- Konu Sahibi tugbali_043
-
- #2.101
Ah kuzum çok üzüldüm yaaa... Emoş burnu tıkalı olduğu için de öksürüyo olabilir. Hastalığı ilerlemiş de olabilir kuzum doktora bi daha götür. Ben bol bol serum fizyolojik kullandım burnunu aspire edip açtım soğuk buhar makinasına ventolin koyduk onu koklattım bi de ayva çekirdeği öksürüğe iyi geliyo onu kaynatıp içirdim hipp 'in rezene çayını verdim o da mideye bağırsaklara iyi gelir dedi doktor. Doktorun nasıl? Bizim bi özel doktorumuz var bebekken benim doktorummuş annem buldu yine onu, onun haricinde de yenimahalle devlet hastanesinde Esra hanım var. Üstüne doktor tanımıyorum mümkün olursa ona bi göster. Çok güveniyorum ama öksürük pek iyi değil devam ediyorsa bi götür doktora sen
canım geçmiş olsun yaa tekrar bi doktora götür istersen farklı bir doktora antibiyotik zaten bebeklerde en fazla 1 hafta falan kullanılıyor diye biliyorum ama etkisi olmuyorsa başka bişey kullanırsın boşu boşuna içmemiş olur antibiyotiği ....kıyamam yaa inş.en kısa zamanda iyileşir kuzun
canım üzülme yaa kuzenimin çocuğuda hem öksürüyordu hem ateşlenmişti ona da buhar verdittirmiş doktor sürekli burnunu acıyordu serum fizyolojikle yada deniz suyuyla bende kullanıyorum serum fizyolojik biraz nefes almakta zorlansa damlatıyorum sonrada çekiyorum rahatlıyor hem tıkalı olursa burnu ve o şekilde emerse kulakları ağrırmış kuzenim çocuğuda hasta olduğunda kilo az almıştı birde sen göğsünden emzirmiyorsun dimi öyle emzirmeyi denesen işteyken biberonla içse evdeysen göğsünden içse daha faydalı olur gibi çünkü başka bir topikte okumuştum anne hep sağıyormuş çocuk ilk zaman çok güzel kilo almış doktor sağarak verdiğin zaman sütün kalitesi düşer ama yine güzel kilo almış demiş ama yanılmıyorsam 3.aydan sonra çok az kilo almaya başlamış yani günlük aldığı kiloyu haftada alıyormuş ek gıdaya geçmişlerdi bakarsın sende ek besine geçersin mama aptamil kullanmıştık ama bazı bebekler yemiyor ama daha önce hiç vermediğsen bilmiyorum içer mi benimki ilk 2 ay içiyordu şimdi mama almıyor sen yine mama ver bakalım belki sever kilosu az değil ama hiç kilo almaması üzmüştür seni sen kendi yemene dikkat et sütünü arttırmaya çalış inş.bebeğin hemen iyileşir canmevet canım ole yapacgm aksam acile goturuyum ben en iyisi tekrar :// carsamba kullandık canım antibiyotigi 1 hafta olmadı daha ama bakalım doktor ne diycek
birde kızlar hic sormayın gecen ay 4 aylıkken 7 kiloydu canım hastalınca doktora goturdgmzde kontrol ıcın kilosu tartıldı kızımın 7 kilo geldi cok uzuldum hic kilo almamıs(( cok sasırdım hic ole olmazdı her ay 1 kilo alıyodu nasıl oldu anlamdım sütünüde güzel iciyodu sütümde vardı anlamdım yani doktora sordum hic almamıs dedim normal 5 aylık bir cocugun 7 kilo olması dedi ama ben uzuldum tabi icten ice birde kuzum simdi hasta oldu iyice gücsüz düscek ( bende kac gun hasta yattım birde hastalanmasına uzuldum hemen sütümü etkiledi eskiye gore azaldı kızlar yaaaa ne diycem sizler ne mama kullanıyorsunz marka olarak alıyım evde dursun sütüm yetmezse takviye yapalım mama
canım üzülme yaa kuzenimin çocuğuda hem öksürüyordu hem ateşlenmişti ona da buhar verdittirmiş doktor sürekli burnunu acıyordu serum fizyolojikle yada deniz suyuyla bende kullanıyorum serum fizyolojik biraz nefes almakta zorlansa damlatıyorum sonrada çekiyorum rahatlıyor hem tıkalı olursa burnu ve o şekilde emerse kulakları ağrırmış kuzenim çocuğuda hasta olduğunda kilo az almıştı birde sen göğsünden emzirmiyorsun dimi öyle emzirmeyi denesen işteyken biberonla içse evdeysen göğsünden içse daha faydalı olur gibi çünkü başka bir topikte okumuştum anne hep sağıyormuş çocuk ilk zaman çok güzel kilo almış doktor sağarak verdiğin zaman sütün kalitesi düşer ama yine güzel kilo almış demiş ama yanılmıyorsam 3.aydan sonra çok az kilo almaya başlamış yani günlük aldığı kiloyu haftada alıyormuş ek gıdaya geçmişlerdi bakarsın sende ek besine geçersin mama aptamil kullanmıştık ama bazı bebekler yemiyor ama daha önce hiç vermediğsen bilmiyorum içer mi benimki ilk 2 ay içiyordu şimdi mama almıyor sen yine mama ver bakalım belki sever kilosu az değil ama hiç kilo almaması üzmüştür seni sen kendi yemene dikkat et sütünü arttırmaya çalış inş.bebeğin hemen iyileşir canm
bende serum fizyolojik alıyım o zman canım birde ole deniyim bakıyım acaba faydası olurmu oksurugune :// canım ben hep sagıyorum valla ama azaldı birden anlamadım cok güzel gidiyodu canım kızım 2,5 ay falan olmustur beni emmeyeli istmedi beni emmeyi yani kustrdum bu saatten sonra beni almaz hos vermekte istemem artık zaten bu kez bana alısır ise giderken de sorun olur tam herseyi alıstrmısken bu kez herseyi karıstırmayım valla bunuda ılk kez duyuyorum hadii yaaa sagmak sütü azaltırı duymusumda kalitesinide azalıtıgnıda yeni duydum ondan olblrmı acaba birde kuzum suan ishal ondandan kilo almamıs olblr bilemiyorum ama aptamil almıstım canım ilk ise baslıycgm zaman kullanmdık ole atmıstım yani ama simdi alıyım diyorum sen mama vermiyormusun simdi sadece anne sütü yetiyomu ek besin ne veriyosun canım dun ben ilk kez elmayı rendeden gecirdim suyunu verdim bir kac kasık pek icmedi gibi hastaya simdi hic keyfi yok antibiyotik verecgm zaman dişlerini kitliyo resmen
benimkisi uzun zamandır mama yemiyor emiyor bide 2 haftadır falan ek besine geçtik 1 hafta elma rendeleyip suyunu verdim 1 haftadır da yoğurt yapıyorum ondan yediriyorum kavanoz mamalarından denedim çok sevdi sonra patates havuç püresi verdim birde kahvaltıda yumurta sarısı çay kaşığı kadar yine o kadar peynir bebe bisküvisi pekmez karıştırdım verdim seviyor maşallah yiyor diğer zamanlardada emziriyorum şurup içmiyorsa şırıngaya çek şurubu ağzına sıkıver mecbur yutuyorlar ben öyle yaptım ateş düşürücü falan verirken
slm kızlar bizdende kotu haberler var(( benimde 1 haftadır bogazım agrıyodu ama baska bi sıkıntım yoktu takiii salı aksamına kadar isten eve bir geldim bir usume bir titreme yerimde duramıyorum hemen acile gittim ilaclarımı aldım yattım sonra asıl üzücü gecede kızım ateslendi ateşi 39 dereceye kadar cıktı yavrumun sabaha kadar agladı (( bende birsey yapamdım yerimden kalkamıyom allahtan kayınvalidemlerle kalıyoruz kayınvalidem baktı gece sabah hemen acile goturduk muane ettiler kan aldılar akciger filmi oksijen aldı kızım kotu usutmus nasıl usuttu anlamdık evin icinden dısarı bile cıkmıyokı yavrum bogazları kızarmıs yani nezle olmus kızımın sesi bile cıkmıyo aglıyamıyo bile yavrum sesi hic yok ((( bugun biraz sesi cıkmaya basladı kusunca rahatladı antibiyotik kullanıyo benim kızımda ates duruculerle atesi dustu sukur ama hala korkuyorum devamlı atesini olcuyorum esimde hastalandı sormayın ikimizde 2 gundur izinliyiz evde hastayız anne baba cocuk hasta yatıyo anlıycagnz (((
canancım minik ardamada ve sanada bol gecmis olsun yasamayn bilmez igrenc bir hastalık bu yaaaa bugun gozumu actm daha allah kimseyi hasta etmesin kızlarrr hepiniz dikkat edin yavrulara salgın var valla aman kuzulara dikkat edin hepinizi opyrmmmm yok yok opmuyorum aman gribimiz gecmesin :) grszz
masallah canım sen ek besine gecmissin baya ama sizinkiler benimkinden 1 ay büyük heralde biz bugun 5 aylık olduk daha ben hic ek besin vermedim daha yani bilmiyo kuzumda ondan dun ilk kez elmanın suyunu verdim bir kac kasık onuda yuzunu burusturup ıctı bende mama vermek hic istemiyorum anlıycgn ne güzel emzirip ek besine gecmiisin bende sütümü icsin ve ek besin yesin istiyorum mamaya bosuna baslamıyım bence senin pasa güzel yiyo demekki benim kız biraz nazlı zaten sütü bile ole cok istahlı icmez cok acıkmadıkca agzında bir saat beklet anca iciyo yani bakalım ek besinlere gecince nasıl sevcekmi ben süt ürünlerini baslayamıyorum simdi hemen alerji durumu varya ondan doktor ilk burda deniycgz 2 ay sonra dedi yani yogurt falan veremiycgm daha
canımm çok geçmiş olsun size inşallah en kısa sürede atlatırsınız. neyseki yanında birileri var canım sen iyice dinlenki verimli ol bebişe de...
emoş naptın canım bebişi götürdün mü doktora
nerdesiniz annişler ve kuzucukları
selam canım burdayız biz nasılsın?
iyiz canım çok şükür bizde büyüyoruz işte artık topiğe pek kimse giremiyor bebişler hasta oluyor sırayla annelere zaman kalmıyor
Canım buhar makinesi çocuk odadayken kullanmak iyi değil ama evler kuru şimdi cayır cayır kombi yanıyo ev kuruyo çocuğu yatırmadan önce 15 dk fln çalıştırıyorum odayı nemlemdiriyor. Şart yani. Serum fizyolojik sodyum klorid yani bildiğin tuzlu su hem onu kullanmadan kuru kuru nasıl açıyorsun ki çocuğun burnunu. 3 ayrı doktora gidiyoruz dıruma göre ve hepsi de bol bol kullan dedi. Bi de bizim bronşiolite doğru gidiyordu hastalığımız ventolini buhar makinasına koyup günlük 3 4 kere soluttuk. Sürekli takip edecek bi doktor edin bence hem çocuğu da tanısın. İnşallah gerek olmaz tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?