ekim hamileleri... :)

valla banada yeni verdiler kuzu kan ilacını bulantıyı omu yaptı yoksa hafif bir usutme var ondanmı bilmedik biraz dedikleri gibi meyve suyuna katıp kullancam bakalım dun gittmiz doktor vermelisin cocugunu dusunuyorsan dedi bende kararsız kaldım d vitamini ama 3 aylık tan bu yana kullanıyrz onda sorun yok bakalım umarım hastalanmaz kuzum yaaa ayyyy canım dısarı bile cıkarmıyrz hasta olack diye nerden geliyo bu hastalık cok ustune dusuyorsun ondan oluyo diyo herkes napıyım bundan sonra bebişle kendimizi dısarıya atalım bari [/QUOTE]

canım ben de kullanmıyorum onu kullanırken dikkat etmek gerekiyor yok 1saat önce süt ürünü almıcak 1saat sonra süt ürünü almıcak aç karnına falan filan öyle bir zaman ayarlayamıyorum ben bizim bebiş mamaydı yoğurttu peynirdi birsürü süt ürünü alıyo zaten hangi ara ben vercemki zaten 2saatte acıkıyor onun yerine demir içeren besinlerin yanına yoğurt peynir vermemeye dikkat ediyorum biraz bi de öyle bir an yakalarsam ki çok nadir oluyor o zaman veriyorum bir de bizde vitamin ilacı var ama ona da gerek var mı artık anlamadım ya.çocuklara da bu kadar ilaç doğrumu tartışılır.düzenli ve dengeli beslendikten sonra gerisi boş gibi zaten vitamin ilaçlarının çok etkili olmadığı yönünde çalışmalar vardı geçtiğimiz günlerde...

Canım ben de kabız yapıyo diye kullanmıyorum ama kusma yapacağını sanmıyorum ya. Geçmiş olsun yine de inşallah ilaçtandır. Hasta olmasın prenses.

kızlar kimse kullanmıyo yani aranızda bende kullanmıyım ozman yaaa sankı onceden bebislere kan ilacmı veriyorlardı agırmı geldiki benim kuzuya bu ara istahıda yerindeydi bugun aradım corbasını bile icmemis bulantımı yaptıkı birazda usutme var heralde kayınvalidem ıhlamur kaynatmıs vermis ayyy vermiycem kan ilacını yaaaa :///

canım bu arada evet kan ilacı bence de bulantı yapıyor doktor bize ilk verdiği zamanlar ben kullanıyordum hiç sindirememiş olarak çıkartıyordu ama bizim bebiş 6ay kustu sürekli 6.aydan sonra kusması bitti.ben normal kusması diye düşünmüştüm bi ara ama ilacı verdikten 1saat sonra sanki yeni vermişim gibi sindirmeden kusuyordu doktora demiştim hatta o da bu ay da dene olmazsa diğer ilacı vereyim dedi ama ben kullanmadım işte...

evet cocuk sankı hic sindirmemis gibi canım sütü oylece cıkardı hemde oyle bir cıkardıkı buyuk ınsan gibi acayip korktum 3 gun kustu boyle bakalım kullnmycam toplasan zaten 2-3 gun anca vermisimdir

kızlar merak ettim aksam bebisin kan ilacını dun bende tadına baktım sabah bi kalktım bendede bulantı yapmıs cocuklar ne yapsın onu yaaa :////

tatlım senin bebiş niye 6 ay kustu kı reflumu varmıs

emoscum ama beslenmesinde demir olup olmadığına dikkat et yine de çünkü bu sefer de demir eksikliği çıkıyor 1yaşına doğru bebeklerde.kahvaltısında mesela yumurtayla süt falan verme meyve suyu olsun mesela.sebze püresini de meyve püresini de sütle aralarında biraz vakit olacak şekilde ver o zaman demirden faydalanır.

canım sen mesela bir günde nasıl besliyorsun bebeğini neler yediriyorsun ben elimden gelince farklı şeyler yapmaya calışıyorum ama bi yerden sonra tıkanıyor insan farklı fikirlere ihtiyaç duyuyor belli bir saat aralığı koydun mu mesela beslenme saatleri uyku saatleri varmı bebeklerinizin bizim uyku falan düzene girmişti gündüz 3 kere uyuyordu sabah öğle bide akşam saatlerinde bir gün akşam misafirliğe gittik uyku saatleri kaydı hiç sosyal hayatımız kalmadı bunlar büyüyene kadar evden dışarı adım atamıcakmıyız ???

arkadaşlar bende 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim bthcg 48 çıktı çok endişeliyim inş tutunur bebişimiz... sizlere sorum suan tam adet olma gununmdeyim ve bir kaç gundur adet olacakmışım gibi karın ve bel ağrım var gögüslerim hassas..korkuyorum hasta olucam diye... böyle belirtiler sizlerde de varmıydı

canım öyle gerçekten insan belli bir süre sonra aynı şeyleri yaptığı hissine kapılıyor.birbirimize fikir vermek çok iyi olur aslında aklımıza gelmeyenleri duyunca uygularız. ben sana bir günü kabaca anlatayım tabii gün günü tutmuyor çok da saatlere takılı kalan biri değilim illaki akşamüstü yoğurt yedirmeliyim gibi bişey yapmıyorum mesela.
sabah uyanınca 150ml mama içiyor sonra uyuyor biraz kalkınca 11-12 gibi biraz peynir bebe bisküvisi(evde yapılan) sıcak su karıştırıp yediriyorum bir gün peynir koyduysam bir gün yumurta sarısı koyuyorum. öğlen çorba ve yoğurt veriyorum sonrasında bolca su. bir de çorbasının içine önceden rondodan çektiğim ekmeklerden karıştırıyorum doysun diye.ekmeği tam buğday unu genellikle kullanıyorum ama yoksa diğerini de koyuyorum.sonra öğlen uykusuna yatıyor kalkınca mama yiyor. aradan zaman geçince meyva püresi yapıyorum bazen püreyi sade veriyorum bazen bebe bisküvisiyle karıştırıp veriyorum.sonra yine uyuyor. gece yatmadan da tekrar mamasını yiyor uyuyor.gece de bir kez uyanıp mama yiyor. çorbalardan önceleri sadece sebze çorbasıyla tarhana çorbası veriyordum ama artık yoğurt çorbası tel şehriyeli tavuk çorbası falan da veriyorum.biz balık yediğimiz zamanlar balıktan da tattırıyorum salçasız tuzsuz şekersiz baharatsız olan çorba ve yemeklerden veriyorum ama şimdilik bizim yemekleimizden tadımlık...
bu arada evet sosyal hayat sıfırlandı gibi ya biz de evden dışarı çıkmıyoruz pek. artık bunaldım eşim işi dolayısıyla şehir dışına çıkıyor beni de götür dedim 2gün yokuz yarın gitcez nefes alim biraz dedim inşallah bizimkinin huyu değişmez...

Canım o endişelerin hepsini biz doğurana kadar yaşadık ama şunu bil kimsenin hamileliği bi diğerininkine benzemiyor. Hatta aynı kişi her hamileliğinde değişik şeyler yaşıyor. Doktor bana hamilelikte ölüm hariç herşey normaldir demişti bebeğin tutunursa inşallah bunun ne demek olduğunu anlarsın. Biz hepimiz tecrübe ettik :) Yani velhasıl kelam kafana herşeyi takarsan huzursuz bir hamilelik geçirirsin, ama gerektiği kadar kendine dikkat eder doktor kontrollerine düzenli gidersen sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirirsin. Bebeğinin yiyecek ekmeği içecek suyu varsa mevlam onu korur zaten. İnşallah sağlıklı hayırlı bir evlat doğurursun. Eşin sen ve bebeğin mutlu ve huzurlu olursunuz inşallah.

Ya benim sıpa ne biberon nede emzik almıyor. Sabah peynir ekmek yada bebe bisküvisi pekmezi suyla karıştırıp yediriyorum. Zorla yiyor biraz. Uyuyup uyanınca ya çorba yada yoğurt veriyorum biraz zaman geçince çorba içtiyse yoğurt, yoğutt yediyse çorba veriyorum akşam da meyve püresiyle bebe bisküvisi veriyorum. Ama aralarda ve özellikle uyuyacağı zaman sürekli emiyor, gece emmek için 3 5 defa uyanıyor bazen.

olsun canım ya ne güzel emiyor işte bizimki 6ay emdi sadece...şu an zaten ek besinler onları tam olarak doyurmuyor onlar hala süte bağımlılar 1yaşına kadar böyle hemen hemen gittikçe artacak öğünler.önemli olan doğru yeme alışkanlıkları kazanmaları onu başarırsak çok iyi olcak.ben de çabalıyorum bakalım inşallah yemek seçen bir çocuğum olmaz... ve de özellikle 1yıl şekerden tuzdan uzak durmasını çok istiyorum. sağlıklı huzurlu olsunlar da onlar biz elimizden geleni yaparız yavrularımıza...

aminnn inşallah 1 buçuk yıldır istiyorduk bu akşam umreye gidiyoruz inş. allahım mucizesini bize umre öncesi nasip etti.. adet geçiktirici hap almak için doktora gitmiştim en beklemediğim zamanda bu güzel haberle o kadar sevindik kii.. 1 buçuk yıl boyunca her ay acaba mı geçikti bu sefer oldu deyip hep hayal kırıklığına uğrayınca böyle inanamıyorum hala..ve korkuyorum kalp atışını duyarsam inanırım heralde:) inşallah çok teşekkür ederim

Ne güzel! Bize de dua edin

Hee tabi kilolar gitsin öyle... Ben göbeği sallaya sallaya gelirim gıcıqlaaar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…