ekim hamileleri... :)

Slm kizlar evet cnm bizim sutcumuz var c.tesileri getiriyo ondan mayaliyoruz.benim kizda aylardir eller agizda sular akiyo doktorumuz daha var demisti hala daha yok aman nekadar gec cikarsa okadar iyi erken cikan erken curuyo diyolar buyuk kiziminki oyle oldu annesutu aldi sut yogurt yedigi hald ve cikolata pek yemezdi buna ragmen 4.yasinda dolgulari yaptirdik.bikacta çekilen vardi 8.yasinda yeni geldi daha yerine yenileri.bizim hala yok bakalim ablasina cekmemis..
Benim buyuk kizimdan kalma var mamasandalyesi ilkkizimda yerim dardi hic kullanamamistim yepyeni duruyo simdi evimiz buyuk bunda kullanmayi dusunuyorum ama daha benim kiz tam oturamiyo one dogru dusuyo ondan daha acmadim.evde salincagimiz var bazen kahv.da ona koyuyorum duruyo.
Canim sizde ins.2.leri bi dogurun ozaman sizde boyle olursunuz insan o tempoya alisiyo valla hicbisey zor gelmiyo dun gece gecegunum vardi kizlari biraktm ananenin basina ben gittim girgir samata pek keyifliydi iyigeldi valla ,) dondugumde iki melegimde uyumustu bende ikisiyle yattim bide kar basladi dun gece de lapalapa yagdi supper manzaraydi yaa..

Buarada kizlar sizler gun icinde neler yapiyosunuz? Ben gibi günü olan varmi hic birakip biseyler yapmaya giden yokmu baska??

Buarada kizlar sizler gun icinde neler yapiyosunuz? Ben gibi günü olan varmi hic birakip biseyler yapmaya giden yokmu baska??

maalesef canım ya bırakmam mümkün değil uzun süreli çok kısa süreli bazen çünkü durmuyor. sanırım birkaç aya daha ihtiyacımız var. zaten yapacak bişey de bulamıyorum burada çok geniş bi çevrem yok... evdeyim sürekli anlayacağın ve sıkıntıdan patlıyorum.

canım napalım bizde bebişle akşam nasıl oluyor anlamıyoruz benimde 2 tane günüm var haftada 2 gün güne gidiyorum tabi tüm arkadaşlarımız çocuklu baya bi yoğun geçiyor biri uyuyor biri uyanıyor falan eşimin işi yoğun zaten başka türlü çok sıkılırdım bazen komşuya falan geçiyorum işte bu şekilde geçiriyoruz günlerimizi ama bana misafir geleceği gün bir önceden ikramları hazırlıyorum o günde evi süpürüyorum falan sonra yorgunluktan 2 günde yatıyorum dermişim ama yatamıyorum tabi bebişten dolayı ama eminim ki
bebeğim uyusa bende uyurum hemen yorgunluğa hiç dayanamam ama bende titizimdir ev konusunda hatta hamileliğin son zamanların kalma bi durum sürekli ev toplu olcak mutfak taşında bir bardak bile olmıcak doğum olurda acil çıkarsam kirli çamaşır kalmıcak diye çok titizlendim şimdi o alışkanlığım bazen beni çok yıpratıyor çocuktan eve bakamadığım zamanlar beynim hep yorgun oluyor aklım hep o işlerde ama biraz daha dağınıklığa alıştım artık çok da alışmam inş.yoksa pis pasaklı olurum mazallah.bebeğimi bırakacağım ailem olmadığı için onsuz bi yere gidemiyorum her zaman birlikteyiz oğlumla çok şükür ki allah onu bana gönderdi

1 – 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi

En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 12500 g 82.5 cm

canım tabloya gore gelisimi iyi ))

Son düzenleme:
mamamı veriyosun canım sen benim kızında bu cuma muanesi vardı doktora goturduk alerji testi icin cok sukur iyi dedi doktor ama simdi ek besine baslamıycaksın dedi zaten ilk 6 ay sadece anne sütü verceksin acelen ne dedi birde bana kızdı :))) 2 ay sonra gel ilk yogurdunu ve sütünü burda verecgiz bakalım alerjisi varmı süt ürünlerine diye umarım yoktur kızımın alerjisi yani biz sadece anne sütü iciyoruz simdi bu duruma kayıvalidem pek hoslanmıyor hemen cocuga birsey vermek istiyor zor tutuyorum valla yani sütümü iciyo ne güzel sütümde olmasa mama verseydi o zmanda mama verdik keske sütün olsaydı dersi bu eskiler hic tatmin olmuyo valla :))) biz onun ıcın daha bekliycgz ek besine simdilik kilo durumuda iyi bakalım bu ayın 16 sında bizde 5 aylık olacagız benim kuzununda dis etlerii cok kasınıyo hep salya dismi gelcek acaba

disleri cıkan kuzularında ilk incileri hayırlı ugurlu olsun :)))

Son düzenleme:

SLM BACIM :))

gecmis olsun tatlım yaaa valla bunuda ilk kez duyuyorum onemli birsey degildir umarım kuzuya dikkat et annesi opyrm demek 2 disiniz cıktı amanda aman oysss tavsancık hayırlı ugurlu olsun digerlerini atessiz sakin gecirir insallah kuzu

canım nasibi bu kadarmıs olsun uzulme 6 ay emdiya kuzu hic anne sütü alamayan bebişler var yaa bunada sükür valla canım bende 20 gun once cok hastalandım hatta antibiyotik verdi doktor kullandım emzirdgimide soyledim o kadar sagıp dokuyummu dedim hayır hayır gerek yok dedi hatta senden cocuga bulasmasını engeller hastalanmaz cocuk dedi sen emzir bebegi sıkıntı yok dedi yani ben sagdım verdim icti kuzumda ama ben sütüme hep baktım bi degisiklik yoktu senin yesil niye cıktıkı emzirdigin icin ona gore bir ilac vermedimi doktor neyse canın sagolsun cok sukur

emoş ya ben çok memnuniyetsiz bir anneyim galiba ilk 2 hafta kilo almadı diye aklım çıktı bu çocuk niye böyle diye söylendim durdum o ara mama vermiştik zaman zaman bayadır yemiyor kendi istemiyor mamayı zaten emiyor şimdi arada meyve suyu falan veriyorum püre yada bikaç gündür şimdide her gören aaaaa bu çocuk çok kilolu yedirme diyor allak bullak oldum kimi yemklere başla der kimi yedirme der çevrende bu kadar bilmiş olunca böyle oluyor heralde bende söylenenlere kulak tıkayabilen biri değilim onlara belli etmem ama ilk çocuk olunca yanlış yaparsam diye de içim içimi yiyor pimpirikli olmak hiç iyi değil rahat olmam lazımmmmm

aslında emzirmem daha doğru olabilirdi bilemiyorum ama nedense içime pek sinmedi kendi sütümden midem bulandı ya doktor da ona göre verdi ilaç ama bilmiyorum işte... neyse artık napalım kısmet...

günaydın canım evet bizimki her sabahki gibi formundaydı:) 7buçukta ayaktaydık ev ahalisi olarak...şu an yine uyuyor ama annesini uyutur mu hiç? yapmaz öyle şeyler:)

bizimkide 7 kalktı bi yarım saat uyudu tekrar uyandı kuduruyor şimdide ne yapsam mutlu olmuyor sanki hep yanında olayım onunla oynıyayım istiyor artık uyumaya yeltenmiyorum bile çünkü uyutmuyor daha da stres oluyorum

ahhhhhhhhhh emosum neler duyuyoruz neler .kakasında kan gördum ben saglıkcı oldugum ıcın bılıyorum bu hastalıgı genelde yazın toplu ıshaller falan yapar .hemn gazıye göturduk kakalı bezınıde göturdum hemen tahlıl netıce bu.atlattık cok sukur .evet 2 tane pırıncımız cıktı bıde hızlı buyuyokı masallah he4mn görundu .darısı sıze.oglusum emekleme hareketlereıne basladı yuzu koyun donuyo popoyu kaldırıyo dızlerı karnına dogru cekıyo gıtmeye calsıyo.hergun yere battanıye serıp antremen yaptırıyorum cesaret verıyorum .kasları guclensın dıye.butun gunum onla gecıyo yedır gıydır oynat
oglusum en son son 8100 gr dı 5 aylık kontrolunde sımdı noldu bıleme ıyıyız cok sukur.bızden bu kadar opt senı ve sekerını

dısı cıkacagında aynen öle hıc bıseyedn menun olmuyo hep bı aglamaklı hal ıcınde oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…