ehliyet masrafı

hayır zorlanmam planımı yaptım eşim istiyorki bütün borç bi anda bitsin ve borç bitene kadar hiçbir masrafımızda olmasın. (gezmek, alışveriş, sosyal aktivite) bende buna karşıyım. bileziğim falanda yok eşimin ailesi gösteriş için taktılar düğünde yani ben sonradan anladım, düğün sonrası eşim kredi kartı borcum var diyince vermek zorunda kaldım. düğün masrafları için kredi kartlarını kullanmış. benimde zoruma giden bu yani kimseden para istemiyorum kendi kazancımla alıcam ehliyetimi ama sıkıntı yaratıyor.

ailenden birinden alsan borç.Çok değil nasıl olsa biriktirip verirsin.

Canım eski dosyaların süresi 2015 Mayıs son diye biliyorum bizde kuzenimin ehliyetini geçen ay gittik birlikte aldık 370 küsür bankaya yatirmistik yalnız tam ücretine bak mutlaka çünkü senin söylediğin fiyattan yatırıliyor sisteme kayıtlı değilmiş fazla ya da eksik yatırma..biz fazla yatirmistik mesela sonra ehliyet gidiyorsun orda da 110 120 lira arası bi ücret verdik ogleden sonra almıştık mutlaka al onu yeni sistem diyorlar tekrardan herseye 0dan başlamak zor olur :)

teşekkürler ilginiz için.
kesin alıcam

Yeni trafik yasasına göre ehliyet almaya hak kazandığın tarihten itibaren 2 yıl içinde ehliyetini alman gerekiyor.
Yanılmıyorsam ocak 2015'e kadar süre var.
Bende birkaç hafta önce aldım 347 TL harç, 117 TL emniyete veriyorsun.
Evraklarından sadece sağlık raporunu yenilesen de olur, sicil kaydını zaten emniyette parmak izi alırken yapıyorlar.
Bence hiç vakit kaybetmeden al, yoksa kursa verdiğin para yanabilir ve daha kötüsü yeni sistem düzeninde kursa yazılman gerekebilir..

Çok teşekkürler..

evet bende hakkım yanacak diye tedirgin oluyorum. bir daha kurs ücreti sınav bunların tantanası çok zor..
ben olsam kendisi 4bini size söyleme zahmetinde bulunmamış bende gider alırım .saygısızlık yaptığı .

2015 Mayıs ayına kadar tüm eski tarihli ehliyet sertifikası olanlar, kimliklerini almak zorunda aksi takdirde yeniden bu süreci yaşamak durumundalar.
Ben de maddi açıdan alamıyorum ehliyetimi, sertifikam elimde bekliyorum. Geçenlerde araştırırken öğrendim. Tekrar bir araştırın isterseniz.

Geçen gün emniyet müdür bi açıklama yaptı.ehliyet almaya hak kazanıp ehliyetini almamış vatandaşlar için iki yıl süre vermiştik.yeni yıla girmeden önce almaları gerek aksi halde belgeleri iptal olucak diye.

Benim kurs, sınav harcı, ehliyet, maliye vs hepsi toplam 800-850 arası bi miktar tuttu (2013'ün başında).
Sadece ehliyet ne kadar onu bilmiyorum.

yeni çıkan düzenlemeye göre önümüzdeki şubat ya da mayıs ayında eski ehliyet dosyaları yanıyor. ben de hak kazanalı 4 sene oldu, almadım hala. 500 e yakın tutuyor fakat hani yeni nüfus cüzdanı olayı var ya, yeni kimliğin içinde olacak ehliyette. bu şekilde alırsan 250 tl oluyomuş diye duydum. arıcam ne zamandır ehliyeti sormak için emniyeti arayamadım ben de bir t
ürlü

Yeni kanundan haberim yoktu teşekkürler,ben eski kanuna göre yorum yapmıştım.

Ben bu hafta ödedim 500 lira. 110 trafik diğeride milli eğitim ve maliye

2 hafta önce cikarttim.Emniyete 107.50 harc parasi 300 küsürdü.Toplamı 500 etmedi.

Kurs ucreti 550 lira. Yazili sinav 50 lira. Ilk direksiyon sinavi 100 lira. Kalirsaniz 2. 3. ve 4. direksiyon sinavi ucretleri 150'ser lira. 4. sinavi da veremezseniz. Tekrar 550 lira kurs ucreti odeyip sadece direksiyon sinavina giriyorsunuz. Yine 4 hakkiniz oluyor. Bu 4 hakkinizda da veremezseniz yeniden kurs ucreti odeyip bu sefer yazili sinava da girmek zorunda kaliyorsunuz. Ehliyet belgesi ise 360 civari bir sey olmali.

Bu arada kurs ucreti her yerde degisiyor.

*afedersiniz ehliyet almaya hak kazandiginizi sonradan fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…