Ekim Ayında Hamile Olduğunu Öğrenip Haziran Ayında Anne Olacaklar

Canım bol bol su iç ve çok ağır yememeye özen göster.

görünür görünür:)::))::) cumaya kadar baya artıcak o değer şimdideb böyleyse

Ya bende ateş basması bile yok ya çok rahat bir hamilelik geçiricem yada ters giden birşeyler var.Birde ben bol bol su içiyorum şişkinliği ve kabızlığı önlüyor.Bilgin olsun

Ne güzel işte :))) oldum olası çok su içerim zaten işimede yarıyor ama arada şişkinlik oluyor rahatsız edecek kadar degil tabi ve 2 kilo verdim normalde bu donemde 2 kilo alıncakken :)))) takma kafana bende kese küçük diye takmıştım formda herkes 9-10 mm yazıcınca :)) ama artık rahatım çünkü herkeste farklılık oluyor

Olmaz olmaz merak etme ama sen sakin çıkmaya çalış arada aceleci olunca bende de oluyor. Kendini fazla kısıtlıcak bişey yok ama sakin ve dinlenmesini bilirsen herşey yolunda gider :)))

sağol cnm içimi rahatlattın
evet çoook dikkatli olcam artık
daha tam alışamadım hamişliğe
cumartesi de kuzenimin nişanı vardı.. çok oynadım sonra pişman oldum

sağol cnm içimi rahatlattın
evet çoook dikkatli olcam artık
daha tam alışamadım hamişliğe
cumartesi de kuzenimin nişanı vardı.. çok oynadım sonra pişman oldum

Pişman olma bende yaptım aynısını çünkü 9 ay bu zor olucak :))))) ama bu son artık diyip sonrasına kendimi kandırmaya çalışıyorum :))

Kızlar bişi buldum hemen paylaşmak istedim sizinle

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Filip Taşhan ay ay gebelik belirtilerini anlattı:

1. Ayın sonunda adet gecikmesi olacak ancak, adet belirtilerine benzer, göğüslerde
hassasiyet, bel ağrısı, yorgunluk, ani ruh hali değişiklikleri görülecektir. Sadece
folic asid kullanımı ilk 3-4 ay yeterli olacaktır.

2. Ay sabah bulantıları ve kusmaları, sık sık idrara çıkma ihtiyacı başlar. Hormonal
dengelerdeki değişiklikler yüzünden psikolojik değişiklikler hissedilebilir. Bulantı
hapları yardımcı olabildiği gibi bazen bulantıyı daha da artırabilirler. Bu dönemde
az az ve sık sık beslenme önerilmektedir.

3. Ay bulantılar ve yorgunluk azalmaya başlayacaktır. Yavaş yavaş gebeliği benimseme
ve alışma söz konusu olacaktır. İkili test 11-14 hafta arasında yapılır.

4. Ay karnınız artık belli olmaya başlar. Varis ve güneş lekesi oluşumları için bu
dönemde önlem almanız gerekebilir.Üçlü ve dörtlü tarama testleri bu aylarda yapılır.

5. Ay bebeğinizin hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başlarsınız. Bu dönemde
özellikle demir ve vitamin takviyesi ihtiyaca göre başlanabilir. Risk sözkonusu ise
ayrıntılı ultrasonografi bu aylarda yapılmalıdır.

6. Ay aşermeleriniz başlayıp, hızlı kilo alınabilir.Sık sık ve az az beslenmeli,
sebze-meyve ağırlıklı bir diet uygulanmalıdır. Bu aylarda bacaklarda ve karında
kramplar başlayabilir. Çoğu zaman magnezium veaya kalsiyum eksikliklerine bağlı olsa
da; erken doğum ihtimaline karşı, beklenmeyen durumlarda vakit kaybetmeden
doktorunuza başvurmanız gerekir.

7. Ay bacak krampları, basur, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda
şişmeler, mide yanması, hazımsızlık ve nefes alma zorlukları gibi belirtiler,
büyüyen gebelik ve bebeğin karın ve göğüs kafesine baskısı nedeniyle artabilir.
Rutin gebelik muayenesinde bütün şikayetlerinizi tek tek belirtmenizde fayda
olacaktır.

8. Ay kendi isteğinize göre; çalışabilir veya doğum izni raporunuzu alablirsiniz.
Dinlenmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Egzersiz, yürüyüş yapılabilir, yeterli
miktarda sıvı almayı da ihmal etmemelisiniz. Artık bütün kontrol doktorunuzdan daha
çok size geçmeye başlamıştır. Bebek hareketlerinizi dikkatli bir şekilde doğuma
kadar takip etmeli, hareketlerde azalma olduğu zaman doktorunuzu uyarmalısınız.

9. Ay doğuma hazırlık olarak Braxton-Hicks kasılmaları denen yarım saat ile saatte
bir gelen hafif kasılmalar başlayacaktır. Bu ay içinde her hafta veya iki hafta
arayla doktor ziyaretlerinde bulunabilir ve sezeryanla doğum yapacaksanız ameliyat
gününü belirleyebilirsiniz.

Ve beklenen an gelir...

Sağlıklı bir gebelik sürecini sağlıklı bir şekilde sonlandırmanız dileklerimle

kaybedıcek bıseyım yok bakalım denemeye baslayabılırım sanırım artık hos hala adet olmadım testede bısı cıkmadı ama beklıorum:S su takwım uygulaması denen bısı warmıs babychoıse dıede gecıo onu cozen bırılerı varmıdır acaba hos tutucak dıe bısı yok hangısı hayrlıysa saglıklı olucaksa onu beklemek lazım ah bıde yapabılsem.

rukiye nin yazısını bulamadım ben klomen tedavisi gördüm sadece sol tarafımda yumurtlaık oldu kız olurmuş genelde öyle deniliyor ancak benim gibi klomenle olunca erkek oluyor muş hangisi çıkacak gene oldumu %50 :):):): ama içimden kız geçiyor ama erkek olcak hissediyorum

benim de içime hep kız doğuyor.. kısmet ama
sağlıklı sıhhatli ve hayırlı bir evlat olsunda
cümlemize tabiii....

bende kız bebek hayranıyım :) ama tee hamile kalmadan önce erkek hissettim. ama gerçekten hiç umrumda değil. uzun zaammn bekledim . o yüzden henüz merak etmiorum kız mı erkek mi.

bende kız bebek hayranıyım :) ama tee hamile kalmadan önce erkek hissettim. ama gerçekten hiç umrumda değil. uzun zaammn bekledim . o yüzden henüz merak etmiorum kız mı erkek mi.

aynen öyle oluyor işte keşke diyorsun kalsın benimle sağlıklı olsun hiç önemli değil kız olmuş erkek olmuş bazen ayrımda yapamıyorum hangisi olursa olsun keşke benimle olsunda

Ben dün bi sitede gördüm babyplan diye üye oldum siteye ama ücretliymiş o yüzden bakamadım aylık abone filan olman gerekiyomuş.sen genede bi adet olmayı bekle eğer benim gibi erkenden yaptırdıysan test çıkmamış olabilir ben adetim 2 gün gecikince gittim doktora 0,100 çıktı bhcg hamilelik yok dedi verdi direk kağıdı bide bişe demeden çok üzülmüştüm sonra eve geldim direk papatya çaylarını içtim biran önce adet olayım diye birde spor yaptım deli gibi sonra yine adet olamayınca 2 idrar testi yaptım yine çıkmadı bu sefer 10 gün geçince son kez denedim şansımı çünkü hayatım boyunca adetlerim çok nadir gecikmiştir ve 2 günü hiç aşmamıştır.son testte çıktı doktora gittim ordada çıktı çok şükür.seninde yumurtlama süren uzunsa henüz hormon seviyen artmış olmayabilir

Kızlar ben 4+5 günlük hamileyim keseyi ne zaman görebiliriz karından ultrason ile?Yarın randevum var ama erken mi acaba?

Kızlar ben 4+5 günlük hamileyim keseyi ne zaman görebiliriz karından ultrason ile?Yarın randevum var ama erken mi acaba?

kese için erken bende perşembe gidicem ama sanmam gözükmez genede allttan baktırma sakın erken görmek için yapılabiliyor bir hafta felan erken görülüyor ama riskli biraz

Yok alttan baktırmam zatenn...
Ya belirtilerimde kayboldu bugün korku kapladı içimi acele ettim galiba o yüzden cuma günü bhcg 780 idi bugünde eğer problwm yoksa 3000'lerde falandır herhalde.Cumartesi gidiyim en iyisi ben o zaman arim iptal ediim randevuyu
kese için erken bende perşembe gidicem ama sanmam gözükmez genede allttan baktırma sakın erken görmek için yapılabiliyor bir hafta felan erken görülüyor ama riskli biraz

alttan baktırmanın hiç bir sakıncası yokmuş (sonuçta doktora çok bilinçsiz ters bişi yapmaz heralde diye düşünüyorum:44:)
internet sitelerinde fln hep yazıyor

alttan baktırmanın hiç bir sakıncası yokmuş (sonuçta doktora çok bilinçsiz ters bişi yapmaz heralde diye düşünüyorum:44:)
internet sitelerinde fln hep yazıyor

Ya belkide sakıncası yoktur gerçekten ama biz annelerimizden hiç böyle bişey duymadığımız için bize tuhaf geliyo:)ben kendimi bildim bileli alttan muayene doğuma yakın yapılırdı ve herkes o zaman çok gerilirdi alttan muayene olcam diye.banada doktor alttan bakınca o kadar çok şaşırdımki ve daha öncesindede hiç böyle bişe duymadığım için çok yadırgadım.Şimdiki doktorlarda bizim gibi sabırsız heralde hemen sonuca bağlamak istiyolar işi çünkü artık anneler çok bilinçli ultrasonda görünmeyince bebek hemen google a girip neden görünmüyo acaba bi sorun mu var diyip kendimizi yiyip bitircez ve doktoruda soru yağmuruna tutucaz o yüzden doktorlarda bu çözümü bulmuş olmalı:)annelerimiz hamile olduğunu duyar duymaz doktora koşmadıkları gibi 9 ay boyuncada en fazla 2-3 kez giderlermiş ama biz öylemi:)o yüzden doktorlarıda kınamamak biraz güvenmek lazım diye düşünüyorum artık

mrb arkadaşlar bugun aşılamamın 14. günü sat 2 gün var bugun idrar testi yaptım negatif çıktı daha yukselmemiş olabilirmi degerim aşılamanın 6. günü lekelenmem olmuştu umutlanmıştım

Kızlar benim kasık ağrılarım hala devam ediyor normal mi bu her an adet olma endişesi içerisindeyim nerdeyse 8 haftalık olucam ama ağrısız kasılmalar olurmuş ama benim ağrılı işte korkuyorum yardımcı olun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…