Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

yarım kaseyi yedi benim bıdık sevdi sanrım.hem piroşuma hem size afiyet bal şeker olsun cnm.blendır olayını dr söyledi cnm.zaten tamamen pütürsüz olmadı benimki de.sanki içinde irmik varmış gibi oldu :))

bızde de dun tavuk suyuna sehrıye corbası vardı oglusuma
annem tavuk suyu ıle yapmıs zaten yeglı dıye hıc koymamıs sehrıyelerın ebatında da tavuk etınden mıncıklarımıs ıcıne
vermeden evvelde kasesıne bır lokma ekmek ıcı kattık ve catalla kuvvetlı ezerek ufaladım
mınık kasıgı ıle azar azar yedırdım ben hıc blendırdan gecırmıyorum
afıyele yedı yavrum bakalım bugun ne yapacak anneannesı

asortıe benım kı de hıc toz mama yemıyor ve benım doktoruma gore bu ıyı bısey

bütün sayfaları okumaya vaktım olmuyor bı turlu ama arada bakıyorum buraya. tavuk suyuna corbalar tarhanalar yogurt corbaları. ya kızlar ben sadece patates havuc kabak ve bezelyeden olusan corba verıyorum. bırde mevsım meyvelerının suyu veya puresı ama goruyorumkı herkes cok cesıtlı verıyor. bana soyle bır tarıf verecek yokmu aranızda lıste seklınde cıkamadım ısın ıcınden. (

dün piraye ye bebek sütü aldım bebelacınkinden bisküvisini kahvaltısını onla veririm diye,ama bu sabah kahvaltısını pek yemedi bende sadece sütten verdim içti sonrada beni emdi bugün ne çorbası yapsam acaba

arkadaşlar siz çok hızlı başlamışsınız sanki ben henüz meyve suyu ve sebze çorbası veriyorum dr önümüzdeki ay kahvaltı ve muhallebiye geçeriz dedi bide ben sık sık emziriyorum henüz tavuk suyuna ve başka çorbalara başlamadım

Biz yine;yumurta,peynir,pekmez ve ceviz karisimi kahfaltimizi yaptik..

aksamada tavuk suyuyla sehriye corbasi yapicam bakalim sevcekmi benim tosun tavuk suyunu.

cevizi nasıl veriyosun çilek rondoda falan mı çektin.bi sakıncası olmazmı acaba bağırsakları falan açısından yani öğütebilirmi dersin? doktora sormadım ben ama eşim illa da ceviz yedirelim deyip duruyo sorcam onu bu gidişimde.

cnm ben çorba kahvaltı filan veriyorum ama doktorum söylediği için veriyorum emziriyorumda

cnm bende ceviz koyuyorum kahvaltısına rondodan çektiğim cevizim vardı ondan koyuyorum,bi sakıncası olmadı bize

kızlar bide bişey sorcam şimdi ek gıda veriyoruzya emzirmeyi nasıl yapıyorusunuz yani ne kadar sıklıkla ben ek gıda vermeme rağmen hala vermediğim zamanlardaki kadar emziriyorum yine istiyo kızım huysuzlanıyo emmezse her yemeğin üstüne emiyo hatta aralardada emiyo gecede emiyo sütümde azaldı akşama iyice azalıyo siz nasıl yapıyosunuz

aynen katılıyorum sana. bende sadece meyve suyu puresı ve sebze corbası verıyorum.ama acaba eksık mı beslıyorum dıyede aklıma takılıyor.

emzirirken bile başlatıyo artık doktorlar bebekler büyüdü yetmez çünkü hele emzirmiyorsak benim gibi tabii başlamış olmak gerek.

piraya sen yanmışın anacım :) meme meraklısı senin kız fena alışmış:) aslında güzel bişey şaka yaptım emzirebildiğin kadar ne zaman isterse emzir sorun olmaz ki.

benimki hiç emmiyo, tamamen bıraktık :çok üzgünüm: ya benim rondom yok ben de ceviz vermek istesem nasıl yapcam, havanda dövsem olurmu ki:uhm:

bende cevızı muhallebı ve ya corbalarına mutlaka katıyorum
rondoda ya da kullanılmamıs havanda ezılerek kullanılabılır

ben ek besını gunde bır ve ya ıkı kez verıyorum
yanı gunduz meyvesını yıyor
aksam 5'ten sonra da o gun ıcın hazıladıgımız ek besını corbasını veya muhallebısını yıyor
ama bunların hemen arkasından ben emzırmeye devam edıyorum
yanı emzırme saatlerım yıne aynı ama ek besını araya sıkıstırmıs durumdayım
eskısı kadar kuvvetlı emmedıgı de oluyor tabıı o zamanda ben sutum azalmasın dıye pompayla cekıyorum artık ne kadar cıkarsa

canim rondodan iyice cektim,zatencok koymuyorum az az ilave ediyorum..

ben doktoruma sordum verebilirsin dedi.bu aylarda zeka gelisimi icin cok önemliymis.

hazimsizlik olmadi bizde ama her bebekte farli olabilir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…