Ekim Ayı Transferleri Toplaşın

baharinadasi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2025
228
306
18
Merhaba arkadaşlar
Tüp bebek, transfer, opu ne varsa açılan tüm konuları detaylıca okumuş biri olarak artık bende hazır hissettim ve açmak istedim.
Çünkü açılan konularda merak ettiğim bazı bilgilere ulaşamadım hem bunları tecrübeli olan anne adaylarından öğrenmek hemde bu sürece başlayacak arkadaşlara yardımcı olmak amacım.

Nisan ayında özel bir klinikte başladık sürece. Önce testler istendi. Bu arada eşimin hem hız, hem sayı hemde morfoloji sorunu olduğu için ve 44 yaşında olduğu için direk tüp bebeğe yönlendirildik.
Bende 31 yaşındayım. Daha önce ki 2 kontrolümde de yumurtalıklarımda herhangi bir sorun olmamasına rağmen tüp bebek sürecinde çikolata kistimin oluştuğunu ve tüplerin tıkalı olup olmadığını öğrenmek için HSG filmi çekilmem gerektiğini söylediler.
Bunu ayrı bir başlık olarak açacağım HSG hakkında önerilerim olacak. HSG filminde tüplerimin açık olduğunu söylediğinde tam mutlu olmuşken polip sürprizi ile karşılaştık.
Yumurta toplama işleminden sonra polipi aldırmam gerektiği söylendi.

İlk olarak ben Zoi Max eşim North Vital vitaminler kullandık.
Sonrasında Meriofert ve Gonalf iğneler ve Femara İlaç kullandım.

Biz bu ilaçlara başladığımızda tek sefer alacağız ve bitecek sanıyorduk .
Gonalfı tam 4 kere aldık ve maliyeti gerçekten çok yıprattı Buna hazırlıklı olun.

OPU işlemim yapıldı. 11 yumurta toplandı İlk gün 9 tanesi döllendi. 3.gün 5e düştü. 5.gün 3 tane çok sağlıklı embriyo dondurulduğu söylendi fakat kaliteleri hakkında bilgi vermediler.

OPU işlemi sonrası ilk reglimde (Haziran sonu) histereskopi operasyonu oldu ve polibi aldılar.

Temmuz ve Ağustos ayında dinlenmek istediğimi söyledim Çünkü bu süreçte hem tatil planı hem kardeşimin düğünü hemde taşınma işlemlerimiz vardı.

Eylül ayında tekrar tedaviye başladım.
Reglimin 2.günü Cyclo-Progynova başladım 21. gün boyunca hergün 1 tane kullandım ve kullanmaya başladıktan sonra 14.gün Lucrin Depot iğnesi vurdum. İlaç bittikten sonra 1 hafta içinde regli oldum ve reglimin 2. günü kontrole çağırıldım.

Kontrole gittiğimde seni geçici menopoza soktuk. Hormonlarını kendi elimize aldık bundan sonrasında bizim isteğimize göre şekillendiricez kalınlaştıracağız dediler.

Reglimin 2.günü estroferm, coraspin, bactovis, folidoce ve redostime başladım.

4 ekimde kontrolüm var kalınlaşma uygun görülürse bir hafta içinde transfer yapılacağı söylendi.

DİPNOT: Estroferm kullandığım süre içerisinde kanama veya lekelenme olursa muhakkak haber verin bu bizim tercih ettiğimiz bir durum değil dediler.

Burada bu kalınlaşma ve transfer sürecinde tahlil yapıldığı yazılmış fakat bende böyle bir durum söz konusu olmadı. Kişiye göre yada tedaviye göre değişen bir durum mu anlamadım.

Çok heyecanlıyım transfere son 1 hafta. Heyecanımı sizinle paylaşmak istedim ve sormak istedikleriniz varsa severek cevaplamak isterim.

Merhaba, hayırlı olsun süreciniz. Ben de 30 yaşındayım, eşim 32. 4 yıldır evliyiz.1,5 yıl gebelik oluşmayınca 23 nisanda ilk tüp bebek tedavime başladım. Mayısta opu oldu. 20 yumurta toplandı 11’i döllendi 7 tane 5. Gün embriyosu donduruldu. 2 ay dinlendim. 6 ağustosta 5aa tek embriyo transferim oldu. Beta 1700’lere kadar çıktı ama çok düzensiz azar azar artmıştı. Kimyasal gebelik oldu.

Yeniden adetimi bekledik. Adet oldum ve estrofem’e başladım yeniden. Yarın 8. Gün. Kontrolüm olacak benim de. Rahim kalınlığına bakılacak ona göre transfer tarihim netleşecek. İlk denemem kimyasal oldu hiç beklemiyorduk böyle bir şey. Görünürde her şey iyiydi. Hatta transferin 8. Günü beta hcg 183 gelmişti. Güzel ilerlemedi.

Her şey yolunda giderse Ekim ortalarında 2. Transferimi olacağım gibi görünüyor.

Umarım ikimiz de güzel sonuçlar alırız

Bu arada ben de rahim filmi çekilmiştim her şey normaldi sadece 2 çok küçük polip vardı geçen yaz onları aldırmıştım. Doktorlar tüp bebeğe başlamadan önce onları almak istiyor çünkü rahimde bebeğin tutunmasına engel olabiliyormuş. Siz de iyi yapmışsınız aldırarak

Merhaba bana da bugün opu yapıldı. 18 yumurta toplandı. 5. Gün yani çarşamba günü transfer olacak bir sorun olmazsa. 33 yaşındayım 7 yıldır uğraşıyoruz bu ilk tüp bebek denemem daha önce 3 kere aşılama yapıldı ve sonuçlanmadı. Beklemek en zoru gerçekten sürekli düşünmek falan. Hakkımızda hayırlısı olsun.

İnşallah herşey yolunda gider ve emeklerimizin karşılığını alırız benimde yarın kontrolüm var transfer günü belirlenecek heyecanlı bekleyişler

Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Bende kendimi o kadar odakladım ki hiç olumsuzu düşünmedim. ilk transferinizde rahim hazırlığı olarak doktor nasıl bir tedavi uyguladı ve kimyasaldan sonra şuan ki süreçte tedaviyi değiştirdi mi İnşallah güzel sonuçlar alırsınız benimde yarın kontrolüm var rahim kalınlığına göre transfer tarihi belirlenecek.

İlk transferde rahim hazırlığı olarak 10 gün estrofem kullandım günde dört kez. Sonra 5 gün Progestan fitil de eklendi. Transfer günü ve sonrası da 2 ayrı iğne eklendi. Kan sulandırıcı oksopar. Diğer iğnenin adını unuttum.
Kimyasaldan sonra yeniden rahim hazırlığında yine aynı prosedürü uyguluyor şuan. Yarın kontrolde ne diyecek bakalım.

Ben kimyasal gebelikten sonra farklı bir doktora gittim arkadaşlarımın önerisi ile. Farklı bir cihaz ile bakıyor. Vajinal bakmıyor direkt karından bakıyor. Ekranda kırmızı mavi işaretler vardı. Rahmimde sadece 1 tane kırmızı nokta vardı. Doktor bana “senin rahim damarların çok ince ve yetersiz, bu anatomik olarak bu şekilde. Mevcut kanı rahme yeterince iletemiyor bu yüzden bebek tutunamıyor. Buna yapabileceğim bir şey yok. Trasnferlere devam edeceksin. Eğer bebek o damara yakın bir yere yerleşirse tutunma şansı artar. İstersen bu transferinde 2 embriyo koydur biri belki o bölgeye yakın konumlanır” dedi.

Neye uğradığımı şaşırdım. Hiçbir doktor bana böyle bir şey söylememişti. İyi de doktorlara gittim. Tüp bebek doktorum alanının en iyilerinden. Ama bu doktor çok farklı bir şey söyledi. Yarın bunu kendi doktoruma soracağım. Böyle bir şey varsa rahim filminde ya da histereskopide görünmez miydi… kafamda deli sorular

Merhabalar benimde senelere yayılan uzunca bir surecim var. Poliplar, laparoskopi, histeroskopiler vb . Baharda iyi kalite 3.gun çift embriyo transferi oldum maalesef kimyasal oldu kaybettik. Pazartesi günü kalkan son 2 embriyo icin transfer var. Bunların kaliteleri daha orta hatırlıyorum. Korkum heyecanimin önüne geciyor artik. Umarım hepimiz icin en güzeli olur

Umarım bu sefer güzel sonuçlar alırız kimyasal gebeliğiniz için doktorunuz ne söyledi? Beta kaça kadar arttı?

Umarım bu sefer güzel sonuçlar alırız kimyasal gebeliğiniz için doktorunuz ne söyledi? Beta kaça kadar arttı?
Ben öğrendiğim de düşüktü iki gün sonra da düşmüştü öylece kendiliğinden gitti. Doktorum en azından hamilelik görüldüğü icin guzel bir gelişme oldugunu söylemişti

Kızlar size bir sorum olacak. Benim opudan sonra hiç ağrım olmadı yani dün. Ama bugün öyle ağrılarım var ki adet ağrısının 2-3 katı. Sizin nasıl olmuştu bu normal mi

Merhaba 2 negatif, 1 kimyasal ve 1 düşükten sonra bugün sabah pgtli 2 adet 5.gün embriyo transferim oldu.
  • Transferden 1 hafta önce başlanan günde 1.mg Prednol kesildi
  • Lutinus fitil kesildi.
  • Her gün progestan dex 25mg
  • Bir gün arayla progestan 50 mg.
  • Duphaston günde 3 adetti. Şimdi 2 oldu. Sabah- akşam
  • Prograf sabah akşam 0.5 g devam
  • Transferden 2 gün önce perşembe günü Clinoleic serum takılmıştı, bu perşembe tekrar takılacak 250 ml serum 1000 ml izotonik serum içinde seyreltilip 6 saatte verilecek. ( saniyede 1 damla)
  • kahve 1 fincan serbest ama ben içmeyeceğim
  • bitki çayı yasak
16 Ekim test günü. 14 ekim de de belli olur ama ben 12. Günü görmek istiyorum. Bazen 12.güne kadar yükselip, 12 den sonra değer düşmeye başlıyor. Net olan zaman transfer sonrasındaki 12.gün dedi. Bekleyeceğiz inşallah bu sefer gebeliğim devam etsin
Hepimiz güzel haberler alalım, evladımıza kavuşalım biran evvel

Heyecanlı bekleyiş başladı umarım çok çok güzel ilerler ve tutunurlar

Kızlar size bir sorum olacak. Benim opudan sonra hiç ağrım olmadı yani dün. Ama bugün öyle ağrılarım var ki adet ağrısının 2-3 katı. Sizin nasıl olmuştu bu normal mi
Benim de opu günü hiç ağrım olmamıştı. Ama ertesi gün ve sonraki 2 gün çok ağrım olmuştu nefes bile alamıyordum karnım şişmişti. Kısmi ohss geçirmişim. Fazla yumurta toplandığında olabiliyor bu ağrılar ve şişkinlik. 2-3 güne geçiyor genelde. Ama çok şiddetliyse doktorunuza görünün.

Ben de ohss den korkuyorum çünkü taze transfer olacak umarım transfere kadar geçer

Kontrole gittiniz mi? Ben bugün gittim, kalınlaşma devam ediyor. İyiymiş. Salı tekrar bakıp transfer günü verecek. 14-15 Ekim gibi transfer olacak bir aksilik çıkmaz ise.

Allah yardımcınız olsun inşallah bu sefer sağlıkla devam eder sizin yolunuz da epey zormuş

bu yöntemi ilk defa duydum çok enteresan doğruluk payı nedir acaba internetten araştırdınız mı hiç var mı bu yöntemi kullanan yada doğruluk payı

İnşallah güzel sonuçlar alırız benimde Cuma günü olacak transferim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…