonomi insanların okuması için daha mı elverişli ya da değişen nedir ? Tamamen öğrenmek adına soruyorum . Yani eskiden olmayıp şimdi olan imkanlar nedir ?Şimdi eski ile yeniyi bir tutamayız o zaman ki imkanlarla şimdiki durum asla bir değil. Babanız gördüğünüz üzere sizi okumaya teşvik etmiş. Aslında sadece edepli ve vicdanlı olmanın yeterli olmadığını yaşantının kaliteli devam etmesi için kalifiye , katma değerli ürün üretebilen bireyler yetiştirmek istemiş. Kendisinin önünde şapka çıkarıyorum.
Amenna söylediklerinize zaten katılıyorum. Yanlış bir düşünce değil. Fakat mevzu aile birliğini oluşturmaksa bu tip eğitim seviyesinin çok önemli olduğu kanaatinde değilim . İlkokul mezunudur bir şekilde mezuniyeti yoktur ama örnek veriyorum dünya kadar kitap okumuştur,birçok yer gezmiştir. Hayatımıza yön veren bir üniversiteden aldığımız diploma olmamalı düşüncesindeyim .
Daha azına sahip olmak, kötünün iyisini bulunca çamura düşmüş altın muamelesi yapmaktan oluyor bunlar hep.Ben tüm bu engin bilgilerden habersiz, eğitimli, kültürlü, psikopat olmayan normal bir insan evladını kapmış bulundum on yıl evvelşimdi bekarlar düşünsün
Elbette bir sınırlama yok . Fakat çoğu kimsede mesleki anlamda kendini geliştiriyor . Öyle değil mi?Var tabiki olmaz mı? İmkanlarını kazandığında da eğitim alabilir o halde, biliyorsunuz eğitimde yaş sınırı yok, kendini geliştirmeye meraklı insan en başta eğitime meraklı olur bence.
Tabi çünkü üni. gerek yok tek gitme amacımız meslek öğrenmek. İnsanoğlu bugüne kadar çok yanlış yapmış. Ortaokuldan vereceksin meslek eğitimini çalışacak.Okul durumunun hiçbir önemi yokmuş nasılsa ortaokul bile fazla o zaman. Çocuğunun yatkınlığı neyse o alanda işe yerleştirir mi acaba? Hayır bir de üniversite mezunu insanlar gördükleri bir iki kişi üzerinden ilkokul mezunu güzellemesi yapmıyor mu şok oluyorum.
Amenna söylediklerinize zaten katılıyorum. Yanlış bir düşünce değil. Fakat mevzu aile birliğini oluşturmaksa bu tip eğitim seviyesinin çok önemli olduğu kanaatinde değilim . İlkokul mezunudur bir şekilde mezuniyeti yoktur ama örnek veriyorum dünya kadar kitap okumuştur,birçok yer gezmiştir. Hayatımıza yön veren bir üniversiteden aldığımız diploma olmamalı düşüncesindeyim .
Buna kendi babamı örnek gösterebilirim .. anne ve babasını kaybettikten sonra 3 kardeşiyle birlikte ( evin en büyük çocuğu olarak henüz 13 yaşında ) eğitim hayatını yarıda bırakıp öncelikle ayakkabı boyacılığı olmak üzere bir çok iş yapmış babamdan . İçinde kalan okuma aşkından dolayı evi küçük bir kütüphane adeta. 3 çocuğunu yani bizleri okutma arzusuyla yaşamış bir insan. Buna benzer örnekler vardır muhakkak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?