Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

sabah piraye ye kahvaltısını verdimpeynirli,bebe bisküvili,yumurtalı,bide milupanın kahvaltısından ekledim biraz,soora emzirdim,öğlen tarhana açorbası verdim arkasından yine emzirdim,havuç suyu sıktım ama onu daha vermedim uyanınca vercektim ama o zamanda emdi alışıyo galiba piroş yemeye
saphiracım napalım bebecikler yesin diye cin fikir olduk:)))bazen ağzını açmayınca biberonu veriri gibi yapıyorum su iççek sanıyo ağzını açıyo o arada ağzına kaşığı sokuyorum:))ama deiğim gibi alışıyo artık yemek yemeye daha az zorlanıyorum bu arada duru okyanus çok güzel olmuş maşallah geçen takvime koyduğun fotoğrafta çok güzeldibenimki sırıtık hep gülüyo fotoğraf çekerkende gülüyo:)

pirosss kahfaltiyi nasil hazirladin canim?yani peynir yumurta bebe bisküvisi bunlarin hepsini karistirdinmi? anlatsana nasil yaptigini..

pirosss kahfaltiyi nasil hazirladin canim?yani peynir yumurta bebe bisküvisi bunlarin hepsini karistirdinmi? anlatsana nasil yaptigini..

çilekcim bugün bende kahvaltı verdim bu ikinci oldu bizim, 60 cc biberon mamasının içine çeyrek yumurta sarısı , o kadarda suda bekletilmiş peynir kattım ve bir çorba kaşığıda çavdarlı mısırlı kaşık mamasından ekleyip çatalla ezip verdim, ha birde biraz zeytintyağı kattım

bu arada yumurta ve peyniri organik kullanıyorum

ay maşallah maşallah ne güzel yiyor da yapıyorsun.bende zevkli zevkli hazırlıyorum ama dudakları bir kitliyor,tamaaam bırak mamayı filan,direkt memeye geçelim :)) daha önce yazmıştım sanırım bize daha kahvaltı verilmedi.
teşekkür ederiz teyzesi.aman hep gülsünler cnm
kızlar bişey sorcam hangi çorbaları veriyosunuz

slm yağmurcum.geçen hafta çarşamba günü son kontrolümüz vardı,yani bilgiler taze :) mercimek,tarhana,domates,yoğurtlu un çorbası,sebze çorbası,şehriye çorbası verebilirsin dedi dr. 5,5 aylık olunca da et suyu ve tavuk suyu koyabilecekmişim.çorbaları kendinize hazırladığın gibi hazırla dedi.salça koyma filan demedi ama konulmayacağını bilirim diye söyleme gereği duymadı sanırım :) ben şu ana kadar tarhana verdim değişik olarak.sebze çorbası zaten veriyordum ama benim verdiğim sebze püresi oluyordu sanıırm :)

dun annem tarhana corbası tattırmıs bızım pasaya
ama begenmemıs sanırım yuzunu eksıtmıs
ben cevızlı muhallebı ve sebze corbası falan yapıyorum kendım evde severek yıyor halbukı

tsk,ederim denizanacim bugün basliycam bende kahfaltiya.

bakalim sevicekmi benim pasa,yuurtasi haslansin vericem hemen.

yumurta benimde organik ama peynirim diil.en kisa zamanda gidimde alayim

çilekçim denizanasından farklı olarak ben mamayla yapmadım hiç süt-su karımı ya da meyve suyuyla hazırlıyorum,mısırlı portakallı hazır kahvaltıda katıyorum bazen,birkaç kerede yarım çay kaşığı kaymak ve çok az ceviz ekledim bi sorun olmadı tatlım

ben şimdiye kadar tarhana çorbası,sebze çorbası ve yayla çorbası verdim bugün tavuk suyuyla şehriye çorbası yapmak istiyorum 1 ayı geçti başlayalı bişey olmaz heralde

piroscumm sütt verilmemeli diye ben sütle hazirlayamadim mamasindan koydum.

keci boynuzu pekmezide ekledim cok begendi benim bücürük.

pirayecim seninki 5,5 aylık olmuş artık,et suyu tavuk suyu verebilirsin,tabi benim doktoruma göre.seninkimi bilemicem.bende 1 hafta sonra başlıcam et sularına.gerçi benimki gene bişey yemiyo ama..hep diyorlar ya ' şuna alıştıktan bir hafta sonra buna başlayın ' falan filan,o alışma nasıl oluyor acaba,benimki hiç bir şeye alışıpta yemiyor da,ben yine de yeni şeyler verileceği zaman deniyorum vermeyi.hayırlısı bakalım,ömrümüz muhallebiyle geçicek galiba

bişey sorcam şimdi bu şehriyeye salça koyamıyoz domateste yok nasıl olcak bu çorba bi deyin kızlar ya bide şehriyeleri blendırda ezipmi veriyonuz kafam karıştı benimki pütürlü yemiy ya

çilekçim afiyet şeker olsun deniz oğlana,ben denedim süt vermeyi suyla karıştırıp bişey olmayınca devam ettim.
yağmurcum valla bende bugün tavuk suyuyla yapçam şehriye çorbası tariflerde hep domates diyo yarım domates koyarım bende

yazdan kalma rende domatesim vardı onunla yaptım ben şimdi.küçük bir tencere kadra yaptım,akşama bizde içeriz.dortor kendinize yapar gibi yap demişti zaten,bende öyle yaptım.domatesi tencereye koydum,içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz attık öylece pişirdim.üstüne 1 litre kadar da kaynamış su koydum,1/2 su bardağı tel şehriye attım pişirdim,mis gibi oldu.bir kaseye duruya kadra koydum,blendırdan geçirdim.soğumasını bekliyorum.eğer beğenmezse içine biraz pirinçli kaşık maması ilave etmeyi düşünüyorum

saphıra aynen senin gibi yapçam bende canım:lepi:sadece piraye ye yapçaktım canım çektim bi tencere yapçam akşama bizde içeriz kızımın çorbişinden tavuklu yapçamya ben koydum şimdi haşlanıyo tavuk göğsü,sonra rendeleyip domatesi kavururum üstüne tavuk suyunu koyup az tuz atarım sonra biz ilave ederiz tuz,ardında tel şehriyeyi koyarım bide z.yağı ohh canım istedi yavv,ben blendrdan geçirmiycem deminde elmalı yoğurt verdim elmalar baya pütürlüydü yedi alışsın artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…