Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

Ben de 4 yıllık evliyim.

Kayınvalidemle ayrı oturuyoruz .

Eşimin akrabalarıyla çok yüz göz değilim,mesafemi herzaman korurum.

Evliliğimin ilk yılında eşimin teyzesiyle sıkı fıkı olmuştum baktım olacak gibi değil lafların peşi sırası kesilmiyor.Onunla da mesafe koydum.

Bi tane görümcem,bi tane de kaynım var benim.Görümcem evli 3 çocuğu var.Kaynım bekar hala.Bizi m bina aile binası.4 katlı.İki katta eşimin amcası ve gelini oturuyor.Birinde ben,diğerinde de kaynımın kiracısı.

Kaynım evlenince buraya taşınmak istemiyo annemler gelsin taşınsın diyor alsanaalsanasmile Ben de istemiyorum hiç aynı binada oturmak.

Gelseler bile mesafem hiç değişmez :umursamaz:

esimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok onlar türkiyede yasiyor biz yurtdisinda, yakinimda olsalar mutlaka sorunlar yasanirdi diye dusuyorum.. senede bir kez göruyoruz onlari zaten oda hasret gidermekle geciyo... iyi böyle iyiiii

yaaa kızlar kaynanalar ılk basta ıyı gorunur ama yalan ıstsnalar wr tabı ama hele benm kaynana allahım kafayı yycem ben yaa eltımı yemısler bıtrmsler ama gorumcem ewlnıck bak gorucekler yanı nedyım sıze bz eltımle abartyo myz dıye dusunduk ama degıl yanı hc anlamyorum gercktn kafayıı yııcez ben boyle bsey gormedım arkadan neler soluyo ama kendınızı kesınlıkle ezdırmeyın ben cok sınrlyım kım olrsa karsımda cevabımı werırım gozyası doktgmde eltım dedı bosuna aglama ben n kdr gozyası doktum hıc degmezms dedı hakkatn ole ne onlar bızı ne de bz onları sewmek zorundayız cevabınzı werın ama saygılı bı sekılde tabıkı ben cok sewyordum hepsını ama kaynanam ve 2gorumcemden cnm yandı ama allah byuktur bsey demıyorum ben hepsınede lafımı soyluyorum ama yakındır cok felaket patlıycam esımde askerde olduugu ıcın cok koyuyorr ama cevabımı werdgımde cok rahatlyorummm ayy ynee ck sınırlendım yaa

hatta benı hıc sewmesınler (kı kaynanam sewmyordur eltımle bızı ıstemedgını dusnuyoruz) yeterkı bıze laf atmasın hıc dusunmyor ılerıde ellerıne duserım dıye bızden baskası da bakmaz zaten ama ınsallah dusmez bakalım gorumcem evlenınce nolucak dert yanmaya geldıgınde gorurum ben onu o zman lafları nasıl sokusturcm bak bzm cektıgmızı anlasınlar hp kendılerını ovmeyı brakırlar belkı

ben eşimin ailesini anlamış değilim.fazla cahiller.inanılmaz soğuklar. eşim kardeslariyle 4 ayda bir telefonda görüşür. kayınvaldemlerle 3 haftada bir görüşür.12 saatlik uzaktayız onlardan. evlendiğimizen beri bir kez gittim eşimin memlekete. bir kezde onlar geldi. 3 yıldır evliyim. o yüzden tanımıyorum. tek kızdığım şey para istemeleri bizden. bu seferde ben soğuyorum.birde beni sallamıyorlarmış gibi geliyor

bence para göndermeye şükür et gelmesinler de sen gönder
benim kaynana öldü ama eltim 10 kaynanaya bedel Allaha sığınıyorum elimden bişey gelmiyor

Zaten kaynana ve görümcemin 1 tanesiyle aram yok anlaşamıyorum birde büyük eltim çıktı şimdi
onlada konuşmuyorum
Bir tartışma oldu eşimle eltimin arasında eltimde benim adımı geçirdi beni öne attı örneği benim üzerimden verdi ki ben olayın içinde yokken ikili tartışmalarına beni sürükledi
Bende tabiki kırıldım evine gitmedim ama birebir eltimle aramda bir tartışma olmadı..
Neticede yurtdışındaki görümcem ona geldi (3 tane görümcem var)
Bende gidip görmem bi hoşgeldin demem gerekiyordu eltimin evine gittim bana ne bir hoşgeldin ne başka bişi hiç bişi demedi bakmadı bile hem suçlu hem güçlüü..

Artık eltim görümcem ve kaynana 3lüsüyle işim olmaz..
Sinir oldumm..
Eşime söyledim (eşim zaten konuşmuyor eltimle)
Boşver sen üstüne düşeni yaptın onun için gitmedin oraya bırak şunu dedi kıskanıyorlar seni dedi
Kocam açık açık söylüyor ben daha nediyim..
Rabbim e havale ediyorum..

eşin arkanda olduktan sonra sorun yok. görüşmemek daha iyi. kafan rahat olur

Hicbiriyle konusmuyorum 5 aydir.daha once de yazmishtim buraya; 2 ayligina eshim yurtdisindayken onlarda kalmishtim.bana demedikleri laf kalmamish evlerinden kovmushtu.deli,zavalli yetim,kaltak kancik artik ne varsa soylediler.rahmetli anne babama bile laf soktular dushunun.bizi ayirmaya calishtilar. bana buyuk bi travma yasattilar.neyseki simdi okadar acitmiyo canimi.esim de konushmuyo onlarla.asil beni uzmek isterlerken kendi cocuklarinin canini da yaktilar, kalbini kirdilar.bi taraftan eltimin yaptiklarini simdi anladim cok safmisim.kadin olayi kizishtirip kenarda seyretmish meger.ishte hepsi bana kumasi gibi davrandi kaynatam bile.hepsini Allaha havale ediyorum.birdaha yuzlerini gormemek icin dua ediyorum.sirf bu yuzden kiz cocugu istemiyorum.onu da incitecekler canini acitacaklar diye

Bende kız çocuğu istemiyorum açıkcası eşim kız çocuklarını çok seviyor ve bir oğlumuz var nolur birde kızımız olsa diye yalvarıyor nerdeyse

Ama ben annenin kaderini yaşıyo kızlar sözüne inananlardanım ve eloğlu el insana görmediği şeyler gösteriyor yapmadığı şey kalmıyor kızım olupda böyle şeyler çeker diye çok korkuyorum...

eşin arkanda olduktan sonra sorun yok. görüşmemek daha iyi. kafan rahat olur

Şükürler olsun ki oda doğruları biliyor görüyor ve hep arkamda
,Görümcemle konuşmuyoruz ikimizde (eşimde bende)
Eltimle keza öyle ikimizde konuşmuyoruz..
Benim sorun yaratmama gerek bırakmadan bırak şunları muhattap olma diyor konuşmazlarsa konuşmasınlar sende konuşma diyor
Ama kırıldığım şey herşeyde beni atıyorlar ortaya ben olayların içinde yokken bi bakıyorum olaya dahil olmuşum bişi bulup beni sıkıştırıveriyorlar kıskançlık...

dertleri neyki anlamadim sende annenin evinde kalsaydin keske yaa ufffff bu nasil laflar ya sokak karilari gibi edepsizler kocan yokdiyemi yaptilarki pislikler kaltak neymis ya inanmiyorum sende birseyler yapacaktin ama birseymi oldu sen birseymi dedin ki durduk yeremi oldu cok ayip cooook ikide sahip cikacaklarina benim kaynanada beni 1 ay sigdirmamisti ama esim destekliyordu beni biletim gelene kadar annemgilde kalmistim catlasin:asigim:

hikaye cok karmasik aslinda ben bile anlamiyorum.esimi 1 yasindan itibaren babannesi buyutmush.hep o evde yasamis,annesine anne bile demiyo adiyla hitap ediyo.kadin biraktigi gibi gitmish.esim diyorki bi kucakladigini optugunu hatirlamam..........ee bide yillar sonra o ishe yaramayan el baglayan cocuk para kazanan adam olmasin mi, kadin tutturuyo cocugumu geri istiyom diye ve ben onun evine gelin gittim.yurtdisindayiz surekli arada 10-15 gun sadece kaldigimiz oldu.kadin bizi babanneden kiskaniyo.bide esim de kaynim gibi onun her dedigine koshmuyo.kadin butun intikamini benden cikarmak istedi galiba.annemin vefatindan sonra bize annelik yapan teyzeme kalmaya gitmishtim.cocugum hastalanmish.atesi cikti.bununla kadin birden patladi.deli kari bizim evde yemek yokta mi gittin,senin anan baban mi da onlarin evine gidiyon.cocugu hasta etmisin, olsun de seni de oldurcem diyor.gitmek istyom cocugumu vermiyor evinden mi getirdin ki goturceksin kendin git diyor.zaten 1 hafta sonra gidiyordum cocugum da kucuk hicbiyere gidemeyip 7 gun daha cektim onlari.o kisa zamanda mahkemeydi bilmem neyde ugrasamazdim.akrabalarima gitseydim can guvenligimden de korktum onlara da bisheyler yapacaklarindan korktum.esim defalarca telefonda kavga etti onlarla dinlemediler hatta ona bile cok agir laflar ettiler.cok alcak insanlar kisaca,birakin kizi gelini gibi bile gormediler beni.onlardan hicbishey istemedim.dugunumuzu buyuk olcude kendimiz yaptik,hicbishey takmadiklari gibi dugunde gelen hersheyi de onlara verdik.kadin ogluna seni 9 ay ben tasidim ben dogurdum deyip duruyo bashka yuzune kakacak bishey de yapmamish ya.Allah boyle insanlardan korusun herkesi.bizi de onlara benzemekten korusun.....

allahım hayırlısını versin herşeyden önce.erkek olupta eşi yüzünden aileyle görüşmeyen erkekler de var.karısından çeken erkek te çok.
burda tek hata erkeğin ailesinde .akıllı kaynanalar ve görümceler oğulları için gelinle iyi geçinecek.
biz gitmeyince oğulları da gitmiyor işte.hasret kalıyorlar oğullarına.

hepsinden de nefret ediyorum allahın belası insanlar.beni hiçbirzaman istemediler açığım diye.söylemedikleri hakaret,iftira kalmadı.en iyisi bile iblis gibi.bana yaptıklarının daha beterini rabbim onlara yaşatsın inşallah.

Beddua etme canım ya...

Beddua etmek çok kötü birşey.Haklı da olsan haksız da olsan etme boşver.En güzeli yaradana havale etmek.

Canım aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruzz...

İçlerinde bir ben açığım açığım diye afedersin ama ne o.... kaldı ne arsızlığım kaynanam sen böyle gez kaç tane koca bulursun dedi bana.. düşün işte sözde namuslarıyım bana söz getirtmemeleri gerekirken kaynanam bana başkalarını teklif etti..

oda başım açık öle çok açık giyinmem

Ben yine beduua etmedim sabır çektim Rabbime havale ettim büyük eltimin yetişkin kzıları var ben evlendiğimde 12 13 yaşlarındaydı büyüdüler serpildiler şimdi erkeklerle gezmekden beri gelmiyorlar anneleri babalrını adam yerine koymuyorlar bende izliyorum ve size az bile diyorum...

Küçük Eltim babasının evinde etek giyiyordu pantolon bile giyemiyormuş babası kızıyormuş şimdi pantalondan başka bişi giymiyor eden buluyor birde eltim kaynanamın kendi akrabası..
otur izle canımm eden buluyor ben öyle yapıyorum oturup izliyorumm...

Rabbim böle bana ibretlik izletiyor hepsinin mahvoluşunu bende oturup izliyorum..

Ama eşin önemli mesela kaynanam 1 defa başını kapasın demişti bende duydum eşimde ben onu öyle sevdim aldım kimse karışamz demişti
cuk oturdular..
Eşin bişe demiyorsa bırak kudursunlarr..
Eşini doldurmalarına izin verme sakın..
Kim ne diyorsa hakkımda Rabbim 2 katını versin de ben öyle diyorum..

tşk ederim canım beddua etmiyorum allaha havale ediyorum hepsini ama içim yanıyor.banada o..... dediler.daha neler neler duydum hiçbiri aklımdan çıkmıyor.çok şükür ki eşim asla onlara uymadı aynen senin kaynanan gibi benimkide demiş eşimde ben öyle istiyorum kimse karışamaz demişti.ama onlar 8 yıl oldu hala istemiyorlar,hala alışamadılar.ama şimdi hepsininde kızlarını gelinlerini görüyorum hepside bir ışık görse açılıp saçılacaklar.

Cnım benimde 7 sene oldu..
Benimkide hala dır dır ediyor daha gecen hafta görümcemle kaynanam bizdeydi..
Eşimde evdeydi sabah kahvaltısında mevzu ettiler açıklığı..
Bana bi güzel lafları dokundurdu kaynanamm bende gittim elektrik şüpürgesini açtım içerleri süpürdüm sesini duymim diye çokda umrumda istediği kadar konuşsun onu takmadığımı anlasın..
Konuşur konuşur susar Rabbimin verdiği nefesi boşuna harcıyor..
Eşim gelir hepisinin üstesindenopuyorumnanaktan

hepsiyle berbat.Babasıylka iyiydik en son.Ama annesinin yerini tutamazmışım, adam annesini görünce iyi olurmuş karısıyla değil.
Ondan beri onlada soğudum.Uyuz görümcem vardı yurtdışında.Dün gelmiş.Bana kimsede haber vermedi eşimden duydum.Bakalım sokacak lafının hangisini hazırlamış.
Sabır sabır sabır.Tek istediğim sabır.Rabbim bol bol ver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…