- 1 Kasım 2007
- 9.319
- 604
- 448
- 40
- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
derincim bende heronun organic irmikli iyi geceler mamasından aldım ama daha vermedim.ama sebzelerine ya irmik ya pirinç hep koyarım ben.bu arada maşallah cnm baya kahvaltı veriyorsun sen.bizim dr. daha yumurta,peynir filan vermiyor.biraz önce ilk tarhana çorbası yaptım,soğumasını bekliyorum.kuzucuğum uyanınca denicem yedirmeyi.he bi de bugün ilk kez bebe bisk. yedirdim.meyve suyuyla ezdim,hemde kaşıkla yedi bayıla bayıla.ama halimi görmeniz lazımdı,çok komiktim ya :))) önce kendim yiyormuşum gibi yaptım,nasıl bakıyo :)) canı iyice çekti,ondan sonra baktım ağzını karşıdan açıyo ehehe :)benimki tatlıcı :)
dilokscum biberon mamaları yok mu,bebelac 1-2,aptamil,hero filan,onlardan 100 ml kaynamış ve 45 dereceye kadar soğutulmuş suya,3-3,5 ölçek kadar devam maması koyup karıştırıyorsun.bu hazırladığın mamayı aynen süt gibi düşün ve o şekilde yoğurdunla mayala canım.yarasın tunoşa :))
kızlar bu arada birşey söylemek istiyorum bu hazır paket sütlerinde çamaşır sodası varmış çok sağlam kaynaktan biliyorum.Hepsinde varmış en büyük markalarda bile. Paylaşmak istedim bence mamadan yapın. Yaa artık piyasada sağlıklı ürün kalmadı ne yiyip ne içeceğimizide şaşırdık herşeyde bir şeyler var.klava:
kız funny çamaşır sodası mı haydaaa.ya biz ne yedircez içircez bu bebelere ya.funnycim çok sıkı denetleniyordur onlar ya,eminmisin?bak şimdi çok tedirgin oldum
piroşumuza yarasın ohh
ibolyam yapabiliyorum tatlım ama çok sulu oluyor ya sevmedim ama sütten de yapmayın deniliyor diye mama dan yapıyordum.bilmiyorum ya bakıcam işte duruma,daha yapmadım.bu arada ben babymix in bir küpüne 100ml (1 çay bardağı kadar)meyve suyunu karıştırıp biberonla veriyordum,bayıla bayıla içiyodu hepsini,tavsiye ederim
kızlar hangi mamadan yapıyorsunuz sütü..kurumu sulumu anlamadım..ben past.sütten yapıyorum bayılıyor...ama arada mamadan da yapmak isterim..biri anlatabilir mi lütfenn
bende bu sabah irmikli bebelac muhallebi+bebek sütü+su tabiki+yumurta sarısı çeyrek+beyaz peynir azcık suda bekletilmiş karıştırdım verdim bayıla bayıla yedi:) irmikli muhallebi çok güzel kokuyo hemde irmik besleyiciymiş yaa.
derincim bende heronun organic irmikli iyi geceler mamasından aldım ama daha vermedim.ama sebzelerine ya irmik ya pirinç hep koyarım ben.bu arada maşallah cnm baya kahvaltı veriyorsun sen.bizim dr. daha yumurta,peynir filan vermiyor.biraz önce ilk tarhana çorbası yaptım,soğumasını bekliyorum.kuzucuğum uyanınca denicem yedirmeyi.he bi de bugün ilk kez bebe bisk. yedirdim.meyve suyuyla ezdim,hemde kaşıkla yedi bayıla bayıla.ama halimi görmeniz lazımdı,çok komiktim ya :))) önce kendim yiyormuşum gibi yaptım,nasıl bakıyo :)) canı iyice çekti,ondan sonra baktım ağzını karşıdan açıyo ehehe :)benimki tatlıcı :)
bende oğlanlara gündüz ballı irmikli muhallebi veriyorum artı gece için olan bol tahıllı muhallebiyi veriyorum tok tutuyor biraz..
dün cicbebeli mama peynir yumurta öğlen myve püresi ikindide ballı irmikli muhallebi akşamda ıspanak yemeğinin suyuna çok minik mercimek kadar ekmeği batırıp verdim onuda güzel yediler ekmekleri ağızları kapalı çok güzel çiğniyordu bıdıklarım..
bizim doktorumuz bize sabah kahvaltıda azar azar verebilirsin peynir yumurta dedi
günde 3 öğün mama 3 öğünde katı ek besinlerimiz var püre muhallebi gibi..ve muhallebilerden sonra suyumuzu mutlaka içiyoruz..
bugün yumurta sarısı beyaz peynir elimle yedirdim güzel yediler..
öğlen pirinçli meyveli muhallebi verdim..
arada 70 cc mama
sonra tavuk ve pirinçli püre almış eşim onu denedim önce biraz yüzleri buruştu mideleri bulandı ama sonra birazcık yediler alıştılar..
akşama yine irmikli muhallebi yada tahıllı gece muhallebisi verebilirim..
yoğurdu ben mamayla güzel tutturuyordum ama bebelac 2 değişti içerine eklemeler oldu 6. aydan itibaren oldu .. eski 4. aydan itibaren olanda yoğurt tutuyordu..
iyi bir sütçü bulursam ondan alayım diyordum ama sonra ist da güveneme diye past. süt alayım diyordum onunda içinde çamaşır sodasımı varmış niyeküü..
% 100 doğal sütler var bebekler için felan onlarda yoktur heralde..
bende 100 cc suya 3,5 ölçek mama koyup karıştırıyorum sonra 2 kaşıkta çay kaşığı yoğurt ekleyip 4 saat üzeri kapalı bekletiyorum sonra ağzını açtığımda tutmuş oluyordu ve dolaba kaldırıyordum dinleniyordu ertesi gün veriyordum..
annemin sütçüsü vardır yoğurdu kendi yapar çok güzel koyukıvamda tutarda ben çok uzaktayım yaaa..(
annemde ogün bozmaz ertesi güne kadar dinlendirirdi dolapta..
pekmezi pek önermiyorlar şimdilik kızlar ya siz veonuz mu ki
1 çay kaşığı kadar yoğurt yeter mi mayalamak için canım yaa..bir de bu yoğurdun enerjisi pasrt.süte göre daha çok yüksek değil mi
b arada belki az miktar koyuyorlardır zarar vermiyecek şekilde denetimden geçtiğine göre ama sonuçta içinde varsa ....? YARDIIIIMMMM oğlum 2 gündür doymak bilmiyor sütüm hiç durmadan emesi var sütümle doymuyor az önce uyudu memede ama kaç saatdir uyanık yorgunluktan uyudu hala meme istiyor. Aptamil hazırladım biboron almadı. Kaşıklada yemedi. Beyenmedi tadını ben napcam yaaa yardııımmm ediiiinnnn...doymadığı saman pirinç unumu veriim napiim. dr a sali gidiyoruz ama o zamana kadar napiiim
ya bende denicem onu..kız senin bu cin fikirleri bi topikte toplayalım,adını da piroşun cinlikleri koyalım ehehe :roflol:demin kzıma bebe bisküvisi verdim yoğurtla verdim bu sfer yedi piroşum
dr lar daha fazla enerji ve vitamin mineral her neyse bir sürü şey olduğunu söylüyorlar ki üstünde de yazıyo.1 çay kaşığı bana az gibi geliyo cnm ya,1,5 2 çay kaşığı gibi koyuyorum ben1 çay kaşığı kadar yoğurt yeter mi mayalamak için canım yaa..bir de bu yoğurdun enerjisi pasrt.süte göre daha çok yüksek değil mi
tatlım benin eşim kimyasalcı,temizlik makzemeleri satıyor.ben bu durumu eşime bi sorayım,çünkü müşterileri arasında çok önemli firmalarda vardı yanlış hatırlamıyorsam,yörsan gibiSAPHıRACIM eminim kısaca anlatayım benim akrabam deterjen ürünleri satıyor. Ve sürekli ondan çamaşır sodası alan kişiler olmuş bunlar çeşitli markalar için çalışanlar paket süt için yani. Kimse cvp vermemiş akrabamın sorusuna ne için alıyorsunuz diye düşünememiş ne alaka süt ürünleri markası için çalışıyorlar ya. Neyse yakın arkadaşı çok ünlü ve bizim kaliteli dediğimiz marka da çalışan söylemiş aramızda kalsın diye ama süte katıyorlarmı bozulmasın diye. Hani köylerden toplanıyor ya fabrikalara gidip işleninceye kadar normalde süt ekşir o yüzden katılıyormuş.Bozulmasını engellemek için. Artık ne yiyeceğimizi şaşırdık haklısın valla
Kızlar 1 yaşına kadar bal yasak ama hazır muhallebilerde bal var.Ballı irmikli diye almadık geçen biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?