Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben şu ana kadar hiç vermedim ama veren arkadaşlar var.ben doktorun reçetesine uyarım,bize daha kahvaltı da vermedi mesela.o yüzden buna cvp veremicam

ben ceviz veriyordum ama bir haftadir kesim.cünkü Deniz`in vücudunda alerjimsi bisiler oldu.

yumurtadanda olabilir ama bir süre cevizi rafa kaldirdim.15 gün sonra filan yineden deniycem.

ben cevızı 1 aydan fazla zamandır verıyorum
taze cevızı kullanılmamıs havanda ıyıce dovdum ama rondodan ceken arkadaslarda var ben kullanmadım o yontemı
her gun muhallebı ve ya corbasına gunde 1 cay kasıgı olmak uzere verıyorum

dun aksam sebze corbasına bızım tarhana corbamızdan 1 kasık ılave ettım anlamadı pasa yedı
bakalım bugun ne yıyecek
ama yogurda mama eklemek mantıklı olabılır benımkı gıbı hazır mama yemeyen bebıslere

kızlar bir kaç yerde okudum tarhana çorbasına 7. aydan sonra diyor hep içeriğinde çok öteberi varya ondan sanırım.. bende verecektm alayım biryerden getirteyim istedim biraz daha durayım vermekte..

kızlar ne çok şeyler veriyorsunuz biz daha 2 hafta önce başladık ve sadece meyve sebze püresi, yoğurt 6. aydan sonra dedi doktorum.kahvaltı vs onları sormadım zaten. çorbalarada başlamadık, bzi yeni başlıyoruz diye sanırım doktorum başka bişey vermedi. çorba tariflerine hepimizin ihtiyacı olacak. tuz şeker de kullananlar var 1 yaşına kadar kullanmamak gerkiyor dedi doktorum. sizinkiler veriyor mu?

tuz seker bende kullanmiyorum canim.

canım bende hiç kullanmamayı düşünüyorum.

bu sütaşın bebek yoğudu hakkında ne düşünüyorsunuz, ben yoğurda başladığımda onlardan almayı düşünüyorum, ve sağlıklı olduğuna da inanıyorum.tabi doktoruma da bi danışıcam.
milupanın hazır meyve püresinden de aldım fakat henüz kızım az yediği için denemedim, ama ara ara alimizin altında hazırı varken kullanmayı düşünüyorum.

ben yogurt veya kasik mamalarinin hepsini hipp aliyorum canim organik oldugu icin.

ayrica bizim doktorumuzda hiip öneriyor onun icin baska marka denemedim hic.

kızlar bugün oğluma ilk defa çorba verdim
patates havuç ve 1çay kaşığı kadar pirinci haşladım ve süzgeçten geçirdim çok sevdi kaşık kaşık yemek istedi ama çok korktum veremedim yarım çay bardağı kadar verdim yarın biraz daha vereceğim

bugünkü çorbamız bezelye, havuç, karnıbahar köftelik bulgur ve organik zeytinyağı eşliğinde:)) bayıldı oğlum, 150 ml kadar yedi,

kahvaltıda bende ceviz veriyorum bir süredir, birgün ceviz bir gün yumurta sarısı katıyorum, ıhlamurla yapıyorum ve pekmez katmıyorum

kızlar yaa bişi sorcam.doktora sorcam sorcam hep unutuyorum.benim kız ek besinini yedikten yarım saat sonra falan emmek istiyor.tabi uykuus geldiği için.emerek uyuyor.bende doymadığını düşünüyorum.siz ne yapıyorsunuz,emziriyor musunuz, ya da şööle diyim ek besinden ne kadar sonra emziiryorsunuz..

bugünkü çorbamız bezelye, havuç, karnıbahar köftelik bulgur ve organik zeytinyağı eşliğinde:)) bayıldı oğlum, 150 ml kadar yedi,

kahvaltıda bende ceviz veriyorum bir süredir, birgün ceviz bir gün yumurta sarısı katıyorum, ıhlamurla yapıyorum ve pekmez katmıyorum

ben hiç kahvaltı vermedim.doktor listesinde yoktu zaten.ama vermek istiyorum.
ilk nasıl başladın,ceviz ve yumurta katıyorum demişsinn neye katıyorsun,biberonla mı veriyorsun.cevizi nasıl eziyorsun.birde peynir verdiğini söyleyenler var.tuzunu nasıl alıyorsunuz.cevaplayabilir misin canım.ayy çok soru sordum di mi.:oklava:

çorbalarını mamalarını yiyip bitiren minnoşlara yarasın,maşallah hep böyle güzel yesinler :nazar: benimki de çok güzel yemiş sayılmasada yedi bugün bişiler.pekmezli portakal suyu (kuşluk),öğlen de tarhana çorbası,içinde yarım dilim bebe ekmekli olarak.hepsini bitirmedi çorbanın ama olsun,buna da şükür.bir kısmını kaşıkla bir kısmını biberonla yedirebildim.saat 15.15 ten beri uyuyor.uyanınca ikindisini yedirmeye çalışıcam
sehacım ben hemen hemen her öğünün üzerine emziriyorum.hatta üstüne bir de 30 ml lik mama yapıp doyup doymadığını kontrol ediyorum.çünkü benimki ek gıdaları çok az yiyor.4 aylıkken başladığımız miktarlar aynen devam ediyor bizde desem yeri var yani

kızlar yaa bişi sorcam.doktora sorcam sorcam hep unutuyorum.benim kız ek besinini yedikten yarım saat sonra falan emmek istiyor.tabi uykuus geldiği için.emerek uyuyor.bende doymadığını düşünüyorum.siz ne yapıyorsunuz,emziriyor musunuz, ya da şööle diyim ek besinden ne kadar sonra emziiryorsunuz..

bızde gunduz kı ek besınınden sonra ben olmadıgım ıcın annem cok az su vererek sakınlestırıyor
ama aksam kı ek besınlerden sonra mutlaka su nıyetıne de olsa emzırıyorum
benımkı de emerek uyudugu ıcın uyku modunu bu sekılde tutturuyor

ben hiç kahvaltı vermedim.doktor listesinde yoktu zaten.ama vermek istiyorum.
ilk nasıl başladın,ceviz ve yumurta katıyorum demişsinn neye katıyorsun,biberonla mı veriyorsun.cevizi nasıl eziyorsun.birde peynir verdiğini söyleyenler var.tuzunu nasıl alıyorsunuz.cevaplayabilir misin canım.ayy çok soru sordum di mi.:oklava:

ben kahvaltıya ilk başladığımda çeyrek yumurta sarısı, iki kesme şekeri kadar keçi peyniri tuzu alınmış, iki çorba kaşığı çavdarlı mısırlı karışım ve 60 cc biberon maması koyuyordum cevize yeni başladım, havanım olmadığı için kesme tahtasının üzerinde ceviz kıracağı ile eziyorum baya ince oluyor,

şimdi kahvaltıyı yumurta sarısının yarısı, bir ceviz kadar peynir, çavdarlı mısırlı kaşık maması, yarım çay bardağından biraz fazla ıhlamurla hazırlıyorum, unutmazsam zeytinyağı katıyorum bir çay kaşığı kadar, ertesi gün yumurta yerine ceviz katıyorum

peyniride suda bekleterek tuzunu alıyorum

ben yogurt veya kasik mamalarinin hepsini hipp aliyorum canim organik oldugu icin.

ayrica bizim doktorumuzda hiip öneriyor onun icin baska marka denemedim hic.

ya geçen bende hipple karşılaştım tereddütte kaldım.deneyeyim bari bende.

bende muhallebilerin üzerine felan mutlaka biberon maması veriyorum çoğunlukla hemen içiyor.

bazende kısa bir süre sonra içiyor..

evet canım çatalla ezip karıştırıp veriyorum
canım mısırlı felan dediğin biberon mamasının markası ne acaba?Ben neden hiç görmedim ?sengözlerimebaksanab

kızlar bugün oğluma ilk defa çorba verdim
patates havuç ve 1çay kaşığı kadar pirinci haşladım ve süzgeçten geçirdim çok sevdi kaşık kaşık yemek istedi ama çok korktum veremedim yarım çay bardağı kadar verdim yarın biraz daha vereceğim

canım bende patates ve havucu irmikle haşlayıp onları cam rendede ezip veriorum, süzgeçten geçirmeyi hiç denemedim, sulu mu kalıyor seninki çorba demişsin de, ben de deniyeyim, yağ da ekliyor musun?

Back
X