canım bende çalışıyorum hatta bide okul var..okul başka şehirde üstelik sık sık git gel yapıyorum..inşallah bu tedavim olumlu sonuçlanırsa gebelik boyu rapor almayı düşünüyorum yani çalışmayı düşünmüyorum.tedavinin başlamasından ortalama 10 gün sonra yumurta toplanıyor bu süre annenin yumurtalarına göre biraz uzayadabiliyor.yumurtalar toplanır toplanmaz embriyologlar çalışıyor yumurtaları duruma göre 3 gündede transfer edebiliyorlar 5.gündede yapabiliyorlar,yumurtaların gelişimini gözlemlemek açısından ne kadar beklense o kadar iyiymiş anomalilileri elemek açısından..yani toplamda transfere kadar 15-20 gün içinde olup bitiyor.çalışman tedavine engel değil ancak yumurtalar toplandıktan sonra bir kaç gün evde dinlenmen gerekebilir.zaten transferden sonrada bekleme süresince bir çok bayan işine geri dönüyor,transferden 2 saat sonra bile işine geri dönen bayanlar var,tercih meselesi eğer izin hakkın varsa bol bol dinlenebilirsin ama izin alamıyorsan çalışman hiçbirşeye engel değil
ben 35 yaşındayım. Bizim yumurta rezervi azlığı ve sperm sayısı azlığı...Sorunumuz çift taraflı..Allah hepimize yardımcı olsun...Sizin durum nedir..ç
arkadaşlar transfer işleminden sonra ilk 2 gün mümkünse dinlenin. ama sonra kesinlikle yatmayın...günlük temponuza devam edin sadece ağır işler yapmayın...zaten doktorlarınızda aynı şeyi söyliycek...günlük rutin, hem kafanızın dağılması açısından hemde kan dolaşımı açısından önemli...kan dolaşımının rutin olması bebeğin rahime tutunmasında etkili oluyor...
canım bizdede sperm neredeyse bulunamıyordu eşim tese oldu.ilk tedavimde bu yüzden kabus gibiydi op işlemiyle aynı gün yapıyorlarya teseyi .bütün tedaviyi almıştım eşimden sperm bulunamasaydı her şey orada bitecekti,çok şükür rabbim yardımcı oldu ve sperm bulundu.dondurduk bu tedavide onları kullanacağız inşallah bir sorun çıkmazsa
çok sağolun kızlar içim çok rahatladı
herkes taTİLDE YAPSAYDIN DEDİ BEN DEbiraz korktum
neyse birazdan görüşürüz
AYyyyyy İnşallah çıkmaz....Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin....Dualarım seninle olacak...
ya transferden sonra acayip tuvaletim geliyor sanırım suyu fazla içiyorum..bu kez inşallah 4 ,5 bardak içip bırakacağım utanıyorum valla:)))
canım utanılacak bişey değil...onun olacağını herkes biliyor...bende ilk denememde o kadar çok utanmıştım ki hemşireden yardım istememiştim. ama sonra daha kötü oldu...ördek üstüme devrildi...ayrıca doktorun bebeği koyacağı yeri çok iyi belirlemesi lazım...bunun içinde senin idrara skışık olman lazım...
izin alırkende iş arkadaşların gözünün içine bakıyor kesin tarih istiyorlar,sense mens dönemine bağlısın,şimdi ne desem kem küm:))))
nerede çalışıyorsun...Benim izin sıkıntılarım olmuyor çok şükür...ama evde kaldığım zamanda normal rutin hayatıma devam ediyorum...
evet tatilde neden yapmadın:)))şaka yapıyorum birşeylerle uğraşmak gelinciğin dediği gibi kafayı dağıtmak açısından çok iyi...
evet tatilde neden yapmadın:)))şaka yapıyorum birşeylerle uğraşmak gelinciğin dediği gibi kafayı dağıtmak açısından çok iyi...
aslında doktorum temmuzda gönderiyordu ama ben yeni ev almıştım tadilat
ev taşıma derken tatili buna harcadık( neyse inşallah şimdi olacakkk
hayırlı uğurlu olsun yeni evin:)zor olurmuş evet onca işin arasında haklısın,inşallah yeni evinden bebiş sesleri eksik olmaz yeni ev yeni umutlar yeni heyecanlar süpeerrr:))bende şimdi tadilat yaptırıyorum evde ustalar var malum tedaviye kadar bitmesi lazım:/ekimin ortasını bulucak tedaviye başlamam vaktim var,hallettim hallettim diyerek işe koyuldum
amin canım inşalah hepimizin bebişleri olsun inşallah
yeni eve bebek diyorlar baklım Allah neyi uygun görürse
ama tadiat daha zor evin içindeykennn Alllah kolaylık versinde hemen tedavine yetişsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?