hayır zorlanmam planımı yaptım eşim istiyorki bütün borç bi anda bitsin ve borç bitene kadar hiçbir masrafımızda olmasın. (gezmek, alışveriş, sosyal aktivite) bende buna karşıyım. bileziğim falanda yok eşimin ailesi gösteriş için taktılar düğünde yani ben sonradan anladım, düğün sonrası eşim kredi kartı borcum var diyince vermek zorunda kaldım. düğün masrafları için kredi kartlarını kullanmış. benimde zoruma giden bu yani kimseden para istemiyorum kendi kazancımla alıcam ehliyetimi ama sıkıntı yaratıyor.Anladım o zaman kayıt olayını keyfi yapmamış yani adam sonuçta evi için çalışıyor.
Ehliyet masrafı olan 350 tl için çok zorlanır mısınız gerçekten? Bir de kurs var tabi.
Bence gerekirse bileziğin falan varsa bozdur.
Bir kadın için ehliyet çok kolaylık. Eşinin insiyatifine kalma her zaman.
ailenden birinden alsan borç.Çok değil nasıl olsa biriktirip verirsin.hayır zorlanmam planımı yaptım eşim istiyorki bütün borç bi anda bitsin ve borç bitene kadar hiçbir masrafımızda olmasın. (gezmek, alışveriş, sosyal aktivite) bende buna karşıyım. bileziğim falanda yok eşimin ailesi gösteriş için taktılar düğünde yani ben sonradan anladım, düğün sonrası eşim kredi kartı borcum var diyince vermek zorunda kaldım. düğün masrafları için kredi kartlarını kullanmış. benimde zoruma giden bu yani kimseden para istemiyorum kendi kazancımla alıcam ehliyetimi ama sıkıntı yaratıyor.
evet dediğiniz gibi de yapmayı düşünüyorum. bakalım artık. orta yolu bulmaya çalışacağım.ailenden birinden alsan borç.Çok değil nasıl olsa biriktirip verirsin.
teşekkürler ilginiz için.Canım eski dosyaların süresi 2015 Mayıs son diye biliyorum bizde kuzenimin ehliyetini geçen ay gittik birlikte aldık 370 küsür bankaya yatirmistik yalnız tam ücretine bak mutlaka çünkü senin söylediğin fiyattan yatırıliyor sisteme kayıtlı değilmiş fazla ya da eksik yatırma..biz fazla yatirmistik mesela sonra ehliyet gidiyorsun orda da 110 120 lira arası bi ücret verdik ogleden sonra almıştık mutlaka al onu yeni sistem diyorlar tekrardan herseye 0dan başlamak zor olur :)
Çok teşekkürler..Yeni trafik yasasına göre ehliyet almaya hak kazandığın tarihten itibaren 2 yıl içinde ehliyetini alman gerekiyor.
Yanılmıyorsam ocak 2015'e kadar süre var.
Bende birkaç hafta önce aldım 347 TL harç, 117 TL emniyete veriyorsun.
Evraklarından sadece sağlık raporunu yenilesen de olur, sicil kaydını zaten emniyette parmak izi alırken yapıyorlar.
Bence hiç vakit kaybetmeden al, yoksa kursa verdiğin para yanabilir ve daha kötüsü yeni sistem düzeninde kursa yazılman gerekebilir..
ben olsam kendisi 4bini size söyleme zahmetinde bulunmamış bende gider alırım .saygısızlık yaptığı .evet bende hakkım yanacak diye tedirgin oluyorum. bir daha kurs ücreti sınav bunların tantanası çok zor..
Harç ücreti hakkında bilgim yok,2 yıl almayıncada yanmıyor o konuda içini rahat tut 5 yıl sonra bile alan var,ama dosyanın değişmesi gerek,sağlık raporu,resim,sabıka kaydı vs bunları değiştirmen gerek.
yeni çıkan düzenlemeye göre önümüzdeki şubat ya da mayıs ayında eski ehliyet dosyaları yanıyor. ben de hak kazanalı 4 sene oldu, almadım hala. 500 e yakın tutuyor fakat hani yeni nüfus cüzdanı olayı var ya, yeni kimliğin içinde olacak ehliyette. bu şekilde alırsan 250 tl oluyomuş diye duydum. arıcam ne zamandır ehliyeti sormak için emniyeti arayamadım ben de bir tkızlar günaydın,
ehliyet almaya 2 yıl önce hak kazandım. 1 yıllıkta evliyim. nişanlıyken bir türlü alamadım çeyiz masrafımdan ve diğer giderlerden dolayı. artık evlenince alırım dedim.. yalnız evlenince de alamadım. evlendiğim günden bu yana borç ödüyoruz. geride hiç bişeyim yok. dedim yeni yıla girmeden önce alayım eşime söyledim. söylemez olaydım. bir sürü giderimiz var kendi kafana göre hareket ediyosun dedi. çok moralim bozuldu. evi kredi ile aldık çok masrafımız oldu hala da öyle. eşimden böyle bir tepki beklemiyordum. bende onun gibi çalışıyorum her ay giderlerimize gidiyor aldığımız. bu kadar abartması çok fazla değil mi? kendisi gitti benden habersiz 4000 tl özel üniversiteye kayıt oldu askerlik nedeni ile, ben sonradan öğrendim bunu. o harca kadar yatırdım, ama bi ehliyeti çok gördü... bu arada ne kadar tutar toplam harç ücreti?
Yeni kanundan haberim yoktu teşekkürler,ben eski kanuna göre yorum yapmıştım.2015 Mayıs ayına kadar tüm eski tarihli ehliyet sertifikası olanlar, kimliklerini almak zorunda aksi takdirde yeniden bu süreci yaşamak durumundalar.
Ben de maddi açıdan alamıyorum ehliyetimi, sertifikam elimde bekliyorum. Geçenlerde araştırırken öğrendim. Tekrar bir araştırın isterseniz.
Ben bu hafta ödedim 500 lira. 110 trafik diğeride milli eğitim ve maliyekızlar günaydın,
ehliyet almaya 2 yıl önce hak kazandım. 1 yıllıkta evliyim. nişanlıyken bir türlü alamadım çeyiz masrafımdan ve diğer giderlerden dolayı. artık evlenince alırım dedim.. yalnız evlenince de alamadım. evlendiğim günden bu yana borç ödüyoruz. geride hiç bişeyim yok. dedim yeni yıla girmeden önce alayım eşime söyledim. söylemez olaydım. bir sürü giderimiz var kendi kafana göre hareket ediyosun dedi. çok moralim bozuldu. evi kredi ile aldık çok masrafımız oldu hala da öyle. eşimden böyle bir tepki beklemiyordum. bende onun gibi çalışıyorum her ay giderlerimize gidiyor aldığımız. bu kadar abartması çok fazla değil mi? kendisi gitti benden habersiz 4000 tl özel üniversiteye kayıt oldu askerlik nedeni ile, ben sonradan öğrendim bunu. o harca kadar yatırdım, ama bi ehliyeti çok gördü... bu arada ne kadar tutar toplam harç ücreti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?