ekim hamileleri... :)

senin kuzun nasıl oldu canım bu yontemle iyilestimi

evet canım ole yapacgm aksam acile goturuyum ben en iyisi tekrar :// carsamba kullandık canım antibiyotigi 1 hafta olmadı daha ama bakalım doktor ne diycek

birde kızlar hic sormayın gecen ay 4 aylıkken 7 kiloydu canım hastalınca doktora goturdgmzde kontrol ıcın kilosu tartıldı kızımın 7 kilo geldi cok uzuldum hic kilo almamıs (( cok sasırdım hic ole olmazdı her ay 1 kilo alıyodu nasıl oldu anlamdım sütünüde güzel iciyodu sütümde vardı anlamdım yani doktora sordum hic almamıs dedim normal 5 aylık bir cocugun 7 kilo olması dedi ama ben uzuldum tabi icten ice birde kuzum simdi hasta oldu iyice gücsüz düscek ( bende kac gun hasta yattım birde hastalanmasına uzuldum hemen sütümü etkiledi eskiye gore azaldı kızlar yaaaa ne diycem sizler ne mama kullanıyorsunz marka olarak alıyım evde dursun sütüm yetmezse takviye yapalım mama

canım üzülme yaa kuzenimin çocuğuda hem öksürüyordu hem ateşlenmişti ona da buhar verdittirmiş doktor sürekli burnunu acıyordu serum fizyolojikle yada deniz suyuyla bende kullanıyorum serum fizyolojik biraz nefes almakta zorlansa damlatıyorum sonrada çekiyorum rahatlıyor hem tıkalı olursa burnu ve o şekilde emerse kulakları ağrırmış kuzenim çocuğuda hasta olduğunda kilo az almıştı birde sen göğsünden emzirmiyorsun dimi öyle emzirmeyi denesen işteyken biberonla içse evdeysen göğsünden içse daha faydalı olur gibi çünkü başka bir topikte okumuştum anne hep sağıyormuş çocuk ilk zaman çok güzel kilo almış doktor sağarak verdiğin zaman sütün kalitesi düşer ama yine güzel kilo almış demiş ama yanılmıyorsam 3.aydan sonra çok az kilo almaya başlamış yani günlük aldığı kiloyu haftada alıyormuş ek gıdaya geçmişlerdi bakarsın sende ek besine geçersin mama aptamil kullanmıştık ama bazı bebekler yemiyor ama daha önce hiç vermediğsen bilmiyorum içer mi benimki ilk 2 ay içiyordu şimdi mama almıyor sen yine mama ver bakalım belki sever kilosu az değil ama hiç kilo almaması üzmüştür seni sen kendi yemene dikkat et sütünü arttırmaya çalış inş.bebeğin hemen iyileşir canm

bende serum fizyolojik alıyım o zman canım birde ole deniyim bakıyım acaba faydası olurmu oksurugune :// canım ben hep sagıyorum valla ama azaldı birden anlamadım cok güzel gidiyodu canım kızım 2,5 ay falan olmustur beni emmeyeli istmedi beni emmeyi yani kustrdum bu saatten sonra beni almaz hos vermekte istemem artık zaten bu kez bana alısır ise giderken de sorun olur tam herseyi alıstrmısken bu kez herseyi karıstırmayım valla bunuda ılk kez duyuyorum hadii yaaa sagmak sütü azaltırı duymusumda kalitesinide azalıtıgnıda yeni duydum ondan olblrmı acaba birde kuzum suan ishal ondandan kilo almamıs olblr bilemiyorum ama aptamil almıstım canım ilk ise baslıycgm zaman kullanmdık ole atmıstım yani ama simdi alıyım diyorum sen mama vermiyormusun simdi sadece anne sütü yetiyomu ek besin ne veriyosun canım dun ben ilk kez elmayı rendeden gecirdim suyunu verdim bir kac kasık pek icmedi gibi hastaya simdi hic keyfi yok antibiyotik verecgm zaman dişlerini kitliyo resmen

benimkisi uzun zamandır mama yemiyor emiyor bide 2 haftadır falan ek besine geçtik 1 hafta elma rendeleyip suyunu verdim 1 haftadır da yoğurt yapıyorum ondan yediriyorum kavanoz mamalarından denedim çok sevdi sonra patates havuç püresi verdim birde kahvaltıda yumurta sarısı çay kaşığı kadar yine o kadar peynir bebe bisküvisi pekmez karıştırdım verdim seviyor maşallah yiyor diğer zamanlardada emziriyorum şurup içmiyorsa şırıngaya çek şurubu ağzına sıkıver mecbur yutuyorlar ben öyle yaptım ateş düşürücü falan verirken

masallah canım sen ek besine gecmissin baya ama sizinkiler benimkinden 1 ay büyük heralde biz bugun 5 aylık olduk daha ben hic ek besin vermedim daha yani bilmiyo kuzumda ondan dun ilk kez elmanın suyunu verdim bir kac kasık onuda yuzunu burusturup ıctı bende mama vermek hic istemiyorum anlıycgn ne güzel emzirip ek besine gecmiisin bende sütümü icsin ve ek besin yesin istiyorum mamaya bosuna baslamıyım bence senin pasa güzel yiyo demekki benim kız biraz nazlı zaten sütü bile ole cok istahlı icmez cok acıkmadıkca agzında bir saat beklet anca iciyo yani bakalım ek besinlere gecince nasıl sevcekmi ben süt ürünlerini baslayamıyorum simdi hemen alerji durumu varya ondan doktor ilk burda deniycgz 2 ay sonra dedi yani yogurt falan veremiycgm daha

canımm çok geçmiş olsun size inşallah en kısa sürede atlatırsınız. neyseki yanında birileri var canım sen iyice dinlenki verimli ol bebişe de...

canım benimkide 5 ay 13 günlük bugün ben tam 5 ay olunca başladım hemşire verme sütün yetiyorsa dedi ama biz yerken hep kaşığa bakıyodu yavrum ağzına tutuncada şapırdata şapırdata yalanıyordu beklemedim 6 ayı yavaş yavaş başlıyayım dedim ama öyle çok vermiyorum yani mesala yoğurt 1 yemek kaşığı falandır verdiğim hep azar azar veriyorum tadlarına alışması için aralardada hep emzirmeye çalışıyorum sağmadığım için ben ne kadar içiyor bilemiyorum ama uzun uzun emmiyor zaten bi ses duysun hemen bırakıyor ses gelen yöne bakıyor tekrar emiyor hele babası olunca oyun yapıyor babasına bakıyor babası ona bakınca heycanlanıyor yakamı tutup emmeye çalışıyor sonra tekrar bırakıyor anlayacağın bunların elinde şimdiden oyuncak olduk :) alerji durumu varsa tabi beklemek en doğrusu canım bende korktum rasgele verdim ama bişey olursa diye ama çok şükür şimdilik bir etkisi yok inşallah da olmaz bende hiç mama taraftarı değildim ama doktor ver demişti bana günde 1 kere falan veriyordum aynı zamanda emzireceğin için dert etme bence hem bu kadar emdiler Allaha şükür bağışıklık sistemleri güçlenmiştir heralde

canımm çok geçmiş olsun size inşallah en kısa sürede atlatırsınız. neyseki yanında birileri var canım sen iyice dinlenki verimli ol bebişe de...

sagol canım dikkat ediyorum allahın izniyle evet yaaa allahtan kayınvalidem bakıyo bebişe icim rahat yoksa nasıl gelebilirim işe sizlerde dikkat edin aman kuzulara hoş ne kadar dikkat etsekte hastalık geliyo işte

emoş naptın canım bebişi götürdün mü doktora

yok canım goturmedim cok sukur dun biraz iyiydi bende simdi bu sogukta goturupde iyice hasta etmiyim diyorum bakıyım düzelirse götürmycem inşallah düzelir kuzum yaa hoş doktorlarında birşey yaptıgı yok öksürük şurubuda veremiyorlar 1 yaşından küçüklere öksürük şurubu verilmiyomuş

selam kızlar nasılsınız?ya size bişey sorcam benim bebiş 1aylıkkenden beri sürekli ıkınarak yapıyor kakasını.katı gıdaya geçince ıkınmalarının süresi arttı tabii.kabız da değil yani mesela katı gıdaya geçmeden önce sıvıydı o zaman bile ıkınıyordu kıpkırmızı oluyordu.içinizde bu durumu yaşayan var mı ne yapmalıyım acaba?her seferinde çok üzülüyorum çok zorlanıyor.hatta bu sabah yaparken kendini öyle zorlamışki kustu ve burnundan çıktı resmen ağlamıyor ama çok zorlanıyor kuzum...

Canım buhar makinesi çocuk odadayken kullanmak iyi değil ama evler kuru şimdi cayır cayır kombi yanıyo ev kuruyo çocuğu yatırmadan önce 15 dk fln çalıştırıyorum odayı nemlemdiriyor. Şart yani. Serum fizyolojik sodyum klorid yani bildiğin tuzlu su hem onu kullanmadan kuru kuru nasıl açıyorsun ki çocuğun burnunu. 3 ayrı doktora gidiyoruz dıruma göre ve hepsi de bol bol kullan dedi. Bi de bizim bronşiolite doğru gidiyordu hastalığımız ventolini buhar makinasına koyup günlük 3 4 kere soluttuk. Sürekli takip edecek bi doktor edin bence hem çocuğu da tanısın. İnşallah gerek olmaz tabi...

iyiz canım çok şükür bizde büyüyoruz işte artık topiğe pek kimse giremiyor bebişler hasta oluyor sırayla annelere zaman kalmıyor

evet canım cidden hastalık çok zor oluyor.bize muhtaçlar sonuçta bizde de hal olmayınca baya zorlanıyor insan...ben de 2 ay önce yaşadım bu durumu fanaydı

canım hafta ıcı lokman hekim hastanesine gotrdum kuzumu ordakı doktoru tanıyoruz cok ilgili kuzumu muane etti cok sukur kı cigerlere ınmemis yani bronsit degil cok korktum allahtan cok ilerlememis oksuruk ve balgam sokucu surup verdi kullanıyoruz cok sukur kuzumun oksurugu baya azaldı yok denecek kadar azaldı baya iyi geldi canım doktor soguk buhar makinesini kullan dedi gunluk 15 dk falan cocugun direk yuzune tut rahatlasın dedi odasınıda yarım saat falan buhar nakinesi tut dedi yapıyorum iyi geldi oda canım ben dogdugundan beri serum fizyolojik hic kullanmdm burnu tıkalı olunca bebek yagı suruyodum kızım hapsırınca kendilignden cıkıyodu cokda kolay bir yontemdi sıkıntısız yani :))) ama simdi hasta olunca burnu tıkalı kuzumun fayd etmiyo bu yontem doktor bol bol kullan serum sizyolojigi dedi simdi yapıyorum bende insallah tamamen düzelir valla canım umarım bir daha kuzum hastalnmz da hic bir doktora gerek kalmaz bu hastalık cok kotu ( neyse allah beterinden korusun cok sukur yinede bugunlermize hersey yolunda opyrm sizleri ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…