- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.798
- 298
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Evet sorun çıkartabilir.Merhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Ya bende şunu anlamıyorum klasik çoğu romanı, fazlaca şiir kitabı okudum ama kendimi hiç o kadar gelişmiş göremiyorum kitaplar konusunda. Bu ona çarpan ikiye bölen adamlar neler yapıyor acaba? Bir bakıyorum okumadığım o kadar önemli kitaplar var ki cahilliğimden utanıyorum. Türkiye'de herkes çok bilgili, kültürlü nasıl oluyor? Ben okudukça, gezdikçe hayatta neler bilmediğimi görüyorum bu nasıl bir özgüven adam ilkokul mezunu ama çok bilgili ve kültürlü?Benim bir arkadaş var. Pahalı yerlerde yer. Çok iyi giyinir, en kaliteli kozmetiği alır. Son çıkan gişe filmlerinin hepsine gider. Kendisini kültürlü olarak adlandırıyor. Sinemadan çok anlıyormuş. Anladığı da dandik seri filmler, kalitesiz Türk komedi filmleri falan. Kendini eleştirmen falan zannediyor.Sorsan izlediği filmlerin yönetmenlerini bilmez.
Elbette dönem farklı haklısınız ama imkansizlik her dönemde vardı öyle değil mi ? Olmayan da yine yoktu.
hayat tecrubesi baska sey, abin babanin yasina geldiginde anlayacaksin belki de aralarindaki farki. cunku o yasa geldiginde abin de belli bir tecrube kazanmis olacak+universite mezunu yani belli basli alanlarda fikir sahibi, vizyon sahibi olacak.Eski dönemin şartları daha farklıymış bence ya, belli bir yaş üstünün okumamasının geçerli sebepleri olabiliyor. Mesela benim babamı ilkokuldan sonra dedem göndermemiş, hayvanlara bakacaksın diye. Reşit olunca yurtdışına kaçmış babam aodkwpdpxd sonra da olaylı bir hayatı olmuş ama çok uzun. Diğer yandan benim büyük olan abim mühendis, güzel bir kariyeri var ama ben her açıdan babamı daha akıllı buluyorum. Belki de hayat tecrübesinden dolayı öyledir, yaş farkı olduğu için kıyaslama doğru olmayabilir yine de.
İşte sabahtan beri bunu anlatıyorum.Heee bak film dedin aklıma geldi. Ben kült filmleri, iyi yönetmenleri, hangi film hangi yönetmenindir vs hepsini üniversitede görsel sanatlar ve sinema kulübünde öğrendim. Her hafta 2 film gösterimi yapardık. Ne günlerdi bee
Tabi ki Papatya hanım, ben de "oldum" demem hiçbir zaman. Ben de çok klasik okudum, Mantıkut Tayr da okudum, Atabetül Hakayık da Sophokles de. Postmodern kitapları da çok severim. Bazen sırf kafam dağılsın diye çerezlik abuk şeyleri bile okuyorum. Ama edebiyat gurusu olarak görmüyorum kendimi. Ancak ölünce üst noktasına ulaşır bence insan. Çünkü yol kalmıyor.Ya bende şunu anlamıyorum klasik çoğu romanı, fazlaca şiir kitabı okudum ama kendimi hiç o kadar gelişmiş göremiyorum kitaplar konusunda. Bu ona çarpan ikiye bölen adamlar neler yapıyor acaba? Bir bakıyorum okumadığım o kadar önemli kitaplar var ki cahilliğimden utanıyorum. Türkiye'de herkes çok bilgili, kültürlü nasıl oluyor? Ben okudukça, gezdikçe hayatta neler bilmediğimi görüyorum bu nasıl bir özgüven adam ilkokul mezunu ama çok bilgili ve kültürlü?
ayrica hadi bakalim gatsbycim muhendisler de butun universite mezunlarinin bir level ustudur, meslektasimi yedirmem diyerek yeni bir tartisma baslatiyorum bunu sen istedin hadjshdjhddjhs
Off bu mühendislerin de kimseyi beğenmemesini napıcaz hahahewsxdhayat tecrubesi baska sey, abin babanin yasina geldiginde anlayacaksin belki de aralarindaki farki. cunku o yasa geldiginde abin de belli bir tecrube kazanmis olacak+universite mezunu yani belli basli alanlarda fikir sahibi, vizyon sahibi olacak.
ayrica hadi bakalim gatsbycim muhendisler de butun universite mezunlarinin bir level ustudur, meslektasimi yedirmem diyerek yeni bir tartisma baslatiyorum bunu sen istedin hadjshdjhddjhs
Esnaf kapı önünde çay içerken David Lynch filmlerini eleştiriyormuş paralel evrendeİşte sabahtan beri bunu anlatıyorum.Ben de aldığım drama dersi sayesinde çocuk oyunu yazabilme cüreti göstermiştim. Bulunduğunuz ortam sizi etkiler işte, iki iki daha dört. Kıraathanede Tarantino filmleri konuşulmuyordur yani.
Kesinlikle öyle ama bunların ne önemi var hayat üniversitesini bitirebildiniz mi bakalımTabi ki Papatya hanım, ben de "oldum" demem hiçbir zaman. Ben de çok klasik okudum, Mantıkut Tayr da okudum, Atabetül Hakayık da Sophokles de. Postmodern kitapları da çok severim. Bazen sırf kafam dağılsın diye çerezlik abuk şeyleri bile okuyorum. Ama edebiyat gurusu olarak görmüyorum kendimi. Ancak ölünce üst noktasına ulaşır bence insan. Çünkü yol kalmıyor.
Vallahi Kudra hanımcığım, buradaki hanımlara göre gayet de mümkünmüş böyle bir şey. Olmasa bile mühim değilmiş, önemli olan insanlıkmış. Can almıyorsa, dövmüyorsa, hırsızlık yapmıyorsa yeterliymiş birini eş olarak seçmek için.Esnaf kapı önünde çay içerken David Lynch filmlerini eleştiriyormuş paralel evrende
Ondan sonra da Kürk Mantolu Madonna'yı şarkıcı Madonna sanıyorlar.Kesinlikle öyle ama bunların ne önemi var hayat üniversitesini bitirebildiniz mi bakalım
Kitap falan boş iş günümüzde dizilerden öğrenilen iki afilli cümle kullandıysan o iş bitmiştir.
Konudaki bir kişinin hakareti dışında ki onun da açıklamasını yaptı gayet düzeyli gidiyor bence. Tartışma forumun özünde var, tartışmayın demek saçma asıl.Her konuda neden tartışma/polemik çıkıyorÜyeler neden güzelce konuşup fikirlerini beyan edemiyorlar
Ondan sonra da Kürk Mantolu Madonna'yı şarkıcı Madonna sanıyorlar.Büyük cringe ya.
ben o kitabı okudum madonnanın hayatını anlatıyor çok özel cümleler yok altını çok çizmedim. Aşkları, şarkıları bunları anlatıyor...
diyen kadını hatırladım birden
Bence burdaki mevzu tartışmamak değil de gocunmak. Olumsuz yorum yapanlara saydıranların gocundugunu düşünüyorum. Nedense hep bu konuların sonu karısına döven doktora, karişkosunun her istediğini yapan ilkokulu mezunu esnafa dönüyor. İnsanların bilgi/kültür ve merhamet/insancıl duyguları karıştırmasından kaynaklı.Konudaki bir kişinin hakareti dışında ki onun da açıklamasını yaptı gayet düzeyli gidiyor bence. Tartışma forumun özünde var, tartışmayın demek saçma asıl.
Konudaki bir kişinin hakareti dışında ki onun da açıklamasını yaptı gayet düzeyli gidiyor bence. Tartışma forumun özünde var, tartışmayın demek saçma asıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?