Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

ben eşimin dayısını sevmem. kayınvaldemler para istedi vermedik yoktu bizdede. telefon açmış diyoki eşime kredi çekin ayıp yaptığınız sizin. annenler açken siz orda keyif çatıyosunuz falan dedi. hiç sevmem dayısını bu yüzden. ona ne ya sen kimsinki. ban yine sinirlendim

:jeyyar:işin erkekte bittiğine inanırım her zaman ki öyledir de!boşuna dememişler erkeğin kötüsü karıyı rezil eder diye! nişanlandık eşimin akraba kızları fotolardan görünce bunu mu buldun çirkin diye diye hal olmuşlar bi konuşmada nişanlım ağzından kaçırdı..sen ne dedin dedim ses yok adamda..neymiş onların seviyesine düşmek istememiş!desene size ne 3 sene peşinde koştum isteyerek aldım diye..neyse evlendik...2 aylık yeni evliyiz onlara ziyarete gittik pat diye yüzüme çirkin demez mi ...kaldım öylece güldümm ne zavallı ne derdi var ki acaba diyerek eşime saygımdan konuşmadım..yetmezmiş gibi önümde oynaşır gibi yastık atıp saç baş çekişmeleri...sonra doğuma çiçekle gelio elinde ama lafa bak:doğum yapınca çökmüşsün ya..bebek görmeye gelio" ...'nın karısı olduğu belli olmuyo" ilkkez gördüğüm akrabasına beni tanıştırkrn ne o belli olmuyo mu karısı olduğum diye çıkıştım ilkkez..hep eşim hatrına sustum.ama eşim benim hatrımı saymadı hiççç..haliyle şüphelendim daha 20 günlük evliyken benim kolumdan çıkıp kol kola gitmeleri bana çirkin vs diye aşağılamaya kalkması falan ister istemez acaba önceden bişi mi vardı aralarında şüphesini getirdi..amca kızına sordum ağlayarak acaba aralarına mı girdim bilmeden die tamamen art niyetsiz...yok yengecim inan kardeş gibiler dedi aramızda kalcak die yemin etti..ve hopp bi kaç ay sonra sölüyo aileye herkese..neymiş ben eşimi hala kızından kıskanıyomuşum...ben kötü oldum...ağlamış zırlamışş düğünüme de çağıramam şimdi diye anasıyla birlikte..ne oldu hamilelik boyunca lohusalık boyunca bunlar yüzünden içine atıp ağlıyan ben suçlu oldu!
ve bakın ki eşim bile ne dedi sen o soruyu sormakla yanlış yaptın suç sende!ulan ben tamamen saf niyetle sorsum aralarına mı giridm acaba die vicdan azabı çekmeyim diye...bunun öncesine halasına sık sık gider halini hatrını sorardım yardım edilcek varsa bulaşığına falan yardım ederdim..ama bu olanlardan sonra ayağımı kestim tamamen!zaten halası da gelmez oldu herkes yawrusunu kayırır tabi ki de.. kirpi :yavrum "pamktut pamuk" demiş.suçlu bulur mu..ama eden buluyorr..beni kötüleyen yüzüme çirkin bed diyen birisi derin üsüntülere dark oldu ki yine kızına bağışlasın Allah..birini de şimdilerde çirkin buluyorlarmış:jeyyar: eee etme bulma dünyası bana ettiklerini kat kat çeksin inşallah hepsi de...eltim desem kıskanç fesat eşimle aramı herkesle aramı bozmak isteyen birisi..kimse beni sevmesin ister laf taşır yanar dönerdir..bi kaç akrabası daha vardır iyi olan bi iki tane onun dışında hepsini Allah havale ettiim..siz olsanız gitmek ister misiniz böle akrabalara??Sıla ı Rahim yapmak gerek ama sana zararı dokunan akrabalara gitmek şart diil...akraba diil akreppp

arkadaşlar bir şey danışacağım :

benim nişanlım ve ailesi farklı şehirde. Kendileri ile bir problemim yok, aramız iyi.

Fakat nişanlım akraba / arkadaş çevresinde olan çoğu önemli durumda onları aramamı istiyor. (Vefat hastalık özel günler vs. ) Ailesini arıyorum zaten orda bi sorun yok. Ama samimiyetim olmadığı halde akrabalarına böyle ilgi göstermemi istemesi canımı sıkıyor. Zaten çok sıcak şen bir insan değilim, böyle ısmarlama bir hal hatır sorma/ arama hiç bana göre değil ve çok suni. Ben kendi akrabalarıma bu kadar ilgi göstermiyorken hem de...
FArkındayım nişanlım beni çevresi ile kaynaştırmak istiyor iyice ama ben bu kadar fazla samimi olmak istemiyorum daha kimseyi yeterince tanımdan, çok yapmacık. Haksız mıyım ?

Bİr de.. bunu nasıl nişanlıma söyleyeceğim? Aramak istemiyorum dersem kırılır.

Son düzenleme:

bak canımm işte tipik bir cins erkek!benim tarafımla akrabalarımla samimi olsun koşulsuz kayıtsız şartsız senin ne düşündüğünü sormadan bile!!! nişanlının ailesini tel ile arayıp hal hatır soruyormusun arada bir..tamamdır olay gerisini takma...nişanlın aramanı mı istedi akrabalarını "he" de geç ama aramak istemezsen sana kalmış...daha hiç görüşmeden samimiyetin olmadan bu nedir ya!eşimle ilk kez düğüne gittik yeni evliyiz; ne yapsa beğenirsin?insan odun olunca...salonda fazla insan yoktu..sen git dedi bak masadakiler bizim akrabalar git tanış ben arkadaşlarıma gidiyorum!aman Allah ım tek başıma kalakaldım!oturdum boş bi masaya yalnız başıma...30dk sonra geldi eşim arka masadakilere sesleniyor gelininizi niye aranıza almıyorsunuz???yalandan bi tanıştırdı ve yine gitti ve tümmmm düğün boyunca sap gibi tanımadığım insanlarla oturmak zorunda kaldım yaaaaaaaaa..baştan duygularını düşüncelerini belli et..ben akrabalarını aradım da ne oldu gittim hallerini hatırlarını sordum da ne oldu kimse bu kız bizimle kaynaşmak istedi cancı demedi köpek gibi ısırdılar ve eşim de kıymetini bilmedi en ufak bişi de akrabalarını tuttu...yani şunu hissettimnlar senden önce de vardı! artık gitmiyorum canımın istediğine insan olana gidiyorum eşim gidelimmi diyor bayram dahi olsa istemediğime rahatsızım diyorum istersen sen git diyorum anlıyo mudur artık nedir sen gitmezsen ben kendi başıma gitmem diye surat yapıyor...tınım değil baştan yanımda olsaydın!! fazla taviz verme canım dikkat et seviyeli ol bence..ben seviyeli olmasını beceremedim..eşimi seviyorum tüm aileye gelin geldim şu şehirde yalnızım hepsiyle kardeş olup kaynaşayım dedim bana böyle yaptılar bilemedim anlıyamadım insanlıktan yoksun olduklarını...

Sağol canım ya desteğe ihtiyacım vardı. Seninki de kötü olmuş, dediğin gibi sınırı belirlemek lazım.
Ben biliyorum nişanlım iyi niyetle bunları söylüyor, onlarla kaynaşabilmem için ama daha nişanlıyız, ileride daha çok ilgi beklerler.Ben de öyle biri değilim ki , kendi yakınlarıma göstermediğim alakayı onlara nasıl göstereyim.
Sağol canım

alsanaalsanasmile
rica ederim canım inşallah iyi bi evliliğin olur..

Seni cok iyi anliyorum canim.. bendede var bu düsünce..
Zamanla kanin kime isinir,kime kendini yakin hissedersen,
onu istedigin zaman kendin arayip sorarsin zaten..
Nisanlina suan bu aramalarin gereksiz oldugunu sakin bi dilde anlatmalisin, yoksa is büyür..
bizde adetler böyledir, nisanli kiz cok istekli gözükmek istemez diyebilirsin..
Tatli dille olayi cözebilirsiniz... baktinki nisanlin israr ediyor sende direneceksin..
kisiliginden taviz verirsen hep daha fazlasini isterler...
Burada asil mesele ariyip aramamak degil aslinda, senin tavrina kisiligine saygi duymasi..

bende hayatta sevmem ısmarlama aramaları hal hatır sormaları insanın içinden gelmediği insanla konuşması kadar büyük bir eziyet yoktur herhalde ortak noktan yok soracağın bişey yok kem küm et dur çok sinir bozucu

Kesinlikleeeeeee.olumunekankayizsmile Ben de çok geriliyorum . Bi de sürekli hayatımızda bi aksiyon varmış gibi 2-3 günde bir aramaları yok mu :sinifsinif:

Benim düğünüme bir hafta var,dün evime uğradım bir şey almaya,evimde kola vs içmişler,kolayı,su şişesini ve bardakları tezgahta bırakıp gitmişler.Öyle gücüme gitti ki,annemlere söyleyemedim.Ama almadım da,düğün gecesine kadar almazlarsa eşim görsün mutfağın o halini.
Nişanlımın teyzesi her şeyime karışacak gibi,şehir dışından düğün için geldi ve biz ilk kez karşılaştık,yeni tanıştık.Oğlu gelmemiş,keşke gelseydi dediğimde bu tarihte düğün olursa nasıl gelsin dedi,sonra halı almayın diye tutturdu,annem de kibarca uyardı.Bu kez de nişanlıma annemi kötülemiş.Daha evlenmeden çekmeye başladım.

Merhaba kızlar benimde kaç gündür içim içimi yiyor Eşimle izine gittik Kayınvalidem ilk evlendiğimizde oğlu zayıfladı diye pek üzülüyordu Şimdi de kilo aldı diye söyleniyor Bende anne sende bi öle bi böyle diyorsun dedim Kyıonpedeimde kalktı erkekler yarı annesinin dediğini yarı eşinin dediğini yapacak dedi Sizce bu normal bi laf mı yoksa ben mi çok abartıyorum çok sinir oldum Eşimde masada oturuyordu hiç bir şey demedi

Bana da ilk evlendiğimiz zamanlar da eşimin uzaktan akrabalarından biri zayıflamış oğlumuz, oğlumuza iyi bak demişti. Çok sakin mizaçlıyımdır ama ben de şartel attı. Gerçi çok kibar bir şekilde söyledim. "Önünden almıyoruz oğlunuzun yemeğini yesin dedim. O erkek onun bana iyi bakması daha önemli" demiştim. Dut yemiş bülbüle döndüler dış kapının mandallarıalsanaalsanasmile

Şehir dışından çok fazla karışabileceğini sanmıyoru. Karıştırma

benim düğünümde gelin başı yapılmayacakmış uzun yolda bozulurmuş ben baba ocağında dağınık halde sıradan bi insan gibi çıkacaktım herhalde bunu söyleyen de eşimin halasının gelini ne kadar yakın demi burnunu sokan çoooooookkkk

aman gelin başı yapılmasa ne olurmuş zaten geç kalıyoruz dedi çok sinirlendim zor sakinleştirdiler

Eşimin akrabalarından hiçbiri bana tek kelime laf edemez.Ne eşim,ne kayınvalidem,ne görümcelerim tek kelime söylemelerine izin verdirtmez.Ki eşimin akrabalarıda iyi insandırlar.Ben severim kendilerini.Teyzelerini kendi teyzem kadar severim.Sıcakkanlı,dürüst insanlar.

Kaynana iyi niyetli olmadığında oğlunu benden kıskandığında sürekli huzursuzluk yaratığından artık görüşmüyorum eşim gider tek başına oda fark etti şükür

benim sorunum kayınvalide ve kayınpeder şuan eltim yok ama yakında olabilir görümcem zaten yok ama eşimin amcalarıyla ve yengelerle çok iyiyiz benim tek sorunum annesi babası herkesin sorunu onlarla.....

Bende aynı canım kayınvalide ve kayınpeder sorunum eltim yok. kaynım daha üniversitede öğrenci bir görümcem var o da evli başka kardeş yok çok şükür.. Benim kayınvalidem çok geveze aşırı hemde herkesi yönetmeye kalkışır ama kimse tınlamaz...sempatiksalakcinni

benim eltim tam komedi =))

Herkese sürekli yalan söylüyor, eşimle hasta olduğuna kanaat getirdik. Çook önemsiz bir konuda bile ardı ardına yalanlar söylüyor =))

Bayramda da öldüm gülmekten. Ben kime nasıl davranırsam o da öyle davranıyor o kişilere. Tamam beni örnek alması güzel ama bu kadar da taklit edilmez ki insan =)

biz hanımlar bunu bilerek ve isteyerek onları içimize alıyoruz peki eşlerimizde bizim anne baba kardeş ve akrabalarımızı içlerine alıp benimsiyorlar mı

eşimin ailesine sadece eşimin hatırı için katlanıyorum . çünkü eşim çok iyi niyetli bir insan . o bu kadar iyi olmasa katlanırmıydım bilemiyorum. eşimin benim ailemle arasına gelince şu ana kadar bir sorun yaşamadılar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…