Sizin eşinizde bir kapasite varmiş ama ben buna şunu yap bunu yap dedikçe o amaan ben anlamiyorum kafam dolu zaten sayisal hiç yapamam deyip duruyor :) iş anlamında şuanda düzgün ve devamlı bir işi var ben çalişmam modunda değil hatta ben bazen işten şikayet ettikçe bana der ki benim maaş iyi olsaydı sen çalişmak istemezsen çalışmazdın der .Ben şunları düşünüyorum acaba diyorum bir ortama girince nasil olacak konusmasi oturmasi bunlari gözlemlemem gerekecekSiz 35 yaşındaysanız bu kişi de o yaşlardadır
Ben 33 eşim 38 yaşında bizim dönemlerde üniversite okumak zordu. Kontenjanlar azdı, her ilde her bölüm yoktu. Lise sonrası çalışma hayatına atıldıysa, maddi durumu yoksa ve sorumluluğu varsa okumaması bana abes gelmedi.
Eşim 2004 yılında 4 senelik arkeoloji bölümü kazanmış Türkiye’nin bir ucunda. Yarım dönem gitmiş para yetişmeyince dönüp okulu bırakıp çalışmaya başlamış. Ben üniversite sınavında derece yapıp iyi bir okulda iyi bir bölümde okudum. Sonra atandım ve evlendik. Evlendikten 4 sene sonra lise kpss ile atandı, aynı sene uzaktan eğitim ile 4 senelik sosyal hizmet lisans kazanıp 4,5 senede onu bitirdi. sınavlara girmek ona çok bişey kattı mı akademik anlamda bence hayır. Bi üniversite ortamı yaşamadı, ezberle geç yani: zaten o mesleği de yapmıyor. hala lise kpss puanı ile girdiği işi yapıyor (memur ama masabaşı değil teknisyen gibi çalıştığı tamirat falan yaptığı bir işi var) ben doktorayı bitirmek üzereyim. Maaş açısından x2 maaş farkımız. 11 senelik evliyiz.
Her ortama beraber girebiliriz sohbeti iyidir bir çok konuda fikir sahibidir çünkü çok fazla belgesel izler Wikipedia okur ben burda kk da dert okurken. Bunları anlatmamın sebebi şu: demişsin ya okulumdan konuşmayı severim falan. Seni ilgiyle dinliyorsa, birbirinizden bir şeyler öğrenebiliyorsanız, keyifli zaman geçiriyorsanız bunlar daha önemli geliyor bana. Ha tabi aynı bakış açısına sahip olmalısınız ilerde çocuk büyütürken bu çok önemli hale geliyor.
Kendini gelistirmeye niyeti olmayan bir insan ileride begenmedigin bir huyu oldugunu bunu yanlis yapiyosun duzelt dediginde kendisini duzeltmez caba harcamaz ben zaten boyleydim der cikar aradan .ilk zamanlar cekim olabilir ama ileriyi dusunmek lazim sana ne katabilir boyle bi insan.Kızlar merhaba , birbuçuk ay önce birisiyle tanıştim bi anda ikimizde çok etkilendik birbirimizden ve bir bakmişiz sevgiliyiz ama gelin görün ki eğitim anlamında uymuyoruz o lise mezunu ben üniversite pekte kendini gelistirmeye niyeti yok .Meslek olarakta benden daha aşağı bir konumda ( bu arada aşağilamak için demiyorum asla )durumu belirtmek için anlaşilmasi için dedim.Ondan çok hoşlanıyorum çok da güzel vakit geçiriyoruz ama diyorumki boşami vaktimizi çaliyoruz acaba? aramızda bir çekim olduğu içinde işin açiği kestirip atmakta istemiyorum
Sana sunu nasil diyebiliyor benim maasim iyi olsa sen calismazdin diye hadsiz ya.senin parana kalmam begenmezsem daha ii is bulur cikardim de adamin kafaya bak .Sizin eşinizde bir kapasite varmiş ama ben buna şunu yap bunu yap dedikçe o amaan ben anlamiyorum kafam dolu zaten sayisal hiç yapamam deyip duruyor :) iş anlamında şuanda düzgün ve devamlı bir işi var ben çalişmam modunda değil hatta ben bazen işten şikayet ettikçe bana der ki benim maaş iyi olsaydı sen çalişmak istemezsen çalışmazdın der .Ben şunları düşünüyorum acaba diyorum bir ortama girince nasil olacak konusmasi oturmasi bunlari gözlemlemem gerekecek
Adam sen çalışma dememiş ki.Sana sunu nasil diyebiliyor benim maasim iyi olsa sen calismazdin diye hadsiz ya.senin parana kalmam begenmezsem daha ii is bulur cikardim de adamin kafaya bak .
Yok seni çaliştirmazdim demediki bana hatta destekler çalismami evde canın sıkılır der bir aüre sonra o tarz bir kafası yok yani :)Sana sunu nasil diyebiliyor benim maasim iyi olsa sen calismazdin diye hadsiz ya.senin parana kalmam begenmezsem daha ii is bulur cikardim de adamin kafaya bak .
Haklısınız çekinmeden giderim elbet o kadarda değilde bendeki durum şu ben hep çok kariyerli biriyle olmak istedim ama olmadi işte istediğim gibi adamlar bana denk gelmiyorYarın bir gün hamile kalınca ve doğum sonrasında çalışamazsanız bu adam evi geçindirebilir mi? Onunla arkadaş ortamına, iş arkadaşlarınızla iftara falan gidebilir misiniz çekinmeden? Bunlar önemli. Ben diplomayı da önemsiyorum. Sadece duygular beni tatmin etmiyor. eşimle gurur duymak isterim, karar vermeyi ona bıraktığım zamanlara güvenmek isterim
Yok bende istemiyorum onun duygularıyla oynamak hatta en başta olamayacağimizi söyledim ama o vazgeçmedi benim için çabası da hoşuma gitti e bende elbetteki birşeyler hissediyorum yoksa sadece ilgi duydu diye biriyle görüşülmezkiSiz bu adamı kabullenemiyorsunuz ki buraya konu açmicsiniz.Sevdiginizden bile emin değilsiniz,gerçekten sevseydiniz bunu sorun etmezdiniz.Kimseyi değiştirmek için uğraşmayın,kimsenin duyguları ile de oynamayın.Kendi kriterlerinize uygun biriyle birlikte olun.
Size bu konudada katiliyorum her üniversite mezunu asla donanımlı değilki ben şuana kadar ilk kez lise mezunu birisiyle görüsüyorum bundan öncekiler hep üniversite mezunlariydi ve çok güzel bölümlerden mezunlardı ama kafalar bomboştu .Birşey diyeyimmi sanırım ben hiçbirzaman istediğim özellik ve karakterde birisiyle görüsemeyeceğim artık şunu diyorum yalnızlıktan öyle bunalıyorum ki bazen buna birşeyler hissettim demekki benim istetediğim gibi biri olmayacak bir şans vereyim diyorum :))Eğitim çok güzel ama bu duygusal açlık çok başka ya sevmek sevilmek öyle güzelki ne eğitimle kapanıyor ne de başka birşeyle şuan mesela en önemlisi iki dost gibiyiz heran birbirimizden ,hayatimizda olanlardan haberimiz var bunlar çok güzel duygular işte nebileyim gönül isterki dengim olsun ama yok yani yokÇevremde neredeyse herkes üni mezunu, kendini gorgusunu bilgisini gelistirmis üniversite mezunu sayısı bir elin parmağını geçmiyor. KKda bile kadınlar okumuş, öğretmen olmuşlar 'erkege para harcatmazsan kıymetin olmuyor' diyorlar. Bir tane doktor vardi or... diyip diyip döven adamla evlenmek isterdi. Benim çevremde insanların kütüphanesinde kitap yok. Bir arkadaşımi '1984 ' tiyatrosuna davet ettim, 'tarihle ilgili bir şey sanırım canım,iyi eğlenceler' dedi
Yani benim için çok da onemli değil üniversite okumuş, lise okumuş. Önemli olan görüş olarak bana denk mi, hayata baktığımız pencere aynı yere mi açılıyor, kök aileye -cocuga bakışı ne, yaşlılık hayali ne? Hayatı yaşama biçimi benzer mi? Hayat enerjisi var mı? Ataerkil mi? Vs vs vs...
Bu sanırım ümitvar olma meselesi. Kaybettim umudumu, yalnız kalmak istemiyorum artık dersen devam et. Yok istediğim gibi birini bulamazsam evlenmem dersen kes görüşmeyi. Sana bağlıHaklısınız çekinmeden giderim elbet o kadarda değilde bendeki durum şu ben hep çok kariyerli biriyle olmak istedim ama olmadi işte istediğim gibi adamlar bana denk gelmiyor
Ah işte o ilerisi...beni düşündüren sorgulatan. Bir üye demişya içine sinse konu açmazdın beni korkutanda bu işte ilerisiKendini gelistirmeye niyeti olmayan bir insan ileride begenmedigin bir huyu oldugunu bunu yanlis yapiyosun duzelt dediginde kendisini duzeltmez caba harcamaz ben zaten boyleydim der cikar aradan .ilk zamanlar cekim olabilir ama ileriyi dusunmek lazim sana ne katabilir boyle bi insan.
Arkadaşlarımın beni taniştirmak istedikleri savcı bey benden büyük olmasına rağmen yaşimi sorun etmesi , yine bir arkadaşimın bakanlıkta çalışan birisiyle tanıstırmak istedikleri beyefendi demek istemiyorumda beyefendi iste :)) yaşımı sorun etmesi vs vs uzayıp gidecek kötü tecrübeleride eklersek ben ümitlerimi çoktan kaybettim bu saydıklarım sadece birkaçi malesef .Bazen bu görüstüğüm kişi bana denk olmamasina rağmen benim neyimi sevdi acaba diyorum inanırmisiniz :))Bu sanırım ümitvar olma meselesi. Kaybettim umudumu, yalnız kalmak istemiyorum artık dersen devam et. Yok istediğim gibi birini bulamazsam evlenmem dersen kes görüşmeyi. Sana bağlı
Ben bu hisse ne zaman kapilsam diyorum kendime; sanki ben çok mu mukemmelimBirşey diyeyimmi sanırım ben hiçbirzaman istediğim özellik ve karakterde birisiyle görüsemeyeceğim
Saydıklarınızın yüzde doksanı bende mevcutBen bu hisse ne zaman kapilsam diyorum kendime; sanki ben çok mu mukemmelim
Siz gerçekten bir erkeğin tam hayal ettiği , isteyecegi özellik ve karakterlere sahip bir kadın misiniz? Her an izin alabileceğiniz,eve erken gelip evi çekip çevirecek aynı zamanda çok kazandiran bir işiniz mi var? El lezzetiniz var mı? Yemek yapmayı,evle uğraşmayı sever misiniz? Tutumlu musunuz? Babanız size ev bıraktı mı? Önceden alınmış mülkünüz,kredisi bitmiş arabanız var mı? Neşeli ve hayat dolu musunuz? Göğüsleriz dolgun mu? Basenleriniz çatlaklarınız var mı? Kilo probleminiz var mı? Vücudunuz güzel mi? Yatakta masallahiniz var mı? Erkeği mutlu etmenin türlü türlü yollarını araştırır misiniz?
Bir yurdum erkeği hayal etse aynı böyle bir kadın hayal eder üç aşağı beş yukarı. Bu özelliklerden hepsi sizde var mı?
Eğer yoksa demek ki siz de erkeklerin hayallerini birebir süsleyen biri değilsiniz. Hepimiz tek ve biricigiz ama bu 'ennn iyisine layigim' olayı bana sacma geliyor.
Bir yakin arkadasim var, kız Faslı. Çok güzel bir mesleği var, pandemiden önce Avrupa'da çalışıyordu. Yaşı kırka yakın, kişiliği fazla takıntılı, yüzü, dişiliği, fiziği de öyle her erkeği koşturacak biri değil. Kız deli gibi evlenmek istiyor. Ama (tabii ki kendince haklı olarak) kendine denk ya da daha üstün,yakışıklı,bosanmamis bir adamla evlenmek istiyor.
Ama şöyle bir şey var ki ona denk insanlar maddi gücü çok yüksek insanlardır ve piyasada kapış kapiş giderleryani öyle birisi sana aşık olsa ne güzel ama arada aşk yoksa senden daha genç, daha güzel, hiç yoktan pasaportu daha kıymetli ülkenin vatandaşı bir kızı kolayca bulur, güzel güzel yaşar kıza bunu izah etmeye çalışıyorum, uygulama falan indirttim birileriyle tanışsin diye. Ama çok seçici.
Herkes evlenmek zorunda degil, ben de düzgün birini bulmazsam evlenmem,dünyanın sonu değil.
Ama bu kız hem evlenmek istiyor , hem kimseyi bulamıyor, hem de kriterleri çok keskin.
Öyle bir dünya da yok malesef.
Üzümün çöpü,armudun sapı demeye gerek yok bence, eğer niyetin yuva kurmaksa.
Yanlis anlamisim:)Yok seni çaliştirmazdim demediki bana hatta destekler çalismami evde canın sıkılır der bir aüre sonra o tarz bir kafası yok yani :)
Yanlis anlamisimAdam sen çalışma dememiş ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?