Eğitim ve meslek?

Şundan dolayı takıldı ben hep böyle kariyerli biri olsun isterdim ,kariyerli ama boş adam değil bu arada :) burada konuşulanların ucu çok açik açıklama gereği duyuyorum :) bi anda böyle bir etkileşim olunca işin açiği beklemiyodum kendimdende böyle bir ilişkiye başlamayı:)

Bir çekim var ama ney bilmiyorum :)) çok haklisiniz ama bunlari düşününce çok vicdan yapıyorum ben onu küçükmü görüyorum sanki diye aslında değil elbetteki görmüyorum . Okuldan kastım esasen aman aman bölümler üniversitelerde değil ben eğitime aşırı derece önem veriyorum yani tek sayfada olsa istiyorumki okunsun bu aöf de olsa bir mücadele edilsin ben 35 yaşındayım hala okuyorum artik insanlar benimle dalga geçiyor :) bòyle bir çevredeyim ama okuyorum kendimden en az 10 yaş küçüklerle sınavlara giriyorum ama kendimle gurur duyuyorum o sınav salonlarina girmek beni gururlandırıyo farkli duygulara giriyorm isterimki eşimde böyle olsun çok iyi bir bölüm okumamişta olabilir ama yeterki bırakmasin benim düşüncem bu .Bakalım sonu nereye varacak

Vakit kaybı görmüş anladığım çünkü erken yaşta baba vefat edince hep çalişmış .Yok canım neden gerizekağlı olsun
Neden olmasın? Memlekette hiç mi gerizekalı görmediniz?

Babası vefat eden daha çok okumak ister,okuyayım da ailemi kurtarayım der arkadaşım. İnanmayın ,belli ki basmamış kafası okumamış. Bir açık öğretim bitirmek ne kadar vakit alır ki?

Vicdan yapmayın arkadaşım. Bugün siz vicdan yapmazsınız,yarın evlenirsiniz karşınızdaki insan yürüyen kompleks olur,kafanıza o zaman dank eder. Ne gerek var bu riske girmeye? Belli ki siz seviyorsunuz okumayı, yoksa kalkıp bunca çabaya girmezdiniz 35 yaşa kadar. Okumayı seven kadına karşı okumayı sevmeyen erkek var. Kendinize dışarıdan bakın,sizce mantıklı mı bu ilişki?

Yarın siz üzüleceğinize,bugün o üzülsün. Bu devirde de lise mezunu kalmasın yani,benim 1920doğumlu ninem bile okumuştu. Kendinizi aza tamah etmek zorunda bırakmayın.

Ay bilemedimde yani bazı konulardada gözlemliyorum onun bilgisi çok çok iyi burada sıkıntı yinede tamamlayabilirdi çok haklisiniz

Mantığıma uymuyo zaten nebileyim sevmek sevimeyi özlemişim yaa sanırım :) şöyle herşeyiyle tamam diyeceğim bir adam çıkmadıki

Ay bilemedimde yani bazı konulardada gözlemliyorum onun bilgisi çok çok iyi burada sıkıntı yinede tamamlayabilirdi çok haklisiniz
Aynen okumanın yaşı yok,dedeler nineler torunlarına özenip üniye gidiyor,defalarca örneğini gördüm. Gencecik bir insanın bu denli çabasız oluşu soru işareti.

Gerizekalı olabilir diyen arkadaşa da çok güldüm bu arada,haklı valla. Etrafta gerizekalıdan bol ne var allasen

Mantığıma uymuyo zaten nebileyim sevmek sevimeyi özlemişim yaa sanırım :) şöyle herşeyiyle tamam diyeceğim bir adam çıkmadıki
Herşeyiyle tamam olmuyor zaten,çoğu şeyiyle tamam olması yeterli. Çoğu şey konusunda da kriterleriniz belli olmalı. Mesleki denklik,maddi denklik,manevi denklik. Bunlar uysun,kalanına bakmayın bile.

Ay benimde kafam karıştı

Yani yani bana olmaz gibi geldi konu sahibesi ama sen bilirsin tabi yine de. Zihinsel açıdan farklı yerlerdesiniz, sen okumaktan çğrenmekten keyif alan biriyim yazmışsın ama adam tınnn sanki. Çok da bağlanmadan flört gibi biraz vakit geçir bak, sonra otur düşün istiyor muyum diye.

Ya ne alaka Allah aşkına.Herkes okumak zorunda değil.Belki maddi imkanı yoktu okumadı adam.Gelisme derken kastın ne? Eksiği varsa niyetin ileriye dönükse sen tamamla onu.
Ben de üniversite mezunuyum eşim ortaokul.7 yıllık evliyiz bu konuda hiç sorun yaşamadık.Hatta eşim yabancı dil olsun genel kültür olsun bana sorar hiç gocunmaz.Ben de bildiğim kadarıyla cevaplarim.Önemli olan aynı yolda yürümek istemek.O yolda birbirinize tamamlayici olmaniz.İşi varsa, çalışmaya istediği varsa,sizinle bir hayatı paylaşıp huzur verir diyorsaniz boşa vaktinizi harcamiyorsunuz bence

Bence kalıplaştırmamak gerekli neden çünkü kendimden örnek vereyim mesela eşim lise mezunudur ancak anadolu lisesini kazanmış ve yatılı olarak kazanmış o senelerde arkadaşlarının içerisinden sadece kendisi kazanabilmiş ben ise üniversite mezunuyum ancak lisede aldığım eğitim kaliteli değildi ve sporcuydum ama başka meslek yapmak istiyordum sonuç olarak üniversiteyi kazandım ancak derslerim hep geçer seviyedeydi

Genelde sorun oluyor biliyorsundur ama hayatta istisnalar var hep. Bol bol siyaset, hayat felsefesi, çocuk bakımı gibi konuları konuş. Orada anlarsın ne derece uyuştuğunuzu ancak fikrin ana temasına değil, söyleyiş şekline bakacaksın. Fikirleri uysa sana dahi, dile getiriş şekli de sana benziyor mu ve eğitimine uygun mu diye. Ve tabi açık fikirliliğine bak. Bir tartışmada seni anlamaya çalışarak ve orta yolu bulmaya çalışarak mı konuşuyor yoksa seni ikna etmek için mi? Bu tarz şeyler eğitim seviyesini gösterir ama okul olarak değil kendini eğitme seviyeni ki en önemlisi bu

Siz 35 yaşındaysanız bu kişi de o yaşlardadır
Ben 33 eşim 38 yaşında bizim dönemlerde üniversite okumak zordu. Kontenjanlar azdı, her ilde her bölüm yoktu. Lise sonrası çalışma hayatına atıldıysa, maddi durumu yoksa ve sorumluluğu varsa okumaması bana abes gelmedi.

Eşim 2004 yılında 4 senelik arkeoloji bölümü kazanmış Türkiye’nin bir ucunda. Yarım dönem gitmiş para yetişmeyince dönüp okulu bırakıp çalışmaya başlamış. Ben üniversite sınavında derece yapıp iyi bir okulda iyi bir bölümde okudum. Sonra atandım ve evlendik. Evlendikten 4 sene sonra lise kpss ile atandı, aynı sene uzaktan eğitim ile 4 senelik sosyal hizmet lisans kazanıp 4,5 senede onu bitirdi. sınavlara girmek ona çok bişey kattı mı akademik anlamda bence hayır. Bi üniversite ortamı yaşamadı, ezberle geç yani: zaten o mesleği de yapmıyor. hala lise kpss puanı ile girdiği işi yapıyor (memur ama masabaşı değil teknisyen gibi çalıştığı tamirat falan yaptığı bir işi var) ben doktorayı bitirmek üzereyim. Maaş açısından x2 maaş farkımız. 11 senelik evliyiz.
Her ortama beraber girebiliriz sohbeti iyidir bir çok konuda fikir sahibidir çünkü çok fazla belgesel izler Wikipedia okur ben burda kk da dert okurken. Bunları anlatmamın sebebi şu: demişsin ya okulumdan konuşmayı severim falan. Seni ilgiyle dinliyorsa, birbirinizden bir şeyler öğrenebiliyorsanız, keyifli zaman geçiriyorsanız bunlar daha önemli geliyor bana. Ha tabi aynı bakış açısına sahip olmalısınız ilerde çocuk büyütürken bu çok önemli hale geliyor.

Bakın, değer her ilişkide olmalı zaten, arabanında direksiyonu var diye araba alınmaz. Ekstra parametrelere bakılır. Siz bence içinizdeki yaralı çocuğu bir iyileştirin, ebeveynlerinizden alamadığınız o ilgi, sahiplenmeyi dışarıda aramayın, yaranıza siz merhem olun. Denklik önemli, eğer arada ilgi alanı, vizyon farkı varsa ilerde sorun olur. Bu sefer başka şeylerle seni aşağı çeker. Yok yizün sivilceli, yok memen büyük değil, yok bacakların çarpık vs vs. Doğal seçilimde, eril-dişil denge vardır. Eril yol gösterir, hedef odaklıdır, lütfen siz ilişkiye dişil olarak girin. Bunları düşünmeniz çok doğal. Sevgilerle

Evet biraz öyle malesef dediğiniz gibi yapacağım sanırım teşekkürler :)

İçimde iyileştiremediğim kocaman bir boşluk var işte o öyle iyi geldki uzun süredir kimseden böyle ilgi sevgi görmemiştim aramızda fark çok mantık olarak hiçbir mantiği yok.Ama tabiki sırf boşluğumu dolduruyor diyede birlikte değilim birşeyler hissediyorum nebileyim yaninda huzurluyum zaman ne gösterecek bilmiyorum

Şu an içinizdeki yaralı çocuk tatmin olunca, o zaman sorunlar başlayabilir. Flört edin, tanıyın, ortak noktalar var mı bakın, ama eğer olmuyorsa bitirin. Bunu zaman gösterir. Şimdilik anın tadını çıkarın. Carpe diem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…