- 11 Aralık 2018
- 41.514
- 257.985
- 598
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Bu tür konuların klasik kısır döngüsü bu işte, yapacak bişey yok. Nerede bu mükemmel ilkokul mezunları merak ediyorum ben de.Bence burdaki mevzu tartışmamak değil de gocunmak. Olumsuz yorum yapanlara saydıranların gocundugunu düşünüyorum. Nedense hep bu konuların sonu karısına döven doktora, karişkosunun her istediğini yapan ilkokulu mezunu esnafa dönüyor. İnsanların bilgi/kültür ve merhamet/insancıl duyguları karıştırmasından kaynaklı.
Bu tür konuların klasik kısır döngüsü bu işte, yapacak bişey yok. Nerede bu mükemmel ilkokul mezunları merak ediyorum ben de.
Bu da bizim forumun bitki örtüsü, kavgadan besleniyoruz hepimiz.Ben düzgün, insanları besleyen, farklı fikirlere bakmayı teşvik eden bir tartışma göremiyorum maalesef, onun yerine dalaşma var. Sadece bu konuda da değil, pekçok konuda. Bir de dümdüz kavga olan konular var. En son evlenmek istiyorum, olmuyor neler yapabilirim diye bir konu vardı. Orda bile kavga çıktıEvlenmek istiyorum birine hayırlısı yazar geçersin max o konudan nasıl kavga konusu çıkar aklım ermedi
Çünkü bence yoklar. Ya da belki uslu bir çocuk olursak biz de bir gün şirinleri pardon kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarını görebilirizben deTanıdığım ilkokul mezunları çok sayıda değil ama benim tanıdıklarım normal insan evlatları. Burdaki gibi fevkaladenin fevkinde, kendini çok geliştirmiş, 5 dil bilen, aya merdiven dayamış ilkokul mezunuyla hiç karşılamadım
Bu arada benim tanıdığım bir tane ilkokul mezunu var kendini geliştirmiş. Ellili yaşlarda güzel para kazanan sanayici bir abimiz. Çok okur çok araştırır cidden kültürlü bir adamdır ama benim elime su dökemez mesela. Havadan sudan politikadan çok güzel muhabbet ederiz, oturur rakı sofrası muhabbeti yaparız ama o kadar. Bir yerde tıkanırız.ben deTanıdığım ilkokul mezunları çok sayıda değil ama benim tanıdıklarım normal insan evlatları. Burdaki gibi fevkaladenin fevkinde, kendini çok geliştirmiş, 5 dil bilen, aya merdiven dayamış ilkokul mezunuyla hiç karşılamadım
Burda övülen kocaların da öyle fevkaladenin fevkinde olduğunu sanmıyorum, üyelere sevdikleri/alıştıkları için öyle geliyor. Teyzem çok iyi bir okul mezunu, ortaokulu açıktan bitirmiş biriyle evli adam komplekslerde. Ne zaman görsem adamdan kompleks akıyorAmma kendisine sorsan kocası dünyanın ennn mikemmel erkeği. Kuzgun-anka işte.
Çünkü bence yoklar. Ya da belki uslu bir çocuk olursak biz de bir gün şirinleri pardon kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarını görebiliriz
Herkesin komşunun ya da görümcesinin kocası. Etrafına bakarsan muhakkak birilerinin görümcesinin kocası ilkokul mezunudur ve yurtdışında hayat okulunda ihtisas yapmıştırkfkgkgdlshagdBu tür konuların klasik kısır döngüsü bu işte, yapacak bişey yok. Nerede bu mükemmel ilkokul mezunları merak ediyorum ben de.
Herkesin komşunun ya da görümcesinin kocası. Etrafına bakarsan muhakkak birilerinin görümcesinin kocası ilkokul mezunudur ve yurtdışında hayat okulunda ihtisas yapmıştırkfkgkgdlshagd
Son 20 yılda Türk kadınları sosyal haklar konusunda çok ileri gitti bence, kadınlar artık eşit olmak istiyorlar ve oluyorlar da. Meslek sahibi, geliri iyi olan, şirket sahibi, çok iyi eğitimli, gayet iyi işler yapan tonla kadın tanıyorum. Öte yandan Türk erkekleri bence pek ilerleyemediYani günümüz Türk erkeği babası gibi, ama karşısında annesi gibi bir kadın yok. Beyinin sözünü dinleyen, evden pek çıkmayan, fikir beyan etmeyen etliye sütlüye karışmayan kadınlar arıtk geçmişte kaldı. Kadınlar kendilerine güveniyor. Lakin erkekler hala eski kafada kadın söznümü dinlesin, evin erkeği benim kafasında. Hal böyle olunca erkekler bocalıyor. Kadının geliri fazlayı geçtim eşit bile olsa, erkek orda bocalıyor ne yapacağını şaşırıyor. Ben buna sözümü dinletemem, bu benimle eşit eyvah ne yaparım kafasına girip saçmalıyor. Kadının geliri fazlaysa veya eğitimi fazlaysa o iş her şeyden önce erkeğin kompleksleri sebebiyle olmuyor bence. Az biraz iyi gitse bile ilerleyen yıllarda adam komplekse girip kadına eziyet ediyor.
Ben Hacettepe Üniversitesi lisans mezunuyum,eşim ortaokul. Mutlu bir evliliğim var. Diyeceğim o ki okul durumu ile olacak iş değil evlilik işleri..Ortak kurulacak hayat için pek çok aşamada denklik önemlidir ve eğitim de bunlardan biridir.
Dağın taşın sözde üniversite ile dolduğu bir ortamda marka değeri taşımayan bir üniversiteden mezun olmakla lise mezunu olmak arasında pek de bir fark yok açıkçası. Ama sizde makas daha da açıkmış, ilkokul mezunu diyorsunuz, bilemedim. Lise mezunu deseniz arada fark yok, takılmayın derdim.
İnsanlar artık örgün eğitimde ilköğretim mezunu olmak zorunda değil mi en azından, genç kuşakta beş yıllık ilkokul mezunu kaldı mı ki
İlişkinin adı ne olursa olsun taraflar birbirine denk değilse, biri diğerini aşağı çeker ve peşisıra mutsuzluk gelir.
Bana göre oluru yok, yine de gönlünüzce olsun.
Kendimi bölümle alakalı oldukça geliştirdim,ki yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum.. Ama anlatmaya çalıştığım şuydu ki, Kendine biseyler katmak için okul okumak gerekmiyor.Kendime güvenirim birçok konuda da bilgiliyim,okurum, araştırırım , tartışırım.Ama bunu ortaokul mezunu olan eşimde yapar. Hele hele günümüzde üniversitesi okumak çok çok kolay barajı geçen bı bölüme girebiliyor. Çoğu da sırf üni mezunuyum demek için okuyor. Yani okul bir seviye belirleme noktası olmamalı bence.Dikkatimi çeken şu oldu yazınızda eşinizi övmüşsünüz ama bu bakış açısıyla bakarsak kendinizi yeriyorsunuz. Bir ortaokul mezunu çok iyi bir üniversiteden lisans mezununu 10 ile çarpıp 2’ye bölüyorsa ne kadar kendini geliştirmiş bir ortaokul mezunu demem mesela, o üniversite okuyan boşuna okumuş, kendine bir şey katamamış derim
Benim babam da esnaf. İlk okul mezunu. Köyden gelip büyükşehirde dönemin şartlarını aklını kullanarak lehine çevirmiş. Sosyal çevresini dönemin millet vekillerine kadar genişletmiş. İşinde İyi de kazanmış. Esnaflık ne katmış derseniz bahsettiğiniz gibi mahalle kültürü evet. İnsan sarraflığı. Cin gibi olmuş zaman içinde.Kuyumcu dememiş ki altın ustası demiş. Sadece altın işlemeyle de ilgileniyor olabilir, esnaf olması şart değil. Eğitim diyoruz üniversite diyoruz vizyon diyoruz siz diyorsunuz esnaflık kültürüne çok şey katmıştır. Kültürel ne katmış olabilir esnaflık? Ancak mahalle kültürü katmıştır. Ben konuyu babanız üzerinden kişiselleştirip objektif bakamadığınızı düşünüyorum
Anlama probleminiz var sanırım?O zaman bu hanımefendinin çocuğunu ortaokula kadar okutması yeterli demek ki. Biz boş beleş dirsek çürütmüşüz okullarda..
L Lavinya1177 beğenmedim yapacaktınız sanırımBenim babam da esnaf. İlk okul mezunu. Köyden gelip büyükşehirde dönemin şartlarını aklını kullanarak lehine çevirmiş. Sosyal çevresini dönemin millet vekillerine kadar genişletmiş. İşinde İyi de kazanmış. Esnaflık ne katmış derseniz bahsettiğiniz gibi mahalle kültürü evet. İnsan sarraflığı. Cin gibi olmuş zaman içinde.
Başardıklarına saygı duyuyorum ancak aynından biriyle evlenmezdim.
Ne kadar sonradan yaşarsan yaşa kafa yapısı bir yerde sabit kalıyor. Kişisel algılamaya gerek yok yani.
Ben Hacettepe Üniversitesi lisans mezunuyum,eşim ortaokul. Mutlu bir evliliğim var. Diyeceğim o ki okul durumu ile olacak iş değil evlilik işleri..
Kendimi bölümle alakalı oldukça geliştirdim,ki yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum.. Ama anlatmaya çalıştığım şuydu ki, Kendine biseyler katmak için okul okumak gerekmiyor.Kendime güvenirim birçok konuda da bilgiliyim,okurum, araştırırım , tartışırım.Ama bunu ortaokul mezunu olan eşimde yapar. Hele hele günümüzde üniversitesi okumak çok çok kolay barajı geçen bı bölüme girebiliyor. Çoğu da sırf üni mezunuyum demek için okuyor. Yani okul bir seviye belirleme noktası olmamalı bence.
helga bulsun mery bulsun o daYok benim dayimin oglu universite mezunu, 30lu yaşlarda dogru durust calişmişligi da yoktur arada yurtdisina gitti, arada calisti. Ogretmen, hemşire hatta doktor kiz bakiyorlar.Calişmayan istemiyormuş.
Gozu yukseklerde, kadin kendisinden cok kazanirsa daha bile iyi olur ama bulamadi henuz
Mesele akademik olarak gelişmeniz değil sadece. Bir ortaokul mezunu insan sizi 10’a çarpabiliyorsa bir yerlerde eksiğiniz var demektir. Ne kadar inkar ederseniz edin...Ben Hacettepe Üniversitesi lisans mezunuyum,eşim ortaokul. Mutlu bir evliliğim var. Diyeceğim o ki okul durumu ile olacak iş değil evlilik işleri..
Kendimi bölümle alakalı oldukça geliştirdim,ki yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum.. Ama anlatmaya çalıştığım şuydu ki, Kendine biseyler katmak için okul okumak gerekmiyor.Kendime güvenirim birçok konuda da bilgiliyim,okurum, araştırırım , tartışırım.Ama bunu ortaokul mezunu olan eşimde yapar. Hele hele günümüzde üniversitesi okumak çok çok kolay barajı geçen bı bölüme girebiliyor. Çoğu da sırf üni mezunuyum demek için okuyor. Yani okul bir seviye belirleme noktası olmamalı bence.
Görren de sizi lisans mezunu sanacak arada fark var doğru ama önlisans alt tarafı lise ile eşdeğer muamele görülüyor. Bence siz anlaşıyorsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama arkadaşım öğretmendi nişanlısı ilkokul mezunuydu çocukluk aşkı olduğu için evlenmeye yeltendi kaç yıllık aşk evlenmeden bitti. (Bitiş sebebi aile baskısı yakıştırama vb.)Siziin hakkınızda hayırlısı olsun inşallaah mutluluklarMerhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Şimdiden benim arabam onunkinden iyi demeye basladiysan evlenme.yok çok iyi değil orta yollu hatta bildiğim benim arabam onunkinden daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?