Aşılama Ekim ayında aşılama olacaklar buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
asi bunun tarifini verirmisin pişirmesini soruyorum yani sulu yapıyonuz dimi cok güzel görünüyo biz yapıyoruz sadece yogurt döküyoruz sizin pişirmesi deyişik galiba

canım bu önce yağda kızarıyo değilmi, yanlışmı biliyorum demet yada fırınlanıyo
bu tepsi mantısı o dediğin kaşığa 40 tane dolan mantı

geçmiş olsun canım neyi var eşinin kız belki hamilesin ne bu adet olma merakı

canım biz bu cuma tatile gitceğiz 4 günlüğüne oda ben adet olmadım ya şimdi olayımda tatil sırasında olmayayım adet olursam denize flan giremem o yüzden ama malesef omadım hala adet

yok bizim yaptıgımıza kırktane dolmaz kaşıga tabi kayseri mantısı meşhurdur
biz yapıyoruz kaynayan suda haşlıyoruz süzüp sarmısaklı yogurt döküyoruzzzz bukadar şizin haşlaması deyişik galiba

*MALZEMELER*

*1/2 kg un

*tuz,yarım paket maya ,alabildiği kadar su

*1/2 kg kıyma

*4 sivri biber

*2 büyük soğan

*4 domates

*1 dolu yemek kaşığı salça

*tuz,karabiber,pulbiber

*1 su bardağı sıvıyağ

*1/2 kg yoğurt

*2-3 diş sarımsak

*4 su bardağı sıcak su

*YAPILIŞI*

İlk önce un,tuz ve mayayı alabilidiği kadar suyla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzu hemen yumurta büyüklüğünde bezelere bölüyoruz.1 su bardağı yağda ilkönce kıymayı sonra sırasıyla soğan,biber,domatesi kavuruyoruz.Kavrulan içimize baharatını ve salçasını ekleyip su ilave ediyoruz.Suyunu için miktarına göre ayarlıyoruz.Ama bu ölçülere 4 su bardağı su gider.Sıcak suyumuzuda ekleyip içimizi kaynatıyoruz.İçimiz beklesin biz diğer işlemleri yapalım....

Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Ben yalnız yaptığım için ilkönce biraz açıp bu şekilde seriyorum.Sonra pişirmeye başlıyorum.Eğer yanınızda yardımcı varsa birisi açar diğeri pişirir daha kolay olur tabi....

Sonra açtığımız hamurları teflon tavada yağ sürmeden pişiriyoruz.Bütün hamurları bu şekilde pişirip sarıyoruzki soğumasın...

Sonra eğer içimiz soğuduysa iyice ısıtıp pişirdiğimiz hamurları resimdeki gibi döşüyoruz.Bir hamur bir iç şeklinde...

Bütün hamurları bu şekilde yapıp en son resimdeki gibi dört parçaya kesiyoruz...

Sonra tabağımıza sıcak sıcak servis yapıp yanına sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz.Yağlamanın bir katını çatala sarıp sarımsaklı yağurda batırıp afiyetle yiyoruz.

AFİYET OLSUN.....

kız zeyno nasıl olduğunu anlatmışsında ben bi türlü beceremedim resmi kopyalıyorum yapıştırıramıyorum:kedi:

cnm bu tepsi mantısının tarifi okadar kolayki ağır olmasın diye biz bunun içine yumurta kırmayız...
un su tuz bu kadar..
pişirmeside şöle=ilk önce bu mantıları güzelce tepsiye dizdikten sonra ama dizmeden önce tepsiyi yağlıyosun daha sonra bunları otakta kızartıyosun(biz böle yaparız)sonra ayrı bi tavada salçalı sos yapıyosun ...kızarttığın mantıların üstüne kızgın suyu boşaltıyosun...sonra ayrı bi tavada yaptığın salçalı sosu üzerine gezdiriyosun pişerken çok güzel oluyo kızlar...

canım biz bu cuma tatile gitceğiz 4 günlüğüne oda ben adet olmadım ya şimdi olayımda tatil sırasında olmayayım adet olursam denize flan giremem o yüzden ama malesef omadım hala adet

esinte sen adeti düşünüyon ama eşin hasta olmuş o daha kötü ya hastayken hiçbişe anlamassın tatilden

yok bizde öle haşlarız
aa kızlar yeterya cok lezzetli görünüyolar canımız cekti valla
valla bende daha kahvaltı yapmadım
kız zeyno nasıl olduğunu anlatmışsında ben bi türlü beceremedim resmi kopyalıyorum yapıştırıramıyorum:kedi:
:roflol: niye kısss netten konumu kopyala cevapladan grafik ekleye yapıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…