EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Bu tür konuların klasik kısır döngüsü bu işte, yapacak bişey yok. Nerede bu mükemmel ilkokul mezunları merak ediyorum ben de.

Bu tür konuların klasik kısır döngüsü bu işte, yapacak bişey yok. Nerede bu mükemmel ilkokul mezunları merak ediyorum ben de.

ben de Tanıdığım ilkokul mezunları çok sayıda değil ama benim tanıdıklarım normal insan evlatları. Burdaki gibi fevkaladenin fevkinde, kendini çok geliştirmiş, 5 dil bilen, aya merdiven dayamış ilkokul mezunuyla hiç karşılamadım

Burda övülen kocaların da öyle fevkaladenin fevkinde olduğunu sanmıyorum, üyelere sevdikleri/alıştıkları için öyle geliyor. Teyzem çok iyi bir okul mezunu, ortaokulu açıktan bitirmiş biriyle evli adam komplekslerde. Ne zaman görsem adamdan kompleks akıyor Amma kendisine sorsan kocası dünyanın ennn mikemmel erkeği. Kuzgun-anka işte.

Bu da bizim forumun bitki örtüsü, kavgadan besleniyoruz hepimiz.
Entelektüel olarak seni açamadığımız için kusura bakma

Şu konuda hatta bdv’nin tamamında birbirimizi nasıl besleyebiliriz onu bilemedim lakin

Çünkü bence yoklar. Ya da belki uslu bir çocuk olursak biz de bir gün şirinleri pardon kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarını görebiliriz

Parasını kazanıyor meslek sahibi işsiz mezun olmaktan daha iyi..sizde okudunuz çocuğunuz olunca lazım olucak

Bu arada benim tanıdığım bir tane ilkokul mezunu var kendini geliştirmiş. Ellili yaşlarda güzel para kazanan sanayici bir abimiz. Çok okur çok araştırır cidden kültürlü bir adamdır ama benim elime su dökemez mesela. Havadan sudan politikadan çok güzel muhabbet ederiz, oturur rakı sofrası muhabbeti yaparız ama o kadar. Bir yerde tıkanırız.

Çünkü bence yoklar. Ya da belki uslu bir çocuk olursak biz de bir gün şirinleri pardon kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarını görebiliriz

Son 20 yılda Türk kadınları sosyal haklar konusunda çok ileri gitti bence, kadınlar artık eşit olmak istiyorlar ve oluyorlar da. Meslek sahibi, geliri iyi olan, şirket sahibi, çok iyi eğitimli, gayet iyi işler yapan tonla kadın tanıyorum. Öte yandan Türk erkekleri bence pek ilerleyemedi Yani günümüz Türk erkeği babası gibi, ama karşısında annesi gibi bir kadın yok. Beyinin sözünü dinleyen, evden pek çıkmayan, fikir beyan etmeyen etliye sütlüye karışmayan kadınlar arıtk geçmişte kaldı. Kadınlar kendilerine güveniyor. Lakin erkekler hala eski kafada kadın söznümü dinlesin, evin erkeği benim kafasında. Hal böyle olunca erkekler bocalıyor. Kadının geliri fazlayı geçtim eşit bile olsa, erkek orda bocalıyor ne yapacağını şaşırıyor. Ben buna sözümü dinletemem, bu benimle eşit eyvah ne yaparım kafasına girip saçmalıyor. Kadının geliri fazlaysa veya eğitimi fazlaysa o iş her şeyden önce erkeğin kompleksleri sebebiyle olmuyor bence. Az biraz iyi gitse bile ilerleyen yıllarda adam komplekse girip kadına eziyet ediyor.

Herkesin komşunun ya da görümcesinin kocası. Etrafına bakarsan muhakkak birilerinin görümcesinin kocası ilkokul mezunudur ve yurtdışında hayat okulunda ihtisas yapmıştırkfkgkgdlshagd

Herkesin komşunun ya da görümcesinin kocası. Etrafına bakarsan muhakkak birilerinin görümcesinin kocası ilkokul mezunudur ve yurtdışında hayat okulunda ihtisas yapmıştırkfkgkgdlshagd

Facebook profilinde de şey yazıyordur "hayat okulunda okudu'da okudu"

Eşim ve ben ikimiz de lisans mezunuyuz,her konuda fikirlerime değer verir. Kursa katılmak istesem vs hep destekler. Bence eğitimin denk olması çok önemli. Bir arkadaşım lisans mezunu, lise mezunu birisiyle evlendi. Adam çalışmasına, sosyal hayatı olmasına izin vermiyor, kompleksli bu konularda. İnsan ne kadar kibar olursa, kendini geliştirmiş olursa olsun üniversite eğitimi almış olmasını önemsiyorum. İlkokul-ön lisans arada çok fark var.

Yok benim dayimin oglu universite mezunu, 30lu yaşlarda dogru durust calişmişligi da yoktur arada yurtdisina gitti, arada calisti. Ogretmen, hemşire hatta doktor kiz bakiyorlar. Calişmayan istemiyormuş.
Gozu yukseklerde, kadin kendisinden cok kazanirsa daha bile iyi olur ama bulamadi henuz

Ben Hacettepe Üniversitesi lisans mezunuyum,eşim ortaokul. Mutlu bir evliliğim var. Diyeceğim o ki okul durumu ile olacak iş değil evlilik işleri..
Kendimi bölümle alakalı oldukça geliştirdim,ki yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum.. Ama anlatmaya çalıştığım şuydu ki, Kendine biseyler katmak için okul okumak gerekmiyor.Kendime güvenirim birçok konuda da bilgiliyim,okurum, araştırırım , tartışırım.Ama bunu ortaokul mezunu olan eşimde yapar. Hele hele günümüzde üniversitesi okumak çok çok kolay barajı geçen bı bölüme girebiliyor. Çoğu da sırf üni mezunuyum demek için okuyor. Yani okul bir seviye belirleme noktası olmamalı bence.

Benim babam da esnaf. İlk okul mezunu. Köyden gelip büyükşehirde dönemin şartlarını aklını kullanarak lehine çevirmiş. Sosyal çevresini dönemin millet vekillerine kadar genişletmiş. İşinde İyi de kazanmış. Esnaflık ne katmış derseniz bahsettiğiniz gibi mahalle kültürü evet. İnsan sarraflığı. Cin gibi olmuş zaman içinde.

Başardıklarına saygı duyuyorum ancak aynından biriyle evlenmezdim.

Ne kadar sonradan yaşarsan yaşa kafa yapısı bir yerde sabit kalıyor. Kişisel algılamaya gerek yok yani.

L Lavinya1177 beğenmedim yapacaktınız sanırım Eğitim önemli diyenlerdenim, siz eğitim farklılığına olabilir gözüyle bakıyodunuz sanırım.

Şimdi eşinizle aynı seviyede olduğunuza çevirdiniz ama sizi alıntıladığım ilk mesajda eşiniz sizi çarpıp bölüyordu. Siz sadece okula gidip, derslere katılıp gelmişsiniz galiba. Bir üniversite hele ki Hacettepe gibi köklü bir üniversiteden mezun birini ortaokul mezunu kültürel anlamda geçebiliyorsa kendinizi sorgulayın derim. Bu eşinizin başarısı değil çünkü sizin ayıbınızdır.

Evet sizin de yazdığınız gibi üniversite okumak çok çok kolay. Eşiniz de barajı geçip bir bölüme girebilirdi mesela. Günümüzde herkes üniversite mezunuyken eşinizin ortaokul mezunu olmaktaki ısrarını zaten anlayamadım.

Diploma her şey değil ama siz diplomaya hiçbir şey muamelesi yapıyorsunuz. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama var olduğunu varsayalım dese ki ortaokul bitince anne ben okula gitmeyeceğim ticari zekam çok iyi çalışacağım. Ne dersiniz?

helga bulsun mery bulsun o da

Mesele akademik olarak gelişmeniz değil sadece. Bir ortaokul mezunu insan sizi 10’a çarpabiliyorsa bir yerlerde eksiğiniz var demektir. Ne kadar inkar ederseniz edin...

Görren de sizi lisans mezunu sanacak arada fark var doğru ama önlisans alt tarafı lise ile eşdeğer muamele görülüyor. Bence siz anlaşıyorsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama arkadaşım öğretmendi nişanlısı ilkokul mezunuydu çocukluk aşkı olduğu için evlenmeye yeltendi kaç yıllık aşk evlenmeden bitti. (Bitiş sebebi aile baskısı yakıştırama vb.)Siziin hakkınızda hayırlısı olsun inşallaah mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…