Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bana da doktor bir dahaki ay başlıycaz dedi de kahvaltıya ben veriyorum arada.ya nsıl bakıyo bi bişeyler yerken görmen lazım.pipisi şişcek oğluşumun.tattırmam lazım gibime geliyo:) baktım burda piraye faland a verdim dedi bende verdim gitti.ohh bi yedi. içine peynir koymadığım zaman da azcık pekmez koydum onu da yedi maşşallah dediğin gibi benimki de tatlıcı .

1 çay kaşığı kadar yoğurt yeter mi mayalamak için canım yaa..bir de bu yoğurdun enerjisi pasrt.süte göre daha çok yüksek değil mi

SAPHıRACIM eminim kısaca anlatayım benim akrabam deterjen ürünleri satıyor. Ve sürekli ondan çamaşır sodası alan kişiler olmuş bunlar çeşitli markalar için çalışanlar paket süt için yani. Kimse cvp vermemiş akrabamın sorusuna ne için alıyorsunuz diye düşünememiş ne alaka süt ürünleri markası için çalışıyorlar ya. Neyse yakın arkadaşı çok ünlü ve bizim kaliteli dediğimiz marka da çalışan söylemiş aramızda kalsın diye ama süte katıyorlarmı bozulmasın diye. Hani köylerden toplanıyor ya fabrikalara gidip işleninceye kadar normalde süt ekşir o yüzden katılıyormuş.Bozulmasını engellemek için. Artık ne yiyeceğimizi şaşırdık haklısın valla

b arada belki az miktar koyuyorlardır zarar vermiyecek şekilde denetimden geçtiğine göre ama sonuçta içinde varsa ....? YARDIIIIMMMM oğlum 2 gündür doymak bilmiyor sütüm hiç durmadan emesi var sütümle doymuyor az önce uyudu memede ama kaç saatdir uyanık yorgunluktan uyudu hala meme istiyor. Aptamil hazırladım biboron almadı. Kaşıklada yemedi. Beyenmedi tadını ben napcam yaaa yardııımmm ediiiinnnn...doymadığı saman pirinç unumu veriim napiim. dr a sali gidiyoruz ama o zamana kadar napiiim

nasıl çamaşır sodası yaaaaa :1shok:
güzelim mamadan zaten taş gıbı yogurt olmuo. benımkısı de sulu oluyo. ılk cıkardıgımda normal mamadan sadece bırazcık daha koyu oluyo. buzdolabına koyunca bıraz daha koyulasıo zaten. oyle tas gıbı yogurt olacak dıye bekleme. onemlı olan mamanın ıcındekı sutun yogurda donusmesı ve bebegın yogurttakı kulturu alması. tadı yogurt gıbı oluyosa bence mamadan yapmaya devam et.
kızlar hangi mamadan yapıyorsunuz sütü..kurumu sulumu anlamadım..ben past.sütten yapıyorum bayılıyor...ama arada mamadan da yapmak isterim..biri anlatabilir mi lütfenn

marka onemlı degıl canem ben bebelacdan da mılupadan da yaptım. bebeklerımıze verdıgımız mamadan yapcaksın. hangı mrkayı kullanıyorsan ondan yap. bız su anda mılupa kullandıgımız ıcın ondan yapmauya devam edıyorum.
ben bebelaca uyeyım. ordan sureklı mesajlar gelıo bana. dun de yusuf eymen ıstahsızsa bebelac sutlu ballı ırmıklıyı deneyebılırsınız bebeklerın %89u cok sevıyo dıye mesaj gelmıs. aldım ama henuz denemedım. ırmıgın besleyıcılıgı derken kılo aldırma mı yoksa vıtamın vs gıbı seyler yonunden zengın mı oldugunu anlatmaya calıstın canım bıraz acıklarmısın
benımkıne bu numaralar sokmez anam. varmı baska bı taktık. :roflol: ben de bu gun acaba mama kasıgımızı sevmıyo mu dıye bebedorun 4lu mama kasıgı var ıcı az oyumlu. bıraz da sert . ondan aldım bakalım. bı suru para verdım en kalıtelısı olsıun dedım chıcconun sılıkon uclu kasıgını aldım ama beyımız kasıgı gorunce debelenmeye baslıo
keşke eymen beyler de bole yesesenağlama
pekmezi pek önermiyorlar şimdilik kızlar ya siz veonuz mu ki

guzelım pekmez demır deposu ve vermekte bı sakınca yok. kan damlası vermıyomuyuz. o da demır takvıyesı ıcın. bırcok arkadasımızın dru pekmezı ısrarla tavsıye edıyo. ama bal alerjan oldugu ıcın 1 yasına kadar yasak. ben meyve suyunun ıcıne az pekmez az zeytınyagı koyuyorum. hep o sekılde verıyorum. 1 aydan fazladır bole yapıorum.
1 çay kaşığı kadar yoğurt yeter mi mayalamak için canım yaa..bir de bu yoğurdun enerjisi pasrt.süte göre daha çok yüksek değil mi

yetr canım. ama mama kasıgıyla al yogurdu. metal degdırmemeye gayret et.
şşş sen beım taktıgı uygula. bak ben ac karnına uyutuyorum. tabı onceden de mamamı hazırlıyorum. uykuya dalar dalmaz bıberonu agzına yapıstırıyorum.o sekılde doyurabılıyorum zaten beyımız uyanıkken hıc bısı yemek ıstemıyo. bı de ole denesene

demin kzıma bebe bisküvisi verdim yoğurtla verdim bu sfer yedi piroşum
ya bende denicem onu..kız senin bu cin fikirleri bi topikte toplayalım,adını da piroşun cinlikleri koyalım ehehe :roflol:
dr lar daha fazla enerji ve vitamin mineral her neyse bir sürü şey olduğunu söylüyorlar ki üstünde de yazıyo.1 çay kaşığı bana az gibi geliyo cnm ya,1,5 2 çay kaşığı gibi koyuyorum ben
tatlım benin eşim kimyasalcı,temizlik makzemeleri satıyor.ben bu durumu eşime bi sorayım,çünkü müşterileri arasında çok önemli firmalarda vardı yanlış hatırlamıyorsam,yörsan gibi
Kızlar 1 yaşına kadar bal yasak ama hazır muhallebilerde bal var.Ballı irmikli diye almadık geçen biz.

benden uzun yaşıcan darkım :)) evet ya ballı diye bende almıyorum o mamalardan bi de peynirli pekmezli ya da sütlü pekmezli olanlar var.pekmezle süt ürünleri emilimi bozuyor diye vermezler biliyosunuz.demiz ilacıyla sütlü ürünlerin alınmaması gibi.bak daha yeni gittik doktora niye sormadım acaba ben bunu :sm_confused: aa ama bi dakka,bunu ayrıntılı sormadım ama hazır mama verebilirmiyim diye sordum,5. aydan itibaren olan tüm mamaları verebilirsin dedi.demekki verilebiliyor.belki de hazır mamaların içinde,bizim evde yaptığımız gibi olmuyordur ya da çok azdır belkiCADIARZU

Son düzenleme:
arkadaşlar ballı irmikli mamalar var evet, bende aldım ve yedirdim bebeğime, ama şu var, normal balda alerjan maddeler var, ama mamanın içine konulan balın alerjan maddeleri arındırılarak konulmuştur diye düşünüorum ben, yoksa 1 yaşına kadar bal yedirmeyin denip de mamalarda bal olması büyük bi çelişki olurdu, bebeklerimizin yiyebileceği şekilde yapılıyor bu şeyler biliosunuz, şahsen benim içim rahat bu konuda, ama direkt bal olarak yedirmem tabiki de

bende alcam onlardan merak ediyorum ,belki onları yer.benimki tarhana çorbasını sevmedi.bebe bisküvisi ezdim meyve suyuna,içine de vitaminini ve demir damlasını koydum ama yemedi.biberon maması yaptım içmedi.bazen tutuyo sarı damarı.emzirdim hemen uyudu.sadece anne sütü istiyo,elinde olsa memede yaşıcak.valla bugün baya yorulduğumu hissettim bu ek gıda olayında ve işin kötüsü daha yeni başlıyorum

biz artık sabah kahvaltısına ve yemeklere başlıyoruz başlıyoruz
yumurta sarısı tuzsuz peynir elma suyu ekmek kırıntısı hepsi karıştırılacak benimkilerde yiyecek.hiç sanmam
yoğurtlu pilav kıymalı çorba
sebzeli tavuk yemeği vs.bakalım yiyecekler miiiii

inşallah yer cnm.ben de 5,5 aylık olunca tavuk suyu,et suyu ve ufalanmış ekmek vermeye başlıcakmışım.benimki daha meyve suyunu bile doğru düzgün içmiyo,onları nasıl yicek acaba.hepimizin yavruları güzel güzel yesin de beslensin inşallah :Saruboceq:

bende ballı irmikliyi 2 aydır ara ara veriyorum...
üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor.. bir sorun olsa böyle bir mama yapmazlardı diye düşünüyorum ama bende bal vermem daha dr. ne derse onu yapıyoruz..

bizde ddm gibi sabah kahvaltılarına başladık 3 gündür peynir yumurta sarısı çok az mercimek kadar ekmeği peynirle veriyorum güzel geveliyorlar...
dünde pirinçli tavuk verdim kaan'ın midesi döndü yemedi fazla kerem yedi afiyetle bende şaştım aslında tontişim kaan herşeyi yerdi rahatlıkla kerem bu konularda bazen nazlanırdı..
ama çok şükür genelde herşeyi yiyorlar inş. büyüdüklerinde de seçme huyları olmaz sevmezlerse zorlamıyorım bir kaç gn sonra yine tekrarlıyorum yiyorlar..

bir yerde okudum yada duydum bilemiyorum.. bebeklerin daha tat alma duygusu gelişmediği için tatlı tuzlu pek ayırt edemezlermiş hani bu sebzede ondan sevmedi diyoruz ya mutlaka tok olduklarına felan denk gelmiştir diyorum ya yemedikleri şeyi bir kç gün sonra aç karnına severek yiyorlar..

kızlar benim sütüm de azaldı artık :1no2: sabah güzel oluyor bu saate kadar idare ettik ama şu an baya az ve gece yatıncaya kadarda artmıyor. Dün mama vermeye çalıştım içmedi içine azıcık elma rendeledim onun tadıyla kaşıkla verebildim içti biraz ondan önce emmişti. Doydu bakalım bugün ne yapacaz dr çarşambaya ertelendi. Off halimiz duman mamasıyla pirinç unu versem ağır gelirmi bugüne kadar öyle az az tadırdım değişik şeylerden pirinç unu ndan muhalebi yap ver diyorlar sizce ne veriim ve bunu günde 1 keremi vermeliyim yani aynı şeyi. Çarşambaya kadar akıl verin mesela sizin başlama programınız nasıldı (mama içmiyor) :mymeka:

SAPHıRACIM o daha iyi biliyordur bizi de haberdar edersen sevinirim o tanıdığa da pınarcı falan geliyormuş isim yazmak yasak zanediyordum ondan marka belirtmemiştim:roflol:

canım aynen eşimiz söylediklerini aktarıyorum,eşim de sık sık izmirdeki pınar fabrikasına gidiyormuş,ve her gidişinde sağlık bakanlığından bir kaç kişşi oluyormuş,sürekli denetimdeler yani.çamaşır sodası asla aslaolamaz içinde diyor.bol bol alma sebepleri,hijyen içinmiş.yerleri temizliyorlarmış.yerleri temizlerken bol bol kullanılması da çok normal.bunun dışında eşimin çalıştığı firmanın bir takım iso lu belgeleri var.iso 14001 gibi.bu gibi firmalar sürekli denetleniyor.eşim hep anmlatır bana,herşeye çeki düzen veriyorlar,sipariş formlarında filan satış elemanlarının yaptığı hatalar varsa onları düzeltiyorlar tek tek.düşün yani,bu bi de kimyasal firması.gıda firmaları,heleki önemli markalar,çok çok sıkı denetleniyor.yani için rahat olsun.öyle şey olmaz,mümkün değil dedi eşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…