Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben yediriyorum cnm bebe ekmeği kesinlikle tavsiye ederim
sızın bebısler tarhana corbasına nasıl bır tepkı verıyor
pek sevmıyor benım kucuk pasa
ınce cekılmıs kıymalı tarhana corbasından cok az yedı
benimki de sevmiyor tarhabayı cnm ya.bizde daha et yok ama bir de et ya da tavuk suyuyla denicem
hiç okuyamadan hemen sorumu yazıyorum...kızlar meyve püresini ne kadar veriyorsunuz..mesela elma ne kadar veriyorsunuz püre olarak

büyük bir elmanın yarısını rendeliyorum cnm ama benimki yemiyor,hep bana kalıyor.bir küçük kasenin yarısı ya da birazcık daha fazla olabilir.kavonoz püre de yarısını filan yedirmeye çalışıyorum ama benimki eğer yerse en fazla çeyreğini yiyor :1closedeyes:

benim doktor çorba verme diyor nedenini anlamıyorum açıklamada yapmıyor ben vereceğim valla 6 aylık olacak yakında ilk başta patates havuç ve kereviz yetermi başka bir sebzede katayım mı
haşlayıp ezip azıcıkta z.yaşı ekleyip birer kaşık birer kaşık artırarak vericem herkes tarhana vermeye başlamış ben daha bişey veremedim çocuğuma

aslıhancım çorba verme diyen dr. ilk kez duyuyorum valla.ben dr. umun taviyelerine uyarak yapıyorum herşeyi sana da onu tavsiye ederim dicem ama bu değişik bir durum.biizm dr. öğlen ve akşam olarak 2 öğün vereiyor çorbayı,tabi farklı farklı olacak şekilde.ben öğlen çorba veriyorum akşam hazır mama

bugün yoğurtlu bir çorba yapayım diyorum.hiç yoğurtlu çorba yapmadım,ilk olacak inşallah sever ve yer,önerisi olan var mı,içne ekstra bişey koymak gibi

bende hic yapmadim yogurtlu corba cok merak ediyorum yiycekmi diye.

benimkisi tavuk sulu sehriyeye bayiliyor bikmasin diye cok yapmiyorum ama yinede haftada 2 gün yediriyorum.

birde sapicim yogurtlu corbayi nasil yapicanki?yani yogurdu sonradanmi koyucan icine uff ben hic sevmem kendim yogurtlu corbalariacaba ondanmi yapmiyorumki ya.

cnm ben hergün değişik bir çorba yapıyorum.aslına bakarsan benimki pek bişi yemediği için hergün yaptıklarım ilk yiyişi oluyor genelde.tavuk ruyuna şehriye,domatesli şehriye ve mercimek çorbalarını sevdi benimki.yoğurtku çorbayı da yedirdim az önce ama yoğurt ekşi geldi sanıırm biraz o yüzden pek sevmedi.su veriyormuşum gibi yapıp ağzını açtırıyorum,o sırada tıkıyorum mamayı,öylelikle yedirdim.kuşlukta da portakal suyu verdim bugün,yarım çay bardağından biraz fazla portakal suyu çıktı bir portakaldan,içine de yarım çay kaşığı pekmez karıştırdım,bayıldı :)

bunu yaptım ben.yalnz yoğurt miktarı bana göre biraz fazla,ve suyu biraz daha fazla istiyor bilgin olsun.ayrıca sana bi de şunu vereyim :

tabi ben yumurta koymuyorum bu tariflerde,daha doktor başlatmadı yumurtaya.bu tavuklu olanı denemedim.daha et de yok bize sadece suyu var ama sen yediriyorsun sanıırm.inşallah sever paşa

tsk,ler canim benim bunu en kisa zamanda deniycem..ben kirmizi et sadece tattirdim ama tavuk eti veriyorum insl.sever bunu benim huysuz pasamm..

slm kızlar benim bebegim tam 5 aylık oldu ama ben henüz ek gıdaya baslamadım.tam olarak da nasıl baslayacagımı bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz

cimcimecim elma suyuyla başlayabilirsin
elmayı rendele cam rendede suyunu tülbentle sık,ilk gün bikaç kaşık ver.
ertesi gün verme sonraki gün bi sorun yoksa bi kaç kaşık daha fazla ver.
sonraki günlerde aynısını havuçla ve armutla tek tek deneyip miktarkarı gittikçe arttırırsın.ben armut vermedim mevsim meyvası değil diye.
sonra pürelerini ver.Yine azdan başla bi gün ara ver,sonra arttır.

Sonrasında yoğurda geçersin sonrada çorbalara.

tahil corbasinin icine buzlukta dondurdugum kücük bir parca tavuk suyu kattim,tavuk gögsünüde rendeledim onuda katicam.bakalim böylesini yiycekmi benim lokum.

bende mercimek pirinç havuç patates çorbası yaptım içine kıyma koydum tuz koydum domates koydum tadı çok güzel bize de yapıyorum afiyetle yiyoruz bunuda yemezse artık bi çığırıcam karşıki dağdan sesim gelicek

kızlar ben heronun pirinçli süt mamasından aldım ama çok sıvı oluyor? Birde üzerinde 150ml bir öğün azıyor ama bebişim doymuyor okadarla. normalde kaşık mamalarında kaç ml yemeli bana 150 az gibi geldi biboron mamasında 210ml yazıyor çünkü. Anlamadım bilgisi olan varmı kafamçokkarıştı

canım ben bu şekildeki mamaların kıvamnı kendim ayarlıyorum genelde 3 çorba kaşığı koyuyorum üzerinede göz kararı su, çok sıvı yada çok katı olmuyor, 150 ml olmuyor benim hazırladığım ve yetiyor, bence sende daha fazla verme

tavuk sulu şehriye çorbası yaptım inşallah sever sebze pürelerini güzel yiyor ama bu şekilde olanları yedirmeyi başaramadım henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…