Ekim Ayında Hamile Olduğunu Öğrenip Haziran Ayında Anne Olacaklar

cnm bişey sorcam maden suyu asitli diye bir zararı olur mu acaba??:44:

yok ya merak etme doktorlar veriyo zaten maden suyunu doğal bi su sonuçta hem ben hiç sevmem ve içmem ama eminim biçoğunuz kola gazoz içiyosunuzdur onlarda daha çok asit var merak etme:)Ayrıca maden suyu hamilelik sonrasındada çok önemli süt yapıyo o dönemlerdede doktorlar çok tavsiye ediyo ancak bebeğe gaz olmasın diye bekletip öyle için diyolar şimdide istersen öyle içebilirsin rahatsız eder diyosan

kızlar ilgimi çekti bi okuyun isterseniz.ben çok bitki çayı içiyorum çünkü

Hamilelik Döneminde Bitkisel Çay Tüketimi ve Diğer İçecekler

Bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumdadır. Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor.
Bitkisel çay dendiğinde aklımıza bunların aşırı kullanımında ciddi sorunlara yol açabileceği hiç gelmiyor, zira bitkileri her zaman ilaçlardan daha masum görüyoruz.

Gerçekte ise tam tersi geçerli:

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

kızlarr....hepinize rahat,huzurlu,sağlıklı hamilelikler diliyorum.benim bat 30ekim..şöyle bir topiğinize bakmak istedim.yanınıza gelmek istiyorum...inş..hayırlısıysa....

merhaba.. ben de şuan hamileyim, SAT 12 eylül.
5. tüp bebek denemesi sonucu transferin 12. günü kan sonucum 185 çıktı. Dr.um 2 gün sonra tekrarlamamı istedi, sonuç 388 çıktı. Şuan için herşey yolunda, 20 Ekimde ilk ultrasonum var. ancak şuan bende hiçbir gebelik belirtisi yok, ne mide bulantısı ne de başdönmesi.. sizde durumlar nasıl merak ettim. sanki midem bulanırsa herşey yolunda olacak gibi bir düşünce işte benim ki, saçma biliyorum ama senelerdir uğraştıktan sonra olunca acabalar devam ediyor.

selam kızlar ben mayıs annesi olucam inşallah ama sizin grubada bakim dedim ne var ne yok diye :) hem belli olmaz yarı haziran da sayılırım (30 mayıs) hepinize sağlıklı sorunsuz ve kolay hamişlikler diliyorummmmm

slm canımmm inşallah kucagına almak nasip olurrr . benimde 7-8 gün önce hiç bir belirtim yoktu korktum doktoruma gittim ya dedim ilk zamanlar kasıklarım agrıyordu içim bulanıyordu şimdi hiç bir belirtim yok acaba bişi mi oldu diye sordum . doktorda gülümsedi ve inan ki hiç bir belirtisi olmaması o kadar saglıklı oldugu anlamına gelir dedi ve o zaman içim çok rahatladı, şu bir kaç günde yine hafif bulantılarım başladı ama gelip gelip gidiyor. onun için hiç korkma bence . sürekli uzan ve ayaklarının altına çok yüksek olmayan bir yastık koy bence bebgin gayet saglıklı :)

evet bekletip içmek daha mantıklı çünkü zaten bende acayip şişkinlik oluyor bu aralar...görsen dersin 4 aylık hamilemisin :) o yüzden asitini alıp içmek daha iyi olur benm için.onun dışında öğrendiğim günden beri kolaydı,fantaydı asitli içecekleri çıkardım hayatımdan şimdi hem kendi sağlımız için hemde mercimeklerin sağlığı için dikkatli olmalıyız.

Kızlar şimdi doktordan geliyorum yarın özelde randevum var bizim burda özel yok 1 saatlik mesafede en yakın olan önce bi devlette test yaptırayım dedim hcg değerim ne kadar olmuş diye yarın orda hiç beklemem diye düşündüm devlete gittim.doktora test yaptırmak istiyorum adetim gecikti dedim kaç gün gecikti dedi 17 gün diince ultrasonda baktı keseyi gördük çok şükür sağlıklı görünüyo dedi ağzından cımbızla alıcamya lafı ne kadarlık diye sordum 20 günlüğe benziyo dedi yahu benim adetim gecikeli zaten 17 gün oluyo nasıl 20 günlük olcak anlamadım:S mendebur bi kan testi bile yapmadı 1 ay sonra yapcakmış ALLAHIM yaaa nefret ediyorum bazen doktorlardan.Keseyi gördüğüme bile sevinemedim gerçi ben görmedimya o gördü insan bi gösterir ne var ne yok sinir!

Evet aynen öyle bebişler doğmadı ama annelik başladı:)

benimde adetim 11 gün gecikti bende bugün sordum doktora ne kadarlık diye rahme düşeli 2.5 hafta olmuş gibi dedi. ama 2 hafta sonra bebeğin yaşı hakkında daha kesin bilgiye ulaşırız hemde kalp atışlarını duyarız dedi. gerçekten ilginç bi doktormuş senin gittiğin resimde mi çıkarıp vermedi ?

yok yaaa resim mesim hiçbişe yok çekiyorum galiba tuhaf doktorları.ya 10 gün öncede gittim ben bu adama kan testi yapmıştı o zaman negatif çıkmıştı söyleme şekli bile bi garipti sanki bi işi becerememişsin der gibi gebelik mebelik yok dedi verdi testi:):) ya bi folik asit filan başla der en azından insan gebelik düşünüosan onuda ben sordum ki zaten başlamıştım 1 aydır folik asite ne diycek diye merak ettim nabzını yokladım gerek yok dedi folik asite hele bi hamile kalda başlarsın sonra dedi :S ya tv de bas bas bağırıyo doktorlar bebiş düşünenler en geç 3 ay önce başlasın diye folik asite.o zaman vermiştim zaten adama notunu ama zaten test için gitmiştim bu seferde onuda yapmadı

biliyorum cnm çok zararlı tamamen bitiricem bu işi bu günlerde merak etme:)

teşekkürler desteğin için bitircem bu işi en kısa zamanda bende

çok sağol içimi rahatlattın:) inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.

biliyorum cnm çok zararlı tamamen bitiricem bu işi bu günlerde merak etme:)

canım sen bebeğini gördünmü kalp atışını felann bir haftaya görürüm heralde bende çok merak ediyorumda soruyorum öyle görüenleri okuyunca seviniyorum :)):):)

Merhabalar,
Doktordan geldim..Ultrason günü bugün değilmiş..Dr baktı sonuçlara idrar da az bakteri var dedi,ben dedim hamilelik değerim düşük gibi(219.98) 10 gün sonra hem ona hem idrar bakarız dedi..Kötü bişey olsa 10 gün sonra demez heralde değil mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…